Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για Κυριαρχικά άτομα …. ;)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 31 Ιουλίου 2006.

  1. savra

    savra Guest

    Απάντηση: Για Κυριαρχικά άτομα ….  

    ok  
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Θα απαντήσω αποκλειστικά για ό,τι αφορά σε σχέσεις M/s, μιας και το νήμα τοποθετείται σε αυτό το section.

    Πριν απαντήσω στο θέμα θα ήθελα να εκφράσω τη διαφωνία μου με την προβολή ερωτημάτων που αφορούν αμιγώς BDSMικά ζητήματα σε μια vanilla λογική, την περαιτέρω πραγμάτευσή τους σε ένα vanilla πλαίσιο, και εν τέλει την επαναφορά της (vanilla λογικής) απάντησης στο BDSMικό πλαίσιο.

    Όχι, σαφώς και η λήξη μιας M/s σχέσης για το κυρίαρχο μέλος τουλάχιστον (ας υποθέσουμε ότι δεν τεκμαίρομαι να μιλήσω εκ πείρας και για λογαριασμό του υποτακτικού) δεν είναι ένα και το αυτό με τη λήξη μιας οποιαδήποτε άλλης σχέσης ερωτικής εντός ή εκτός γάμου. Η σχέση αυτή ούτε όμοια είναι, ούτε παρόμοια, ούτε συναφής, ούτε είναι δυνατό να αντιπαραβληθεί με κάποια άλλη σχέση που διαμορφώνεται στο κατά τα λοιπά vanilla περιβάλλον μας.

    Ένας άνθρωπος δεν γίνεται σκλάβος κανενός από τη μία μέρα στην άλλη, και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτό από το status του slave να περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο status "ελεύθερος". Όσοι έχουν αποκτήσει στο παρελθόν σχέση M/s σχέση αντιλαμβάνονται ότι ένας σκλάβος χωρίς αφέντη δεν νιώθει "ελεύθερος", αλλά "αδέσποτος σκλάβος". Δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι να προσδιορίζει κανείς τον εαυτό του.

    Αυτό κοντολογίς σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνος και συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε ο έλεγχος να "επιστραφεί" πίσω στο σκλάβο, ωσαύτως και οι αντίστοιχες ευθύνες. Όχι, δεν κάνω λόγο για ένα ατέρμον maintenance, αλλά για μια μεταβατική περίοδο σταδιακής μεταφοράς εξουσίας και ευθύνης από το Μ στο s, μέχρι αμφότεροι να ισορροπήσουν στο νέο ρόλο τους. Θεωρώ ευθύνη του Μ, την οργάνωση και αποπεράτωση αυτής της διαδικασίας, και θεωρώ ευθύνη του s την απόλυτη συνεργασία του προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όπως πιθανώς έχει γίνει αντιληπτό, η βασική μου διαφωνία με κάποιους εκ των προλαλήσαντων, έγκειται στο ότι κρίνω ως μη αποδεκτή συμπεριφορά ενός ανθρώπου που αυτοαποκαλείται "αφέντης", την ενασχόλησή του αποκλειστικώς με την επίλυση των δικών του προσκομμάτων στη μετάβασή του εκτός σχέσης.

    Τούτο πρακτικά δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τη λήξη της σχέσης. Η αίσθηση του κενού από την παύση της ενασχόλησής του με το σκλάβο του είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα. Δεν ξέρω τί είναι πιο ανυπόφορο: Να είσαι bottom και κανείς να μην ασχολείται πια ενδελεχώς μαζί σου, ή να είσαι top και να μην έχεις πια το αντικείμενο στο οποίο όλες σου οι σκέψεις και πράξεις αναφέρονταν. Νιώθω πως χειρότερο είναι το δεύτερο. Να κοιτάζεις κάθε μια ώρα το ρολόι σου και να σκέπτεσαι πως τώρα ο (άλλοτε) σκλάβος σου θα έπρεπε να φάει, ή να κοιμηθεί. Ένα βήμα παραπέρα, να σκέπτεσαι πως κανένας δεν θα σου ξαναδωθεί τόσο απόλυτα και άνευ όρων όπως εκείνος, πως κανένας δεν μπορεί να σε αγαπήσει τόσο, να σου δώσει τόση τρυφερότητα, πως κανένας δεν είναι τόσο ευαίσθητος, και τόσο ευάλωτος, πως όλοι οι άνδρες μπροστά του είναι χοντροκομμένα κτήνη που σε φλερτάρουν κοιτώντας σε με θράσος κατευθείαν στα μάτια, πώς καμία προστακτική δεν έχει νόημα αν δεν μπορείς το περιεχόμενο της εντολής της να το επιβάλλεις, και άλλα τέτοια θλιβερά.

    Τί έκανα εγώ για τον εαυτό μου μετά από το χωρισμό; Μάλλον πέρασα όλα τα στάδια χειρισμών. Αυτό της ενοχικότητας και της αυτοτιμωρίας, της προσπάθειας να ξεφύγω από το BDSM, του θυμού προς εκείνον που τελικά με οδήγησε στην ενοχικότητα, που στο μυαλό μου αρχικά ήταν εκείνος και κάθε drama queen που συναντώ, μετά αναζήτησα εκείνους που μου καλλιέργησαν το σαδισμό, μετά αναζήτησα εκείνους που μου επέβαλαν την ηθική μου γιατί βάσει αυτής αυτοπροσδιορίστηκα ως "κακή", μετά προσπάθησα να αλλάξω ηθική έτσι ώστε να με χωρέσω και να με συν+χωρέσω, μετά να συγχωρέσω και όλους τους προαναφερθέντες. Στο αναμεταξύ εμφιλοχώρησαν αυτοτραυματισμοί, πολλή σιωπή, πολλή απομόνωση, πολλή προσπάθεια να δεχτώ ότι έφταιξα εγώ και μόνο εγώ, αφού μόνο εγώ είχα τον έλεγχο, και να μπορώ να το σκέπτομαι πως έφταιξα χωρίς να σκέπτομαι πάντα και ένα "αλλά", πολύ διάβασμα, πολλή αυτοανάλυση, ατέλειωτες προσπάθειες να δω τον κόσμο σαν ακτινογραφία, όπως θα έλεγε η Ντι. Εν τέλει δεν υπάρχει τίποτα στο BDSM που μου πέρασε άπαξ από το μυαλό και δεν το ανέλυσα ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, και παρότι αρέσκομαι -ένεκα κάποιας εναπομείνασας ενοχικής αγκύλωσης πιθανώς- να λέω συχνά πυκνά ότι απέχω από κάθε BDSMική δραστηριότητα, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξα καλύτερη Master από όσο νιώθω πως είμαι τώρα.
     
  3. εναs ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΣ χαρακτηραs ειναι ανθρωποs με συναισθηματα οπωs οι υπολοιποι αλλα οσο δυναμικοs ειναι στην ουσια ειναι πιο τρυφεροs και πιο ευαισθητοs απο τουs υπολοιπουs.... 
     
  4. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Για μένα κατ' αρχήν η Κυριαρχία δεν φαίνεται στο να έχεις τη δύναμη να επιβάλλεσαι στους άλλους.
    Αυτό είναι εφήμερο και φτωχό. Θα βρεθεί κάποιος που θα σε περιφρονήσει ή κάποιος πιο δυνατός και θα σε παραμερίσει ή θα σε κάνει να σκύψεις το κεφάλι.

    Η Κυριαρχία για εμένα φαίνεται στην αξιοπρέπεια και στο φιλότιμο.
    Αν τα έχεις και τα φυλάς είναι δικά σου, είναι μόνιμα, και κανείς και τίποτα δεν μπορούν ούτε να σου τα πάρουν, ούτε να σε παρασύρουν, ούτε να σε κάνουν ποτέ αληθινά να σκύψεις το κεφάλι.

    Έτσι, Κυριαρχία είναι να αγωνίζεσαι συνέχεια να βελτιώνεσαι μέσα σου, να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου, υπεύθυνος και ανεκτικός αλλά όχι ενδοτικός απέναντι στους άλλους, με πνεύμα πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητας, σταθερός και σίγουρος,
    και απ' όσα τυχόν πετυχαίνεις ή κατακτάς να επωφελείσαι τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι.

    Και να τα έχεις αυτά, ο τυχόν χωρισμός από άλλον άνθρωπο, που οι εσωτερικό δεσμοί μεταξύ σας δεν έχουν σπάσει, πάλι θα σε πληγώσει και θα σε δοκιμάσει.

    Η διαφορά είναι ότι με τέτοια χαρακτηριστικά σαν τα παραπάνω για οδηγό θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση πιο ψύχραιμα και πιο κατασταλλαγμένα σε σχέση και με τον άλλο και με έγνοια και για τον άλλο, θα πάρεις πιο σωστές αποφάσεις, και θα συνεχίσεις τον δρόμο σου πιο σίγουρος και με λιγότερα υπόλοιπα για βάρος.

    Έτσι το βλέπω εγώ.
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Δηλαδή, @Λύσανδρος , τα υ είναι αναξιοπρεπή κι αφιλότιμα;