Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 22 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Σε πρόσφατο νήμα αναφέρθηκε ότι το ζεϊμπέκικο είναι ανδρική υπόθεση και φάνηκε να υπάρχει ομοφωνία των συνομιλητών σχετικά με αυτό. Με αφορμή αυτό λοιπόν, αναρωτιέμαι ποια είναι τα πράγματα που στον πυρήνα τους είναι αποκλειστικά ανδρικές ή γυναικείες υποθέσεις.

    Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μας δείχνει ποια είναι τα στερεότυπα:

    Ανδρικές υποθέσεις: το ποδόσφαιρο, οι μηχανές και τα αυτοκίνητα, η ερωτική προσέγγιση και η πρόταση γάμου, τα βραβεία Nobel, η απασχόληση στην Ελλάδα, η πρόωρη εκσπερμάτιση, ο προστάτης, το χιούμορ, το χρηματιστήριο, η επιχειρηματική δραστηριότητα, η ιστορία, η τρομοκρατία, ο πόλεμος, το κυνήγι, το ψάλσιμο, η επαγγελματική μαγειρική, τα μαθηματικά στην αρχαιότητα, η οδήγηση αεροπλάνων, η πολιτική, το αλκοόλ.

    Γυναικείες υποθέσεις: η εγκυμοσύνη, ο βιασμός, η ουρολοίμωξη, η υποκρισία στα blogs και η εκδίκηση μέσω internet (!), η yoga, η φροντίδα του σπιτιού, οι αγορές στο σούπερ μάρκετ, οι κολπικές μυκητιάσεις, η ενδομητρίωση, οι ρομαντικές ταινίες, η αντισύλληψη, οι μονογονεϊκές οικογένειες, η ανάγνωση μυθιστορημάτων, η μόδα, η ομορφιά, η περιποίηση του σώματος, η ανατροφή των παιδιών, η πλαστική χειρουργική, η νευρική ανορεξία.

    Πέρα από ορισμένες ασθένειες και σωματικές καταστάσεις οι οποίες αφορούν σε διαφορές στη φυσιολογία και την ανατομία, βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των όσων αναφέρονται αμφισβητείται εύκολα. Ασφαλώς όμως, οι κοινωνικά προσδιοριζόμενες διαφορές των φύλων είναι ένα ζήτημα με μακραίωνη ιστορία και αμείωτη δυναμική.

    Εσείς, ποιες πιστεύετε ότι είναι αποκλειστικά ανδρικές ή γυναικείες υποθέσεις στην αυγή του 21ου αιώνα, και γιατί; Επίσης, εκτιμάτε ότι το BDSM (σας) τείνει να βασίζεται και να ενισχύει τα στερεότυπα σχετικά με τους ρόλους των φύλων ή να τα ανατρέπει και να επαναπροσδιορίζει σε ριζικά άλλη βάση αυτούς τους ρόλους;
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    απο οτι δειχνουν τα γεγονοτα κάτω απο ορισμενες προυποθεσεις (αν θετε προσθεστε και την ακραια περιπτωση που αντρας γεννησε παιδι λόγω....) όλοι μπορούν να τα κάνουν όλα..ομως τι να κανουμε, μερικα πραγματα λόγω εγκεφαλικής κυριως λειτουργίας τα κανουν καλλιτερα οι ανδρες, απο οτι οι γυναικες και τουμπαλιν..ειναι γνωστα, τα αναφερεις και εσυ..
     
  3. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    γυναικια υποθεση---το ψαξιμου του κηνητου για αγνωστες κλησεις---
     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Τις "κουμπάρες" και τους "γιατρούς" πάντως τα παίζουμε όλοι παιδιόθεν!
    Σήμερα επίσης εμείς οι ίδιοι παίζουμε όλοι μαζί... Μπιρίμπα!

    Όλοι μαζί γυναίκες και άντρες αναζητούμε την χαρά στην ζωή, την επίτευξη των στόχων μας και των ιδανικών μας. Αναζητάμε το πάθος και την ηδονή στις σχέσεις μας, λειτουργώντας ανεξάρτητα και ο καθένας με τα όπλα που του έδωσε η φύση και που τα έχει καλλιεργήσει μέσα στον χρόνο.

    …Χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ανάμεσα στα φύλα. Πάντοτε όμως με περιεχόμενο μέσα σε αυτά. Τα φύλα μεταξύ μας δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι…παρά μόνο όμορφες στιγμές μέσα από την συνύπαρξη μας.
     
  5. cider

    cider Kitchen master

    Μερικές φορές κάποια πράγματα λέγονται σχηματικά ή, πάλι, έχουν στόχο να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εντυπώσεις.
    Την άποψη ότι το ζεϊμπέκικο είναι αντρική υπόθεση την έχω ακούσει από παλιά. Υποτίθεται πως είναι ο χορός του μεθυσμένου-σεκλετισμένου άντρα, άρα εξ ορισμού αποκλείεται η γυναίκα. Η ουσία, όμως, της υπόθεσης είναι ότι αυτό έχει σημασία μόνο στον μικρόκοσμο του παραδοσιακού φαλλοκράτη, ή εκείνου που θα ήθελε να είναι παραδοσιακός φαλλοκράτης.
    Από την άλλη, το ποδόσφαιρο έχει σε κάθε πτυχή του γιούνισεξ χαρακτήρα. Σύμφωνοι, αποτελεί αναπαράσταση πολέμου, διέξοδο εκτόνωσης της επιθετικότητας χωρίς προσφυγή σε θανατηφόρες αψιμαχίες. Όμως η γυναίκα που ξέρει από μπάλα, μερικές φορές ξέρει δυο και τρεις φορές μπάλα. Επίσης, η γυναίκα που παίζει μπάλα ενδέχεται να προσφέρει πολύ καλύτερο θέαμα--όχι βέβαια ηδονοβλεπτικό (όχι επειδή οι ποδοσφαιρίστριες δεν μπορεί να είναι ωραίες γυναίκες, αλλά επειδή η στολή δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με το κρεατοπάζαρο π.χ. του μπιτς βόλεϊ), αλλά ποδοσφαιρικό, μιας και λόγο μικρότερης ταχύτητας το γυναικείο ποδόσφαιρο διασώζει τη φινέτσα και την τέχνη που έχει από καιρό εκλείψει στο αντίστοιχο αντρικό, λόγω της έλευσης ξυλοκόπων και δεκαθλητών που τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν.
     
  6. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

     
  7. Eri

    Eri


    Δεν θα ξεχασω μια δεκαχρονη κοπελιτσα σε ενα αθλητικο προγραμμα του δημου οπου προπονητης ηταν ο πρωην μου και πηγαινα μαζι του και χαζευα....Η κοπελιτσα ηταν ταλεντο της μπαλας, τα αγορακια (6-7 ητανε) της το αναγνωριζαν και την σεβοντουσαν...Μαλιστα οταν για πλακα την εβαζε να παιξει εναντιον ολων, τοτε ηταν που την φοβοντουσαν περισσοτερο γιατι αγριευε πιο πολυ......Ευτυχως οι γονεις αναγνωρισαν το ταλεντο της μικρης και την βοηθησαν πηγαινοντας την αργοτερα στην Αθηνα και απ'οτι εμαθα καποια στιγμη πηγαινε για εθνικη ομαδα........

    Να σαι καλα που την θυμησες....Πραγματικα ηταν απολαυση η μικρη.....  


    Καθαρα γυναικειες υποθεσεις παντως παραμενουν η συγχρονισμενη κολυμβηση και η ρυθμικη γυμναστικη......Νομιζω πως ολα τα υπολοιπα αθληματα ειναι και για τα δυο φυλλα.......
     
    Last edited: 22 Σεπτεμβρίου 2008
  8. Archon

    Archon sometimes sickness has fun

    εγω τα εχω πιο πολυ με τους γονατισμενους
    που βαρανε παλαμακια
    αντρες και γυναικες....
     
  9. cider

    cider Kitchen master

    Το ζουμί, λοιπόν, κατά την άποψή μου, δεν είναι τι είναι αντρικό και τι γυναικείο, αλλά ότι και τα δύο φύλα μπορούν να ασχοληθούν με τα ίδια πράγματα, κομίζοντας σε αυτά κάτι διαφορετικό -- ανάλογα και τι ζητάνε οι τρίτοι (μείζονα εξαίρεση αποτελεί ο χώρος της --όποιας-- εξουσίας, όπου οι διαφορές φύλων εξαφανίζονται ολοκληρωτικά λόγω του εκμαυλισμού τον οποίο συνεπάγεται).
    Έτσι, πιστεύω ότι ακόμα και αν δούμε ρυθμική γυμναστική από άντρες, ίσως να έχουμε κάτι να αποκομίσουμε, διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν οι γυναίκες. Όπως στο δικό μου παράδειγμα η γυναίκα ξαναδίνει στο ποδόσφαιρο τη χαμένη μαγεία της τεχνικής.
    Στον χώρο που μας ενδιαφέρει νομίζω ότι υπάρχουν επίσης διαφορές, ακόμα και σε φαινομενικά κοινούς ρόλους. Π.χ. νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στον τρόπο λειτουργίας κυρίαρχου άντρα και κυρίαρχης γυναίκας, έστω και μόνο του γεγονότος ότι στην περίπτωση που υπάρξει σεξουαλική εκτόνωση ο άντρας θα υποχρεωθεί να σταματήσει (έστω και για λίγο) ενώ η γυναίκα έχει όλες τις προδιαγραφές για να συνεχίσει ακάθεκτη.
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Ανδρικές υποθέσεις αποτελούν κυρίως οι δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλη σωματική ικανότητα.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Πάντως για οικοδόμο δε με κόβω...
     
  12. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    Απέμεινε μόνο μια κατ' εξοχήν ανδρική υπόθεση: Η υποταγή στην αρπακτική βουλιμία των γυναικών, κυρίαρχων και υποτακτικών. Και μια εξόχως γυναικεία: Η καταφρόνια προς τους υποταγμένους άνδρες, όταν είναι οι δικοί τους άνδρες.