Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 5 Μαρτίου 2010.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απο τη μέχρι στιγμής παρουσία μου στο χώρο του bdsm έχω παρατηρήσει πως αρκετές υποτακτικές, με την πάροδο του χρόνου, υιοθετούν συμπεριφορές και γούστα όμοια μ' αυτά του Κ τους που, σε πολλές περιπτώσεις, έρχονται σε αντίθεση με τη μέχρι τότε πορεία τους. Υποτακτικές ήρεμες, διαλλακτικές, μέσα σε μικρό διάστημα γίνονται αγενείς, νευρικές, προσβλητικές. Υποτακτικές που δεν ανέχονταν συνευρέσεις με τρίτα άτομα, μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης τρίτου "παίκτη", προκειμένου να ευχαριστηθεί ο Κ τους. Υποτακτικές που ήταν αντίθετες σε κάποιες πρακτικές, τις εφαρμόζουν. Ενίοτε, βέβαια, οι αλλαγές είναι προς το θετικότερο, μια και άτομα με επιθετικό χαρακτήρα, μέσα από μία σχέση έχουν γίνει περισσότερο διαλλακτικά.


    Αλήθεια, τι πιστεύετε πως είναι αυτό που οδηγεί σε τέτοιου είδους αλλαγές συμπεριφοράς; Οφείλεται στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέρη της σχέσης; Οφείλονται σε ανάγκη της υποτακτικής να δείξει πως υιοθετεί παρόμοιες συμπεριφορές με τον Κ της, πως είναι ίδια μ' αυτόν; Πόσο είναι ειλικρινείς;
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Στην ηλιθιοτητα της υποτακτικης να ανεχεται πραγματα που δεν εχει συμφωνησει πριν ξεκινησει μια bdsm σχεση και στην υποβαθμιση της αξιοπρεπειας της προκειμενου να νιωσει οτι καποιος ασχολειται μαζι της.
     
  3. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Στην έκταση των ορίων της ίσως.
    Στο κάτω-κάτω, η εκπαίδευση δεν συνίσταται σε αλλαγή; Αλλαγή προς αυτό που ο Κ θεωρεί καλύτερο και προτιμότερο, όχι αυτό που βλέπουμε εμείς, οι εκτός της σχέσης, ως σωστότερο.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Βλέπω τις BDSM σχέσεις ως σχέσεις μαθητείας, εν μέρει. Εκτός από τις BDSM σχέσεις οι οποίες δεν σχετίζονται παρά με μία σωματική, επιφανειακή ενασχόληση με το κινκ της υπόθεσης. Σ' αυτές τις τελευταίες δεν νομίζω να υπεισέρχεται ο παράγων της αλλαγής, έτσι κι αλλιώς.

    Σε όσες BDSM σχέσεις όμως οι μετέχοντες ασκούν το σπορ των "ελαφρών μεταρρυθμίσεων", χωρίς να βλάπτεται η ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα του Υ, εκεί σαφώς και υπάρχουν αλλαγές, έτσι ώστε η συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του Υ να είναι της αρεσκείας του Κ.

    Δεν γνωρίζω περιπτώσεις όπου οι αλλαγές ήταν προς το χειρότερο ("αγενείς, νευρικές και προσβλητικές") εκτός εάν πρόκειται για παροδικές αντιδράσεις λόγω ζορίσματος, καταστάσεις που ζήσαμε πολλές και πολλοί και οι οποίες έχουν την πλήρη κατανόησή μας - ελπίζω. Μέσα στον χώρο, για όσους γνωρίζουν τί παίζεται, αυτά είναι ψωμοτύρι. Και σίγουρα κανένας δεν κάθεται να κατακρίνει τέτοια παροδικά ξεσπάσματα, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές δεν είναι πάντα εύκολες και ότι συνήθως υπάρχουν οι αναμενόμενες αντιδράσεις από ένα Υ (βλ. σχετικό νήμα, https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t12726/ )

    Η αναζήτηση τρίτου (και τέταρτου και πέμπτου και βάλε) παίκτη, είναι ασφαλώς θέμα του Κ, σε συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία του Υ. Τα ζηλιάρικα Υ δεν παίζουν εύκολα, τα καυλιάρικα το ζητούν από μόνα τους.

    Θεωρώ ότι οι αλλαγές στην συμπεριφορά και στον τρόπο σκέψης ενός Υ, το οποίο βρίσκεται σε σχέση με Κ που γνωρίζει τί επιθυμεί από το Υ του και πώς να το αποκτήσει, είναι αλλαγές μέσα σε ένα συνειδητό πλαίσιο, το οποίο είναι το γνωστό σε όλους μας D/s. Στο D/s οι μετέχοντες μπορεί να ασχοληθούν με μία πλειάδα πτυχών της συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανόμενης της σεξουαλικότητας και της κοινωνικότητας, αλλά και της αυτοδιαχείρισης σε θέματα απόλαυσης, εργατικότητας κλπ.

    Αυτή είναι η δική μου άποψη τουλάχιστον, έτσι το γνώρισα το BDSM, και δεν αναρωτήθηκα ποτέ αν είμαι αναξιοπρεπής ή αν ο Κ μου θα ασχολείται περισσότερο μαζί μου αν κάνω ανάποδες τούμπες, οι οποίες, ούτως ή άλλως, δεν μου ζητήθηκαν. Και δεν "ανέχομαι" πράγματα, αλλά ακολουθώ στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, ακριβώς όπως επέλεξα και δεσμεύτηκα να κάνω, και ελπίζω να το κάνω καλά, και όταν δεν το κάνω καλά με διορθώνει ο Κ μου, γιατί είναι πολύ υπομονετικός μαζί μου.

    Τέλος, πρέπει να πω ότι στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον δεν υπήρξε καμία "συμφωνία" εκ των προτέρων τί θα συμπεριλαμβάνει η σχέση, πέρα από μία γενικού τύπου - και μάλλον άρρητη - κατανόηση, ότι ο Κ κάνει κουμάντο και το Υ όχι. Πιστεύω ότι μία συμφωνία θα αναιρούσε τον τύπο της σχέσης που επιθυμώ, και χαίρομαι ειλικρινά που δεν υπήρξε συμφωνία. Οι προκάτ σχέσεις βρωμάνε ανελευθερία και χάνουν τη ζωντάνια και την τσαχπινιά τους...

    There are two ways of spreading the light: to be the candle or the mirror that reflects it...(Edith Wharton)
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2010
  5. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    Παντα ελεγα οτι η υποτακτικη ή η σκλαβα ειναι ο καθρεπτης του κυριου της.
    ρωτας γιατι το κανουν ?
    μα γιατι αυτο σημαινει υποταγη
    να κανεις οτι εντελεσαι ειτε το θελεις ειτε οχι
    ειτε σου αρεσει ειτε οχι
    απο ποτε αποφασιζουν οι σκλαβες για το τι θα κανουν?
    πηρες εντολη ? το κανεις.
    αλλοιως ζητας αποδεσμευση.
    αυτη ειναι η αποψη μου καλη μου Madlen.
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    Μην ψαχνεις να βγαλεις γενικα συμπερασματα ,madlene,ουτε μεσους ορους..
    Καθε σχεση ειναι ξεχωριστη,εχει τις δικες της παραμετρους,τη δικη της χημεια,οι αλλαγες μπορει να εχουν ποικιλα κινητρα,αλλα και σκοπευσεις,μπορει.να ειναι ειλικρινεις ,φυσικη καταληξη μιας διαδικασιας διαδρασης,που επιφερει αυτογνωσια,συνειδητοποιηση και βελτιωση,αλλα μπορει και να ειναι προσποιητες,επιφανειακες,για το θεαθηναι.να,σαν τον Καρατζαφυρερ ενα πραγμα...
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    @madlene
    Θεωρώ ότι έρωτας, απελπισία, είναι οδηγοί σε τέτοιες συμπεριφορές που αναφέρεσαι.... Ό,τι χειρότερο δηλαδή. Είμαι με τον MasterDixan μου ζητάει κωλοτούμπες, κάνω κολωτούμπες και έχω και μια θεωρία. Είμαι με τον MasterAriel, που αποφάσισε ότι πρέπει να μάθω να κάνω ορειβασία και δύο φορές τη εβδομάδα παρτούζα, για να κρατιέμαι σε φόρμα, έ το κάνω κι αυτό και έχω και μια ακόμη θεωρία! Φυσικά όλοι μα όλοι οι Μάστερ ήταν κάθε φορά ο καλύτερος...
     
     
  8. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    οτι λεει ο Apollyon στο τετραγωνο!
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    Και, φυσικά, μετά τη λήξη της σχέσης, ως εκ θαύματος, όχι απλά παύουν να είναι οι καλύτεροι, αλλά εν μία νυκτί μετατρέπονται σε ανίκανους, άχρηστους, κομπλεξικούς και λοιπά τέτοια ευχάριστα.
     
  10. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    λολ ! φυσικα καλε μου
    γιατι σου κανει εντυπωσ ?
    Οι κενοι ανθρωποι ετσι ζουν
    τρεφονται ετσι και εκδηλωνονται
    ειτε με αυτο το νικ η με αλλο ... λολ !
    νομιζοντας πως εμεις ειμαστε χαζοι
    και δεν καταλαβαινουμε !
    λολ !

     
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2010
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Κανένα Υ που σέβεται τον εαυτό του και τις επιλογές του δεν ακυρώνει την πορεία του με το να απαξιεί τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίστηκε και με τους οποίους έζησε καταστάσεις που το σημάδεψαν.

    Πιστεύω πως όταν ακούμε ένα Υ να βγάζει πίκρα και περιφρόνηση για το παρελθόν, σημαίνει ότι έζησε κάτι που μάλλον δεν είχε και μεγάλη σχέση με το BDSM. Το "καλό" BDSM (αν μου επιτραπεί ο όρος), είναι ένα BDSM που δρα καταλυτικά, έντονα, σε βάθος, αλλά θετικά. Δεν είναι - δεν θα έπρεπε να είναι - μία αρνητική εμπειρία. Αυτή είναι η άποψή μου τουλάχιστον.
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Δείξε μου το Master σου να σου πω ποιος είσαι!

    Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί με τους ανθρώπους. Ο θυμός είναι ένα κινητήριο συναίσθημα και πολλές φορές χρησιμοποιείται, συνειδητά ή ασυνείδητα, για να μας δώσει την αναγκαία ώθηση να φύγουμε από κάτι/κάποιον όταν αδυνατούμε να το κάνουμε αλλιώς, ήρεμα και λογικά. Βέβαια ο θυμός είναι και ολοκληρωτικό συναίσθημα οπότε συνήθως βάλλεται κατά δικαίων και αδίκων.

    Σε μια υποτακτική ιδιοσυγκρασία, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη παρατεταμένη παραμονή σε διλλήματα, είναι αναμενόμενο οι μετακινήσεις της να θέλουν σχεδόν προϋπόθεση μια έντονη και ολοκληρωτική συναισθηματική ώθηση όπως είναι ο θυμός (ή ο έρωτας ή η απελπισία που γράφει και η elfcat).

    Πιστεύω πως όταν ακούμε ένα Υ να βγάζει πίκρα και περιφρόνηση για το παρελθόν, σημαίνει ότι χρειάζεται ένα επιπλέον στήριγμα, απ αυτό που του δίνει ο νηφάλιος εαυτός του, για να μπορέσει προχωρήσει.

    Δεν είναι η καλύτερη τακτική, δεν την επικροτώ, αλλά η συνείδηση του παραπάνω τουλάχιστον επιτρέπει να μην μονιμοποιείται ο φθοροποιός θυμός, πράγμα που μπορεί να συμβαίνει σε βάθος χρόνου, ακόμη και όταν δεν εκφράζεται.



    Υ.Γ. Για το βασικό ερώτημα του νήματος, ένα γκουγκλάρισμα για τους μηχανισμούς άμυνας και ειδικά για την ενδοβολή θα έδινε πιστεύω ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις για σκέψη.
    (Αν βρω χρόνο θα επανέλθω)



    Ωραίο νήμα madlene.  
    Πολύ χαρακτηριστική η παρατήρησή σου για τις bdsm σχέσεις.