Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυνεννοησία σε M/s και D/s σχέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Stilvi, στις 6 Φεβρουαρίου 2018.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Σ'ευχαριστώ για την απάντηση   Δεν είσαι οφ αλλά η ασυνεννοησία με την ασυμβατότητα πιστεύω ότι είναι διαφορετικές έννοιες. Είμαι της γνώμης ότι η ασυνεννοησία μπορεί να ξεπεραστεί (όχι χωρίς να παιδευτούν λίγο και οι δύο πλευρές, αλλά μπορεί) η ασυμβατότητα όμως όχι.
    Η ασυνεννοησία μπορεί να οδηγήσει σε ασυμβατότητα αυτό είναι αλήθεια αλλά πιστευώ ότι η λέξη και μόνο "ασυνεννοησία" μπορεί σε πολλά μυαλά να αφήνει την αίσθηση μίας ντετερμινιστικής κατάστασης που δεν ξεπερνιέται οπότε αποχωρείς.
    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ασυνεννοησία μεταξύ ανθρώπων σε διάφορα επίπεδα είναι δεδομένη κι όχι τόσο τελεσίδικη.
     
  2. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Μαντεύω ότι δεν έχουμε τόσο διαφορετικές απόψεις αλλά τα σημεία αναφοράς μας είναι διαφορετικά... αυτό που εσύ ονομάζεις "διαπραγμάτευση" εγώ ονομάζω "θέλω". Υποθέτω έτσι...
    Τι εννοείς με την διαπραγμάτευση;
    Εσύ πως νοείς την ασυννενοησία; Δώσε μου -εάν θέλεις- ένα παράδειγμα.
     
  3. lexy

    lexy .ti.va.

    Η διαπραγμάτευση συνίσταται σε ορθάνοιχτα χαρτιά. Επιθυμώ, δεν επιθυμώ, χρειάζομαι δεν χρειάζομαι από τη μια μεριά.. Θέλω, απαιτώ, πρέπει από την άλλη. Τα πάντα. Όλα.

    Η ασυνεννοησία - δεν μου έχει συμβεί ποτέ σε ασυμμετρία - υπάρχει όταν οι άνθρωποι απλώς δεν μπορούν να βρουν κοινό τόπο. Η αφετηρία και η διαδρομή της σκέψης και της οπτικής είναι απολύτως διαφορετικές μεταξύ τους. Πρόσθεσε και λίγο εγωϊσμό, λίγο πείσμα, άρνηση συμβιβασμού.... Μου είναι αδύνατο να το δω αυτό σε ασυμμετρία.
     
  4. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ποιά είναι η μία και ποιά είναι η άλλη πλευρα; Το επιθυμώ/χρειάζομαι είναι του υ και το θέλω/απαιτώ είναι του Κ;
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.


    η τοποθέτησή τους εξυπηρετεί σε τι; Αν βοηθά, ναι.
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Βοηθά όντως αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω την διαφορά της έννοιας "επιθυμία" από την έννοια "τα θέλω κάποιου".
    Η διευκρίνηση εξυπηρετεί στο να περάσει το στάδιο της φαινομενικής ασυνεννοησίας ο διάλογος μας -εάν μπορέσει- και να έρθει σε συνεννόηση.  

    edit: Επίσης μπορεί να μπεις σε μία ασύμμετρη σχέση με ορθάνοιχτα χαρτιά και στην πορεία να αλλάξουν τα δεδομένα, είτε από την πλευρά των συμμετεχόντων είτε από εξωτερικούς παράγωντες. πχ. δουλειά, παιδιά, θάνατος στην οικογένεια, ηλικία. Άλλες ήταν οι "αλήθειες" μου στα 23 και άλλες τώρα στα 33.
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2018
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Με ρωτάς επί προσωπικού; Μετά από 5 χρόνια σχέσης έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις επί αυτών των θεμάτων με ποικίλες αντιδράσεις κι απαντήσεις.
     
  8. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    προσωπικα πιστευω πως μπορει να τυχει κυριως σε ατομα νεα στο χωρο.στο μυαλο σου να το εχεις δουλεψει καλα αλλα οταν το ζησεις να καταλαβεις για χ,ψ λογους οτι δεν σου παει.
    υπαρχουν πολλοι παραγοντες που επιρεαζουν μια σχεση οι οποιοι πρεπει να διατηρουνται σε μια ισορροπια(σωματικοι και πνευματικοι)οταν οι παραγοντες αυτοι διαταρασονται
    στην πορεια υπαρχει προβλημα.σιγουρα οι bdsm σχεσεις ειναι πιο σταθερες και ποιο σωστα δομημενες απο τις βανιλα αλλα και αυτες λογο της πολυπλοκοτητας τους τελειωνουν
    πολλες φορες
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.


    Κάτι αρχίζω να πιάνω, νομίζω... Συνεννόηση δε σημάίνει συμφωνία. Μπορούμε μια χαρά να συν - εννοηθούμε ακόμα κι αν διαφωνούμε. Άρα ο διάλογός μας μια χαρά περπατάει. Χρειάζεται ωστόσο να διευκρινήσεις πως είναι δυνατό μια σκλάβα να μη συνεννοείται με τον Αφέντη της ή το αντίστροφο.

    Επιθυμώ = αποζητώ. Θέλω = θέλω, τελεία και παύλα. Έτσι τα χρησιμοποίησα.

    Δεν πιστεύω στις δραματικές αλλαγές σε δομικά χαρακτηριστικά είτε της προσωπικότητας είτε του χαρακτηρα - ούτε εγώ είμαι όμοια με την προ 10ετίας λέξυ μα παραμένω η ίδια.

    Νομίζω ότι είπα ό,τι είχα να πω  
     
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ευχαριστώ για τον διάλογο, κι εγώ είμαι της άποψης ότι συνεννόηση σημαίνει συμφωνία. Ασυνεννοησία για μένα σημαίνει τα λέμε φαινομενικά τα ίδια πράγματα αλλά για κάποιο λόγο να διαφωνούμε πχ. εγώ τα "θέλω μου" όταν τα έγραψα τα εννούσα ως τάσεις/προτιμήσεις κι επιθυμίες -γιατί όχι- κι όχι με επιτακτικό "άντρα θέλω τώρα τονε θέλω που λένε". Η ασυνεννοησία είναι ένα μέσο (για εμένα) να φτάσεις τελικά στην συνεννόηση.

    Βέβαια υπάρχει και η πλήρης ασυνεννοησία που εκεί λες, δεν τα βρίσκουμε οπότε καλησπέρα σας.
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Ασυνεννοησία, όπως μας λέει και η ίδια η λέξη αν την αναλύσουμε λίγο, σημαίνει ότι δεν εννοούμε – νοούμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

    Αυτό είναι κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο, στην καθημερινότητα μας, με κάθε είδους άνθρωπο που επικοινωνούμε και σχετιζόμαστε. Οπότε αυτό από μόνο του δεν μου λέει κάτι. Ασυνεννοησία υπάρχει ούτως ή άλλως. Και είναι φυσικό να υπάρχει.

    Ωστόσο, αυτό που μου έχει δείξει η δική μου εμπειρία είναι ότι όταν προκύπτει στο Κ/υ, στο βαθμό που αυτή δεν λύνεται, δεν επέρχεται δηλαδή συνεννόηση, καταλύεται το Κ/υ. Όσο μένει και επιμένει η ασυνεννοησία, τόσο σπάει το Κ/υ.

    Ο μόνος τρόπος που μπορεί να διευθετηθεί (από όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον, πιθανόν υπάρχουν και τρόποι που δεν ξέρω   ) μέχρι να επέλθει η κατανόηση (αν γίνει αυτό) είναι η υ να μπει στον ορισμό του Κ, να συνεννοηθεί μαζί του, να υιοθετήσει τις έννοιες κατά τον τρόπο που τις έχει αυτός. Ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει. Ακόμη και αν δεν της αρέσει. Ακόμη και αν κάτι μέσα της τής λέει «μα τι μ@λ@κία είναι αυτή τώρα;».

    Αυτή η θέση της υ δεν σημαίνει ότι ο Κ δεν κάνει ποτέ λάθος. Σημαίνει ότι έχουν Κ/υ.  

    Με τα θετικά και τα αρνητικά/ρίσκα που αυτό συνεπάγεται.
     
  12. skia

    skia Contributor

    ΄Ισως αυτά τα ''θέλω'' να εκφράζονται με λάθος τρόπο.