Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντίσταση κι Αντίδραση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 27 Αυγούστου 2008.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Πράγματι, ουτε γω είχα εκτιμήσει , τότε , την σπουδαιότητά του. Μόνο μετά απο τρία μνημόνια και εν όψει τέταρτου έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τη σπουδαιότητά του αλλά και την αποτελεσματικότητά του στην κάμψη των αντιδράσεων και των αντιστάσεων των σκλάβων.


    Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την οπτική μου γωνία.
    Εγώ στο άρθρο βλέπω ένα εξαιρετικό θεωρητικό εξοπλισμό των επιχειρηματιών και τω μανατζαραίων για να χειρίζονται τους σκλάβ... εεεε, ήθελα να πω υπαλλήλους τους ώστε και να τους ξεζουμίζουν και να ΄ναι ευχαριστημένοι που τους ξεζουμίζουν.
    Ο, τι κάνει και ένας Αφέντης με τη σκλάβα του δηλαδή.

     


    Καλό.Ξέρω και γώ ένα με τον Τοτό...


    Μιά σκλάβα που σκέπτεται ότι κακώς αντιδρά που της λέει ο Αφέντης τι να ψηφίσει και οτι δεν θέλει να ξαναδεί τον πατέρα της που είναι κακή επιρροή
    π.χ. και τι καλά που θα είναι όλα με τον Αφέντη αν προσαρμοστεί, τότε, πες μου εσύ όχι για τί πράγμα αλλά για τι άνθρωπο μιλάμε…



    Ε, ας παρατήσει τότε τη δουλειά του να τον ζει ο Αφέντης και να περνάει ζάχαρη.

    Οχι, δεν ανατρίχιαζα γι αυτούς, ποσώς με ενδιαφέρει, ας κόψουν τον σβέρκο τους κιόλας αν θέλουν, ανατρίχιαζα και συνεχίζω να ανατριχιάζω με τα επιστημονικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται (και) απο το βδσμ για την χειραγώγηση και το μανιπουλάρισμα των ανθρώπων και των λαών.
    Είμαι αθεράπευτα ρομαντικός φαίνεται...
     
  2. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Είναι ή μάλλον θα έπρεπε να είναι προφανές ότι το πλαίσιο του νήματος διαφοροποιείται στη περίπτωση που περιορίζεται εντός μιας bdsm σχέσης και σ' εκείνη που αφορά βιωτικές καταστάσεις έξωθεν αυτής.
    Σε μια top/bottom σχέση, η αντίσταση και η αντίδραση άντε να ' ναι του επιπέδου spice things up, οπότε δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να αναφερθώ.
    Σε σχέσεις όμως D/s, πολλώ δε μάλλον M/s, το νήμα με γυρνά σε ακανθώδες ερώτημα. Επιβάλλεται ή γίνεται συναινετικά αποδεκτή η εξουσία?
    Σε εκείνους που υποστηρίζουν την πολιτικώς ορθή άποψη της συναινετικής αποδοχής, απευθύνω το ερώτημα "εκείνη που αντιστέκεται ή/και αντιδρά σε κάτι που συναίνεσε να απολέσει, μπορεί να ονομαστεί κάπως αλλοιώς εκτός από brat ή έστω topping from the bottom και στη τελική είδα φως και μπήκα?".

    Πάμε τώρα στη περίπτωση της επιβολής και αποκλειστικά από την οπτική πλευρά του Κ. μέρους.
    Λατρεύω την αντίσταση και την αντίδραση της σ. , υπό την απαράβατη αίρεση ότι την εκφράζει με τρόπο που είναι, με τα δικά μου δεδομένα, αισθητικά άρτιος, αλλά μου είναι και ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο "εργαλείο".
    Μου δείχνει την Ισχύ της προσωπικότητας της σ., αλλά και ταυτόχρονα τα μειονεκτήματά της, ανάλογα με το πού, πώς, επί ποίας εντολής και γιατί εκφράζεται.
    Είναι το ιδανικό "μέτρο" για να γνωρίσω εγώ πόση από τη δική μου Ισχύ θα επιβάλλω, ούτως ώστε να σπάσει με clean cut αφ' ενός, αφ' ετέρου δε να μην υπερβάλλω.
    Όπως και να το δω, αυξάνει τον, ήδη υπερμεγέθη, εγωισμό μου καθώς η επιβολή επέρχεται μετά από "μάχη" και όχι με "συνθηκολόγηση άνευ όρων".
    Αποτελεί καλή "προπόνηση", γιατί σπαθί που δεν ακονίζεται χτυπώντας σε άλλη λάμα, στομώνει και γρήγορα.
    And last, but not at alllllllllll least,
    Μετά από "αντίσταση και αντίδραση" η οποία τόσο εστιάζεται σε μείζον θέμα ουσίας, όσο και πληρεί τις αισθητικές προϋποθέσεις, το σεξ είναι απλά απίστευτο!
     
  3. Όταν πρωτοδιάβασα το άρθρο αντέδρασα περίπου σαν τον συμπαθέστατο @underherfeet . Τεχνικές, χειρισμός, δόλια μέσα και φριχτά εργαλεία. Μετά, έβγαλα το bdsm εντελώς από την εικόνα. Τότε, ώ του θαύματος, διαπίστωσα ότι οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, συνειδητά ή ασυνείδητα. Τεχνικές NLP, υποβολές, προπαγάνδα, διπλά μηνύματα, κολακεία, εκφοβισμός, χειρισμός των ευαίσθητων σημείων του έτερου "για το καλό του"...

    Όταν αναφερόμαστε σε σχέσεις, η εξουσία είναι πάντα παρούσα, φανερά ή υπόγεια. Η ερειστική διαλεκτική του Σοπενχάουερ μας αποκαλύπτει το εξής -φαινομενικά- παράδοξο: Η πειθώ λειτουργεί με τη λογική, αλλά απευθύνεται στο συναίσθημα. Η εξουσία λοιπόν φαινομενικά χρησιμοποιεί τη λογική, ξέρει όμως ότι για να επιβληθεί πρέπει να κινητοποιήσει το συναίσθημα. Να ξεσηκώσει, να φανατίσει, να εκφοβίσει, να εμπνεύσει.

    Δεν επιθυμώ να ηθικολογήσω. Εάν όμως μιλάμε για κυριαρχία, δε θεωρώ νίκη μου να την επιβάλω, αλλά να την εμπνεύσω. Οι επιστήμες της συμπεριφοράς και της επικοινωνίας παρέχουν στο κυριαρχικό άτομο πολλά εργαλεία χειρισμού και επιβολής. Η καύλα όμως που αντλεί από αυτές δε συγκρίνεται -πάντα κατά τη γνώμη μου- με εκείνη που απολαμβάνει όταν εμπνεύσει στο υ ή σ άτομο την επιθυμία να του παραδοθεί απόλυτα...
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...της ρομαντικής σχολής κι εσύ, ε;
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Με Αγγέλακα (μου) εξηγήθηκες; Καραγάτση εγώ!  

    "Μια σκάρτη μανούβρα του ρουμάνικου της γραμμής τους έκανε να ανταλλάξουν τις τεχνικές γνώμες τους. Ο Μακ Γκρέγκορ έβρισκε πως το τιμόνι ήταν λιγάκι λάσκα, ενώ κατά τον καπετάν Μιχάλη, έπρεπε πρώτα να κάνει ανάποδα "ημιταχώς". Κι επέμεναν και οι δυό στις γνώμες, με εκείνο το χαριτωμένο πείσμα που χαρίζει στα γεροντικά μυαλά η συστηματική χρήση των οινοπνευματωδών ποτών. Είπε καθένας τα επιχειρήματά του δέκα φορές το λιγότερο, χωρίς ν ακούη ούτε ένα από όσα ο άλλος έλεγε."

    Είμαι νέα για κάτι τέτοιο, όχι ακόμα, στο κάτω κάτω δεν πίνω  

    Δεν το είχα σκεφτεί, λες να μαθαίνεται σε πολιτικά σεμινάρια; "Κι αν κλείνουν δρόμους οι αγρότες, αν κατεβάζουν τα μολύβια οι δικηγόροι, αν ξεμένουν από φάρμακα τα νοσοκομεία, αν, αν, μη σκοτίζεστε. Αγνοείστε τους. Κάποια στιγμή θα κουραστούν, θα ξεχάσουν, θα αποκοιμηθούν και εσείς θα κάνετε το δικό σας και δεν θα έχετε ασχοληθεί διόλου."

    Κάτι δεν έχουν καλοκαταλάβει, φοβάμαι, και οι δύο.

    Το μάνατζμεντ δεν ήταν επιστήμη την τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί του, ούτε και η πολιτική, διαίσθηση είναι και τα δύο, διαίσθηση είναι και η ερωτική ασυμμετρία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούν κοινοί τόποι του αθλήματος, από χέρι σε χέρι, από στόμα σε στόμα, από blog σε blog. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλει διόλου να ξέρει ο ένας τι κάνει ο άλλος. Αν και τελικά ποιο το νόημα να τα λέμε, αναρωτιέται κανείς, εκτός από το προφανές δηλαδή. Δεν ξέρω τι είσαι, πάντως φαίνεσαι λιγότερο ρομαντικός από όλους τους Κ που έχω γνωρίσει και ένας από αυτούς ήταν σκληρό καρύδι. Δεν θέλω να κόψω τον σβέρκο μου. Δεν με νοιάζει που δεν σε νοιάζει. Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε. Ευχαριστώ  
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Παρακαλώ  
    ... Επίσης ευχαριστώ για τον Καραγάτση. Τον καταφχαριστήθηκα, εγώ βλέπεις και στην κατάλληλη ηλικία είμαι (σχεδόν)... και πίνω!
     
  7. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Ετούτου του είδους η αντίσταση/αντίδραση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500072935, που γαμεί στον όνομα του καθωσπρεπισμού την αθωότητα, αλλά και τούτη http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500073011 που γαμεί στο όνομα των ανοργασμικών το kitsch, είναι πολύ χειρότερες από τις αντιδράσεις κείνων που ακονίζουν τα μαχαίρια τους στο πεζοδρόμιο.
    Η ορθότητα μιας θέσης και η ισχύς των επιχειρημάτων της, μετριέται και από το πόσο φοβάται την αντίθεση. Γίνεται κατανοητή η ορθότητα και η ισχύς θέσεων που φοβούνται ως αντιπάλους τη Lady κλωστές Πεταλούδα και τη Κοκκινοσκουφίτσα υποθέτω.
     
    Last edited: 20 Απριλίου 2016
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αχ εξαιρετικές πάσες!
    Θα επανέλθω.  
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Σε αγαπώ, απλά... 
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    μιλαμε για το GREEK BDSM TUTORIAL  

     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Εξαιρετικό νήμα!
    Θα το ξεκοκκαλίσω!!!
    Μια ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι πόση αντίσταση - αντίδραση είναι λογική;
     
  12. libra

    libra Regular Member

    Ατελειωτη τι να λεμε τωρα; Δεν εχει μετρημα η αγαπη..