Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανωτερότητα των Dom/me

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Oταν η γνωμη σου αναιρει την ιδιοτητα μιας μεγαλης μεριδας ανθρωπων που διαφωνουν με το εν λογω post ειτε ευτοι ειναι Κυριαρχοι ειτε υποτακτικοι χωρις καν να τους ξερεις προσωπικα για να εχεις αποψη τοτε ναι εισαι πρσβλητικος γιατι η αποψη σου ειναι αυθαιρετη.
     
  2. xalakat

    xalakat Regular Member

    Τέλος πάντων, ακόμα και δίκιο να έχω αποκλείεται να το παραδεχτείς, οπότε ας το σταματήσουμε εδώ.
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Θα έλεγα πως ο xalakat για να μιλάει έτσι αναιρώντας τα λεγόμενα κάποιων από εμάς, θα πρέπει να βασίζεται κάπου, όπως την πείρα του τις εμπειρίες του και τις έως τώρα σχέσεις του οι οποίες πρέπει να είναι σαφώς πιο πραγματικές και αληθινές από των υπολοίπων.
    Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο χαίρομαι xalakat όταν βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ που ζουν το lifestyle σε τόσο βάθος και έχουν τόση μεγάλη πείρα ζωής και διορατικότητα ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίζουν, χωρίς πολλά δεδομένα, ποιοί απλώς παίζουν ρόλλους και ποιοί ζούν το lifestyle πραγματικά.  
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    Δεν θα σχολιάσω το ύφος του ποστ, απλά θα πω πως το θέμα των φύλων εξετάζεται σε άλλο ποστ, όπως και απαντήσεις στο αυθαίρετο συμπέρασμα περί ανωτερότητας των γυναικών.

    Παρένθεση:

    Αν ζούσα σ΄ένα κόσμο που όλοι οι άντρες υπηρετούσαν τις γυναίκες, θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω.

    Και συνεχίζω.

    Ναι! χαλακατ δεν νιώθω κατώτερη ούτε από άποψη ευφυΐας, ούτε από οποιαδήποτε άποψη σε σχέση με κανένα άνθρωπο στον κόσμο, όχι γιατί είμαι καλύτερη, αλλά γιατί είμαι και γίνομαι όσο καλύτερη μπορώ μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου. Δεν προσπαθώ να γίνω καλύτερη και να αποδείξω τίποτα σε κανένα, προσπαθώ μόνο να γίνω καλύτερη από τον χτεσινό μου εαυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που μου Δίνει Ο Αφέντης μου.
    Αυτό στα μάτια σου δεν με κάνει σκλάβα? Δεν με αφορά και δεν με νοιάζει η άποψη σου. Γιατί οι όποιες εξωτερικές κρίσεις κι απόψεις, δεν έχουν καμία σχέση με μένα. Οι απόψεις είναι όπως τις κωλοτρυπίδες είπε κάποιος, ο καθένας έχει από μία. Από κει και πέρα όμως είναι απόψεις που είναι τεκμηριωμένες και βασίζονται σε γεγονότα και είναι απόψεις που δεν είναι τίποτα πέρα από σκέψεις και ευσεβείς πόθοι κάποιων βασισμένες σε δημαγωγικές αξιολογήσεις.

    Για μένα ισχύει αυτό που έγραψαν Η Avalonia και ο pilote.
    «Η ανωτερότητα βρίσκεται στον άνθρωπο και όχι στο τι έχει επιλέξει να είναι ή να ζήσει.»
    «..στο BDSM δεν υπάρχει σχέση ανώτερου και κατώτερου αλλά σχέση Κυρίαρχου και υποτακτικού».

    Η έλλειψη αυτόεκτίμησης και το αίσθημα κατωτερότητας δεν είναι must για τους υποτακτικούς, αντιθέτως θα έλεγα, και είναι αυτό με το οποίο δουλεύουν πολύ Κάποιοι Κυρίαρχοι, όπως και με τις ανασφάλειες και με ένα σωρό άλλα, πρώτα στον εαυτό τους και στη συνέχεια με τους υποτακτικούς τους.
    Άτομο που δεν σέβεται τους συνανθρώπους του, θεωρώντας τον εαυτό του το θαύμα της δημιουργίας, δείχνει πως το ίδιο δεν έχει την ικανότητα υγιούς ανάλυσης και αυτοεκτίμησης, είναι φασιστικό και ρατσιστικό, πάσχει από σύμπλεγμα ανωτερότητας που για μένα είναι εξίσου κακό με το σύμπλεγμα κατωτερότητας.
    Όμως για όλους υπάρχει χώρος κάτω απ΄ τον ήλιο και τέτοιου είδους tops βρίσκουν τους ανάλογους τους bottoms.
    Μπορεί για μένα το bdsm να έχει σαν ένα από τους σκοπούς του την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των Δ/δύο, βασισμένοι στην αληθινή βαθύτερη ουσία των ατόμων, η οποία εξετάζεται όσο πιο ρεαλιστικά και προσγειωμένα γίνεται, αλλά γνωρίζω και σέβομαι την επιλογή άλλων και τις διαφορετικές τους απόψεις, εφόσον δεν προσπαθούν να μου τις επιβάλουν.
    Σχέσεις βασισμένες σε συναισθήματα που είναι θυμός, μίσος και περιφρόνηση από μεριάς του top και αποδοχή πως αυτά μόνο αξίζει απ την πλευρά του bottom, είναι για μένα ακατανόητες και αρρωστημένες μεν, αλλά πιστεύω στο ελεύθερο της επιλογής και στο δικαίωμα να ζει ο καθένας βάση των επιλογών του δε.

    Πιστεύω πως βοηθά στην καλυτέρευση της προσωπικότητας του bottom μια τέτοια σχέση? Αμφιβάλλω.
    Είναι σχέση? και βέβαια είναι. Απλά είναι βασισμένη σε αρνητικά και τοξικά συναισθήματα. Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι? Με γεια τους με χαρά τους.

    Αλλά να προσβάλλουν όλο το υπόλοιπο σύμπαν σαν ψεύτικο επειδή δεν ασπάζεται τις όποιες θεωρίες κι απόψεις τους???? Είναι τουλάχιστο γελοίο.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    έχει απόλυτο δίκηο η lara[E-p]. Αν ο υποτακτικός δεν έχει αυτοεκτίμηση και συναίσθηση του ότι δεν είναι κατώτερος, δύσκολα δε θα σαλτάρει σε μία πλήρη D/s σχέση.

    Το post της GreekMistress xalakat οι περισσότεροι το θεωρήσαμε εκτός θέματος σε αυτό το thread επειδή συζητάμε εδώ για την ανωτερότητα του κυρίαρχου στοιχείου σε πλαίσια BDSM, όχι συνολικά.
    Αυτό που θεωρεί η GreekMistress ως ανωτερότητα του γυναικείου στοιχείου, πρόκειται να τη βοηθήσει αν βρεθεί σε μία τρέχουσα υπηρεσιακή διαφωνία στη δουλειά της; Ή πιστεύεις ότι αν όλο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας της αποτελείτο από γυναίκες η GreekMistress θα ζούσε καλύτερα στη δουλειά της; Και εσύ θα ήσουν διατεθειμένος να φερθείς υποτακτικά στον έφορο της εφορίας σου αν αυτός τύχαινε να είναι γυναίκα;

    Και υπάρχει λόγος, για να δικαιολογήσουμε την έκφραση του ερωτισμού μας, που πλέον η κοινωνία λίγο - πολύ μας επιτρέπει ως κάποιο βαθμό, να φτιάχνουμε μία ολόκληρη βιοθεωρία για την ανωτερότητα του φύλου μας;
    Χαίρομαι που η πλειοψηφία που μίλησε σε αυτό το thread απορρίπτει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Απλά θα μεταφέρω εδώ μεταφρασμένα τα λόγια του Dr Max Luscher από το post του DeSade στο thread περί ισότητος των φύλων.

    "πολλοί όσοι ανήκουν σε κάποια δεδομένη κοινότητα αισθάνονται πως είναι κατά κάποιο τρόπο καλύτεροι από άλλους... Επιθετικές ομάδες έχουν την τάση να βλέπουν τους εαυτούς τους σαν μια κοινότητα εκλεκτών ανθρώπων. Ψάχνουν να βρούν πιο αδύντατους ή κατά κάποιο τρόπο αντιτιθέμενους παρείσακτους σαν θύματα. Δεν είναι το θύμα που αποτελεί την ρίζα της βάναυσης μισαλλοδοξίας. Η πραγματική αιτία βρίσκεται στην πίεση για επιβεβαίωση, που οδηγεί στην πρόκληση και την επιθετικότητα...Γιατί έχουμε ανάγκη προσοχής και αναγνώρισης; Η απάντησή μου είναι αυτή. Έχουμε ανάγκη αναγνώρισης γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας να εγκρίνουν την μη ικανοποιητική ζωή μας...Η πίεση για επιβεβαίωση εξυπηρετεί ως μέσον να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από τους άλλους, να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας σε μιά ανώτερη κλάση. Απο την στιγμή που αποστασιοποιείσαι, μπορείς να χρησιμοποιείς τους άλλους σαν άχρηστους, να τους διαφθείρεις, ή ακόμη και να τους μισείς. Μπορούν τότε να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματά σου για την δική σου αίσθηση αναξιότητας."
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η επιθετικότητα είναι κακό, ενώ η εκμετάλευση δεν είναι, το να απαιτείς χωρίς να σε νοιάζουν οι δυνατότητες του άλλου δεν αποτελεί επιθετικότητα ("Δεν την νοιάζει που θα βρω τα χρήματα ή πόσο δύσκολο μου είναι να τα μαζέψω. Αρκεί να της τα δίνω.")

    Θα ήθελες να μας πείς xalakat σε τι συνίσταται η ανωτερώτητα της Αφέντρας σου πέρα από την δυνατότητά της να σε εκμεταλεύεται και να τολμά να το κάνει; Διάβασα όλα τα posts σου αλλά δεν κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα διαφορετικό από το παραπάνω.

    Όσον αφορά στο γιατί θεωρώ το post της GreekMistress άσχετο με το θέμα του thread εξέθεσα την άποψη μου και με δικά μου λόγια και με τα λόγια του Dr Max Luscher.
     
  8. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Προσωπικα θα ημουνα παρα, παρα πολυ επιφυλακτικη με ατομα που ισχυριζονται οτι ειναι ανωτερα απο αλλα λογω του BDSM status τους. Και γενικωτερα η ιδεα του οτι καποιος ειναι ανωτερος απο τον αλλον με ενοχλει: ενδεχομενως καποιος να ειναι πιο μορφωμενος, η πιο ωριμος, η πιο χ η ψ. Αλλα το να τεθει κατι σε επιπεδο ανωτεροτητας εμπεριεχει μια κριση για το τι ειναι ΅καλος¨ η ΅σωστος΅ ανθρωπος, κατι που προσωπικα με βρισκει αντιθετη, και το πως μετριεται αυτο.

    Τελος, σε προηγουμενο post της GreekMistress σχετικα με prodommes, θελω να συμφωνησω με τον Κωνσταντινο. Οι γυναικες αυτες πιο συχνα δεν ειναι στο lifestyle και οσες ειναι, δεν το εξασκουν στα πλαισια των επαγγελματικων τους σχεσεων. Ετσι, συμπερασματα για το lifestyle που βασιζονται σε παρατηρησεις σχετικες με επαγγελματιες ειναι κατα την αποψη μου στην καλυτερη περιπτωση ατυχη, και στην χειροτερη παραπλανητικα.
     
  9. xalakat

    xalakat Regular Member

    Για την αντίφαση που φαίνεται να έχουν τα σχόλιά μου MasterJp δες την απάντησή μου στο thread περί ισότητας των δύο φύλλων.

    Για να μην παρεξηγούμαι, δεν είπα πως δεν είστε "σωστοί" οι "κανονικοί" σκλάβοι. Είπα απλώς πως μία Αφέντρα (ή Αφέντης) που θεωρεί και πως είναι ανώτερη σαν άνθρωπος από τον υποτακτικό της, είναι, για μένα τουλάχιστον, πιο θελκτική. Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τους υποτακτικούς: Αν ήμουν αφέντης θα προτιμούσα να με υπηρετεί κάποιος που για κάποιους λόγους αισθάνεται κατώτερός μου, παρά να μου υποτάσσεται μόνο για να εκφραστεί σεξουαλικά και όταν εκτονώνεται να με απαξιώνει. Τότε θα αισθανόμουν πως συμβαίνει μια ανταλλαγή υπηρεσιών και όχι μια καθαρόαιμη D/s σχέση.
    Το ηθικό κομάτι περί ισότητας των ανθρώπων, δεν με αφορά στην παρούσα συζήτηση, γιατί εδώ συζητώ για συναισθηματικές και σεξουαλικές εκφράσεις και όχι περί δικαίου και αδίκου.
     
  10. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    Υπαρχουνε και αλλοι τροποι να επιτευχθει αυτο περα απο το να καλλιεργειται απο την Κυρια η τον σκλαβο η αντιληψη οτι καποιος ειναι ανωτερος και καποιος κατωτερος. Εξαλλου υπαρχει μεγαλη διαφορα απο το να πει καποιος οτι ως σκλαβος θελω να νοιωθω κατωτερος (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...) και αλλο να πιστευει οτι ειναι. Ομοιως και για τις Κυριες που νοιωθουνε οτι ειναι καλυτερες απο τους υποτακτικους τους.
     
  11. k-nos

    k-nos Regular Member

    RE: RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    Για μενα, η λέξη κλειδί ειναι 'θαυμασμός'. Θέλω να μπορω να θαυμαζω την Κυρια μου ,πρωτα ως ατομο, και μετα ως Domme.
    Δε θέλω να νιώθω κατωτερος Της - αυτο που θέλω ειναι με την ολη σταση της να με κανει να υποτασομαι σε Αυτην.

    Μου εχει τυχει να γνωρισω Dommes αφου ειχα αρχισει καπως να τις μαθαίνω, ενιωθα οτι δε μπορω να τις θαυμαζω - συνεχιζα να τις σεβομαι, αλλα δε μπορεσα να υποταχθω σε αυτες.
    Και συνηθως, οσο πιο ανωτερη θέλει να δείχνει μια Domme τοσο πιο απιθανο ειναι να αποδειχθεί ανωτερη με πραξεις.
    Εξ'αλλου D kai s ειμαστε δυο κομματια του παζλ, και πρεπει να ειμαστε σε μια σχεση που υπαρχει η αλληλοεκτιμηση.
    Εκτος αυτου, μια D που θεωρει τον υποτακτικο της κατωτερο,αχρηστο,σκουλικι* κτλ ισως δειχνει το μεγιστο που της αξιζει να εχει.

    *αχρηστο,σκουλικι - Δεν αναφερομαι σε φρασεις που χρησιμοποιουνται για εξεφτελισμο η για συγκεκριμενο λογο, αλλα σε ορους που χρησιμοποιουνται λογω νοοτροπιας.

    Ελπιζω να εξεφρασα σωστα αυτα που ειχα στο νου μου και να μη παρερμηνευθούν.
     
  12. lorelai

    lorelai Guest

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε το θέμα ανωτερότητας φύλων το οποίο θεωρώ και άσχετο με το thread. Οσο για ανωτερότητα γυναικών και πράσινα άλογα λέω να ηρεμήσουμε λιγάκι γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι  . Εχω ζήσει σε διάφορους τομείς την "ανωτερότητα" των γυναικών και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μάλλον απογοητεύτηκα. Είναι θέμα προσωπικότητας, ανατροφής, εκπαίδευσης, εμπειριών, dna κτλπ κτλπ. Συμφωνώ με τον DeSade για τα διάφορα είδη νοημοσύνης. Για να επιστρέψω στο thread δεν θεωρώ τον Dom μου ότι είναι ανώτερος μου αλλά ότι είναι ο Κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τον θαυμάζω και είμαι περήφανη γι'αυτόν όπως και εκείνος με τη σειρά του με θαυμάζει και είναι περήφανος για μένα. Και επίσης κάτι που με ενόχλησε και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας και το έχω δει πολλές φορές σε αυτό το forum και με θλίβει είναι τα σχόλια περι κατα πόσο κάποιος νιώθει αυτό που κάνει η περι το κατα πόσο παίζει ένα ρολάκι... Δεν είναι δουλειά κανενός να αμφισβητεί πόσο slave, sub, Master/Mistress, Dom η Domme είναι καποιος/α μιας και δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις και ο καθένας αντιλαμβάνεται το bdsm με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και είναι θέμα προσωπικό του καθενός να βρει αυτό που του ταιριάζει μέσα σε κάποια πλαίσια ασφάλειας και συνναίνεσης και να εκφραστεί σεξουαλικά. Ηδη αυτός ο χώρος βάλλεται από παντού, μην βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας...