Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορίες για τη ... γιόγκα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος -Volt-, στις 16 Μαρτίου 2018.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Τα αποσιωπητικά συμβολίζουν πως δεν το πιστεύω ότι εγώ κάνω τέτοιες ερωτήσεις.

    Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος ασχολείται με τη γιόγκα και ειδικά με την Kundalini, τη Bikram και τη Hot. Θα ήθελα να μάθω τις διαφορές τους, αν υπάρχουν σχετικά βιβλία στα ελληνικά ή τα γαλλικά και αν είναι εφικτό και ασφαλές να γίνουν στο σπίτι, ειδικά η Hot. Τέλος, η Αshtanga είναι πολύ απαιτητική;
     
  2. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Ας μιλήσουν οι ποιηταί.


     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Μπερδεμένη ερώτηση, που ανακατεύει πολλά.

    Βιβλία βρίσκονται, αν και θεωρώ πολύ δύσκολο να μάθει κανείς γιόγκα από βιβλίο. Παρόλα αυτά, συστήνω μια βόλτα σε βιβλιοπωλείο και να αφιερώσετε χρόνο να ξεφυλλίσετε σχετικά βιβλία, ώστε να σχηματίσετε άποψη: από το αν το περιεχόμενο είναι ικανοποιητικό για σας, μέχρι αν οι πόζες περιγράφονται με τρόπο κατανοητό. Ο καθένας είναι διαφορετικός στον τρόπο που διαβάζει.
    Επίσης γενικά χρήσιμη μια βόλτα στο youtube και στο διαδίκτυο, αν και πιο συνετή θα μου φαινόταν, τουλάχιστον αρχικά, μια δοκιμή σε κοντινές σε σας σχολές.

    Ρωτάτε αν η ashtanga είναι πολύ απαιτητική. Σε σχέση με ποιά φυσική κατάσταση; Και σημαντικότερο, ποιός είναι ο στόχος σας; Τι περιμένετε από μια ενασχόληση με τη γιόγκα;
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2018
  4. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το πρόβλημα είναι αυτό πως δεν υπάρχουν κοντινές σχολές που να μπορώ να πάω, παρά μόνο αν πάω σε άλλο νησί.

    Έκανα τρέκινγκ μέχρι πριν μερικά χρόνια, σε ορεινές διαδρομές, αρκετά εντατικό.

    Που ακριβώς στοχεύω:
    α. Δε μπορώ να αποβάλλω το άγχος το οποίο εκτός απ' οτιδήποτε άλλο αρνητικό προκαλεί σχετίζεται και με το (β) διότι στην περίπτωση μου επιβαρύνει μια πάθηση που εξαρτάται πολύ απ' το άγχος παρότι δεν προκαλείται απ' αυτό.
    β. Να ελαφρύνει η πίεση που νιώθω σε καρπούς και μηνίσκους και μια γενικότερη δυσκαμψία.
    γ. Αν και είμαι πολύ αδύνατος απ' όταν σταμάτησα το τρέκινγκ έχω πλαδαρέψει. Θέλω να το αλλάξω και να δραστηριοποιηθώ περισσότερο.
    δ. Δεν έχω ερωτισμό μέσα μου, αυτό το τσαφ που ανάβει στην περίπτωση μου αν δεν ξεκινήσει εγκεφαλικά κανένα ερέθισμα οπτικού χαρακτήρα, ή αισθήσεων γενικότερα, δε μπορεί να με συγκινήσει. Παλιότερα υπήρξε εποχή που θα μπορούσα να το αλλάξω αλλά μου άρεσε αυτό το χαρακτηριστικό μου, το θεωρούσα μέρος της ποιότητας που ήθελα να έχω στη ζωή μου. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που πολλές φορές θέλουμε στη ζωή μας και σε αυτό τον τομέα λειτουργούν καθαρά σαρκικά. Δεν υπάρχει τέτοιος τώρα, αλλά υπήρξε. Κανένας μας δεν ήταν ικανοποιημένος, ούτε εγώ, ούτε εκείνη. Και μου έμεινε η ιδέα, να πειραματιστώ πάνω σ' αυτό.
     
  5. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    Η προσωπική μου εμπειρία σχετικα με αυτα ειναι να πας για τον δασκαλο/δασκάλα που σου ταιριάζει περισσότερο παρα για το variation. Εκτος αν ειναι η μερα με τη νύχτα...
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν είμαι ειδική, η γνώμη μου προέρχεται από την εμπειρία δική μου και ατόμων που συναναστρέφομαι.

    Η πρώτη σκέψη είναι πως η άσκηση γιόγκα, αν δεν καθοδηγηθεί σωστά, μπορεί να επιβαρύνει κάθε σωματικό πρόβλημα: καρπούς, ώμους, αυχενικό, μέση. Συχνά λέγεται ότι βγάζει στην επιφάνεια όποιο (σωματικό) πρόβλημα κουβαλάει κανείς.

    Το μυϊκό "σφίξιμο" μέσω γιόγκα θέλει πολύ τακτική και συχνή ενασχόληση για να επιτευχθεί. Σίγουρα - μιλάω για την ashtanga γιατί μόνο με αυτήν ασχολούμαι - επιφέρει αρκετά γρήγορα μια αυξανόμενη και απολαυστική ευλυγισία, ενώ ενδυναμώνει μακροπρόθεσμα. Για κοιλιακούς και ραχιαίους παράδειγμα, χρειάζεται αρκετός χρόνος ώστε να γίνουν εφικτές οι πόζες που χρειάζονται στήριξη από τη "ζώνη" της μέσης.

    Ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση του άγχους - σίγουρα, αν μη τι άλλο, την ώρα της πρακτικής   - αν και προσωπικά πιστεύω ότι κάθε είδος σωματικής ενασχόλησης, ειδικά ήπιας, μπορεί να πετύχει το ίδιο. Περπάτημα, jogging, πεζοπορία είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό και δεν χρειάζονται απαραίτητα δάσκαλο ή προπονητή, υπάρχουν πολλά άλλα.

    Για το τελευταίο που αναφέρετε, δεν ξέρω να πω. Δεν συνδέω την γιόγκα με ερωτισμό. Θεωρώ δε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα μας αρέσει μπορεί να μας κάνει πιο ισορροπημένους, πιο χαρούμενους, δυνάμει θετικότερους στον τρόπο που αντιδρούμε σε εξωτερικά ερεθίσματα.

    Στο διαδίκτυο θα βρείτε περιγραφές των διαφόρων ειδών γιόγκα. Το youtube έχει άπειρα tutorials για αρχάριους, και πρακτικές ολόκληρες. Δοκιμάστε, με προσοχή.

    Και στην χαλάρωση στο τέλος, όταν θα είστε σε savasana, αυτό (το παθαίνω κάθε φορά που καθοδηγούμαι να κάνω πνευματικό ταξίδι...):

     
    Last edited: 17 Μαρτίου 2018
  7. brenda

    brenda FU very much

    Η γιόγκα δεν είναι σωματική άσκηση μόνο. Είναι σύστημα.
    Από βιβλία και βίντεο μπορείς απλά να πάρεις μία ιδέα.
    Η ενασχόληση προϋποθέτει βιωματική μαθητεία.
    Η συνολική σου προσέγγιση είναι λανθασμένη κατά τη γνώμη μου.
    Πάρτο αλλιώς ή άστο εντελώς.
    Φιλικά...
     
  8. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Να προτείνω κάτι; Για το γεγονός ότι έχεις πλαδαρεύσει θα μπορούσες να βρεις κάτι κοντά στο σπίτι σου που να μπορείς να κάνεις κάποια άσκηση που σε ευχαριστεί. Σου αρέσει η γυμναστική; Τα ομαδικά σπόρ; Το ποδήλατο; Διαλέγεις και παίρνεις.

    Για τα υπόλοιπα θα πρότεινα να μιλήσεις σε κάποιο ψυχολόγο.

    Αυτά τα ολίγα από μένα.
     
  9. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Ψυχολόγο για ποιό πράγμα;

    Όπως και να 'χει ευχαριστώ για την πρόταση  
     
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Η ψυχοθεραπεία μαζί με προσωπική ενδοσκόπιση πιστεύω ότι μπορεί να σε βοηθήσει στα παραπάνω. Πολλοί ακόμη και σήμερα μπορεί να βλέπουν την αναζήτηση ψυχολογικής υποστήριξης ως ταμπού.
    Η δική μου εμπειρία με την ψυχοθεραπεία πάντως ήταν πολύ θετική και με βοήθησε σε μία αρκετά δύσκολη φάση της ζωής μου.
     
  11. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Καλώς, ευχαριστώ.

    Δεν το εξήγησα σωστά, έχεις δίκιο.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Έχει κολλήσει η βελόνα στην ψυχανάλυση και στην ψυχοθεραπεία για κάποιους.
    I got news for you.
    Δεν είναι οι μόνοι τρόποι να λύσουν οι άνθρωποι τα θεματά τους.
    Για κάποιους μάλιστα, δεν είναι καν οι ενδεδειγμένοι τρόποι.
    Κατανοώ, πως αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε.
    Λίγη φειδώς στις παραπομπές δεν θα έβλαπτε ωστόσο, πιστεύω και το λέω με κάθε καλή διάθεση αυτό, πως ενώ έχει εν μέρει ξεπεραστεί στην Ελλάδα το ταμπού των ψυ, δεν είναι όλοι για εκεί.