Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύμμετρη σχέση και οικογένεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος -Volt-, στις 8 Απριλίου 2018.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Είναι εφικτό αν προκύψει εγκυμοσύνη μέσα σε ασύμμετρη σχέση να δημιουργηθεί οικογένεια;

    Τί μένει ίδιο; Τί αλλάζει;

    Μπορεί ένα παιδί με πλήρη διαφάνεια να μεγαλώσει σε αυτό το περιβάλλον;

    Η 24/7 σε αυτή την περίπτωση είναι εφικτή, ή όνειρο όταν το ζευγάρι πάει διακοπές μόνο;
     
  2. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Δεν αφορούν ακριβώς το ίδιο τα δύο θέματα. Σε αυτό η 24/7 είναι μία πιθανότητα. Μια άλλη είναι να μην υπάρχει περιβάλλον 24/7, αλλά ασύμμετρη σχέση on off. Επίσης θέτω το θέμα εφ' όοον προκύψει εγκυμοσύνη μέσα σε μια σχέση που σημαίνει επίσης και το κατά πόσον συμμετέχει στην απόφαση του ζευγαριού να κρατήσει το παιδί, η ιδιαιτερότητα τους. Αν τώρα οι ιθύνοντες του φόρουμ κρίνουν πως είναι το ίδιο, έχει καλώς.
     
  3. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ειναι εφικτό εφ όσον αφήσουν το παιδί έξω απο το περιβάλλον που έχουν αποφασίσει να χτίσουν οι 2 τους μεταξύ τους .Μπορει μπροστά του να υπάρχει αλλα με έναν ποιο διακριτικό τροπο .
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  5. Yes

    Yes Regular Member

    όλα γίνονται. αν όμως κάποιος "το σκέπτεται" πριν, μάλλον θα τα κάνει θάλασσα, αν το αποπειραθεί... και μάλλον δεν θα το αποπειραθεί καν.
     
  6. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Tι εννοείς πως οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται εν θερμώ;
     
  7. Yes

    Yes Regular Member

    Η έκφραση «εν θερμώ» έχει συμπαραδηλώσεις τρικυμίας εν κρανίω. Αν με ρωτούσες αν συμφωνώ με την παροιμία «στην βράση κολλάει το σίδερο», θα σου απαντούσα «συμφωνώ εντελώς».
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το βέβαιο είναι ότι ο Κ στη ζωή τους γίνεται το μωρό που θα κάνουν.

    Κάθε σχέση η D/s, η M/s, η 24/7, η σχέση μάνας - παιδιού είναι ρόλος. Η συμβίωση Κυρίαρχου και υποτακτικής είναι ρόλοι, που λειτουργούν προς απόλαυση των δύο σε ένα πλαίσιο κανόνων και παραδοχών. Αν αυτό το πλαίσιο παραμεριστεί, παρερμηνευτεί, δεν τηρείται κλπ τότε χάνονται οι ρόλοι, χάνεται το D/s και είναι όλες αυτές οι καταστάσεις που ακούγεται - από το υ συνήθως - πως "έχει χαθεί το D/s από τη ζωή μας" και ενίοτε το λέει αυτό ακριβώς την ώρα που καταπατά κάποιον κανόνα και το κάνει σχεδόν ασυναίσθητα αυτό. Χωρίς καν να υπάρχει παιδί.

    Η παρουσία του παιδιού είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα φέρει προβλήματα. Ο ρόλος της μητέρας μπαίνει μπροστά και αναιρεί όλα τ άλλα, για πολύ καιρό. Το ίδιο και ο ρόλος του πατέρα, είναι νέες ευθύνες. Εκτός από τον μπελά αυτόν, είναι και που ο Κ χάνει την υποτακτική που ήταν διαθέσιμη και για την ευχαρίστησή του, χάνει στην πράξη την πρωτοκαθεδρία του.

    Για να αποκαθίστανται όλες οι χαμένες ισορροπίες χρειάζεται φροντίδα. Αμφιβάλλω αν έχει έστω και ο ένας από τους δύο περιθώριο χρόνου και αντοχών για κάτι τέτοιο.

    Υποσημείωση: Όλα τα παραπάνω παρακαλώ να διαβαστούν έχοντας υπόψη ότι δεν ξέρω τι λέω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει λύση, που δεν το έχει λύσει κανένας και απλά άλλοι ήταν "τυχεροί" και ξεπέρασαν την τρικυμία άλλοι δεν ήταν και βούλιαξε η (D/s) σχέση τους. Κάπως σαν τους γονείς που αναλαμβάνουν με αυτοπεποίθηση να μάθουν αντισύλληψη στα παιδιά τους που είναι στην εφηβεία...
     
  9. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Όχι δεν είναι βέβαιο. Ουσιαστικά είναι ανυπόστατο.
    Κ δεν γίνεται κάποιος γιατί έχει αυξημένες ανάγκες που δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνος του και κλαίει μέχρι να τον βοηθήσουν και περιμένει από τους άλλους.

    Και πάλι, όχι. Η μητέρα και ο πατέρας ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού. Από την θέση τους.
    Από την θέση τους, συνεχίζουν την σχέση τους, λαμβάνοντας υποψη τα νέα δεδομένα.
    Αν δεν μπορούν να διαχειριστουν τα νέα δεδομένα, δεν τους φταιει το μωρό.

    Μπελάς το μωρό; Αν θεωρείται μπελάς, απλά δεν αποφασίζουμε να κάνουμε μωρό.

    Φοβάται ο κ ότι θα χάσει την πρωτοκαθεδρία του από ένα μωρο; Και συγκεκριμένα από την δική του επιλογή;

    Μπορεί να μην ξέρουμε τι λέμε, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοι που τα καταφέρνουν.

    Χρόνια τωρα οι άνθρωποι σχετιζονται ασύμμετρα και αναπαράγονται.
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    με δεδομένο οτι η ασυμμετρία δεν είναι κινκιά, είναι βέβαιο οτι δημιουργείται οικογένεια στα πλαίσιά της. και βέβαια γεννιούνται και μεγαλώνουν παιδιά.
    συνηθίζεται, στην εποχή μας και στην κουλτούρα μας, να αποφεύγεται το σεξ μπροστά στα παιδιά, σε όλους τους τύπους σχέσεων, αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σας.
    οι επικρατούσες συνήθειες, στο περιβάλλον μας, εδώ και σήμερα, υπάρχει το ισχυρό ενδεχόμενο να κατευθύνουν προς μιά στάση απόκρυψης ή συγκάλυψης της ασυμμετρίας, τόσο προς το γενικότερο περιβάλλον, όσο και απέναντι στα παιδιά. αν αυτό παράγει, ή παράγεται από ενοχικότητα δημιουργεί πιο σύνθετα προβλήματα.


    είναι ενδεχόμενο να φέρει προβλήματα αν αντιμετωπιστεί φοβικά, κατά την μόδα.
    παιδιά σε ασύμμετρες συσχετίσεις παρουσιάζονται εδώ και εκατομύρια χρόνια, χωρίς να προκαλούν κραδασμούς. αντίθετα μάλλον.

    είναι ενδεχόμενο, αλλά όχι καθολικό, οι νέες διαστάσεις των ρόλων να προκαλέσουν, αρχικά, κάποιον πανικό· την πρώτη φορά. δεν επιβεβαιώνεται, γενικά, η εικόνα που περιγράφετε.
     
  11. -Volt-

    -Volt- Contributor

    tithon, καταλάβατε κάθε διάσταση της ερώτησης.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Εξ αντικειμένου τα παιδιά, από τον καιρό που βγήκαν τα ρηχά πιάτα, κανονικοποιούνται στο επικρατούν κοινωνικό πλαίσιο.
    Το κοινωνικό πλαίσιο παράγεται και αναπαράγεται από το όποιο και στο όποιο υπάρχον και πραγματικό οικογενειακό περιβάλλον.
    Ή όποια συνειδητότητα του ή των γονέων ή του όποιου γονεϊκού περιβάλλοντος στην συμπεριφορά τους απέναντι σε ένα σβομπίρι, δεν μπορεί να διδαχτεί/επιβληθεί/υποδειχτεί πέραν των προφανών (δεν δίνουμε κοψίδια στα μπομπίρια σαν γεννηθούν, δεν τους λες στα τρία τους να πεταχτούν στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα κλπ)...
    Τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις επί χάρτου...