Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορίες για τη ... γιόγκα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος -Volt-, στις 16 Μαρτίου 2018.

  1. anmaya

    anmaya Enjoying, learning, living

    Είναι πολύ καλή η Adriene, όντως.

    Μου αρέσει και η Ekhart Yoga, αν και εκεί θέλει συνδρομή.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Τα είπες όλα νομίζω. Εγώ δεν ήθελα καθόλου να μπω σε λεπτομέρειες απλά γιατί όλα δεν είναι για όλους. Το θέμα της προσέγγισης φυσικά διαφέρει για τον κάθε άνθρωπο, αλλά όπως λες κι εσύ, δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στοιχειωδώς να προτείνει σε κάποιον να ασχοληθεί μόνος του, γιατί ελλοχεύουν απίστευτοι κίνδυνοι, από τους προφανείς και συχνούς σωματικούς τραυματισμούς, ως και βαθύτερες στρεβλώσεις, πως η γιόγκα ας πούμε είναι κάτι σαν ορθοσωμική.
    Όχι παιδιά, είτε κανείς το κατανοεί, είτε όχι, ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να εξασκείται κάποιος που δεν έχει εμπειρία, είναι υπό την καθοδήγηση ενός διαπιστευμένου και άρτια καταρτισμένου δασκάλου, τόσο για να μάθει ό,τι είναι να μάθει σωστά, όσο και για να διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα.
     
  3. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Μπορεις και να το δεις διαφορετικα. Οτι σου δειχνει που μπορει να βελτιωθεις και τι δυνατοτητες εχεις, οχι οτι εχεις αδυναμιες.
    Αυτοδιαλογος α': Το δεξι μου ποδι ειναι πιο αδυναμο απο το αριστερο
    Αυτοδιαλογος β': Εχω δυο γερα ποδια, εκ των οποιων το αριστερο ειναι πιο δυνατο και το δεξι συντομα θα το φτασει
    Η ορθη ομιλια παιζει ρολο. Even how we word things makes a difference.

    Εαν η ορθοσωμια ειναι το εναυσμα ενος ατομου για να ξεκινησει, γιατι οχι? Ας παει για αυτο, για τον ωραιο κωλο, το γατισιο κορμι, για οτιδηποτε θελει. Σημασια εχει οτι θελει να παρει μια γευση, θελει να ξεκινησει γιατι ειδε, ακουσε, διαβασε, εχει περιεργια. Σπανιζει το ατομο που ξεκινα για την αρμονια με εαυτο και φυση. Δεν το βλεπω σαν στρεβλωση οπως δεν βλεπω στρεβλωση οταν ενα βανιλακι πει για τους βουδουσουμεριους οτι ειναι ψυχανωμαλοι. Τοσα ξερει. Ε και? Αλλα γιατι δηλαδη ενας ανθρωπος που εχει ασχοληθει στοιχειωδως, προτεινει σε αλλο ατομο που δεν εχει προσβαση σε ενα δασκαλο να μην δοκιμασει καθολου στο σπιτι περαν απο ενα διαβασμα? Η πιθανοτητα τραυματισμων υπαρχει σε ολα τα ειδη δραστηριοτητας, ακομη και στο περπατημα. Και εχουμε ατομα που μαθαινουν στο σπιτι απο ξενες γλωσσες μεχρι βραζιλιανικο ζιουζιτσου (και εκει κατιτις αναπνοες και καθαρο μυαλο τα θελει το ατιμο). Υπαρχει τοσο υλικο διαθεσιμο, απο ατομα που εχουν και την εμπειρια και την ακαδημαικη καταρτιση τοσο στη yoga οσο και στην διδασκαλια για εκμαθηση απο το σπιτι.
    Ειπωθηκε οτι η yoga σωζει ζωες, αλλα του αρχαριου που δεν εχει προσβαση σε δασκαλο, του λεμε 'μην κανεις'? Εμμμ (ομμμμμ) καπως δεν μου βγαινει αυτη η 'ποζα'.

    Φιλακια απο θεση Hasta Padangusthasana, αν και θα προτιμουσα inverted γλωσσοφιλο απο Prasarita Padottanasana, με τους κωλους και τα ποδια μας ενωμενα  

    Kala Namaste
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2018
  4. brenda

    brenda FU very much

    Namaskar
    Sat-chit-ananda
    Για να σκεφτείς αυτό που έγραψες, πρέπει να μείνεις όσο διαρκεί το κομμάτι στην Salamba Sirsasana,
     
    να το πιάσεις πιο σφαιρικά το θέμα. 
    Για τα γλωσσόφιλα επιφυλάσσομαι, πρέπει να συναντηθούμε half-way, you know... 

    Μπράβο σου πάντως πού γουστάρεις ισορροπίες και ανάστροφες, αλλά κι αυτές δεν είναι για όλους, φαντάζομαι, το ξέρεις.
    Φυσικά, τίποτα δεν εξασφαλίζει κανέναν από λάθη.
    Έχω πάει σε yoga house όπου χωρίς λήψη ιστορικού, χωρίς ερωτηματολόγια για τα προφανή (κήλες αυχένα ή σπονδυλικής, παθήσεις ματιών, υπέρταση, τενοντίτιδες) η δασκάλα είχε στο πρόγραμμά της την στάση κεφαλής, που προφανώς ΔΕΝ είναι για όλους και θέλει εξαιρετική προσοχή στην εκτέλεσή της, που ξεκινάει από την διδασκαλία της και την απαραίτητη ενδυνάμωση.
    Και όλοι κάνουν/με λάθη.
    Ο υπερβάλλων ζήλος δεν είναι χρήσιμος στη γιόγκα.
    Θέλει υπομονή και επιμονή, να γνωρίζεις και να σέβεσαι τα όρια του σώματός σου και των αντοχών σου. Αλλιώς, σε μία τέτοια άσανα, μπορεί σε ένα λεπτό, να κάνεις μεγάλη ζημιά στο σώμα σου.
    Φυσικά και υπάρχουν προγράμματα αρχαρίων με ελάχιστους κινδύνους.
    Αλλά και πάλι, θα έχει προηγηθεί pranayama, ασκήσεις για ζέσταμα?
    Πολλά βιντεάκια έχουν μόνο κυρίως πρόγραμμα, χωρίς αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να προηγούνται, ή ενώ μοιάζουν απλοϊκά, έχουν μεγάλη ένταση για κάποιες μυϊκές ομάδες. Και να' ταν μόνο η ευθυγράμμιση!
    Λίγη γιόγκα είναι καλύτερη από καθόλου γιόγκα, αλλά ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, καλό είναι να έχει κανείς καθοδήγηση, έστω και εκ του μακρόθεν.
    Άντε τώρα, μην ανοίγετε δρόμους για ζωντανά μαθήματα μέσω Skype, γιατί δεν το χω και πολύ. 
    Μόνο με φίλους που μένουν μακριά το έχω δοκιμάσει και ναι, είναι μία λύση, τι να πω?
    Το σωστό ενεργειακά, είναι να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με τον δάσκαλο, ο οποίος και σε καθοδηγεί και σε προστατεύει, κυρίως από τον εαυτό σου. Όποιος διδάσκει, το ξέρει αυτό, πες μου αν τα λέω καλά αγαπητή @ninahaze ... 
    Η ashtanga, ας πούμε, πού είναι πολύ πιο απαιτητική σωματικά από την hatha, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλη για αρχάριους. Η mainstreamοποίηση της yoga, έχει τα θετικά της και τ΄αρνητικά της.
    Μακάρι να ξεκινούσαν όλοι με τα 8 σκαλοπάτια του Πατάντζαλι, έστω και εν τάχει, για να καταλαβαίνει ο ασκούμενος από που ήρθαν όλα αυτά και πόσο βαθιά επιστήμη κρύβεται πίσω από το κάθε τι στην γιόγκα.
    Τούτων λεχθέντων, πάω να κάνω τον βραδινό μου διαλογισμό.
    Tρίτο μάτι, έκτο chakra, λατρεμένο Ajna.
    Καλό βράδυ γιόγκι και γιογκίνι, καλό βράδυ σε όλο τον κόσμο.
    साधु (sādhu)