Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατι Ναι στην Κοινοτητα BDSM?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 7 Ιουνίου 2005.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor


    Από τα πρώτα κιόλας βήματά του, ο Ερωτικός Σαδισμός (BDSM) αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο αρχικά περιθωριοποίησε όλους τους οπαδούς του ανεξαρτήτως ρόλου(αφέντης-δούλος) και στη συνέχεια διαστρέβλωσε τις πρακτικές του διαδίδοντας υπερβολές και εκτοξεύοντας αναθέματα.

    Η άμεση συνέπεια της κοινωνικής κατακραυγής που αντιμετώπισε ο Ερωτικός Σαδισμός (BDSM) ήταν να καταστεί δυσχερής και επικίνδυνη η ανεύρεση παρτενέρ. Δυσχερής γιατί εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος οι οπαδοί του Ερωτικού Σαδισμού παρέμεναν επιφυλακτικοί και επικίνδυνη γιατί στις τάξεις των οπαδών του παρεισφρήσανε ακραία, αδαή και υστερόβουλα στοιχεία τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τους οπαδούς του Ερωτικού Σαδισμού (BDSM).

    Η κατάσταση χειροτέρευε καθώς δημιουργούταν και συντηρούταν ένας περίεργος φαύλος κύκλος: Το κοινωνικό στίγμα έφερνε περιθωριοποίηση των οπαδών, η περιθωριοποίηση προκαλούσε αδιαφορία των επισήμων αρχών, η αδιαφορία των επισήμων αρχών οδηγούσε σε απομείωση της προστασίας των οπαδών του Ερωτικού Σαδισμού (BDSM), η οποία οδηγούσε σε περαιτέρω παρείσφρηση επικίνδυνων στοιχείων που ενδυνάμωναν το κοινωνικό στίγμα...

    Την κατάσταση ήρθαν να σώσουν οι κοινότητες, οι οποίες ξεκίνησαν σαν παρέες οπαδών σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης οι οποίες συναντούσαν προσωπικά και μυούσαν νέους ενδιαφερόμενους πληροφορώντας τους για τα μυστικά και τους κινδύνους του Ερωτικού Σαδισμού (BDSM).

    Έτσι, η εξεύρεση παρτενέρ γινόταν πιο ασφαλής, αφού κάθε μέλος της κοινότητας είχε γνωριστεί σε προσωπικό επίπεδο, είχε προταθεί και ενημερωθεί από άλλα μέλη των οποίων οι προθέσεις, οι τάσεις και ο χαρακτήρας ήταν γνωστά. Σιγά-σιγά δημιουργήθηκε ένα δίκτυο που συνέδεε τις κοινότητες των επιμέρους πόλεων.

    Ακόμα, οι κοινότητες απέκτησαν μέλη που κατείχαν θέσεις-κλειδιά και μπορούσαν να ελέγχουν αποτελεσματικότερα το ποιόν και το χαρακτήρα των νέων μελών. Με τον τρόπο αυτό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την διάδοση του Internet, οι οργανωμένοι σε κοινότητες οπαδοί του Ερωτικού Σαδισμού απολαμβάνουν ένα σημαντικό επίπεδο ασφάλειας, συναντούν και γνωρίζουν πιθανούς παρτενέρ, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές, παρακολουθούν εξειδικευμένα σεμινάρια ή ομιλίες και γενικώς έρχονται σε επαφή νιώθοντας λιγότερο περιθωριοποιημένοι.

    Ένας οπαδός μέλος μιας κοινότητας πριν συναντήσει κάποιον επίδοξο παρτενέρ μπορεί να πληροφορηθεί μέσω της αυτής αν ο επίδοξος παρτενέρ έχει δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα, αν είναι υστερόβουλος, αν τηρεί τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης, ακόμα και αν έχει ποινικό μητρώο. Έτσι, είναι σε θέση να πάρει ευκολότερα τις αποφάσεις του και να αποφύγει τους κινδύνους.

    Στη κοινότητα δε γίνονται δεκτοί επαγγελματίες και όποιο μέλος περάσει κάποια άσκημη εμπειρία ή ανακαλύψει ότι κάποιο μέλος δε συμμορφώνεται με τους κανόνες της κοινότητας, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός και το όνομα του θύτη ή παραβάτη, ανεξάρτητα αν είναι μέλος κάποιας κοινότητας ή όχι, μπαίνει σε μαύρη λίστα και γίνεται γνωστό σε όλες τις κοινότητας των ΗΠΑ ή της Ευρώπης αντίστοιχα.

    Με τον τρόπο αυτό, η δράση των ακραίων, υστερόβουλων και επιπόλαιων διακόπτεται πριν καλά-καλά αρχίσει. Επίσης, η κοινότητα συνάπτει ειδικές συμφωνίες και παρέχει εκπτώσεις για εξετάσεις αίματος AIDS και ηπατίτιδας σε ιδιωτικά εργαστήρια, δωρεάν εξέταση από παθολόγο, ιατρικές συμβουλές και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά κοινότητα. Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κοινότητα είναι το άλφα και το ωμέγα του οργανωμένου Ερωτικού Σαδισμού (BDSM), αφού όχι μόνο επιτρέπει τη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της, αλλά κυρίως παρέχει ενημέρωση και ασφάλεια.

    http://clubs.pathfinder.gr/SaMe_Place/
    Copyright © SaMe Place Club

    EYA

     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    RE: ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ BDSM?

    Ναι βεβαιως , και υπαρχουν και αλλοι λογοι οπως η ανταλλαγη αποψεων καθως και η ερωτησεις και απαντησεις απο τους εμπειρους προς τους αρχαριους και αλλα πολλα
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    RE: ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ BDSM?

    Παιδιά εγώ προσωπικά πιστεύω οτι η δημιουργία Ελληνικής Κοινώτητας BDSM είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Προσωπική μου άποψη είναι οτι το BDSM είναι πάνω απ'όλα μια ερωτική πράξη αφού σκοπεύει στην απόλαυση μέσω διαφόρων οδών όπως ο μαζωχισμός ή η υποταγή σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Όπως είναι γνωστό, η δύναμη είναι ένα από τα ισχυρότερα αφροδισιακά, αλλά και η υποταγή μπορεί να γίνει εξίσου αφροδισιακό όπως θα συμφωνήσουν αρκετοί φίλοι της υποταγής.
     
  4. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    RE: ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ BDSM?

    Σίγουρα η δημιουργία της κοινότητας είναι ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Και για να μπορούν οι νέοι να μάθουν τον χώρο και για να μπορούμε να ανταλάσσουμε απόψεις, να έχουμε έναν τόπο συνάντησης παράλληλα με διάφορες πηγές πληροφοριών χρήσιμες σε όλους μας.
     
  5. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Συμφωνω μαζι σου little_slut[PieR]!H κοινωτητα με βοηθησε πολυ να κατανοησω καλυτερα τον κοσμο του BDSM!
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες , αλλά... Πιστεύω ότι σε κάθε σχεδόν νοικοκυριό υπάρχει μια μορφή BDSM . Άλλοτε σε έναν ανάλαφρό τόνο και άλλες φορές σε κάτι βαθύτερο . Υπάρχουν και περιπτώσεις που ακόμα και τα δύο άτομα μίας σχέσης καθώς χρωματίζονται από την αύρα του BDSM νιώθουν ένοχοι και ανώμαλοι (προφανώς λάθος) . Μήπως ένας από τους ρόλους της κοινότητας θα έπρεπε να ήταν και η διάδοση της ιδέας του BDSM . Μήπως δεν είμαστε απλά μια κοινότητα των ατόμων που μοιράζονται την ιδέα του BDSM , αλλά μάλλον εκείνη η μικρή ομάδα που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή , στην κατάλληλη θέση ;
     
  7. Dessex

    Dessex New Member

    Kαι εγω θα συμφωνισω με τους προηγουμενους, σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να αντιμετοπιζεται ως ανομαλια (ή οπως αλλιως το οριζουν:fawk  καθε τι που καποιος επιθυμει στην ερωτικη του ζωη (το ποιο προσωπικο πραγμα καθενος) αν και δεν ξερω τα όσα για τον BDSM πιστευω οτι μεσω της κοινοτητας μπορω να μαθω και το ολο σκεπτικο, και να μπορεσω να απελευθερωσω οσα επιθυμω και δεν ξερω τον τροπο να τα υλοποιησω!
     
  8. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν πολλά ποστς σχετικά με το πως θα πάμε μπροστά. Οι ιδέες για τα σεμινάρια, τον αναγνωρισμένο σύλλογο (κοινότητα) είναι σε καλό δρόμο. Αραγε συνεχίζονται αυτές οι προσπάθειες και εκτός διαδικτύου (οχι μόνο δηλαδή λεκτική αναφορά). Κοινούν κάποιοι πρωτεργάτες τα νήματα? Αν θα παρακαλούσα να μας ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να γνωρίζουμε και να βοηθάμε.
    Προσωπικά πλέον δεν μπορώ να εκφραστώ έξω από το BDSM. Ακόμα ακόμα και όταν παλαιότερα ένοιωθα την ανάγκη να "παίξω" επέλεγα μια επαγγελματία, τώρα δεν με ικανοποιεί αφού και όπως έχει αναλυθεί αντί να είμαι υπό λόγω της οικονομικής δοσοληψίας είμουν εν τέλει ο κυρίαρχος. Πλέον μεσα από τις συναντήσεις μας παίρνω δύναμη κουράγιο διάθεση για να συνεχίσω να υπάρχω. Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε με τόση αγάπη και συμπάθεια παλαιοί και νέοι του χώρου που με εμπιστευθήκατε και υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να πάμε την ιδέα του εναλλακτικού ερωτισμού πολλα βήματα μπροστά