Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 9 Ιανουαρίου 2007.

  1. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Δεν θεωρω οτι το νιαουρισμα και το χαιδεμα ειναι συνωνυμο της θηλυκοτητας.Αντιθετα το "ντομπρο και τρεκουρατο" στυλ σε μια γυναικα,δεν της αφαιρει και την θηλυκοτητα ,αν υπαρχει φυσικα.
    Η θηλυκοτητα ειναι "ο αερας" που εκπεμπει καποια...οι κινησεις...το βλεμμα... και αυτο ουτε διδασκεται ουτε επιτηδευεται.Μονο να εξελιχθει μπορει και αυτο, μονο απο την ιδια οταν το εχει συνειδητοποιησει.
     
  2. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Πιστευω οτι ο Ηλιας ρωτα αν μπορι κανης να διαμορφωση την 8ιληκοτητα και οχι τον χαρακτιρα και πιστευο οτι την 8ιληκοτητα μπορη να διαμορφωση και προς το καλητερο και προς το χειροτερο δηλαδη να παρης μια τσουλα και να την κανης ανεραστη η μια ανεραστη και να την κανης τσουλα  
     
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    οκ ας το παμε απο την αρχη.. η θηλυκότητα όσο κ αν στεναχωρισω τις λοιπες θηλυκές του φορουμ.. ειναι κάτι επίκτητο, και αντίστοιχο της χρονικής στιγμης ανα τους αιώνες και του προτυπου που τότε θεωρειται ιδεατο -αποδεκτό..
    πχ στον μεσαιωνα αλλο ηταν το προτυπο της θηλυκότητας... απο ότι στην αρχαια ελλαδα αλλο.. το 1950 ... για να μη προσθέσουμε και τον γεωγραφικο συντελεστη συν τω χρόνω..
    για να μη νομιζουμε οτι η καθε γυναικα γεννιεται ή οχι με κληρονομικο χαρισμα θηλυκότητας ή οτι εκ των γονιδιων καθοριζεται αυτή...

    so...   η εικονα της θηλυκοτητας ειναι τελειως προσωπικη υποθεση και ανάλογη του γεωγραφικου - πολιτισμικου πλατους που γεννηθηκαμε, της παιδείας μας κ των αντιστοιχων προτυπων που είχαμε μεγαλώνοντας... αλλο αιθιοπια, αλλο ελλαδα, αλλο νεα υορκη... 'οπως και πολλοι αλλοι ακόμη παραγοντες που επηρεάζουν το αποτελεσμα..

    εκτος λοιπον από οτι το κοριτσακι ανακάλυπτει τις καμπύλες του, το όλο θέμα εγκειται στο αν... πως ... ποτε... σε ποιον..θα τις χρησιμοποιησει κι δη ως εργαλείο.. ως θέλγητρο..
    ΕΔΩ λοιπον... ερχομαστε κ μπορουμε να μάθουμε στο κοριτσακι πως να κουνησει τους γοφους του, με τι βλεμα να κοιταξει τρεμοπαιζοντας πχ τις μακρυες ωσαν της μαιριλιν βλέφαριδες του, ποσο χαζουλα ή οχι να το παιξει.. κλπ σχετικα... το ιδεατο θα ειναι να μαθει το κοριτσακι να του ειναι φυσικες οι κινησεις.. να πιστεψει οτι ειχε μέσα του αυτον τον αλλο χαρακτηρα κ απλα το βοηθησαμε να τον βγαλει εξω... κ μπορει κάλιστα πραγματι να υπήρχε μέσα του....

    αρα.. ο κάθε κυριαρχος..... που εχει μια διαφορετικη εικονα απο αυτη που η υπο του έχει οσον αφορα την θηλυκότητας της και τις εκφανσεις αυτης..θα μπορει να αφαιροπροθεσει, να τονισει, να σβησει, να σμιλεψει κινησεις βλεματα.. κ αν υπαρχει κ το αντιστοιχο υποβαθρο παιδειας/καλιέργειας.. να τονίσει ή να προσθέσει ευγενειαή οτι άλλο πιο ντελικότατο νομιζει..

    γιατι πιστευετε οτι οι ανθρωποι δεν ειναι μαριονετες? εδω πειθουν χιλιαδες κοσμο οτι το σηριαλ το σομπρερο του θλιμενου καμπαλερος ειναι σοβαρη ταινια και οτι αξιζει να το δουν.. που ειναι το δυσκολο μια κοπελα να μαθει πως να πεταριζει τις βλεφαριδες της?
    Πιστευετε ότι όλες όλοι ειστε/ειμαστε τελειωμενοι/ολοκληρωμενοι ως προσωπικοτητες? τα ειδαμε τα γνωρισαμε ολα καταληξαμε ως το τελος της ζωής μας?... ευχομενοι αυτο να ειναι 60 και βάλε χρόνια μετα?
     
    Last edited: 15 Ιανουαρίου 2007
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Ακριβώς !
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Eπίκτητο χαρακτηριστικό η θηλυκότητα;

    Μήπως η γυναίκα μαθαίνει να γεννάει παιδιά; Και δεν εξαντλείται μόνο στα βιολογικά χαρακτηριστικά η έννοια της θηλυκότητας.

    Άλλο η εικόνα της θηλυκότητας και πώς αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνας και άλλο η ουσία της θηλυκότητας. Ως προς την εικόνα, θα συμφωνήσω μαζί σου, πως αυτή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αισθητικές αντιλήψεις των καιρών και σίγουρα έχει ‘‘κακοπάθει’’μέσα από λογικές εμπορευματοποίησης και αδηφάγων συμφερόντων.

    Όχι, δεν με στενοχωρείς για το ότι αμφιβάλλεις σχετικά με τα έμφυτα γυναικεία χαρακτηριστικά, παρομοίως προβληματίζομαι αν και κατά πόσο πολλά απ’ αυτά είναι πραγματικά έμφυτα ή παρουσιάστηκαν ως τέτοια, για να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες.
    Το να λικνίζω αισθησιακά τους γοφούς μου, ή να πεταρίζω τις βλεφαρίδες μου, αναμφίβολα δεν με μετουσιώνει ως θηλυκό, άλλωστε υπάρχουν άντρες που γνωρίζουν και εξασκούν το παιχνίδι της αποπλάνησης πολύ καλύτερα.

    Ίσως θα ξεκαθάριζε το τοπίο αν διασαφήνιζα τι σημαίνει για μένα θηλυκότητα, όσο μπορεί να γίνει αυτό, γιατί δεν είναι και τόσο απλό να φωτίσουμε το ‘‘αόρατο μυστικό της θηλυκότητας για την οποία ο Freud έλεγε ότι είναι το απρόσιτο μέρος της προσωπικότητας των δύο φύλων’’.

    Η θηλυκότητα για μένα είναι δύναμη εσωστρεφής, απαλή και διεισδυτική, γνωρίζει πώς να ‘‘ανακουφίζει’’από κάθε είδους πόνο. Είναι ντροπαλή – Κάποιος παλαιός έλληνας ποιητής, δεν θυμάμαι τώρα, έλεγε ότι ‘‘η αιδημοσύνη στα μάγουλα μιας κοπέλας, είναι το μεγαλύτερο στολίδι της’’.
    Το πιο σημαντικό είναι πως η θηλυκότητα είναι μια ‘‘ανθηρή’’ κατάσταση.

    Κρίνοντας από τα προσωπικά μου βιώματα, ναι, μπορεί να καλλιεργηθεί, όσο το έδαφος είναι πρόσφορο και το μπόλιασμα στον καιρό του, είναι βέβαιο πως θα αποδώσει τον νοστιμότερο καρπό.
     
  6. Astarty

    Astarty Contributor

    Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα
    είδα το βράδυ αυτό
    κάποια χρυσή, λεπτότατη
    στους δρόμους ευωδιά.

    Και στην καρδιά
    αιφνίδια καλοσύνη.

    (Κ. Καρυωτάκης)

    Μια ανεπαίσθητη ευωδιά είναι η θηλυκότητα μιας γυναίκας.
    Ναι, το κορίτσι μπορεί να μάθει να κουνάει τους γοφούς του, να επιδεικνύει τα σωματικά του θέλγητρα αλλά η θηλυκότητα δεν μετουσιώνεται σε κουνήματα και τερτίπια.
    Δεν διατίθεμαι καν να κάνω την προσπάθεια να ερμηνεύσω με λόγια την ευωδιά ή όπως αναφέρει και η llazouli το ροδαλό των παρειών.

    Συμφωνώ με τα γραφόμενα τόσο του KyriosG όσο και με της llazouli.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Mikra Psemata, συμφωνώ στο ότι η έκφραση της θηλυκότητας ανά τους αιώνες αλλάζει. Και πιστεύω ότι βάσει της εκάστοτε αισθητικής, ο άνδρας στο σενάριο του Ηλίας, κρίνει το κατά πόσο η γυναίκα που έχει δίπλα του είναι θηλυκή ή όχι.

    Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται όμως η γυναίκα αυτή το γεγονός ότι είναι γυναίκα, δηλαδή τη θηλυκότητά της, θεωρείς ότι είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα κάποιων εξωγενών παραγόντων? Δηλαδή αν, υποθετικά στο παράδειγμα του Ηλίας, ο άνδρας μπορούσε να αλλάξει τις παραμέτρους αυτές θα αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο νιώθει γυναίκα? Δηλαδή η θηλυκότητα δεν αφορά καθόλου στο ένστικτό?

    Ρωτώ γιατί αναφέρεσαι κυρίως σε συμπεριφορές (κούνημα γοφών π.χ.), οι οποίες σίγουρα επιδέχονται εκπαίδευσης., αλλά δεν κάνεις λόγο για οτιδήποτε αφορά στη γυναικεία φύση. Εκτός αν θεωρείς ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και είμαστε όλοι λευκά χαρτιά, για να μας ζωγραφίσουν κάποιοι άνθρωποι και κάποιες συγκυρίες. Δεν αντιτίθεμαι σε αυτό αν είναι η γνώμη σου (άλλωστε δήλωσα ότι δεν έχω άποψη για ό,τι αφορά το Θεό ακόμα), απλώς δεν έχω καταλάβει αν κάνεις κάποια διάκριση μεταξύ θηλυκής συμπεριφοράς, έτσι όπως την εισπράττει αυτός που έχεις απέναντί σου, με την ενστικτώδη, απροσδιόριστης πηγής, αίσθηση που έχεις ότι είσαι γυναίκα, ή στην περίπτωσή σου το δεύτερο δεν ισχύει.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Το πρώτο μπορώ να το διαμορφώσω . Το δεύτερο Θετική μου , μπορώ να το διακρίνω , να το αντιληφθώ , να το υποψιαστώ . Να το κατανοήσω , όμως ; Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος . Έχω την φυσική δυσκολία του ότι δεν μπορώ να το βιώσω , οπότε και όποια μέθοδο να χρησιμοποιήσω , ποτέ δεν θα είμαι απόλυτα σίγουρος τι σημαίνει να νιώθεις θηλυκό . Διαβάζω κάθε σας λέξη και την απορροφώ σαν κάτι πολύτιμο , ψάχνοντας για αυτό . Έχω πολλά να μάθω και θα έχω και στο μέλλον πάντα πολλά να μάθω , για σας από εσάς .

    Αντιλαμβάνομαι από την συνισταμένη των αντιδράσεων σας , πότε ίσως να κινούμαι λάθος , επαναπροσδιορίζω την κατεύθυνση των προσεγγίσεων και συνεχίζω να αναζητώ . Είναι ταξίδι γεμάτο ομορφιές και δυσκολίες . Μου είναι εύκολο να μάθω σε μία γυναίκα να είναι θηλυκό για ένα αρσενικό , μου είναι απίθανο να είμαι σίγουρος ότι νιώθει έτσι , οπότε της προσφέρω τον τρόπο και τις τεχνικές και περιμένω να το συνδέσει με το δικό της συναίσθημα . Αυτό όμως είναι επιτυχημένο όταν είναι απαλλαγμένο από παράπλευρους κινητήριους μοχλούς , που πιθανόν να πηγάζουν από την γυναικεία ανάδραση .
     
  9. alnair

    alnair Regular Member

    Για να είμαι ειλικρινής, αν έβλεπα ότι κάποιος θέλει να "διαμορφώσει" τη θηλυκότητά μου, μάλλον θα αποχωρούσα και διακριτικά θα τον παρέπεμπα σε κάποια φίλη μου που ίσως πληροί τα κριτήριά του περισσότερο. Αλλά βέβαια εγώ μιλάω από τη σκοπιά της bottom ταυτότητάς μου (του κώλου δηλαδή)  

    Θεωρώ όμως ότι ο Ηλίας, πέρα από το ότι θέλει να κατανοήσει τη θηλυκότητα εν γένει, εννοεί "ενδυνάμωση" μάλλον, άνοιγμα του θηλυκού προς αυτόν - παράδοση. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια συνταγή που να οδηγεί σε αυτό και να δουλεύει σε κάθε περίπτωση. Ξέρω όμως ότι σε μένα μάλλον έρχεται μέσα από μια αίσθηση ότι οριακά αγγίζω αυτό που θέλει(ουμε) και δεν επαναπαύομαι. Ο πόθος είναι ο καταλύτης βέβαια.
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2007
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Η θηλυκότητα δεν αφορα το ένστικτο, μη μπερδευουμε την έννοια του "θηλυκου" με την θηλυκότητα εννοιολογικά. Η θηλυκότητα αφορα τα στοιχεια συμπεριφορας που ειναι πιο κοντα σ αυτο που οριζουμε ως "θηλυκό πρότυπο" σε κάποια δεδομενη χρονικη-τοπική-πολιτισμική περιπτωση, γιατι όπως ειπαμε ανα τους αιωνες η εικονα κ το προτυπο του "θηλυκού αλλαζουν.

    Ναι γιατι με άλλα λόγια κ παλι, θηλυκότητα ειναι η έκφραση.. ο τρόπος, της γυναικείας ερωτικής και σεξουαλικής συμπεριφοράς και όπως αυτη εκφραζεται.

    εδω λοιπόν ερχόμαστε στην έννοια κ τον ορισμό του θηλυκού, εδω εμπεριέχονται τα ένστικτα, τα γενετησια χαρακτηριστικα του φύλλου, οι όρμονες κ η επιδραση τους στην ψυχοσωματικη δομη της γυναικας.

    Δεν νομιζω οτι αναφερα ή ότι εννοησα κατι τετοιο ποτε. Η λέξη διαμορφωση απο μόνη της χρειαζεται μια βαση πανω στην όποια να γινουν η οποιες διαφοροποιησεις, το γραψιμο σε λευκο χαρτι ειναι γεννεση όχι διαμορφωση.

    για να το πω πιο απλα μηπως και γινω αντιληπτη.
    εχω δει αντρες με εντονη θηλυκοτητα - αυτο δεν τους κάνει θηλυκά.
    γυναικες χωρις ιχνος θηλυκότητας πάνω τους, οι οποιες παρ αυτα ειναι θηλυκά.
    γιατι θηλυκο οριζεται το φύλλο, αυτο που εχει την δυνατητα αναπαραγωγης κ αυτο ορίζεται με συγκεκριμενα γεννητικά όργανα και μέσα σ αυτο περικλείονται όλες οι εκφανσεις (του θηλυκού) όπως τα ένστικτα.
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Mikra Psemata αν οι ορισμοί που γράφεις είναι η προσωπική σου γνώμη διατυπωμένη κάπως γενικευμένα, τότε αγνόησε το παρακάτω κείμενο. Το πώς αντιλαμβανόμαστε τη θηλυκότητά μας είναι λογικό να διαφέρει. Αν όμως προήλθαν από κάποια επιστημονική έρευνα, ρίξε αν θέλεις μία ματιά, γιατί θα ήθελα να διαβάσεις κάποιους ορισμούς που βρήκα και εγώ.

    Στο λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη του `98 "θηλυκότητα" ορίζεται ως "σύνολο των γνωρισμάτων και των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία φύση". Δεν γίνεται λόγος για συμπεριφορές.

    Σε συμπεριφορές αφορά ένας άλλος ορισμός, αυτός της θηλυπρέπειας. Συγκεκριμένα "θυληπρεπής" ορίζεται στο ίδιο λεξικό "αυτός που υιοθετεί τους τρόπους και τη συμπεριφορά της γυναίκας". Πιστεύω ότι ο όρος "θηλυπρέπεια" ταιριάζει και στην τελευταία παράγραφό σου που αναφέρεις κάποιους άνδρες και όχι ο όρος "θηλυκότητα".

    Για το "θηλυκό" ο ορισμός του ίδιου λεξικού, είναι "αυτό που σχετίζεται με το φύλο που έχει την ικανότητα να γεννά νέα άτομα του είδους του". Συμφωνούμε δηλαδή στον ορισμό αλλά η έννοια δεν ταυτίστηκε, τουλάχιστον σε αυτό το νήμα, με την έννοια της "θηλυκότητας".

    Ελπίζω να μην σε κούρασα, λόγω της οικογένειάς μου, έχω ιδιαίτερη αγάπη στις γλώσσες και στη θεωρητική και εφαρμοστμένη γλωσσολογία. Είναι σημαντικό όταν γράφουμε τον ίδιο όρο, να έχουμε στο μυαλό μας την ίδια έννοια   Γι αυτό το λόγο θέλω να σε παρακαλέσω, αν θέλεις και εσύ να μου γράψεις την πηγή από όπου μετέφερες τους ορισμούς σου.
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Eκείνο που αλλάζει στους αιώνες και στους τόπους είναι τα πρότυπα ομορφιάς και οι κώδικες συμπεριφοράς. Ούτε η έννοια της θηλυκότητας ούτε ο ανδρισμού μεταβάλλονται στην ουσία τους. Η ερωτική ποίηση και λογοτεχνία ανά τους αιώνες καθώς και όσοι ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά το επιβεβαιώνουν.

    Οι θηλυκότητα, ακόμα και κρυμμένη σε κουρέλια ή σε πρόσωπα φαγωμένα από το χρόνο είναι αναγνωρίσιμη.

    Μπορεί συχνά να μαραίνεται, αλλά αν βρει την ευκαιρία, αποκαλύπτεται.

    Θυμάμαι, μεταξύ άλλων, ένα ατσούμπαλο πλάσμα που έκρυβε ασυνείδητα αλλά επιμελώς τη θηλυκότητά του. Από την πρώτη στιγμή είχα αναγνωρίσει το θηλυκό που έκρυβε. Ευτυχώς τα πήγε καλά στη ζωή του και σήμερα είναι πλήρως μεταμορφωμένη και σκίζει.

    Έχω και ανάποδες εμπειρίες, για ωραίες γυναίκες που δεν τους βγαίνει με τίποτα ή για άλλες που όσο κι αν βάφτηκαν το μόνο που κατάφεραν ήταν να ντυθούν γυναίκες.

    Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που δεν ασχολούμαι με αγριοφεμινίστριες. Δεν έχω ιδεολογικό κώλυμα. Απλώς είναι, κατά τεκμήριο, ανίατες περιπτώσεις.