Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 30 Ιανουαρίου 2006.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Είναι τελικά η D/s σχέση μια μαθητεία του υποτακτικού;

    Από τα παραπάνω καταλαβαίνω πως ο υποτακτικός μαθητεύει δίπλα σε έναν Κυρίαρχο που κατέχει ποθητά στοιχεία. Μαθαίνει να μην είναι πλέον extravanganza, να κεντράρει στα ουσιώδη, να διοχετεύει την ενέργεια του σε συγκεκριμένους στόχους.

    Είναι άραγε μια συνεχής μαθητεία ή κάποια στιγμή παίρνει απολυτήριο; Όπως ένας μαθητής είναι εν δυνάμει δάσκαλος, θα μπορούσε κάλλιστα ένας υποτακτικός να είναι εν δυνάμει κυρίαρχος.

    Είχαμε μιλήσει παλαιότερα για αποκαθήλωση...ξέρω...δύσκολα χωνεύεται να σε στραγγίζουν και να σε απομακρύνουν μετά. Μα μήπως είναι ο μόνος δρόμος αυτός, το μόνο δυνατό αποτέλεσμα μιας μαθητείας που βασίζεται σε ανάγκες;

    Αναρωτιέμαι άραγε αυτό που γοητεύει εξαρχής έναν κυρίαρχο (ενέργεια, ζωντάνια, ίσως αθωότητα, απέραντη καλοσύνη) γιατί να τιθασευτεί;

    Αστάρτη
     
  2. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Από τα πολλά ερωτήματα που βάζει η Astarty, δίνω προσοχή στα πιό κάτω:

    Δε νομίζω. Τουλάχιστον όχι για τον λόγο ότι εκπαιδεύτηκε για υποτακτικός. Η εκπαίδευση στην υποταγή δεν έχω καταλάβει να είναι ένα στάδιο για την εκπαίδευση στην Κυριαρχία.

    Αυτή είναι μία διαφορά της D/s από την vanilla υποταγή. Η "υπό" μπορεί να έχει πάντα τη ροπή να είναι "μαθήτρια" στον έρωτα, την ανάγκη να μαθαίνει από τον Ε/έτερο είτε σε D/s σχέση είτε σε vanilla. Στο D/s όμως η "υπό" δεν μαθαίνει να είναι όπως ο Κυρίαρχος, μαθαίνει να αντιδρά με τον επιθυμητό τρόπο στα διάφορα ερεθίσματα, να βιώνει την κατάσταση ως υποτακτική και να εκφράζεται ως υποτακτική. Στην βανίλλα σχέση η "υπό" που έχει την τάση να επηρεάζεται, μπορεί να μαθαίνει να είναι όπως ο εραστής της σε κάποια πράγματα, να τα παίρνει ατόφια. Στο D/s οι δρόμοι είναι παράλληλοι.

    Εδώ δεν μπορώ βέβαια να έχω άποψη, από την άλλη όψη του καθρέφτη όπου βρίσκομαι, αλλά έχω καταλάβει ότι το σημαντικό για τον Κυρίαρχο είναι το δυναμικό της προσφερόμενης προς εκπαίδευση, προκειμένου να βγει αυτή από τα χέρια Του κάπως διαμορφωμένη femsub.
     
  3. Astarty

    Astarty Contributor

    Τα συμπέρασματα μου tender lilly ήταν απόρροια του έργου του κυρίαρχου έτσι όπως το έθεσε ο DreamMaster (να περιορίσει την σπατάλη). Ίσως έτσι το βλέπει ο Dream. Θα μας βοηθούσε αν απαντούσε ο ίδιος σε αυτό.


    Εκπαιδεύτεται για υποτακτικός ή είναι υποτακτικός από την φύση του;
    Και αν εκπαιδεύεται, κάποια στιγμή δεν τελειώνει η εκπαίδευση του; Ποιο το αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης; Να υπηρετεί καλά τον κυρίαρχο σύντροφο του και τέλος; Όταν φτάσει σε ένα σημείο που αυτή την ενέργεια την κατευθύνει (μαθητεύοντας κοντά στον κυρίαρχο) και την διαχειρίζεται σωστά, όταν παύει να κάνει σπατάλες τότε δεν έχει φτάσει τον δάσκαλο του;

    Ποιος είναι ο επιθυμητός τρόπος αντίδρασης αν όχι αυτός που γνωρίζει και κατέχει ο κυρίαρχος; Σαν να λέμε ότι ένας φιλόλογος θα μου μάθει μαθηματικά. Όχι φυσικά. Στον ήδη κατεκτημένο τρόπο αντίδρασης του κυρίαρχου θα εκπαιδευτεί. Και σε αυτό βασίζομαι και πιθανολογώ ότι ο υποτακτικός είναι εν δυνάμει κυρίαρχος, μιας και θα μάθει πλέον και ο ίδιος να διαχειρίζεται ενέργειες και καταστάσεις.
    Και σίγουρα δεν μιλώ για το αν κάποιος αρέσκεται να τον δένουν ή να τον βουρδουλιάζουν. Αυτό είναι ξέχωρο. Μιλώ για την αντιμετώπιση της ζωής με κυριαρχικό μάτι.

    Τα του κρεβατιού μένουν στο κρεβάτι. Εκεί ο καθείς εκφράζεται όπως του αρέσει.

    Ξαναλέω και πάλι ότι πατάω πάνω στο post του Dream (είμαι ελαφριά, δεν θα έχει πρόβλημα  )

    Αστάρτη

    Υ.Γ1. Dream αν δεν διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις τα συμπεράσματα μου θα συνεχίσω να εξάγω απεριόριστα. Βοήθησε λίγο την κατάσταση.

    Υ.Γ2. Ο πιο καλός ο μαθητής είμαι εγώ στην τάξη. Εξού και τα τόσα ερωτηματικά  
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Όπως γνωρίζεις Astarty, από τη στιγμή που ένα ποστ εμφανίζεται στο φόρουμ είναι για τα μάτια Ό/όλων που μπορεί να έχουν σκέψεις, απόψεις, συναισθήματα, ερωτήσεις πάνω σε αυτό.

    Στα πολλά θέματα που έθεσες, είπα τα λίγα που συμβαίνει να γνωρίζω και να αντιλαμβάνομαι.

    Αν όμως θέλεις να τα αποσύρω, ευχαρίστως, δεν έχεις παρά να μου το πεις  
     
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Προσπαθώντας να απαντήσω στην Αστάρτη φοβάμαι πως ξεχείλωσα το νήμα, και δεν ήταν στόχος μου.

    Αστάρτη,

    ρωτάς: Μια σχέση D/s, αν πρόκειται για μαθητεία, δεν έχει κατ΄ανάγκη ημερομηνία λήξεως;

    Βαριά ερώτηση, όσο ελαφριά και να 'σαι εσύ (με όρους ζυγαριάς). Νήμα από μόνη της. Θα διαλέξω μιαν απάντηση που δεν είναι υπεκφυγή, αλλά προσπαθεί να κρατήσει αυτήν εδώ την κουβέντα στο δρόμο της, και θα επιφυλαχθώ.

    Δεν είναι ενδιαφέρον ότι σε αυτό το φόρουμ οι υποτακτικές γυναίκες μιλούν είτε για την σχέση που θα κρατήσει για πάντα, είτε για την σχέση-στάδιο, που θα τις ισορροπήσει σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους;

    Θα ακουστώ πολύ κουλτουριάρης αν πω ότι αυτό που υποβάλεις είναι μια μετα-ερώτηση;

    Εξηγώ: όταν μια γυναίκα δηλώνει slave, δηλώνει πολλά πράγματα συγχρόνως. Μεταξύ των οποίων και το ότι ΑΠΑΡΝΙΕΤΑΙ να γνωρίζει εκ των προτέρων πώς θα δρομολογηθεί και για πόσο θα κρατήσει η διαδρομή της. ΑΡΝΙΕΤΑΙ δηλ. το δίλημμα "για πάντα" / "στάδιο".

    Ακόμη περισσότερο: ΑΡΝΙΕΤΑΙ όπως σωστά σου έγραψε η tender lilly την ανθρωποφαγική επιλογή του (vanilla) Ερωτα: "να γίνω ο άλλος".

    Είπε κανείς ότι είναι εύκολο (ή "καλό") να γίνει μια γυναίκα slave;

    Dream

    ΥΓ. rolfo, με πήγες πίσω σε μέρες 80s, τότε που έσκαγε το αμφιθέατρο της Σόλωνος στην πρώτη διάλεξη του Ρ. που ξεκινούσε κάθε χρόνο στους πρωτοετείς με τα θέματα που δεν θα δεχόταν να συζητηθούν (όρα αεικίνητο α΄βαθμού). Μερσί για την σύντομη αναδρομή που μου πρόσφερες σε εκείνη την πλευρά του αμφιθεάτρου  [Δεν 'θήτευσα' σε εκείνο το μαγαζί, απλώς, μικρός, εκμεταλλευόμουν το ότι στα ελληνικά παν/μια μπορούσες να μπεις και να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις. Στο Παρίσι γίνεται ακόμη.]
     
  6. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Ακόμα και αν διαπιστώνουμε και οι δύο πολλές φορές πως αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ίδια πράγματα σαφώς και δεν σημαίνει πως δεν εκτιμώ τις απόψεις σου. Αντιθέτως χαίρομαι να σε διαβάζω.

    Αστάρτη
     
  7. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Με διαφώτισες Dream. Είχα παραβλέψει το στοιχείο της άρνησης, του που οδεύεται η υποτακτική.

    Ενίσταμαι για τον ανθρωποφάγο vanilla έρωτα. Δύο ξεχωριστά υλικά έχουμε που σμίγουν και δημιουργείται κάτι καινούριο. Το Εμείς.

    Σε ευχαριστώ.

    Αστάρτη
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πραγματικά εμπνευσμένο το ποστ σου tender lilly!
    Η εξίσωση μαθητής = εν δυνάμει δάσκαλος επομένως υποτακτικός = εν δυνάμει κυρίαρχος είναι μάλλον αυθαίρετη σοφιστεία και συμπεράσματα και επαγωγές, βασισμένες σε σοφιστείες, είναι ενδιαφέρουσες μεν, αλλά εκτός πραγματικότητας δε.
    Κι εσύ πολύ επιδέξια το προσγειώνεις στην πραγματικότητα.  

    Προσωπικά δεν θεωρώ πως τελειώνει ποτέ η εκπαίδευση μιας σκλάβας, όπως δεν τελειώνει ποτέ η βελτίωση του ανθρώπου, όπως τέλος δεν έχει και η γνώση.
    Και σίγουρα δεν θεωρώ πως στόχος της εκπαίδευσης είναι η μετατροπή της σκλάβας σε κυρίαρχη!

    Είναι σαν να λέμε πως φροντίζω μια πορτοκαλιά να αναπτυχθεί και να κάνει καρπούς, αλλά οι καρποί να περιμένω να είναι κεράσια! Ε δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο Έχουν οι Αφέντες υπόψη τους.  

    Αλλά αυτό ανήκει σίγουρα σε άλλο Thread, γι΄ αυτό ανοίγω ένα τέτοιο thread Εκπαιδευση σκλάβας, στο οποίο και μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση μας

    Εδώ μιλάμε εξ όσων θυμάμαι τουλάχιστο, για τους λόγους που γίνεται μια γυναίκα σκλάβα.  
     
  9. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Θα έλεγα πως είναι λογικότατη σκέψη για τα δικά μου δεδομένα αγαπητή μου lara[E-p] μιας και απαντώ ως vanilla.
    Λαμβάνοντας λοιπόν αυτό υπ'όψιν θα έλεγα πως μάλλον η tender lilly προσγειώσε το θέμα στην δική σας BDSM πραγματικότητα  

    Αστάρτη
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Το θέμα εκπαίδευση σκλάβας, είτε το θέλουμε είτε όχι σε bdsm πραγματικότητα αναφέρεται, και μάλιστα σε καθαρό Ms.
    Καλοδεχούμενες βέβαια πάντα οι απόψεις των εκτός, αλλά είναι και παραμένει θέμα που αφορά άμεσα εκείνους οι οποίοι κάνουν ή προτίθενται να κάνουν Ms και μέσα απ΄ αυτό να δουν πως λειτουργεί το όλο σύστημα για άτομα και πάλι που ανήκουν στο bdsm.
    Βάση αυτών αναρωτιέμαι λοιπόν...μέσα σε ένα bdsm forum σε ποιά πραγματικότητα θα έπρεπε να αναφερόμαστε, αν όχι στην bdsm?
     
  11. sslave

    sslave New Member

    Απάντηση: RE: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    αυτο ακριβως..........γεμιζεις μονο οταν προσφερεις με ανιδιοτελεια.
     
  12. mprizas

    mprizas New Member

    Απάντηση: Για ποιόν λόγο μία γυναίκα γίνεται slave;

    Δεν της φτάνει (της γυναίκας) που είναι το αδύναμο φύλο




    Γυναίκα το πιο αδύναμο φύλλο αλλά κε το πιο ισχυρό