Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανισότητα ή ασυμμετρία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 29 Ιανουαρίου 2006.

  1. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Εγινε θεμα αυτο σε αλλο νημα νομιζω
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Απο πιτα που δεν προκειται να φας,
    τι σε μελλει αν μπορει και να καεις ?

    Χμ ?
     
  3. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ασυμμετρία φυσικά ...Σε όλα χρειάζεται μέτρο...
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Κι εγώ που για το νήμα τούτο σώπαινα αιδημόνως…  

    Σήμερα λέω ανισότητα, πάντως. Στο M/s υπάρχει θεμελιώδης ανισότητα και στο D/s περιορισμένη ανισότητα. Δεν αναφέρομαι σε αισθήσεις, δεν αναφέρομαι στην αίσθηση της θέωσης του Αφέντη στην κορύφωση του παιχνιδιού. Αναφέρομαι στην ουσία της σχέσης.

    Η ασυμμετρία, αν υπάρχει, προέρχεται από την ανισότητα. Ο Αφέντης έχει άλλους ορίζοντες, αυτός είναι που παίρνει τις αποφάσεις όλες για την σχέση, η θέση του άνιση ως προς την θέση της σκλάβας και η συναίσθηση ότι αυτός και μόνον παίρνει τις αποφάσεις φέρνει την ασυμμετρία. Από την άλλη, τολμώ να πω ότι ασυμμετρία μπορεί να μην υπάρχει. Αν γνωρίζουν και οι δύο εξίσου, για κάθε ένα από τα στοιχεία της σχέσης τους, τι συνομολογούν και σε τι συναινεί η προαλειφόμενη για σκλάβα, τότε η μείζωνα ασυμμετρία έχει εξαφανιστεί. Αν οι φόβοι, οι αναστολές και οι προσδοκίες της σκλάβας δεν πολλαπλασιάζουν στην ψυχή της και δεν σωματοποιούν έντονα τα οποιαδήποτε σινιάλα λαμβάνει από τον Αφέντη, όπως τα αντιλαμβάνεται, τότε ούτε εκεί υπάρχει ασυμμετρία. Αν ο Αφέντης γνωρίζει ότι η σκλάβα του είναι αφημένη, αφοσιωμένη και υπάκουη αν την έχει αποδεχτεί κοντά του, όπως είναι, τότε τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης να επιστρέψει από την δουλειά της δεν τον κάνουν θηρίο ανήμερο που ονειρεύεται τιμωρίες καταστολής και ούτε υπάρχει ασυμμετρία στο πώς βιώνουν οι δύο αυτά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης. Τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης παίρνουν τη θέση τους στη ζωή και των δύο ως ένα μικρό λάθος, χωρίς φόρτιση καταπατημένων συμβόλων και πολλά άλλα πράγματα.

    Όσο το σκέπτομαι, μου φαίνεται ενδιαφέρον πολύ να υπάρχει ανισότητα χωρίς ασυμμετρία.
     
  5. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Πολυ σωστα. Μην παραβλεπεις ομως οτι η μαζα εχει σαν γνωστικο υποβαθρο τα βιντακια του γιουτιουμπ, οπου Master, slave και συναφη εχουν μια εντελως διαφορετικη σημασια.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Νομίζω ότι υπάρχει μία διαχρονική παρεξήγηση μεταξύ της κοινωνικής προσδοκίας της ισότητας στις προσβάσεις τις ευκαιρίες και την ισονομία, και της εξομοιώσεως και ισοδυναμίας οποιαδήποτε ανθρώπου με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.


    Οφείλω να ομολογήσω ότι η νέα έκδοση της gaby (version m) με βρίσκει πολύ πιο σύμφωνο με μία παρατήρηση όμως : η διανυσματική φορά της ανισότητας έγκειται στις σχεσιακές συμπεριφορές εντός της σχέσης. Εκτός της σχέσης μπορεί να είναι ανάποδο.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Συμφωνώ. Οι αποκλεισμοί και η καταπίεση λόγω φυλής, θρησκείας και φύλου δίνουν και παίρνουν και η ισότητα είναι ένα ιδεώδες λίγο ως πολύ άπιαστο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

    Συμφωνώ. Ίσως να άξιζε να σκεφτούμε, αν και δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος, ότι εντός της σχέσης η διαφορά είναι η αλήθεια τους, εκτός της σχέσης οι διαφορές είναι οι προκαταλήψεις όλων των άλλων.
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    τα φύλα και οι (αντίστοιχοι; ) ρόλοι, δεν είναι ούτε άνισα ούτε ίσα, είναι διαφορετικά.
    στον βαθμό που σε μιά ασύμμετρη σχέση εξυπηρετούνται εξ ίσου ή αναλογικά οι ανάγκες τους, όσο ακατανόητη κι αν είναι αυτή η ικανοποίηση στα πλαίσια μιάς επίκαιρης αγοραίας ισοπεδωτικής καταναλωτικής αντίληψης, οι σχέσεις παραμένουν μη άνισες.


    ακριβώς αντίθετα, είναι ισοπεδωτικός προσδιορισμός της εποχής μας, της επικαιρότητάς μας σωστότερα, ο προσδιορισμός της ισότητας με βάση τα «δικαιώματα» ή τις «ευκαιρίες». με βάση την επαγγελματική διάκριση ως καθήκον, ακριβέστερα.

    οι ασύμμετρες σχέσεις δεν είναι άνισες, ούτε, κατά κανόνα, ισοπεδωτικές. σύμμετρες(; ) (ο,τι κι αν είναι αυτό) σχέσεις ισοπεδωτικές έχω δει συχνά.
    οι ασύμμετρες σχέσεις καθόλου δεν εξαντλούνται μέσα στα πρωτόκολλα του βδσμ, το βδσμ είναι ένα υποσύνολό τους.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

    Απλοποιημένη Έκδοση
    Αυτή η απλοποιημένη έκδοση των 30 άρθρων της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους νέους.

    1. Είµαστε Όλοι Γεννηµένοι Ελεύθεροι και Ίσοι. Είµαστε όλοι γεννηµένοι ελεύθεροι. Όλοι έχουµε τις δικές µας σκέψεις και ιδέες. Θα πρέπει όλοι να μας αντιμετωπίζουν µε τον ίδιο τρόπο.

    2. Μην Κάνεις Διακρίσεις. Αυτά τα δικαιώματα ανήκουν σε όλους, ανεξάρτητα από τις διαφορές µας.

    3. Το ∆ικαίωμα στη Ζωή. Όλοι έχουµε δικαίωμα στη ζωή, και να ζήσουμε με ελευθερία και ασφάλεια.

    4. Όχι Σκλαβιά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να µας κάνει σκλάβους. ∆εν µπορούµε εμείς να σκλαβώσουμε κανέναν.

    5. Όχι Βασανιστήρια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να µας πληγώσει ή να µας βασανίσει.

    6. Έχεις Δικαιώµατα Όπου κι αν Πηγαίνεις. Είµαι ένας άνθρωπος όπως κι εσύ!

    7. Είµαστε Όλοι Ίσοι Ενώπιον του Νόµου. Ο νόµος είναι ίδιος για όλους. Πρέπει να φέρεται σε όλους μας δίκαια.

    8. Τα Ανθρώπινα Δικαιώµατά σου Προστατεύονται από το Νόμο. Μπορούμε όλοι να ζητήσουμε τη βοήθεια του νόμου όταν αντιμετωπίζουμε άδικη μεταχείριση.

    ……………………………………………………………………….

    Πηγή: http://gr.youthforhumanrights.org/w...eclaration-of-human-rights/articles-1-15.html


    Επειδή τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι συγκεκριμένα και προστατεύονται από τους νόμους διεθνώς, στην BDSMική επικοινωνία υιοθετήθηκε ο όρος ασσυμετρία για τις σχέσεις κυριαρχίας υποταγής.
    Μπορεί μια υποτακτική να θέλει να νοιώθει ότι δεν είναι ίση με τον Κύριο της ή το αντίθετο, αλλά πάντα θα είναι ίση σαν ανθρώπινο όν.


    Από το νήμα: Ασύμμετρες D/s vs ασύμμετρες M/s σχέσεις.
     
  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Θεωρώ πως το συγκεκριμένο κείμενο, σε ένα bdsm φόρουμ, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει, ενισχύοντας τη φοβικότητα.
    Ας μην συγχέουμε την κοινωνικοπολιτική ανισότητα με την εν το bdsm ανισότητα.
    Όπως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία και στην ίση μεταχείριση κοινωνικά, έτσι έχει και το δικαίωμα να διαθέσει εαυτόν στη δικαιοδοσία κάποιου Άλλου στο bdsm.
    Όχι;
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Αν δεν συμφωνείτε με το:
    Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο.
     
  12. iolanda

    iolanda Contributor

    Άρα είναι θέμα φοβικότητας.

    Θεωρώ αυτονόητο το:
    Αλλά κατανοώ ως ένσταση σας πως μπορεί να μην είναι για όλους και θεωρήθηκε ασφαλέστερη η χρήση της λέξεως "ασυμμετρία".

    Εδώ μάλλον θα έχουμε πρόβλημα αν το νιώθει μόνο ο Ε/ένας (αναφέρομαι πάντα σε εντός D/s, M/s πλαισίου) ή αν το συγχέει με άλλου τύπου ανισότητα.