Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύμμετρες D/s vs ασύμμετρες M/s σχέσεις.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Stilvi, στις 20 Ιουνίου 2018.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Σύμφωνω ότι το να βλέπει κάποιος φοβικά τα όριά του είναι πολύ ψυχοφθόρο και εάν τα αφήσει μπορεί να τον τραβάνε κάτω σαν βαρίδια.

    Δεν συμφωνώ ότι τα όρια είναι εκεί για να τα ξεπερνάμε, όχι πάντα δηλαδή. Κάποια όρια είναι εκεί for a reason όχι μόνο δικά μου αλλά και δικά του.
    Και ναι, στην τελική των πραγμάτων δεν έχει σημασία πως ονομάζεις μία σχέση όταν είσαι μέσα και την ζεις, δεν χρειάζεται κιόλας.

    Ο λόγος που έχει σημασία να υπάρχει διαχωρισμός (και θα έπρεπε να υπάρχει κατ'εμέ) είναι για τους νέους στον χώρο και για την αρχή των σχέσεων.
    Εάν η ασυμμετρία του D/s δεν διαφέρει σε τίποτα με την ασυμμετρία του M/s τότε μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιον ειδικά στα πρώτα του βήματα.
    Μπορεί να πέσει σε λούμπες του "απλά κάνεις πάντα ό,τι λέω και δεν έχεις δικαίωμα ναι πεις όχι". (και ναι με επηρρέασε το νήμα που άνοιξες περί επιχειρημάτων για να ανοίξω και το παρών νήμα)
    Να μου πεις, τι μας νοιάζει εμάς εάν δεν του/της αρέσει μπορεί να την κάνει.
    Μπορεί, αλλά πόσοι θα καούν πριν αποχωρήσουν αναρρωτιέμαι...
     
  2. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    ΟΚ εγω δεν εχω ΚΑΜΙΑ μα καμια σχεση με το βδσμ να τα λεμε για να χαιρεσε αλλα οταν εγω που δεν εχω σχεση εχω διαβασει τουλαχιστον τους ορισμους και 1-2 βασικα κατι ειναι

    Οταν Εσυ μια Κ με πειρα και χρονια στον χωρο δεν ξερεις τις διαφορες Κ/Μ και υ/σ τοτε αλιμονο μας ....

    κατσε διαβασε και μην εκτιθεσαι


    Επειδη οπως λες εγω δεν εχω εμπειρια δεν μπορω να σου δωσω επιχειρηματα αλλα και να σου εδινα και σωστα να ειναι δεν θα τα ακουσεις οπως φανηκε σου δινω νηματα να διαβασεις τα βασικα αυτο κανω και εγω σαν αρχαριος ξεκιναω απο τα βασικα


    ΑρχικήForums>BDSM>BDSM Resources and Tutorials

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Απλές-περιγραφές-εξηγήσεις-των-κυριοτέρων-status-στο-bdsm.10037/

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/to-ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ-της-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ-υποταγής.8566/
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2018
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Εντάξει, θα το ξεπεράσεις.
    Συνέχισε πάντως να μελετάς, κάνει καλό ώστε να φτάσει το άτομο κάποτε στη δική του σκέψη.
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δυστυχώς, τείνει να θεωρείται το D/s ως περίοδος προσαρμογής εισόδου ενός άπειρου υ. Γι'αυτό και παρατηρώ αρκετά υ να θέτουν ένα σωρό όρια.
    Θεωρώ ότι η περίοδος προσαρμογής δεν ορίζεται ως σχέση κανενός είδους. Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχουν στάδια στην εκπαίδευση και προσωπικά δίδω διαφορετικό κολάρο εκπαίδευσης και διαφορετικό στη σχέση.
    Τα περισσότερα άτομα που θέλουν να δηλώσουν υποτακτικά, ουσιαστικά τους ενδιαφέρει το bottoming μίας σχέσης. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν τόσο λιγότερη ταλαιπωρία.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor



    Δεν είναι ακριβως ετσι , άσχετα τι νομίζουν οι περισσότεροι . Η ντι ες σχέση είναι ασύμμετρη σχέση με δομή κτλ δεν είναι εκπαίδευση , δεν είναι περίοδος προσαρμογής. Το ότι οι περισσότεροι έχουν λίστα επιθυμιών προς εκπλήρωση ή θέτουν όχι απλά όρια αλλά και όρους ,είναι άλλο θέμα .
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι, αυτό λέω. Ότι δεν είναι έτσι και κακώς ταυτίζεται με κάτι το "light" σα να κάνουμε χορτοφαγία.
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα διαφωνήσω και εγώ μαζί σου σε αυτό, το safeword δεν είναι για να προστατευτεί το υποτακτικό μέλος από την στραβή. Το μόνο που το προστατεύει είναι οι γνώσεις του κυριαρχικού για το τι κάνει και πως το κάνει. Η στραβή μπορεί να γίνει πολύ πριν το υποτακτικό μέλος νοιώσει την ανάγκη να πει το safeword.

    Τώρα σχετικά με το τι είναι M/s που δεν είναι το D/s, γνώμη μου είναι ότι το M/s σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο αφορά μία πολύ πιο αυστηρή χρήση και τήρηση του πρωτοκόλλου (όχι του γενικού στερεοτυπικού, αλλά αυτού που ορίζει το εκάστοτε κυριαρχικό μέλος), την επέκταση της ασυμμετρίας σε πολύ περισσότερες πτυχές της ζωής του υποτακτικού μέλους αν όχι σε όλες και την κάθετη ιδιοκτησία (μάλλον καλύτερα, από πολύ έως κάθετη) του υποτακτικού μέλους από το κυριαρχικό.

    Τα όρια είναι ανθρώπινα και μία σκλάβα θα είναι πάντα άνθρωπος.
    Το αν θα τα σεβαστεί ένας αφέντης σε μία M/s σχέση έχει κάνει με το αν θέλει να βλέπει την σκλάβα του ως άνθρωπο ή ως πράγμα. Τα όρια της μία φορά εκεί θα είναι πάντως.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2018
  8. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    μ αρεσει που βανουν και like απο κατω  

    και τα Γερανεια Ορη βουνα ειναι, οποιος/α θεωρει οτι κανει ορειβασια εκει.. ενταξει... θεωρω λεει ...
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Προσωπικά έκανα λαϊκ γιατί νομίζω καταλαβαινω την ουσία του τι θέλει να πει, που εξηγεί παραστατικοτατα στην από πάνω της παραγράφο από το κίτρινο μαρκαρισμένα σου.

    Γραφουμε ένα ολόκληρο κείμενο οι άνθρωποι να εξηγήσουμε μια θέση, και απομονώνεται συνήθως μια φράση για να πιαστούμε.λεω εγώ τώρα
     
  10. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.


    θα σου βανω κι εγω λαϊκ. Η κατασταση εχει γινει χειροτερη απο το ποδοσφαιρο και την πολιτικη.
    Σε λιγο θα εμφανιστουν οι μαυρες τζιπαρες με βουλγαρικες πινακιδες και το σημαιακι το ελληνικο απο πανω, να πουλανε προστασια.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Κατ΄αρχάς η χορτοφαγία δεν είναι ''light'' και καμία σχέση δεν έχει με τα ''light'' προϊόντα.
    Ο χορτοφάγος είναι αρκετά πιο πειθαρχημένος από τον παμφάγο, εξ΄ορισμού, γιατί μειώνεται η γκάμα του, άρα πρέπει να διερευνήσει περισσότερο τις επιλογές του, σε πιο περιορισμένο πεδίο, κάτι σαν τον επιλεκτικό bdsmer ένα πράγμα. Και οι χορτοφάγοι έχουν συνήθως πιο καλή δομή στην διατροφή τους προκειμένου να παίρνουν όλα όσα χρειάζονται, δεν τρώνε ό,τι να΄ναι, γιατί θα αποκτήσουν προβλήματα, κάτι σαν τους απρόσεκτους bdsmers ένα πράμα.

    Το ξέρεις πως συμφωνούμε σε πολλά, το παραπάνω είναι ένα από αυτά, απουσίαζες από το φόρουμ, είχα ανοίξει ένα σχετικό νήμα, για την a la carte εκπλήρωση επιθυμιών και την επικοινωνία.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του νήματος, συμφωνώ με αυτούς που έκριναν τον τίτλο ως αντιφατικό, αν και μπορώ να αναγνωρίσω ένα πράγμα, που δεν ξέρω αν πέρασε από το μυαλό της @Stilvi .

    Πως το D/s είναι ασύμμετρο, ενώ το Μ/s μπορεί να είναι TPE, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει ασυμμετρία, παρά πλήρης παράδοση ελέγχου. Υπό αυτήν την έννοια το vs ''νομιμοποιείται''.
     
  12. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Μην το παίρνεις κυριολεκτικά, αν έβαζα τον σωστό τίτλο θα έβγαινε μισή σελίδα τίτλος!