Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απειρο Κ εμπειρο υ.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος VasilisDraper, στις 7 Ιουνίου 2017.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αν είναι συνηθισμένες ή όχι, εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω. Αφού ο όποιος βουδουσουμικός "κύκλος" μου ήθελα πάντα, να είναι πολύ μικρός.
    Ακριβώς, η όποια εμπειρία είναι αποτέλεσμα "δρόμου", δεν είναι κάτι το έμφυτο. Βέβαια, η όποια βουδουσουμική εμπειρία περνάει και απ' την όποια εμπειρία ζωής.
    Η οποία τελευταία δεν έχει να κάνει μονάχα με τα χρόνια στις πλάτες ( αν και θεωρητικά, δεν θα ήταν αμελητέα σαν ποσότητα ).

    Τι γίνεται? Απλά το πιο έμπειρο υ άτομο, μάλλον θα έπρεπε να κάνει υπομονή και να έθετε στον εαυτό του ένα χρονικό ( ή ποσοτικό ) όριο, πέρα απ' τ' οποίο ν' αποχωρούσε.
    Να μην έκανε "παρεμβολές" στο πως θα ξεδίπλωνε το δυναμικό του το απειρο Κ ( η κουβεντούλα εκεί που θα χρειαζόταν ή η έκφραση της άποψης του υ, δεν θα ήταν κίνδυνος για την ασυμμετρία. Δεν νομίζω να φτάνει τόσο λίγο σε ένα Κ για να "τρίξει", παρόλη την υποθετική του απειρία ).
    Καθώς και να μην περίμενε πράγματα, που λόγω της εμπειρίας του μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι πιθανότητες να τα έβρισκε στο άπειρο Κ - τουλάχιστον εξ αρχής -, θα ήταν λιγότερες από κείνες που θα υπήρχαν σε μια αλληλεπίδραση μ' ένα εξίσου ή ακόμη πιο έμπειρο από κείνο Κ.
    Τα πιθανά ή πιθανολογούμενα ρίσκα τα οποία θα έπαιρνε αναφορικά με την υγεία του κατόπιν sm παιγνίου, είναι δική του επιλογή κι ευθύνη ( του έμπειρου υ εννοώ )

    Πως θα μπορούσε ν' αποφευχθεί η χειραγώγηση ( ακούσια ή εκούσια ) ? Παραμερίζοντας το υ τον όποιο πιθανολογούμενο του "δόλο".
    Αφού σ' αυτή την τελευταία περίπτωση εκτός απ' το άπειρο Κ, θα υπέσκαπτε την ασυμμετρία στην οποία θα ήθελε, να συμμετάσχει.
    Άρα, θα έστελνε για βρούβες - πρωτίστως - την ίδια του την απόλαυση.

    Αρμοδιότητες? Στο γράφω δίχως την παραμικρή διάθεση ειρωνείας. Δεν υπάρχουν αρμοδιότητες με την έννοια του καθήκοντος/υποχρεώσεως σε μια ερωτική σχέση, ακόμη κι αν είναι βουδουσουμιάρικη. Ο καθένας κάνει ότι τον/την ευχαριστεί/ικανοποιεί, για όσο καιρό ευχαριστιέται/ικανοποιείται.

    Ως προς τους/τις απανταχού Μέντορες, αν και όταν τύχουν στο διάβα κάποιου/ας, είναι αυτό, τύχη. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος, στ' οποίο να κατοικούν.
    Τα κύρια στοιχεία του Mentoring - πάντα κατ' εμέ, όπως ότι άλλο έχω γράψει σ' αυτή την "παρέμβαση" μου -, είναι η "χημεία" ανάμεσα στον "δάσκαλο" και στον "μαθητή" του.
    Καθώς και η διάθεση του ενός να μεταλαμπαδεύσει και του άλλου να δεχτεί την όποια γνώση ( με ποιον τρόπο και για πόσο καιρό, είναι κι αυτό κάτι που διαφέρει από "ντοπιέτα" σε "ντοπιέτα" ).

    Σε κάθε περίπτωση, απ' όλους έχουμε να μάθουμε κάτι και κυρίως απ' τις δυστοκίες μας. Το Κυριαρχιλίκι ή το υποτακτιλίκι μάλλον δεν μαθαίνονται.
    Οι διάφορες πρακτικές είναι άλλο "παραμύθι". Ως προς τα της εκπαιδεύσεως, όποιος/α είχε την ατυχία να έχει διαβάσει κάτι παραπάνω από ένα-δυο σεντόνια μου,
    ξέρει ήδη πως το σκέπτομαι.

    * Καλή συνέχεια στο νήμα σου.
     
    Last edited: 8 Ιουνίου 2017
  3. Ευχαριστω πολυ για την δομημενη σου απαντηση.  
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  5. Sofia__

    Sofia__ In A Relationship

    Η εμπειρία ή η απειρία ενός Κ είναι ζήτημα χρόνου. Ένας άπειρος Κ, δεν έχει παρά να εμπλακεί στον χώρο του bdsm και απο το internet ή απο συζητήσεις μεσα απο αντίστοιχα site να λάβει και τις πληροφορίες που χρειάζεται για την ενημέρωση του.

    Το να γνωρίζει κάποιος το πως να χρησιμοποιήσει ένα μαστίγιο δεν τον ανακηρύσσει Κυρίαρχο, παρά ένα άτομο που απλα ξέρει να χειρίζεται ένα μαστίγιο. Η εντιμότητα , η σοβαρότητα και η ωριμότητα ειναι τα χαρακτηριστικά αυτά που εμπνέουν εμπιστοσύνη και οδηγούν μια υποτακτική να επιθυμεί να σχετιστεί με ένα τέτοιο άτομο παραχωρώντας του και τα ανάλογα δικαιώματα στο κορμί και το μυαλό της...

    Οι σχέσεις Κ και υ γεννιούνται και εξελίσσονται. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο κάποιου Κ είναι μια διεργασία που κερδίζεται και δεν απαιτείται λόγω status ή εμπειρίας
     
    Last edited: 9 Ιουνίου 2017
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor