Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανωτερότητα των Dom/me

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Κι όμως αυτό το site έχει σκοπό την σωστή ενημερώση και εκμάθηση. Όταν βλέπω κάποιον να δηλώνει male slave ψάχνοντας ουρολαγνεία η worship οφείλω να του πω πως οτί δεν αυτά δεν ανήκουν στον χώρο του BDSM και πως δεν είναι τα χαρακτηριστικά του σκλάβου. Δεν κρίνουμε κανέναν απλά ενημερώνουμε για το τι είναι και τι δεν είναι..
     
  2. xalakat

    xalakat Regular Member

    Κωνσταντίνε, το να ψάχνει κάποιος μόνο ουρολαγνία ή worship και τίποτα άλλο, ίσως δεν τον κάνουν σκλάβο. Άλλωστε έτσι μπορεί να μην αισθάνεται ούτε ο ίδιος.
    Ένας σκλάβος στην ψυχολογία όμως μπορεί κάλλιστα να έχει τα δύο παραπάνω fetishes. Δεν συμφωνείς με αυτό;
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ναι αλλά εγώ μιλάω για εκείνους που δηλώνουν slaves χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει lifestyle και που περιορίζονται μόνο σε ποδολαγνεία και ουρολαγνία και αυτοί είναι πάρα πολλοί και αυτό το site τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τι είναι το κάθε τι
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις λές, και συμφωνώ αν με αυτό εννοείς πως δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο, αλλά απλά διαφορετικό.
    Υπάρχουν όμως διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις και ανάγκες και διαφορετικές είναι οι ανάγκες και ψυχοσύνθεση του bottom, διαφορετικές του sub και διαφορετικές του slave και αντίστοιχα με Τους Top/Dom/Masters.
    Η ισοπέδωση αυτών, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λανθασμένη, μια και δηλώνοντας κάτι που δεν είσαι, από άγνοια στο ποιος είναι ποιός, δίνει λανθασμένες εντυπώσεις στους άλλους. Αν π.χ κάποιος δηλώσει Master ενώ δεν έχει κάμμιά επιθυμία ή/και ικανότητα να Αναλάβει την απόλυτη ευθύνη και έλεγχο μιας άλλης ζωης, ή κάποιος να δηλώσει σκλάβος ενώ έχει ξεκάθαρα και σκληρά όρια, τα οποία δεν επιθυμεί να καταριφθούν, τότε απλά δίνει λάθος εντύπωσεις και μπορεί να αποβεί από απογοητευτικό μέχρι και επικύνδυνο.

    Σκοπός του φόρουμ είναι σαν κοινότητα να φτάσουμε να έχουμε ένα κοινό κώδικα με τον οποίο να ερμηνεύουμε βασικές έννοιες του bdsm, γιατί αλλιώς δεν είμαστε κοινότητα με κοινή γλώσσα, αλλά απλά άτομα που το καθένα ζει στον κόσμο του και δηλώνει οτι γουστάρει χωρίς να έχει σημασία πως το κατανοούν οι υπόλοιποι.

    Από κει και πέρα και βέβαια ο καθένας το ζει όπως επιθυμεί, μέσα στα πλαίσια που ο ίδιος επιθυμεί και σε κανένα δεν πέφτει λόγος για τις επιλογές των άλλων.
     
  5. lorelai

    lorelai Guest

    Κωνσταντίνε το να ενημερώσεις κάποιον για κάποια θέματα και να του ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα που και ο ίδιος του δεν έχει καταλάβει είναι ένα. Το να θίγεις κάποιον εμμέσως πλην σαφώς επειδή έχει τυχόν διαφωνήσει μαζί σου σε κάποιο θέμα είναι άλλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρομαι. Και αυτό που λέω σε σένα ισχύει ως απάντηση και για την lara. Δεν μιλάω για ισοπέδωση μιλάω για στοιχειώδη σεβασμό γιατί έχω δει πολλά άτομα να θίγουν άλλα με έμμεσο και απαξιωτικό τρόπο και με καμμία διάθεση ενημέρωσης και βοήθειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις στόχευε το post μου.
     
  6. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ποιόν έθιξα και που?
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Kωνσταντίνε νομίζω ότι η lorelai δεν αναφερόταν σε σένα αλλά μιλούσε γενικότερα, και πάντως όχι σε σένα. Διόρθωσέ με lorelai αν κάνω λάθος.

    Μπορεί lorelai σε αυτό το φόρουμ κάποιες φορές να συμβεί κάποιος να θίξει κάποιον άλλο, ή να δείξει ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο επειδή π.χ. έχει κάνει μερικά πράγματα περισσότερα από τα βασικά του BDSM, ή και κάποιος να θιχτεί από μόνος του χωρίς να τον προσβάλει κανένας, ή να γίνει μία απ όλες αυτές τις μικροπαρεξηγήσεις που συμβαίνουν σε μικρές κοινότητες όπου ένα θέμα μπορεί ο καθένας να το βλέπει από άλλη οπτική.

    Αυτά είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενα και "παρενέργεια" της πολυφωνίας και της ζωντάνιας που έχει αυτό το φόρουμ. Διότι υπάρχουν και τέτοιες κοινότητες (όχι ελληνικές) που ναι μεν δεν υπάρχουν τέτοιου τύπου "μπασίματα" και εντάσεις αλλά δίνουν την εντύπωση ότι όλα τα μέλη έχουν κοιμηθεί τον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης μπροστά στα PC τους!

    Προσωπικά θεωρώ πιό σημαντικό να ακούγονται όλες οι απόψεις και ας έχουμε πότε πότε κανένα παρατράγουδο, παρά να μπουν πρότυπα, περιορισμοί, κανόνες, διαδικασίες πέραν του αναγκαίου. Άλλωστε η περίπτωση του agathos έδειξε ότι όποιος θέλει φεύγει και ότι η κοινότητα δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις.

    Αν είναι κάποιος μόνο φετιχιστής, π.χ. με τα πόδια, κάποια στιγμή ο ίδιος θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα πάψει να έρχεται εδώ. Βέβαια, ΄καλό είναι να του πούμε ότι μάλλον δεν είναι σκλάβος, αλλά από κει και πέρα δικό του θέμα.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Με κάλυψε η tender lilly γενικά, θα ήθελα μόνο να προσθέσω κάτι.

    Αν lorelai στόχος της κοινότητας ήταν μόνο να λέμε τα δικά μας και κανείς να μη δίνει δεκάρα στην τελική για το τι λέει ο καθένας, ή να ήταν απλά ένα μέρος για αγγελίες για να βρει ο καθένας το ταίρι του ή ότι άλλο ψάχνει, τότε μάλλον κανείς δεν θα σχολίαζε και τίποτα και ο καθένας θα ήταν ευτυχισμένος στον μικρόκοσμο του.
    Για μένα στόχος όμως είναι να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε και να μαθαίνουμε να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, όπως το να πούμε σε κάποιο που δεν έχει καμιά εμπειρία στο bdsm και δηλώνει ξεδιάντροπα ή από άγνοια Master πως μάλλον κάτι δεν κατάλαβε, ή κάποιον που έχει κάποιες φαντασιώσεις υποταγής χωρίς ποτέ να δοκιμάσει στην πράξη τι τελικά τον εκφράζει και δηλώνει σκλάβος, και θεωρώ υποχρέωση μας να βοηθάμε αυτά τα άτομα να προσγειωθούν λίγο στην πραγματικότητα γιατί αν μη τι άλλο είναι κάποιες έννοιες που είναι ξεκάθαρες και αν θεωρήσουμε πως δεν δήλωσαν ότι δήλωσαν σαν προσπάθεια να ξεγελάσουν, και ότι τους «κάτσει», είναι στην τελική επικίνδυνο για τους ιδίους αλλά και για τα άτομα που πιθανόν να τους πιστέψουν.
     
  9. lorelai

    lorelai Guest

    Κωνσταντίνε δεν αναφερόμουν σε σένα σε καμμία περίπτωση. Οπως είπε η tender lilly και την ευχαριστώ μιλούσα γενικά. lara είμαι υπέρ της πολυφωνίας και της ενημέρωσης αλλά υπάρχουν πολύ τρόποι να πεις σε κάποιον κάτι. Δεν εννοούσα και το τονίζω να μην ενημερώνεις η να μην ξεδιαλύνεις κάποια πράγματα εννοούσα να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί στον τρόπο με τον οποίο το κάνουμε αυτό. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο διαφωνώ μαζί σου. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι αναφερόμουν στον τρόπο και όχι στην ίδια τη πράξη.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Κατανοητό και βασικά συμφωνώ.

    λέω βασικά γιατί είναι κάποιες περιπτώσεις που "βγάζουν" μάτια, κι εκεί αυθόρμητα δημιουργούνται αντιδράσεις.
     
  11. Master-rope

    Master-rope New Member

    Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια γένική επισήμανση και θα με συγχωρήσετε αν επαναλαμβάνομαι μιας και μπορεί να έχει ήδη αναφερθεί και να μου έχει ξεφύγει.

    Στα forums αυτής της κοινότητας υπάρχουν κάποια ενεργά μέλη τα οποία εμφανίζονται με κατασταλαγμένες απόψεις και συχνά "διαπληκτίζονται". Δεν θα κρίνω ούτε τις ιδέες τους ούτε τον τρόπο που τις εκφράζουνε. Αύτό που θα σημειώσω όμως είναι οτι ο καθένας υποστηρίζει οτιδήποτε είτε συμφωνα με τις προσωπικές του εμπειρίες είτε με τις προσωπικές του εκτιμήσεις, γεγονός που συνεπάγεται έντονη υποκειμενικότητα. Ει΄ναι αδυνατον λοιπόν να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και κόντρες.

    Τα αναφέρω αυτα γιατι καποιες φορεσ το forum γινεται χωρος προσωπικων αντιπαραθεσεων κι εμενα προσωπικα αυτο με κοθραζει.

    Ευχαριστω για τον χρονο σας.
     
  12. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Σε όλα τα forums γίνεται αυτό master-rope, Λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες. Φανταστείτε κάθε φορά που άνοιγε ένα θέμα συζήτησης (thread) όλες οι απαντήσεις να ήτανε : συμφωνώ,σωστα τα λες, έτσι είναι κτλ..