Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γυναικεία Κυριαρχία και φεμινισμός...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Nikos_34_Thess, στις 4 Δεκεμβρίου 2016.

  1. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ζητώ συγνώμη αν έχει ξαναμπεί κάποιο ανάλογο θέμα αλλά πάντα αναρωτιόμουν ποιές είναι οι κοινές συνεσταμένες μεταξύ των 2 θεμάτων...Συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο?
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Πιστευω συνδέονται απολυτα...
     
  3. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Πιστεύω ότι αυτές οι δυο έννοιες δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση μεταξύ τους. Η μια αναιρεί την άλλη.
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    αντε παλι...
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Η επανάληψις μήτηρ της μαθήσεως...
     
  6. Platonistis

    Platonistis Ερωτικός Μύστης

    Όχι. Οι περισσότερες φεμινίστριες θα σου πουν πως το femdom είναι ένα δημιούργημα της πατριαρχίας, κομμένο και ραμμένο σε συγκεκριμένα ανδρικά γούστα.
    Και κάποια πράγματα σκέψου τα ως εξής:

    # Το να δειισδίει μια γυναίκα strap on στον άντρα, δεν θεωρείται επίδειξη δύναμης της γυναίκας, μιας και αποδίδει τη δύναμη στο αντρικό μόριο.
    # Το να ντύσει μια έναν άνδρα με 'γυναικεία' ρούχα δεν θεωρείται εξευτελισμός του άνδρα, μιας και αυτό θα υποννοούσε και πως οτιδήποτε 'γυναικείο' είναι ξεφτίλα.
    # Γενικά το να παίρνει ένα άτομο σεξ από το άλλο άτομο όποτε θέλει, ή να το χρησιμοποιεί σαν τιμωρία, θεωρείται 'κουλτούρα του βιασμού'.

    Γενικά η ετεροφυλοφιλική σεξουαλικότητα είναι ένα θέμα το οποίο ο φεμινισμός αποφεύγει να το συζητήσει, διότι ακόμα και μεταξύ των φεμινιστριών υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, και διχάζει.
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα έλεγα ότι αυτή είναι η άποψη ενός μέρους του queer φεμινισμού. Τα queer άτομα στο σύνολο τους αποτελούν ένα πολύ πολύ μικρό μέρος του κοινωνικού συνόλου ωστόσο απολαμβάνουν μία κάπως δυσανάλογη δημοσιότητα ειδικά στους εναλλακτικούς χώρους για αυτό και ίσως να φαίνεται αυτή να είναι η άποψη του φεμινισμού.

    Ο mainstream φεμινισμός που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του κινήματος διατηρεί πολύ πιο ήπιους τόνους αν και ανησυχητικά συχνά (προσωπική άποψη) δείχνει να επηρεάζεται από τις queer απόψεις. Είναι σπάνιο όμως γενικά να δεις mainstream φεμινίστριες με τηλεβόες, καραμούζες και βουβουζέλες στον δρόμο να βροντοφωνάζουν ότι τρεις στις δύο γυναίκες έχουν βιαστεί ήδη από την στιγμή της σύλληψης γιατί το πατριαρχικό λευκό straight σπερματοζωάριο κατά την διείσδυση του στο αφελές ωάριο του γάμησε τα φεράμια.

    Και υπάρχουν και πολλές άλλες αποκλείσεις από το mainstream όπως είναι ο εικαστικός φεμινισμός των femen και το απόλυτο φεμινιστικό δώρο για τον αρσενικό υποτακτικό/σκλάβο, το feminazi branch που ασπάζεται την μητριαρχία και την γυναικεία ανωτερότητα.

    Ο φεμινισμός δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο, πεποιθήσεις από πεποιθήσεις διαφέρουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο φεμινισμός είναι άρρηκτα συνδεμένος με την γυναικεία κυριαρχία.

    Κρίνοντας βασικά από εμένα που μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπω τριγυρνάει στο σπίτι στα τέσσερα με έναν δονητή στο στόμα κάποια που διατυμπανίζει τον φεμινισμό της στα social media και γενικώς, δεν βρίσκω κανένα απολύτως λόγο το να μη ευχαριστηθεί ιδιαίτερα πολύ μία φεμινίστρια το στραπονάρισμα πχ ενός υποτακτικού φαλλοκράτη ή κάποιου που δεν ασπάζεται τις φεμινιστικές της απόψεις. Και όταν την κυριαρχία σου την ευχαριστιέσαι κατά βάσει την πραγματώνεις καλύτερα.

    Γενικά ο φεμινισμός είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση στο κρεβάτι άσχετα με το ποιο φύλο είναι επικεφαλής.
    Ένα καλό θέμα για συζήτηση, σε άλλο νήμα βέβαια, θα ήταν το κατα πόσο θεμιτό/αποδεκτό για τον χώρο μας είναι μία φεμινίστρια να αλλοιώσει τις μη φεμινιστικές πεποιθήσεις του υποτακτικού της σε μία σχέση D/s ή ένας κυριαρχικός τις φεμινιστικές πεποιθήσεις της υποτακτικής του.
     
    Last edited: 5 Δεκεμβρίου 2016
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται η έννοια του Φεμινισμού σαν να είναι πακέτο. Υπάρχουν πολλά κύματα, ομάδες, συνδικαλισμοί, συντεχνίες. Ένας ψιλοχαμός.
    Ας το πάω γενικότερα και πιο αφηρημένα με την έκφραση "αποδόμηση έμφυλων φαλλοκρατικών στερεοτύπων".
    Με βάση αυτήν την έκφραση, το βιομηχανοποιημένο femdom, όπως ορθά ανάφερε ο @Platonistis , δεν κάνει καμία αποδόμηση αλλά συντήρηση.
    Γενικά είμαι της άποψης (όπως έχω ξαναπεί) ότι Female Domination is not femdom.
     
  9. Penthesilia

    Penthesilia New Member

    Για εμενα ο φεμινισμός εχει να κανει με το να πιστεύεις στην ισότητα των φύλων, να εχεις δικαίωμα να επιλέγεις και εκφράζεις τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις, να εχεις ίσες κοινωνικές, επαγγελματικές ευκαιρίες. Η γυναικεια κυριαρχία εχει σχεση με τις ερωτικες προτιμήσεις κάποιου. Οποτε η γυναικεια κυριαρχία προϋποθέτει το φεμινισμό, ο φεμινισμός ομως δεν απαιτεί απαραίτητα την γυναικεια κυριαρχία
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Πολύ μπλα μπλα...
    Τα πράματα είναι απλά...
    Τα δυο φύλα μπορούν να έχουν όποια εκδήλωση θέλουν.
    Και τα δυο φύλα είναι άνθρωποι.
    Τα υπόλοιπα είναι μπλαμπλαδούρες από άτομα που δεν θέλουν να το κατανοήσουν.
    Αφού δεν θέλει να το καταλάβει, γιατί έχει πάρει σασί, προς τι η ενασχόληση?
    Γιατί γίνονται συνομιλητές επί της ουσίας..?
    Απάντηση δεν δίδεται, γιατί είναι δυσκολοχώνευτη...
    Μη μού τρέχετε για σόδες και αντιόξινα..!