Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτοκυριαρχία για Κυρίαρχους

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 27 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. "Το να νικά κανείς ο ίδιος τον εαυτό του, είναι η πρώτη και η καλύτερη απ' όλες τις νίκες "
    Πλάτωνας

    Η αυτοκυριαρχία προϋποθέτει εσωτερική ηρεμία, διαφορετικά είναι ασταθής και θνησιγενής, γιατί βασίζεται στον καταναγκασμό (βλ. αυτομαστίγωμα)
    Η εσωτερική ηρεμία επιτυγχάνεται μέσα από μείωση των συγκρούσεων, δηλαδή τον εναρμονισμό της παρόρμησης (επιθυμίες, ένστικτα, φόβοι) με τη λογική, και εκδηλώνεται με τη συνέπεια λόγων και έργων (κάνω αυτά που θέλω, θέλω αυτά που πιστεύω ως σωστά).
    Πώς κυριαρχώ στα πάθη μου? Αποδυναμώνοντάς τα
    Πώς τα αποδυναμώνω? Τα ζω στο έπακρο. Τα καίω. Απελευθερώνεται έτσι όλη μου η ενέργεια, όλο μου το δυναμικό.

    Όπως είπε ο Λάο Τσε :"Αυτός που εξουσιάζει τους άλλους έχει ισχύ, αυτός που εξουσιάζει τον εαυτό του έχει δύναμη"

    Όταν ένας κυρίαρχος έχει περάσει από αυτές τις διεργασίες, έχει "διαβεί το Ρουβήκωνα", ξέρει πως δεν είναι αλάνθαστος, αλλά ξέρει επίσης πώς να ξεπερνά γρήγορα τα λάθη του και να μαθαίνει από αυτά. Δεν έχει απρόβλεπτες εκρήξεις, αμφιθυμία, παλινωδίες, ενδοιασμούς. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δε γνωρίζει πώς να φερθεί, ψάχνει, ρωτάει χωρίς κόμπλεξ και τέλος, εμπιστεύεται τη διαίσθησή του.

    Α, άμα τον βρείτε να μου τον γνωρίσετε... 
     
  2. stratos83

    stratos83 Regular Member

    Αριστοτέλης από Στάγειρα (384 - 322 π.Χ.)

    "ΧΑΛΕΠΩΤΑΤΟΝ ΕΣΤΙ ΕΑΥΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΙ"
    "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει κανείς τον εαυτό του"

    "Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά : τύχη, φύση, λογική, παρόρμηση , συνήθεια, πάθος, πόθος"

    "Τα σκυλιά δεν δαγκώνουν όσους πέφτουν κάτω και ο θυμός σταματά και δεν ξεσπά στον άνθρωπο εκείνο που θα δείξει ταπείνωση μπροστά στον θυμωμένο"

    "Το να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο , στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο"

    "Το πολύ κρασί φαίνεται ότι όντως φέρνει τον άνθρωπο στην κατάσταση που λέμε ότι βρίσκονται οι μελαγχολικοί. Πίνοντας το κανείς αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται πολλά και διάφορα: οργίλος, φιλάνθρωπος, ευσπλαχνικός, θρασύς"

    "Όταν ξεσπούν σε άλλους το θυμό τους οι άνθρωποι πραΰνονται"

    "Ο καθένας μπορεί εύκολα να θυμώσει . Όμως πρέπει να θυμώσει τότε που πρέπει στο βαθμό που είναι σωστό, στον κατάλληλο χρόνο, για ένα δίκαιο ζήτημα"
     
  3. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Αυτοκυριαρχια και Καπιλικι. Δεν ειναι συμβατα στο δικο μου το μυαλο. Στην πράξη με το βδσμ ασχολουμαστε για αυτον ακριβως τον λογο, για μην εχουμε καμια αυτοκυριαρχια , για αυτο το λογο φανταζομαι ζηταμε και συνεναιση πρωτα, για αυτο το λογο το καστιν συμπαικτριας βδσμ ειναι αυστηρο , οσον αφορα τις δυνατοτητες, και για αυτο εχουμε και την λεξη ασφαλειας, για αυτο. Δεν λέω οτι αυτα γινονται μπαμ μπαμ απο την μια μερα στην αλλη, αντιθετα λεω οτι αυτα θελουν χρονο και επιλογη σωστου ταιμινγκ.

    Δηλαδη για μενα δεν εχει κανενα νοημα να ειμαι καυλωμενος και να μην το λεω στη σουμπα γιατι εχω αυτοκυριαρχια   και να μην πρεπει να κανει αμεσα, τωρα κατι για αυτό  , να μην μπορω να γινω ενοχλητικος, φορτικος, επιμονος, σαχλος, μαλακας, εξυπνος και ολο το μενου των συναισθηματων  ή τακτικών που θελω να εφαρμόσω, να κρατιέμαι και να μην της λεω αυτο που εχω στο μυαλο μου ακομα και ειναι βρώμικο  

    Αντιθετα η λεξη κοφτερη αντιληψη με εκφραζει περισσοτερο απο την αυτοκυριαρχια. Καλή αντιληψη σημαινει κυριαρχια σε αυτο που υπαρχει, η που με βαση ντοκουμεντα μπορει να γινει, και οχι σε αυτο που φανταζομαστε οτι υπαρχει αερα πατερα, πουθενάδικο, σκανάρισμα ολων των εξωτερικων παραγοντων που εμποδιζουν να κανουμε για παραδειγμα αυτο που εχουμε να κανουμε, που θα μας κανει να πιστευουμε οτι ειναι καλυτερα να αναβαλλουμε η να υποχωρησουμε προσωρινα η και μονιμα η να μην υποχωρησουμε και καθολου, καθως και να προβλεπουμε τις συνεπειες των πραξεων και βεβαια να τις αναλαμβανουμε, που θεωρητικα τετοια κατασταση σπανια θα προκυψει

    Δεν ειναι ο αυτοπεριορισμος των ενστίκτων το ζητουμενο και το προβλημα, αλλα η ανυπαρκτη η κακη αντιληψη των πραγμάτων, με τον ιδιο τροπο που ενας οδηγος φορμουλα 1 πιανει 400 χιλιομετρα και σπαει τα ρεκορ   Τι του λεει ο μεσος οδηγος αυτουνου ; Οτι δεν εχει αυτοκυριαρχία ;   Αφου το εχει κανει μερακι και επιστημη, το αθλημα, τα χει προβλεψει ολα.

    Και βεβαια τα γραφω αυτα, εχοντας το προνομιο του μικρου σαδιστικου ενστικτου και γενικότερα σωας τα φρενας

    Ειναι λιγο παιχνιδι με τις λεξεις αυτο, με 0 πρακτικο οφελος, αλλα η λεξη αυτοκυριαρχια δεν μου αρεσει, προτιμω το κοφτερη αντιληψη.
     
    Last edited: 19 Μαϊου 2016
  4. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    @bumblebee

    Εάν γουστάρεις να ρίξεις ένα χαστούκι στην υποτακτική σου, σηκώνεις το χέρι όπως να΄ναι, όπου να΄ναι, με οδηγό την καύλα σου και μόνο ή μήπως το ρίχνεις, ελέγχοντας τόσο την δύναμή σου, όσο και το σημείο που θα χτυπήσεις;
    Εάν πράττεις το δεύτερο, τότε έχεις αυτοκυριαρχία. Εάν όχι, τότε έχεις χοντρό πρόβλημα.

    Από τον κανόνα της αυτοκυριαρχίας δεν εξαιρείται κανένα είδος σαδιστή, ούτε και οι light.
    H καύλα χωρίς αυτοκυριαρχία, όταν θέλεις να αποκαλείσαι Κυρίαρχος, είναι ανεπίτρεπτη, καθώς είσαι υπεύθυνος για την σωματική και ψυχική ασφάλεια του ανθρώπου που έχεις στα χέρια σου.
    Η αυτοκυριαρχία είναι για τον Κυρίαρχο το αναπόφευκτο occupational hazard και είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως σε ό,τι αφορά στις ενέργειες-πράξεις του Κυρίαρχου και δευτερευόντως σε ό,τι αφορά στα λόγια και στην απλή έκφραση επιθυμιών και συναισθημάτων.
    Ειρήσθω εν παρόδω, έχω πολλάκις ''ζηλέψει'' την απόλαυση των υποτακτικών, που απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να σκέφτονται, να αποφασίζουν και να δοσολογούν.

    Γενικά μιλώντας, δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο. Ένας ''Κυρίαρχος'' χωρίς αυτοκυριαρχία, ή ένας ''Κυρίαρχος'' που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να έχει αυτοκυριαρχία;
     
  5. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Ναι σαφώς υπάρχει εδω μια διαφορά επι της διαδικασίας και όχι μονο ως προς την λέξη. Ορια στον εαυτό μου, απαγορεύεται να βάλω, αντίθετα όρια από την εκτίμηση της κατάστασης σαφώς και τα βάζω. Αλλά αυτό δεν θα το έλεγα αυτοκυριαρχία. Θα το έλεγα συνολική εκτίμηση της κατάστασης. Δηλαδή Κυριαρχία  

    Δεν ειναι η αυτοκυριαρχία που θα με σταματήσει να μην πάρω το παπί και να πάω στο βούνο για σούζες. Δεν θα το κάνω γιατί είναι απλά μαλακία   Θα σπάσει. Καπως έτσι

    Και μετά πως θα πάω την @Θρυαλλίς με τον @Elune τρικάβαλο στην Πάολα, όταν έρθει Αθήνα, χωρίς το παπί μου ;  
     
    Last edited: 19 Μαϊου 2016
  6. brenda

    brenda FU very much

    αυτοκυριαρχία < γερμανική Selbst-verwaltung (μεταφραστικό δάνειο)
    Η λέξη μαρτυρείται από το 1849.
      Ουσιαστικό[επεξεργασία]
    αυτοκυριαρχία θηλυκό, χωρίς πληθυντικό

    • το να κυριαρχεί κάποιος στον εαυτό του, ο έλεγχος που ασκεί κάποιος στις αντιδράσεις ή στις πράξεις του, δαμάζοντας τα συναισθήματά του και τα πάθη του
    Εδώ έχουμε θέμα με την χρήση των λέξεων μάλλον και ακόμη σοβαρότερα των εννοιών. Μπερδεύεσαι ως προς την οριοθέτηση και τον έλεγχο. Σου συνιστώ να διαβάσεις προσεκτικά τον ορισμό, καθώς η αυτοκυριαρχία είναι αυτή που θα σε σταματήσει από το να κάνεις οποιαδήποτε μαλακία. Φυσικά και βασίζεται στην εκτίμηση τής κατάστασης. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν είσαι 15, ή σουρωμένος, δεν θα πάρεις το παπί να πας στο βουνό.
    Η αυτοκυριαρχία χρειάζεται στους ενήλικους, που έχουν σώας τας φρένας, επιτείνεται αυτό στους Κυρίαρχους γιατί δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους, οι Κυρίαρχοι είναι παίκτες και διαιτητές ταυτόχρονα, ορίζουν και οριοθετούν, ελέγχουν και δαμάζουν, αλλά όχι μόνο τους υποτακτικούς, πρώτα και πάνω απ΄όλα τον εαυτό τους. Στους μη έχοντες σώας τας φρένας, χρειάζεται ψυ- υποστήριξη και συνδρομή, απλά.
    Εσύ μας λες διάφορα κουλά, τύπου ''λεκτικό παιχνίδι, μηδέν πρακτικό όφελος'' και ότι προτιμάς τον όρο κοφτερή αντίληψη, την οποία btw, μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε. Όποιος έχει λοιπόν ''κοφτερή αντίληψη'' είναι δυνητικά και Κυρίαρχος?
    Δε νομίζω αγαπητέ @bumblebee ...Mάλλον πρέπει να τα ξανακοιτάξεις κάποια θεματάκια, πολύ επιδερμικά τα προσεγγίζεις, με όλη την συμπάθεια που έχω στο πρόσωπό σου. 
     
  7. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Εννοείται πως ναι. Από την σούμπα, μέχρι την τσάπα, την φόρμουλα 1 και το αεροπλάνο  
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Πόσα θες για να μας τρελάνεις? 
    Λες δύο διαφορετικά πράγματα στα δύο αυτά ποστ. Τελικά στην φόρμουλα 1 χρειάζεται ή δεν χρειάζεται αυτοκυριαρχία?
    Έτσι για το γαμώτο, θέλω να μου απαντήσεις, γιατί θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω. 
     
  9. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Είναι πολύ απλό αγαπημένη αυτό που λέω. Στην φόρμουλα 1 στόχος του οδηγού ειναι ο καλύτερος χρόνος και η υψηλότερη ταχύτητα, υπό τον περιορισμό των στοιχείων της φυσης. Στροφές, φθορά ελαστικών, βενζίνη στο ντεπόζιτο, θερμοκρασία κινητήρα. Ολα αυτά τα λαμβάνει υπόψη πριν κάνει οτι θέλει να κάνει,. Ο οδηγός της φόρμουλας δεν έχει αυτοκυριαρχία, στοχος του ειναι ο από πανω. Δεν αυτοπεριοριζεται. Αν υπήρχε τρόπος να πηγαίνει με ασφάλεια στις στροφες με 500 θα πήγαινε. Αλλα ακόμα δεν υπάρχει. Οι συνθήκες τον περιορίζουν οχι ο εαυτός του.

    Οπότε, δεν ειναι θέμα αυτοκυριαρχίας. Ειναι θέμα αντίληψης του μεγίστου λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες.

    Αλλιώς σε στροφή με 500, στην χειρότερη θα εξατμιστεί και στην καλύτερη θα ειναι νοσοκομειο ανήμπορος και καυλωμένος με δυο - τρεις χοτ νοσοκόμες να τον περιποιούνται και αυτός να μην μπορεί....      
     
    Last edited: 19 Μαϊου 2016
  10. brenda

    brenda FU very much

    Θα αφήσω το παραπάνω ασχολίαστο, προκαλώντας τους γνώστες της τέχνης της τέχνης της οδήγησης, να σε περιλάβουν για την αποσύνδεση μεταξύ οδηγικής ικανότητας και αυτοκυριαρχίας. Η αντίληψη είπαμε, ότι είναι στα προαπαιτούμενα.
     
  11. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Φωναξε όσους θες και μέχρι να ρθουν θα σου μάθω βλάχικο ντομινέισον  
    Στα του βδσμ. Αν το Κ παλεύει μέσα του για να μην την σκοτώσει την υ, υπάρχει δηλαδή τετοια πάλη μεσα του στα αλήθεια, η αυτοκυριαρχία του στο 99 % θα τον αποτρέψει. Στο 1 % όχι.
    Αν το Κ βασίζεται στην αυτοκυριαρχία για να μην κάνει το κακό, γάμησε τα  

    Αν χρειάζεται την αυτοκυριαρχία για στοπ, δεν βλέπει, δεν έχει αντίληψη κάτι δεν πάει καλά στην εκτίμηση των καταστάσεων   Αυτο υποστηρίζω, αυτό λέω και βεβαια δεν διεκδικώ το αλάθητο.
     
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Και θα στο πω με δευτερο παράδειγμα. Ταχα μου εσυ εισαι μαζόχα ολκης  
    Και έχεις το Κ να σε βουρδουλίζει. Πάμε 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 ... 60 και βλέπεις αστράκια.. @brenda καλεί πλανήτη χάπι  

    Το αν θα σου ρίξει την 61, εσύ προσωπικά προτιμάς να είναι αποτέλεσμα αυτοκυριαρχίας, ηρθε η ώρα να σταματήσω τωρα σαν να λέει το παράκανα ή επειδή ηρθε μπροστά, είδε την φάτσα σου , ειδε το κωλί σου ότι ειναι μπλε μαρεν και ότι απλά δεν πάει άλλο αντικειμενικά ;\

    Ποιος ειναι πιο επικίνδυνος για να έρθουμε στο παράδειγμα του @Stalker. Αυτος που βασίζεται στο να καταπνίξει το ένστικτο του που του λεει κιαλλο κιαλλο κιαλλο ή αυτός που αφού παρατήρησε καλά καλά και είπε ωπ, κοριτσάρα μου πιάσαμε ταβάνι. Δεν αντέχεις άλλο. Στοπ.

    Ε ;