Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας μιλήσουμε για τον Ερωτα σε D/s σχέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 4 Αυγούστου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    Δε νομίζω να διαφωνούμε σε κάτι Avalonia. Και δε σου απέδωσα λόγια που δεν είπες, απλά εξέφρασα μία σκέψη που έκανα διαβάζοντας το post σου.

    Αν θελήσω να υποταχτώ σε Κάποιον, σίγουρα έχω κάτι στην ψυχή μου γι αυτόν. Για να θελήσει να με διαφεντέψει Κάποιος, προφανώς κάπου Τον ελκύω. Δεν έπεται όμως ότι αυτή η μορφή έλξης είναι έρωτας είτε για μένα, είτε για Εκείνον.
     
  2. subjim

    subjim New Member

    ο Ερωτάς είναι ο πρωτογεννής θεός όπου χωρίς αυτών δεν θα υπήρχε τίποτα σύμφωνα με την αρχαία μας κοσμογονία. Η έλξη λοιπόν που εκπέμπει σίγουρα είναι αναδιαφησβητητη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι πως δεν σημαίνει οτί τεριάζουμε επιδή έχουμε κοινά γούστα. Ο παρτενέρ μας πιστεύω πως καλό είναι να είναι σύντροφός μας και να μας καταλαβένει, η επικοινωνία είναι θεμέλιο σε κάθε είδους σχέση και δει περισσότερο σε μια D/s σχέση.Προσωπικά ελπίζω πως η γυναίκα της ζωής μου θα είναι και η αφέντρα της ζωής μου, αρκει να την βρω...
     
  3. latexduck

    latexduck Contributor

    Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι ένα άλλο κεφάλαιο άσχετο με τον χώρο.
    Πρόσφατα στο irc μίλαγα με κάποια η οποία μου έλεγε ότι ο άντρας της είναι και sub της γιατι την αγαπάει και ότι δεν ασχολήτε καθόλου με τον χώρο αυτό απλά ικανοποιεί τις φαντασιώσεις της αγαπημένης του.
    Θα έλεγα ότι υπάρχουν 2 κεφάλαια σε αυτό το θέμα "D/s σχέση απο αγαπη" και " D/s σχέση απο ανάγκη"
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θεωρώ πως η προσέγγιση "υποτάσσομαι γιατί αγαπώ" είναι τελείως λάθος Jim Jaylor και ουσιαστικά οδηγεί στην εκμετάλευση (abuse) των συναισθημάτων όταν η υποταγή οφείλεται στην αγάπη.

    Από την ίδια οπτική, προσωπικά, όχι μόνον δεν θεωρώ τον Έρωτα απαραίτητη προυπόθεση για την δημιουργία μίας D/s σχέσης, εν αντιθέσει με τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την επιγνωση τόσο των δικών μας αναγκών όσο και του άλλου άλλα και μάλλον "βλαβερή" συνιστώσα καθώς τείνει να τοποθετεί την σχέση σε λάθος κατά την γνώμη μου βάση.

    Από την προσωπική μου εμπειρία, ο έρωτας εμφανίζεται αργά η γρήγορα και από τις δύο πλευρές και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από μία vanilla σχέση, χωρίς όμως ακόμη και τότε να αποτελεί αναγκαία συνθήκη.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    οφείλω να ομολογήσω πως ερωτεύτηκα Τον Κύριο μου κεραυνοβόλα όπως και Εκείνος μαζί μου, και θα πω πως όσο βοήθησε εμένα στα πρώτα μου βήματα αυτός ο έρωτας, άλλα τόσα προβλήματα δημιούργησε σε κάποιο μετέπειτα στάδιο, όπου χρειάστηκε όπως Αναφέρει και Ο MasterJp να επαναπροσδιοριστούν οι βάσεις τις σχέσεις.
    Πως Μπορούσε Ο Κύριος μου, ή κι εγώ να Είναι Βέβαιος πως υποτασσόμουν επειδή αυτή ήταν όντως μια ανάγκη μου και όχι επειδή συμπεριφερόμουν όπως η κάθε ερωτευμένη γυναίκα που προσπαθεί να ευχαριστήσει εκείνον που αγαπά?
    Πέραν τούτου έχω την υποψία πως ήταν και για Τον Ίδιο πρόκληση να εκπαιδεύσει, βάζοντας τα συναισθήματα του ερωτευμένου άντρα κατά μέρος, γιατί ένας ερωτευμένος άντρας ανέχεται πολλά από την γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος, ενώ μια ανάλογη στάση από Ένα Αφέντη μπορεί να αποβεί καταστροφική για την Ds σχέση.

    Σίγουρα δεν υπάρχουν αποδεχτοί από όλους ορισμοί του έρωτα και της αγάπης, αν και προσπάθησαν μέσα στους αιώνες πολλοί.
    Εμένα προσωπικά με εκφράζει η άποψη του Scot Peck στο βιβλίο του "Ο δρόμος ο λιγότερο ταξειδευμένος", όπου ορίζει πως ο έρωτας είναι το προσωρινό γκρέμισμα των συνόρων του Εγώ, εξού και βλέπεις το άτομο με το οποίο είσαι ερωτευμένος σαν τέλειο, τα ελαττώματα του σαν χαριτωμένες ιδιορυθμίες κ.ο.κ.
    Στην αγάπη δε, δεν υπάρχει γκρέμισμα, αλλά επέκταση των συνόρων του εγώ, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν και το άλλο άτομο. Βλέπεις τον άλλο γι΄αυτό που πραγματικά είναι και ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να το αγαπάς.

    Οπότε θα συμφωνήσω με Τον MasterJp

    Και ακόμη κι αν ο έρωτας ποτέ δεν γεννηθεί, πιστεύω πως η αγάπη όπως την αντιλαμβάνομαι είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα κάνει την "εμφάνιση" της σε μια βαθειά Ds σχέση.
     
  6. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Διαβαζοντας τα δυο προηγουμενα posts μου σκεφτηκα πανω στο σχολιο της lara[E-p] "Πως Μπορούσε Ο Κύριος μου, ή κι εγώ να Είναι Βέβαιος πως υποτασσόμουν επειδή αυτή ήταν όντως μια ανάγκη μου και όχι επειδή συμπεριφερόμουν όπως η κάθε ερωτευμένη γυναίκα που προσπαθεί να ευχαριστήσει εκείνον που αγαπά?"
    Νομιζω πως η απαντηση ειναι δεν θα μπορει ποτε να ειναι σιγουρος. Βρισκω λογικη την επιθυμια να θελεις να ειναι μια αυθορμητη αναγκη η αναγκη για υποταγη της υποτακτικης ομως αυτη η επιθυμια μπορει να δημιουργησει μεγαλη απογοητευση.
    Αυτο που ζητας ουσιαστικα συνοψιζεται στην φραση"θελω να θελει και οχι να το κανει σαν χαρη λογω του ερωτα της"
    Το κομματι "θελω να θελει" οδηγει στο εξης αδιεξοδο:
    1) Κανει αυτο που θελεις. Στην περιπτωση αυτη αναρωτιεσαι γυρω απο τα κινητρα της πραξης , τα αμφισβητησεις και απογητευεσαι.
    2) Δεν κανει αυτο που θελεις. Απογοητευεσαι.
    Το (2) το βρισκω απιθανο να γινει αν μιλαμε για συνειδητοποιημενη υποτακτικη. Το (1) εχει το μειονεκτημα οτι δεν μπορεις να επαληθευσεις τα συναισθηματα που οδηγησαν στην υποταγη της.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Θεωρητικά ίσως να προκύπτει το αδιέξοδο αυτό που έθεσε ο DeSade.

    Στην πράξη μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό επειδή σε κάθε ερωτική σχέση ο έρωτας δεν είναι ποτέ σταθερός. Έρχεται και φεύγει και ξαναέρχεται και ούτω καθ εξής. Αν λοιπόν σε μία vanilla κατάσταση μία ερωτευμένη γυναίκα νιώσει την επιθυμία να εκφραστεί υποτακτικά, θα το κάνει αυτό αραιά και πού και με τον δικό της τρόπο.

    Αντίθετα, σε μία D/s σχέση η υποταγή είναι παρούσα ανά πάσα στιγμή και πιθανότατα εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους {πρωτόκολλα ίσως;}. Ο έρωτας είναι αδύνατο να υπάρχει κάθε στιγμή και με την ίδια ένταση. Οπότε η υποταγή εδώ εκφράζεται άσχετα από τον έρωτα.

    Νομίζω λοιπόν ότι ο Αφέντης της κάθε ερωτευμένης γυναίκας, που είναι συγχρόνως και σκλάβα, μπορεί να είναι βέβαιος ότι η υποταγή δεν είναι μόνο έκφραση έρωτα όταν εκφράζεται συστηματικά και αδιατάραχτα.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συμφωνώ tender_lilly, επιπρόσθετα, σε ένα άτομο συνειδητοποιημένο υποτακτικής ψυχοογίας η υποταγή ανήκει περισσότερο στην σφαίρα της ανάγκης και πολύ λιγώτερο στην σφαίρα της επιθυμίας, όσο και αν το ακριβές περιεχόμενο των δύο αυτών λέξεων δύσκολα προσδιορίζεται.

    Από την αυτή την οπτική το δίλημα του DeSade, όπως και αυτό της carissa σε άλλο thread ουσιαστικά δεν υφίσταται
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εγώ πάλι ενώ κατανοώ πως ο έρωτας πάντα φευγει, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να έρχεται και να φεύγει η αγάπη.
    Ή αγαπάς ή δεν αγαπάς.
    Εκτος κι αν διαχωρίζουμε τον έρωτα από την αγάπη, πράγμα που ακούγεται σωστότερο στ΄αυτιά μου και με την φράση " Έρχεται και φεύγει και ξαναέρχεται και ούτω καθ εξής" μιλάμε όχι για αγάπη αλλά για κάποια συναισθήματα έντονα που δεν έχουν καμία σχέση με την βαθειά αγάπη αλλά συνυπάρχουν μ΄αυτή.
     
  10. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Καποιες στιγμες για καποιους ο ερωτας φανταζει αποκρουστικος. Εχω υπ οψη μου ατομο του χωρου ο οποιος οταν η κυρια του του ειπε οτι ειναι ερωτευμενη μαζι του εκεινος αντεδρασε και απογοητευτηκε εντελως. Το αιτιολογησε λεγοντας πως θεωρει αδιανοητο μια αφεντρα να κυριαρχει ενω ειναι ερωτευμενη μαζι του. Δηλάδη θεωρει ασυμβατα τα δυο συναισθηματα , την αναγκη για κυριαρχια και το αισθημα του ερωτα.
    Στο μυαλο του ο ερωτας ειναι αδυναμια η οποια θα αλλοιωσει η θα εξαφανισει την ικανοτητα της να κυριαρχει.
    Το σχολιο μου σε αυτη την αντιληψη ειναι πως το εν λογο ατομο ταυτιζει την κυριαρχια με την σκληροτητα και την απουσια συναισθηματος.
    Μια αρκετα μονοδιαστατη αντιληψη που υπονοοει οτι το ατομο αυτο ειναι συναισθηματικα ακρωτηριασμενο. Το συναισθημα στα ματια του ειναι μη αποδεκτο. Σε τελικη αναλυση κακο θα του εκανε να βιωσει τον ερωτα της κυριας του?
    Δεν αποδεχεται το συναισθημα στον μικροκοσμο του που σιγουρα θα ειναι πολυ σκοτεινος.Μπορει να μην το βιωσε ποτε και γι αυτο να τον ποναει οταν εφανιζεται. Αν θεωρηθει η ικανοτητα της κυριαρχιας ως αντιστροφως αναλογη των συναισθηματων τοτε φοβαμαι καταληγουμε σε ασχημα συμπερασματα.
    Οτι δηλαδη ο ικανος Κυριαρχος ειναι emotional alienated και εχει ξεριζωσει απο μεσα του τα συναισθηματα του .Ετσι οσο πιο dehumanized και λογικος ειναι τοσο πιο ικανος.
    Σκεπτομενος τις αιτιες που οδηγουν σε τετοιες αντιληψεις, αναφερω μερικες:
    1) Αποφυγη συναισθηματικης επαφης λογω του φοβου της συναισθηματικης εξαρτησης .
    2) Ανικανοτητα δημιουργιας συναισθηματικης επαφης και βαθυτερος φθονος και περιφρονηση σε αυτους που εχουν την ικανοτητα να νοιωθουν και να δημιουργουν την επαφη αυτη.
    3) Αναπληρωση της ικανοτητας εκφρασης και βιωσης συναισθηματος
    μεσα απο την σωματικη - ψυχολογικη Κυριαρχια η βια ειτε δεχομενη αυτη(subs/slaves) ειτε ασκοντας αυτη (Doms/Masters)
    Αυτο συμβαινει γιατι υπαρχει ταυτιση της εκφρασης συναισθηματος με τη χρηση βιας κατι που συμβαινει σε ατομα που μεγαλωσαν σε αυταρχικα σπιτικα οπου κυριαρχουσε η χρηση αλκοολ η ουσιων και η βια (domestic violence)
    Τελος θα πω πως τα συναισθηματα μας και ειναι προιον του δεξιου μερους του εγκεφαλου μας. Το να τα αγνοουμε η να τα αποφευγουμε μας αφηνει μονο με τον αλλο μισο και σε τελικη αναλυση τα συναισθηματα ερχονται και δεν μας ρωτουν.
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Έχω ακούσει κι εγώ παρόμοιες περιπτώσεις, όπως κάποιες που στην πρώτη υποψία πως Ο Κύριος τους τις βλέπει σαν κάτι περισσότερο από ένα αντικείμενο δεν το αντέχουν και φεύγουν.

    Αλήθεια δεν μπορώ να το κατανοήσω...
     
  12. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αξιοπεριεργο αυτο που αναφερεις lara[E-p].Στις περιπτωσεις αυτες νομιζω οτι θετουν τοσο ακαμπτα standards που δεν αφηνουν περιθωρια στον Κυριαρχο να εκφρασει την Kυριαρχια του με τον τροπο που αυτος θελει. Ετσι ζητουν εναν προκατ, εναν πολυ συγκεκριμενο τροπο συμπεριφορας και θελουν να εχουν τον Κυριαρχο σε ρολο κομπαρσου που συμπεριφερεται σε αυτες ακριβως οπως αυτες θελουν. Κατι σε μαζοχιστρια(σε σωματικο - ψυχολογικο επιπεδο) top μου κανει αυτο.