Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύμμετρη σχέση και οικογένεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος -Volt-, στις 8 Απριλίου 2018.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ο θεσμός του γάμου, ατύπως ή τυπικά, είναι ζήτημα αν μετρά μερικούς αιώνες ο δε θεσμός του ζευγαριού και της λεγόμενης πυρηνικής οικογένειας μόλις κάποιες δεκαετίες.

    Κραδασμοί πάντα προκαλούνταν από τα παιδιά. Και πάντα ήταν η καθολική ευχή της κοινωνίας για "αντίθετα μάλλον". Αλλά δεν ισχύει, είναι ευχή όπως ευχή είναι να μην υπάρχουν διαζύγια.

    @subwhat ναι είδατε άνθρωποι είναι ο Κ που γίνονται πατεράδες και τα υ που γίνονται μανάδες και αντίστροφα, όχι δεν πάνε by the BDSM book.
     
  2. skia

    skia Contributor

    Ολα ειναι εφικτα, γινεται προσαρμογη αναλογα τις συνθηκες.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    αληθές. αναφέρθηκα σε ασύμμετρες συσχετίσεις. ανεξάρτητα απ´ την εφήμερη, τοπική νόρμα.

    δεν βρίσκω έδαφος για να συμμεριστώ τη γνώμη οτι προκαλούνται κραδασμοί απ' τα παιδιά. κατανοώ, βέβαια, την δυσφορία που περιγράφεται στα τρία πρώτα κεφάλαια της γέννεσης για την απώλεια της χαμένης εξιδανικευμένης παιδικής ανεμελιάς, αλλά αυτό είναι μάλλον στάδιο, κι όχι καθολικό. δεν αμφιβάλω οτι μπορεί να παγιωθεί. δεν συμμερίζομαι επίσης καμμιά απ´ τις δυό ευχές. δεν τις έλαβα υπ´ όψιν.
     
  4. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Ανθρωποι είναι, με τέτοιους συσχετίζομαι, πιό πέρα δεν ξέρω  

    Υ.Γ. Είπα εγώ ότι πάνε by the bdsm book, και αν κάτι ξεφύγει από αυτό χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια, χάνουν κυριαρχίες και υποταγες, χάνουν ασυμμετριες και d/s;
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπορείς σε παρακαλώ να αναδιατυπώσεις γιατί σε χάνω σε αυτό το σημείο;
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Οι προτεραιότητες πλέον τίθενται με επίκεντρο το μωρό. Αυτό είναι που το καθιστά "Κ' και σίγουρα όχι η βούλησή του.

    Να τους φταίει το μωρό, είναι λίγο άσχετο και πολύ εγωϊστικό - άλλωστε πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο. Ούτε υποστήριξα ότι δεν θα μπορέσουν και καλά να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα, περιέγραψα γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ένα δύσκολο στοίχημα που δεν μπορεί να κριθεί εκ των προτέρων.

    Μπελάς είναι οι νέες ευθύνες όχι το μωρό, αυτό έγραψα  

    Η απώλεια της πρωτοκαθεδρίας για κάποιο διάστημα είναι ένα από τα πιθανότερα ενδεχόμενα, ανεξάρτητα αν το φοβάται ή όχι ο Κ που δεν είπα αυτό (πάλι!). Η επιλογή να γίνουν γονείς μπορεί να ήταν συνειδητή και με πολύ αγάπη, έχει γίνει όμως εκ των προτέρων, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν τελικά και θα αναδιαμορφώνονται κάθε μέρα της ζωής του μωρού είναι συνάρτηση πάρα πολλών πραγμάτων - και της τύχης - δεν είναι μόνον η επιλογή τους.

    BDSM συστηματικά και αποκλειστικά κάνουν λίγοι, από αυτούς κάνουν παιδιά ακόμα λιγότεροι και από αυτούς τους λιγότερους μακάρι οι συντρηπτικά περισσότεροι να τα "καταφέρνουν". Οπωσδήποτε έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν αν έχουν σκεφτεί και τις δυσκολίες του εγχειρήματος και δεν τα βλέπουν όλα όπως θα ήθελαν ή πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι.

    Έστω. Με το BDSM τι σχέση έχει αυτή η ιστορική αναδρομή; Συμβαίνει να είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος να σχετίζονται ασύμμετρα που πηγαίνει μάλιστα κόντρα σε νόμους κλπ. Είναι λίγο πρόβλημα αν το καλοσκεφτεί κανείς.

    Όπως και το καλύτερο σχέδιο μάχης έχει ξεπεραστεί μετά τα τρία πρώτα λεπτά μάχης (φον Μόλτκε) έτσι και το καλύτερο σχέδιο BDSM+παιδαγωγική έχει ξεπεραστεί λίγες ώρες μετά την έξοδο απ το μαιευτήριο.
     
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Οι προτεραιότητες τίθενται με βάση τα νέα δεδομένα.
    Η κυριαρχία ρυθμίζει τις προτεραιότητες.

    Υποστηρίξατε ότι λόγω παιδιών πιθανον να χαθεί το d/s.
    Όλες οι αποφάσεις δεν μπορούν να κριθούν εκ των προτέρων. Αν δεν τα καταφέρουν, δεν φταίνε τα νέα δεδομένα.

    Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά είναι ωραία, και οι σχέσεις δεν είναι μόνο για τα εύκολα και τα "όλα στρωμένα όπως βολεύομαι".

    Το κ είναι κ, γιατί μεταξύ άλλων είναι σε θέση να διαχειριστεί αλλαγές, να διαχειριστεί νέα δεδομένα που πολλές φορές δεν τα επέλεξε κιόλας.

    Οι συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίσσεται μια σχέση είναι συνάρτηση παρά πολλών πραγμάτων έτσι και αλλιώς.

    Η πρωτοκαθεδρία μεταξύ του ζευγαριού δεν αλλάζει επειδή απλά αλλάζουν τα δεδομένα. Αλλάζει από αδυναμία διαχείρισης.

    Δεν ξέρω αν φανταζόμαστε το κ ως μυξιαρικο που χτυπάει τα ποδαράκια του, επειδή η σκλάβα του και μητέρα των παιδιών του δεν του τρίβει τα πόδια, αλλά θηλάζει το μωρό τους.

    Δεν ξέρω γιατί δεν αντλεί ευχαρίστηση το κ χρησιμοποιοντας το υ του και με αυτό τον τρόπο.
    Χρήση του υ είναι μόνο το μαστίγωμα και το γονάτισμα;

    Και ξαναρωτάω. Φανταζόμαστε ένα κ ανεύθυνο που λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να σκέφτεται τις δυσκολίες;

    Οι νόμοι τι σχέση έχουν; Αν φοβόμαστε το νόμο στις διαπροσωπικές ερωτικές μας σχέσεις, τότε δεν ξέρω για τι είδους ερωτική σχέση συζητάμε.

    Δεν έχει σχέση το βδσμ με την ασυμμετρία; Βδσμ είναι μόνο γαμιομαστε, χτυπιομαστε και δενομαστε;

    Και εν πάση περιπτώσει, αν φοβόμαστε τις ευθύνες που έχει ένα παιδί, αν δεν θέλουμε να "χαλάσουμε" τη ζωουλα μας, αν νομιζουμε πως το κ ειναι ανικανο να διαχειριστει, δεν κάνουμε παιδί.
    Δεν ειναι το πρόβλημα η αναπαραγωγη. Η ευθυνοφοβια θα μπορούσε να είναι.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Εν τάχει μέχρι νεωτέρας  

    Αυτό το ρωτήσατε στο άλλο νήμα, εξ ου και έμεινε χωρίς απάντηση στο παρόν, να κρατάμε και κάποιες διαδικασίες, να μην τα μπερδεύουμε όλα  

    Όχι, δεν φαντάζομαι ένα τέτοιο Κ.

    Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ρωτήστε καλύτερα ένα Κ τι λέει πάνω σε αυτό και συγκεκριμένα στις προτεραιότητες όταν υπάρχει ένα βρέφος.

    Ισχύει τότε, κατά την άποψη του Κ που θα ρωτήσετε, ότι η Κυριαρχία ρυθμίζει τις προτεραιότητες; Γιατί κάτι μου λέει ότι η απάντηση που θα σας δοθεί θα είναι αρκετά πιο ζυγιασμένη.

    Εδώ υπάρχει μια αντίφαση με τα λεγόμενά σας στο άλλο νήμα, τελικά τα τρίβει ή δεν τα τρίβει τα πόδια η - ξεθεωμένη - μαμά / υποτακτική;
     
  9. Ποιος ο ορισμός της ασύμμετρης σχεσης;
     
  10. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Και εδώ το ρώτησα με διαφορετικό τρόπο  
    Εγω γραφω σαν υποτακτική και οι κ σαν κ. Τι δεν σας αρέσει;

    Δεν ρυθμίζει η κυριαρχία τις προτεραιότητες; Αλλά τότε ποιος;

    Εδώ να μην κρατήσουμε διαδικασίες;

    Μια χαρά τα τρίβει και το χαίρεται. Και μια χαρα χρησιμοποιείται όταν θηλάζει ή αλλάζει πάνες.
    Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η αντίφαση.
    Δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά ότι το μόνο που κάνει η υποτακτική και μαμά είναι να τρίβει πόδια.
    Είναι σαν να με ρωτάτε "τα τρίβει τα πόδια η ξεθεωμενη υποτακτική που δουλεύει 14 ώρες;"
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν το βλέπω εδώ, δεν πειράζει όμως  

    Δεν μπαίνει θέμα να μη μου αρέσει, ο καθένας και οι θέσεις του. Κάνετε μια ισχυρή δήλωση για ένα θέμα για το οποίο δεν αποφασίζετε εσείς, εκεί είναι η επιφύλαξή μου. Γι αυτό σας λέω, ρωτήστε έναν Κ.

    Οι συνθήκες, όταν δεν είναι ουδέτερες. Οι συνθήκες είναι οι πιθανές προτεραιότητες από τις οποίες θα επιλέξει ο Κ. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιλογές του Κ είναι μονόδρομος. Τότε δεν ρυθμίζει η Κυριαρχία του τις προτεραιότητες. Άλλωστε μια από τις επιλογές του Κ, κρίσιμη μάλιστα, είναι αν και πότε θα επιλέξει να αναστείλει την Κυριαρχία του.

    Για να μην μιλάμε μόνο με θεωρητικά σχήματα, ένα απλό παράδειγμα είναι ένα μωρό που ταϊζεται με γάλα φαρμακείου και το βράδυ βγαίνει είδηση ότι τα φαρμακεία ετοιμάζονται για απεργία διαρκείας. Εκεί ποιες προτεραιότητες βάζει ο Κ και τι άλλο υπάρχει για τον ίδιο πέραν του να βρει ένα φαρμακείο εκείνη τη στιγμή και να πάει να πάρει γάλα; Μη μας πείτε αν νιώθει ευτυχής και ολοκληρωμένος ως Κ καθώς φροντίζει να υπάρχει γάλα, είναι άσχετο.

    Μα αυτό λέγατε στο άλλο νήμα, όχι;

    Μια λεπτομέρεια, παρατηρώ ότι σταδιακά εντάσσετε στο D/s του μέλλοντος του ζευγαριού και όλο το αρχικό στάδιο του ξεπετάγματος του παιδιού τους, μπορεί να είναι έτσι μπορεί και να μην είναι όμως και αυτό απ όσο γνωρίζω είναι υπόθεση του κάθε Κ να το κρίνει και να το απόφασίσει και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
     

  12. Στην πραγματικη ζωη, 24/7 και παιδια, αργα ή γρηγορα θα οδηγησει σε επιπλοκες, οσο ανοιχτομυαλο κι αν ειναι το παιδι... 24/7 λειτουργει καλυτερα οταν δεν υπαρχει οικογενεια. Και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη, δε γινεται.