Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορετικοτητα και ανοχη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Phaedra, στις 31 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Ανοιγω αυτο το thread για να μπορεσουμε να συζητησουμε πιο συγκροτημενα το θεμα του πως αντιμετωπιζουμε την διαφορετικοτητα των kinks η καποιων χαρακτηριστικων lifestyle. Αυτο το θεμα εχει προκυψει πολλες φορες σε αλλα threads oπου εκφραζονται εντονες αποψεις η και αποστροφη στα ερωτικα ενδιαφεροντα αλλων ατομων (προσφατα παραδειγματα αποτελουν-το thread περι whoring, το thread περι κοπρολαγνειας κλπ.)

    Oπως εχω πει και σε αλλο thread συχνα το τι "ξεπερναει" τα ορια (αισθητικης, ηθικης, λογικης κλπ.) στο BDSM, καθοριζεται απο αυτο που δεν ερεθιζει τον γραφοντα (η που τον ερεθιζει τοσο πολυ που τον αγχωνει). Προφανως, δεν ενδιαφερομαστε ολοι για τις ιδιες δραστηριοτητες και αυτο ειναι ενα απο τα πραγματα που καθιστα τον χωρο μας τοσο πολυποικιλτο. Ειναι ομως βασικο να μπορουμε να δεχτουμε οτι στον βαθμο που οι περισσοτεροι απο εμας βρισκομαστε στο forum αυτο λογω του οτι τα ερωτικα μας ενδιαφεροντα ειναι αποκλινοντα απο του γενικου πλυθησμου, πρεπει να εχουμε αλλα και να επιτρεπουμε στους αλλους τον χωρο να συζηταμε/επιμορφωνομαστε/εκφραζουμε αποριες επ αυτων χωρις να θεωρουμαστε εμεις η τα ενδιαφεροντα μας αντικειμενα χλευασμου, αποστροφης η απορριψης. Ειμαστε εδω για να μαθουμε ο ενας απο τον αλλον οχι για να βρουμε καταλληλους στοχους ωστε να ειμαστε εμεις πια οι κριτικοι των επιθυμιων των αλλων.
    Αυτοι απο εμας που εχουμε real εμπειριες στον χωρο εδω και χρονια, γνωριζουμε αλλωστε οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι θεμα χρονου το να αποκτησουμε ενδιαφεροντα σε τομεις που οταν τους πρωτοσυναντησαμε μας δημιουργησαν απορια (τυπου "μα τι βρισκουνε στο bootblacking?" κλπ) η ακομα και απεχθεια.

    Περιμενω με ενδιαφερον να ακουσω τις σκεψεις αλλων μελων επ αυτων, οπως επισης και τις εμπειριες ατομων που νοιωθουν οτι εχουνε αντιμετωπιστει αρνητικα λογω των ερωτικων τους προτιμησεων σε αυτο το site.
     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα Phaedra.

    Η ανοχή και αποδοχή της διαφορετικότητας στον ερωτικό, ιδεολογικό, φιλοσοφικό και οποιον δήποτε άλλον τομέα είναι προϋπόθεση για τη δική μας εξέλιξη. Δεν ειναι απλά δημοκρατικό αίτημα, δεν είναι θεμα ηθικής. Είναι στοιχειώδης εξυπνάδα και επένδυση από μέρους μας. Η μη ανοχή, η μη προσπάθεια κατανόησης της θεσης του άλλου ειναι σημαδια αγκύλωσης που τελικά θα είναι εις βάρος δικό μας κυρίως και λιγότερο εκείνων που υφιστανται τις συνεπειες της μη ανοχής μας.

    Ευχαριστως να επανέλθω στο θέμα αυτό, που το θεωρώ πολύ σηματικό για την εξελιξη, κυρίως των Κυριάρχων.

    Αλλα θα ηθελα να το οριοθετήσουμε έναντι καποιου αλλου τυπου ανοχής. Της ανοχής σε θέματα στάσης έναντι των άλλων.

    Η ανοχή στην προκλητικότητα, ανεξάρτητα ερωτικής ή άλλης κατεύθυνσης, έχει νόημα μόνον εαν ελπίζουμε οτι μεσω της ανοχής μας και της βοηθειάς μας, άτομα που εχουν αυτές τις ανώριμες συμπεριφορές θα βελτιωθούν. Είναι αυτό που λέμε "δινω μια ευκαιρία". Και αυτό φυσικά, αν θέλουμε.

    Αν ομως η "διαγνωσή μας" για τον προκαλούντα (εστω και αν η προκληση ειναι ντυμένη με μπόλικες λεκτικές φιοριτουρες και υπεκφυγές) ειναι οτι πρόκειται περι "ανίατης περίπτωσης" (για να εκφραστώ ήπια) τότε δικαιούμαστε να αντιδράσουμε κατά πως νομίζουμε - να μην τον παιζουμε, να τον αγνοούμε, να τον τσακιζουμε ...

    Τελικά μπορεί εμείς να είμαστε λαθος, μπορεί εμείς να ειμαστε οι προκαλούντες. Τοτε καλως οι αλλοι θα αντιδρασουν και δε θα δείξουν ανοχή.

    Και πολύ καλά θα κάνουν γιατί...

    ... στον κοινωνικό χωρο (εδω είναι ενας κοινωνικός χωρος) ο καθείς όπως στρώνει, κοιμάται. Δεν τίθεται συνεπώς θέμα ανοχής αλλά αλληλεπίδρασης και φυσολογικής τριβής μεταξύ ατόμων.

    Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
     
  3. Maley

    Maley Contributor

    Πιστευω οτι πιο σωστα ταιριάζει η λεξη κατανοηση αντι της ανοχης. Την ανοχη την συνδεω με την έννοια: αντε ας κανω λιγη υπομονη παλι..Με αυτη την εννοια λοιπον ας πει και ας εκφρασει ο καθενας την ιδιαιτερότητα της ιδιαιτερότητας του...
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Νομίζω πως σωστά το εθεσες Maley. Η κατανόηση είναι προϋπόθεση την αποδοχής της διαφορετικότητας. Η αποδοχή της διαφορετικότητας μπορεί να εχει μεσα της και ανοχή (οταν κατι ναι μεν το αποδέχομαι αλλά μ’ ενοχλεί, οπότε το ανέχομαι) αλλά η ανοχή δεν είναι το βασικό στοιχείο.

    Θα αναπτύξω λιγο περισσότερο τη θέση μου όπως την έγραψα και πιο πάνω

    Η αποδοχή της διαφορετικότητας μπορεί απλά να είναι «θέμα αρχής» και «ηθικής». Αποδέχομαι γιατί πιστεύω πως ετσι πρέπει να γίνεται.

    Η αποδοχή της διαφορετικότητας μπορεί να είναι «θέμα κοινωνικής στάσης» και ατομικής ευθύνης έναντι της κοινωνίας. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα γιατί ζούμε σε δημοκρατία, γιατί κι εγώ θέλω να αποδέχονται τη διαφορετικότητά μου, γιατί έτσι εξελίσσεται η κοινωνία.

    Οπως ήδη έγραψα, θεωρώ την αποδοχή της διαφορετικότητας ως «στοιχειώδη εξυπνάδα και επένδυση» από μέρους μας. Νομίζω πως αυτό ειναι και το πιο σημαντικό.

    Η κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ένα εργαλείο ατομικής ανάπτυξης. Δεχόμενοι το διαφορερικό και κατανοώντας το, υπερβαίνουμε την εσωστρέφειά μας και αρχίζουμε να συνδιαλεγόμαστε και να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους. Αντι να βλέπουμε μόνο τον μικρόκοσμό μας και να αυτοθαυάζουμε τις απόψεις μας, ανοίγουμε ενα παράθυρο στον κόσμο που λειτουργεί και αντίστροφα. Προσπαθώντας να κατανοήσουμε τους άλλους, συγχρόνως ανοίγουμε το δίαυλο που μας επιτρέπει να δούμε τον εαυτό μας με τα μάτια τους. Να αποκτήσουμε μια ανεξάρτητη, αντικειμενικότερη και ευρύτερη εικόνα για τον εαυτό μας. Ανεξαρτητα απο το εάν οι εικόνες που θα δούμε είναι σωστές ή λιγότερο σωστές, η διεργασία αυτή είναι πολύτιμη για την αυτοβελτίωσή μας και την ωρίμανσή μας.

    Ανεφέρθηκα στην ιδιαιτερη σημασία που εχει αυτή η διεργασία για τους Κυριάρχους. Αυτό γιατι ως εξουσιαστικά άτομα και ισχυρές προσωπικότητες, πολύ πιο εύκολα πεφτουμε στην παγίδα του «αυτοθαυμασμού» και της ακαμψίας απόψεων και πράξων και πολύ πιο δύσκολα δεχομαστε να μάθουμε από τους άλλους. Ενα συχνό λάθος μας, που αποτελεί τελικά τροχοπέδη για την εξέλιξή μας, είναι οτι λειτουργούμε σαν πομποί και οχι σαν πομπο-δεκτες στις σχεσεις μας. Κι αυτό ειναι τελικά αδικο για μας.

    ΥΓ. Κ. LordDragonal.

    1) Οπως ειχα γραψει και παλιότερα, εδω μεσα ειμαστε οι ηλεκτρονικές μας προσωπικότητες. Με αυτές "εκθετουμε" τον εαυτό μας και οι άλλοι σ' αυτές απευθύνονται.
    Δεν είμαστε "απόψεις". Ειμαστε ηλεκτρονικές προσωπικότητες. Οπως και στην κανονική ζωή, η συμπεριφορά μας μπορεί να προκαλέσει συμπάθεια, σεβασμό, αντιπάθεια, οργή των γυρω μας.

    Αν κάτι με ενοχλησε, και μαλιστα πολύ, δεν ειναι οι απόψεις σας αλλά το ύφος σας. που το θεωρω υπεροπτικό, προκλητικό, εως προσβλητικό.

    Κατι που με αποτρεπει από το να σχολιαζω τις απόψεις σας – και οταν το έκανα, αλλαξα γνωμη και έσβησα ολα τα σχετικά posts. Νομίζω πως αυτό βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργια του forum και ειναι fair enough.

    2) Δεν ειμαι πολύ φίλος των γλυκών. Τα μόνα γλυκά που «εχω τσακισει» ηταν εκμεκ παγωτό στη χαρά μεταμεσονυχτίως – οι γνώστες γνωρίζουν.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Διαφορετικοτητα και ανοχη

    Βρίσκω πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό αυτό το thread πάνω σε ένα θέμα που πάντα αφήνει περιθώρια βελτίωσης.

    Είναι εύκολο να Α/αποδεχόμαστε σε επίπεδο αρχής την ανοχή στη διαφορετικότητα. Το δύσκολο είναι, πιστεύω, να την Ε/εφαρμόζουμε στην πράξη.

    Σχετικά με την επικοινωνία στο φόρουμ, πιστεύω ότι Ε/έχουμε μεγαλύτερη ανοχή και αποδοχή σε αυτό που Ε/εμείς Α/αισθανόμαστε ως διαφορετικό, απ ότι έχει ο μέσος όρος της κοινωνίας που Μ/μας περιβάλει. Και έχω παρατηρήσει, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών προσπαθεί και προσέχει προς αυτή την κατεύθυνση.

    Γι αυτό το λόγο θα διαφωνήσω, όχι με τον KyriosG, αλλά με αυτό που λέει ο KyriosG, σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο:

    Η γνώμη μου είναι ότι εδώ Ε/είμαστε πρωτίστως η άποψή Μ/μας, αφού Ε/είμαστε φόρουμ απόψεων.

    Γιατί αυτή η λογική λειτουργεί και αντίστροφα και δεν υπάρχει λόγος όταν Κ/κάποιος διαφωνεί με την άποψη Κ/κάποιου άλλου να θεωρείται ότι ο Π/πρώτος απορρίπτεται και σε επίπεδο (ηλεκτρονικής) προσωπικότητας.

    Γι αυτό ίσως θα βοηθούσε να Β/βλέπαμε την άποψη πρώτα και μετά τον Φ/φορέα της και όχι αντίστροφα. Έτσι δίνουμε και στον εαυτό Μ/μας ένα περιθώριο ασφαλείας για να Α/αποφύγει να Κ/κρίνει τον "'Α/άλλο", πιθανά λανθασμένα.

    Συχνά "οι άλλοι" δεν απευθύνονται σε κανέναν - απλά εκφράζουν την άποψή τους.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    tender lilly, χαιρομαι που θα διαφωνησω κι εγω μαζι σου .... χωρίς να σε απορρίπτω και σε επίπεδο (ηλεκτρονικής) προσωπικότητας  .

    Και θα διαφωνήσω επι της ουσίας, καθώς η προσέγγισή μου προς τη ζωή γενικότερα είναι, πως να πω?? ολιστική. Δηλαδή πιστεύω πως μια άποψη μπορεί και πρέπει να ειδωθεί σε συνάρτηση με τον φορέα της και εκφραστή της και πως η συναισθηματική κατανόηση και αλληλεπίδραση είναι σημαντικότητο και απαραίτητο στοιχείο της επικοινωνίας.

    "Καθαρές" απόψεις, δηλαδή θεσεις που δε σχετίζονται με τον φορέα τους, μπορεί κανείς να δεχθεί στις λεγόμενες καθαρά "θετικές επιστήμες". Εχω ξαναγράψει πως σε αυστηρά επιστημονικά έργα, ας πούμε σε μια εργασία μικροβιολογίας, η προσωπικότητα του ερευνητή μπορεί να ειναι εντελώς άσχετη με το περιεχόμενο της έρευνας.

    Στη φιλοσοφία πολλοί μίλησαν και έγραψαν μνημειώδη έργα για την "καθαρότητα των ιδεών". Ομως ούτε αυτοί, ουτε το έργο τους μπορεσε να σταθεί "καθαρό". Άλλοι αξιόλογησαν και ερμήνευσαν το έργο τους σε απόλυτη συνάρτηση με το ποιοί ηταν, ποτε εζησαν, πως έζησαν.

    Καποιοι άλλοι, στον αντίποδα, μιλησαν για την αυτοματη γραφή και απελευθέρωση απ΄τα δεσμά της τυπικής λογικής, οπως φίλος μας ο Εμπειρίκος και οι υπερρεαλιστες.

    "Υπερρεαλισμός: αυτοματισμός ψυχικός γνήσιος, διά λόγου προφορικού είτε γραπτώς ή δι’ οιουδήποτε άλλου τρόπου, η πραγματική λειτουργία της σκέψεως. ... .Η λογική, λοιπόν, κατά της οποίας εστράφησαν οι υπερρεαλισταί, ήτο μία από τας «πέδας», ένας από τους ζυγούς που ημπόδιζαν το πνεύμα εις όλους τους τομείς, πόσο μάλλον εις την ποίησιν, να εκδηλωθή και να ολοκληρωθή."

    Ανεξάρτητα από το αν δεχόμαστε ή οχι τα παραπάνω, γεγονός είναι πως για την έκφραση απόψεων σε κοινωνικά, ερωτικά, ψυχολογικά κλπ. θέματα, έχει μεγάλη σημασία το ποιός το λέει, γιατί το λεει, πως το λεει και σε ποιόν το λεει.

    Θα φερω δυο ακόμη παραδειγματα:

    1) Ειναι πολύ διαφορετικό αν μια αποψη (π.χ. για το whoring) την εκφραζει ενας που το εχει ζησει, ενας που βρισκεται σε μια σχεση και το αντιμετωπιζει σαν ενδεχόμενο, ή ενας που δεν ειναι καν σε σχεση αλλά φαντάζεται πως θα ήταν σε μια ενδεχόμενη σχέση.

    2) Ο Dream πριν γραψει την αποψή του για το εργο του Ντε Σαντ, εδωσε μια σειρά στοιχεία για την προσωπικότητα και ιστορία του. Δεν βοηθησαν αυτά τα στοιχεία στο να κατανοήσουμε καλύτερα την άποψή του? - δε βοηθαει στην κατανόηση του εργου του Σαντ η πληροφορία για το ποιός ηταν αυτός ο ανθρωπος?

    Ναι.... Οταν ενα έργο εχει αξία, αυτονομείται από τον δημιουργό και εχει τη δικία του ζωή. Αλλα αν θελει κανείς να κατανοήσει καλύτερα το εργο θα πρεπει να δει και τον δημιουργό και τις συνθήκες μεσα στις οποίες γεννήθηκε το εργο.

    Αν αυτό ισχυει για εργα σημαντικής αξίας, ισχυει περισσότερο για συζητησεις απόψεων σαν αυτές που κανουμε εδω.

    Εγω θελω να βλεπω τον συνομιλητή μου. Η σταση του, η έκφρασή του είναι καθοριστική για την ερμηνεία της άποψης που εκφράζει. H συναισθηματική κατανόηση είναι αλληλένδετη και πολλές φορές πιο βαθιά και ουσιαστική από τη λεκτική. (Αυτο ισχύει και αντιστροφα - οταν λεω κάτι μ' ενδιαφερει πολύ να ξερω γιατί το λέω - τι με παρακίνησε να το πω).

    Εδω μέσα δε γινεται να "δω" τον συνομιλητή μου. Αυτό που βλέπω, ειναι η γενικότερη στάση που κρατάει από post σε post και ετσι δημιουργώ μια εικόνα για την "προσωπικότητά" του. Βεβαια το περιθωριο λάθους ειναι μεγαλύτερο στο νετ απ' οτι στο real. Αλλά τι να κανουμε?. Αυτό έχουμε, μ' αυτό προχωρούμε.

    Και για αποφυγή παρερμηνίας, δεν υπονοώ οτι μια αποψη κρίνεται σωστή ή λαθος αναλογα με το κατά πόσον είναι αρεστή ή οχι η "προσωπικότητα". Λεω οτι η εικόνα για την "προσωπικότητα" βοηθάει στην ερμηνεία των απόψεων που εκφράζονται, ακόμα και διαβαζοντας πισω απ' τις λέξεις. Κυρίως, διαβαζοντας πίσω από τις λεξεις.

    Δεν ειναι λίγες η φορές που οταν διαβαζω ενα post ανατρέχω στο profil και σε άλλα posts που έγραψε ο ιδιος/α, ωστε να δω το πλαισιο (ιδεολογικό, κοινωνικό, νοητικό, ψυχολογικό) για να ερμηνεύσω το συγκεκριμένο post. Η δευτερη αναγνωση του post, μετά απ' αυτή την άσκηση, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική απ' την αρχική.

    Τουλάχιστον εγώ δε μπορώ, δε θέλω, και το θεωρώ λάθος μου να διαχωρίσω την άποψη απ' τον φορέα της. Κι ας ειμαι των θετικών επιστημών.

    ΥΓ. Αναγνωρίζω όμως οτι η άποψη του "καθαρού λόγου" είναι σοβαρή και με πολλά επιχειρήματα. Αλλοι άνθρωποι επιλέγουν, και με επιτυχία, αυτή την προσέγγιση.
     
  7. anasia

    anasia Contributor

    Όλα ξεκινάνε για μένα από το πόσο αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα του άλλου
    είτε έχει να κάνει με την ερωτική ζωή είτε με οποιοδήποτε άλλο θέμα.
    Η διαφορετικότητα, είναι αστάθμητη και υποκειμενική,
    όση και η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η αυτόθεώρηση,
    με κριτήρια και πάλι σκεβρά όπως η κοινωνική αποδοχή και ανοχή.
    Αν πάρουμε ως αρχή των κάθε λογής συναναστροφών μας τον σεβασμό,
    τότε πρέπει αξιωματικά ν' αποδεχόμαστε την απεραντοσύνη της προσωπικότητας.
    Είναι το μη σταθμήσιμο , που καθιστά την όποια διαφορετικότητα,
    εκτός από προϊόν βιωμάτων, σημείο και βάση για την περαιτέρω απρόσμενη εξέλιξη
    και πορεία του κάθε ανθρώπου , σε συνάρτηση με την προσαρμογή,
    του είναι και του γίγνεσθαι, μέσα από την κοσμοθεωρία του καθενός, συνειδητή η όχι , ενστικτώδης η όχι .
    Απλά θα έλεγα πως διαβάζοντας απόψεις έχουμε την τάση να σχηματίζουμε μια εικόνα
    η οποία συνήθως γεννά και συναισθήματα , κατά την γνώμη μου λανθασμένα και πλασματικά ,
    μια και συγχέουμε και συσχετίζουμε την πραγματική ζωή –εικόνα – χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου με την εικονική και μεταφέρουμε συναισθήματα στην οθόνη .
    Στην ψυχολογία το να βγάζεις συμπεράσματα , να συμπαθείς η να αντιπαθείς κάποιον άγνωστο
    η να έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί του η να απορρίπτεις το λόγο του ,την άποψη του ,
    λέγεται ‘’ Απρόσφορο Συναίσθημα ‘’ , και μάλλον είναι τελικά και μάλλον έχουν δίκιο όλοι αυτοί που δεν έχω και σε ιδιαίτερη εγώ εκτίμηση .
    Η κάθε απάντηση του κάθε nick εδώ αντικαθρεφτίζει μια σκέψη εκείνης της στιγμής που είτε έχει ακολουθία ,συνέχεια στην ζωή του
    είτε είναι σταθερή ,είτε μπορεί να σταματά εκεί ,
    μια και μπορεί να είναι απλά μια θεώρηση η μια επιθυμία η ακόμα μια φαντασία η φαντασίωση .
    Με αυτούς τους παράγοντες όλα αυτά και άλλα τόσα ‘’είτε’’ σαν γνώση ,
    δεν μπορείς να κρίνεις η να κατακρίνεις οτιδήποτε ή άποψη είναι αυτή ή τον ίδιο τον άνθρωπο
    που την λέει μια και δεν τον γνωρίζεις προσωπικά ,
    οπότε απλά αν το κάνεις ... κρίνεις το άγνωστο το ίσως το δήθεν το μπορεί .....
    Ίσως αν είχαμε λοιπόν αναρωτηθεί όλα αυτά πριν πούμε , γράψουμε την άποψη μας
    περί παντός επιστητού και πριν ακυρώσουμε την αξιοπρεπή φυσική μας υπόσταση,
    πριν προβούμε σε χαρακτηρισμούς που δεν μας αρμόζουν,
    να είχαμε επιτέλους αυτό που όλοι μας θέλουμε , φωνάζουμε : ποιοτικό διάλογο!
    Έτσι η μικρή αυτή κοινωνία που βρισκόμαστε να μην μαs θέλει σε καλούπι, και κομμένους και ραμμένους σε συγκεκριμένα μέτρα.
    Μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε για τις ακραίες αντιλήψεις μας ?
    Δεν νομίζω , γιατί αν είναι να ανησυχούμε γι αυτό ,
    τότε δεν θα έχουμε ποτέ τον ποιοτικό διάλογο και θα αναλωνόμαστε
    στο να διαφυλάξουμε και να υποστηρίξουμε μόνο τις δικές μας απόψεις – θέσεις,
    και όλα των άλλων θα πέφτουν στο κενό, η διαφορετικότητα θα πέφτει στο κενό .
    Να διαφυλάξουμε την ελευθέρια του λόγου και την διαφορετικότητα του κάθε ενός όσο γίνεται , μια και αυτή η ελευθέρια είναι και το ξέρουμε αυτή που μας οδηγεί τις περισσότερες φορές στην λογοκρισία μεν και στην επίκριση,
    αλλά τουλάχιστον όμως θα ξέρουμε πως την ευθύνη σε αυτό θα την έχουμε εμείς οι ίδιοι .
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Με αφορμή το ποστ αυτό, θα προσπαθήσω να δείξω ότι βοηθάει την επικοινωνία στο φόρουμ να Α/ασχολούμαστε με απόψεις και όχι να Κ/καταφερόμαστε κατά περίπτωση εναντίον μελών της κοινότητας που Θ/θεωρούμε, με τα δικά Μ/μας πάντα κριτήρια, ότι πρέπει να "τσακίσουμε".

    (Με την ευκαιρία, ο όρος για το "τσακίζω" μάλλον είναι "κάνω ban" εδώ, αυτή είναι αρμοδιότητα του administrator, και αναγκαστικά, όταν Κ/κάποιος Θ/θεωρεί ότι Ο/οφείλει να "τσακίσει" Κ/κάποιον άλλον, τότε οι moderators είναι αναγκασμένοι να κάνουν παρέμβαση.)

    Σε επίπεδο διαίσθησης Π/πολλοί θα συμφωνούν με τον φίλο PD. Προσωπικά δεν συμφωνώ, αλλά ο Κ/καθένας Μ/μπορεί να Π/προσεγγίσει με πολλούς τρόπους αυτό που εκπέμπουν τα άλλα μέλη και η παραπάνω άποψη έχει μία βάση.

    Αν ισχύουν αυτά που διαισθάνεται ο PD και για Ά/άλλους, τότε το thread, που πλησιάζει να χτυπήσει κόκκινο, ας σημειωθεί, θα παραμείνει στα αζήτητα και εκεί που βρίσκεται. Αν προκαλεί πάλι το thread αυτό κάθε λογής ενδιαφέρον, τότε και στο obsolete να πάει και πάλι θα είναι ζωντανό.

    Και πάλι, θα προτιμούσα να μην κάνω παρέμβαση και ας φανώ, σε πρώτη φάση, "κορόϊδο", παρά να κάνω παρέμβαση και να αδικήσω την άποψη κάποιου μέλους της κοινότητας.

    Είναι αυτός ο λόγος που έχω τη γνώμη ότι είναι καλύτερο να "μετριόμαστε" με την άποψή Μ/μας κυρίως και με τα "εγώ" Μ/μας λιγότερο.

    Είναι ένα θέμα να θεωρούμε ότι κάτι δεν Μ/μας ταιριάζει ή δεν Μ/μας αγγίζει ή Μ/μας αγγίζει αρνητικά και είναι άλλο θέμα να Ε/εκλαμβάνουμε τα γραφόμενα Κ/κάποιου ως προσβολή στην προσωπικότητά Μ/μας. Και να Α/αντιδρούμε ανάλογα.

    Θεωρούμε ότι Κ/κάποιος γράφει κάτι για να Μ/μας προσβάλει; Υποκειμενική Μ/μας αντίληψη είναι αυτή, ο Έ/ετερος μπορεί να Γ/γράφει για 1000 λόγους, για τους οποίους δεν Ε/έχουμε ιδέα. Πιθανότατα Π/πέφτουμε έξω. Και έστω ότι Κ/κάποιος Θ/θεωρεί ότι το να Μ/μας προσβάλει αξίζει τον κόπο να κάτσει να γράψει κάτι που γνωρίζεί ότι θα Μ/μας προσβάλει. Απλά Α/ακυρώνουμε την προσπάθειά Τ/του τότε. Ας μην Α/ασχοληθούμε.

    Ας Κ/κρίνουμε την κάθε γραπτή συμβολή εδώ, ως έχει, at face value και με τον λιγώτερο δυνατό αρνητισμό. Α/αυτός που γράφει είναι ο ευάλωτος, Α/αυτός είναι που "εκτίθεται". Πιθανά, ο φαινομενικά "επιτιθέμενος" και "προσβλητικός" να βρίσκεται σε άμυνα μάλλον.

    Αλλοίμονο αν κάθε φορά έκρινα όχι αυτά που γράφονται αλλά τον Γ/γράφοντα, με τα λιγοστά στοιχεία και ίσως και γι αυτό το λόγο παραπλανητικά, που παρέχονται.
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Εγραψα πριν μιά αρκετά εκτενή αποψη. Καταγράφηκε.Δεν ειδα απάντηση σ΄αυτό, Δεν εχω τιποτε αλλο να πώ επ΄αυτου.

    Καταλαβαινω αυτα που έγραψε η anasia. Πραγματι το error margin είναι μεγαλύτερο εδω. Αλλα εαν θεωρήσουμε οτι καποιος εκφραζεται αμεσα, και δεν παιζει έξυπνα και πονηρα παιχνιδια, μετά από εναν αριθμό post βγαίνει το ποιός ειναι. (Anasia αυτό το περι παιχνιδών σε καμία περιπτωση δεν αναφερεται σε σενα- μπορεί να ειχαμε τις διαφωνίες μας αλλα σε θεωρώ άμεσο άνθρωπο).

    Το "ενστικτό" μου ειναι ταυτοσημο με του PD. Σας δουλευει(ουνε) ψιλό γαζί. Ισως και να μην το κανει(ουν) επίτηδες αλλά λόγω "χαρακτηρα".

    Κακώς τωρα μιλαω γιατί παιζω το γαιτανάκι. Ε πολύ παει.

    Ναι ειμαι εξοργισμένος, Εξοργιζομαι γιατί δεν ειμαι άποψη. Είμαι flesh and blood. Και το υπερασπιζομαι αυτό ακόμη και σε ενα "forum απόψεων", στο net, οπουδήποτε.

    Και γιατί οχι? Αλλοι υπερασπίζονται την υπεροπιτκότητα μέσω της κοπρολάγνειας - και επαπειλούν οτι θα επανέθλουν με εμετους. Προς ποιούς?

    Και αυτό θωρείται "αντικειμενική άποψη" και οψη του bdsm που πρεπει να σεβαστούμε. Εγω, με τη βλακεια που με διακρίνει να νομίζω πως διαβαζω πισω απο τις λέξεις δεν ειδα κανένα thread περι κοπρολαγνείας. Ειδα ενα thread να λεει πάρτε τουτα και θα επανέλθω να σας δώσω κι αλλα.

    Εγω αυτά κατάλαβα πως ηθελε να πει ο ποιτητής (ο οποιος κατα τη γνωμη μου μπορει να μην ειναι καθόλου κοπρολάγνος και ο οποίος το μοστραρε και στον τιτλο- αφοδεύστε ελεύθερα)....

    Τα καστανα, σε οτι με αφορά, ας μεινουν στη φωτιά και καλά ξεμπερδέματα.

    Είπα την "άποψή μου" και καθόλου δε μ' ενδιαφέρει αν το thread θα μείνει ή θα φύγει.
     
  10. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Διαφορετικοτητα και ανοχη

    Η ενδιαφέρουσα άποψη που εκφράσατε KyriosG είναι τμήμα μίας βιοθεωρίας που εκφράζει πολλούς, όσους τη διαβάζουν και είναι απόλυτα σεβαστή.

    Ουσιαστικά, νομίζω, οι έννοιες "ανοχή" και "διαφορετικότητα", έτσι όπως τέθηκαν από τη Lady Phaedra, λειτουργούν ως ορολογία περισσότερο και νομίζω ότι συμβολίζουν, για τις κοινότητες εναλλακτικής (και αποκλείνουσας) σεξουαλικότητας, δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

    Απ ότι καταλαβαίνω, σημαίνουν ότι οι διαφορετικότητες στην ερωτική BDSM έκφραση πρέπει να βρίσκουν χώρο έκφρασης και ότι για να γίνει αυτό πρέπει όλοι, ως αποδέκτες / θεατές της έκφρασης των Ε/έτερων, να έχουν ανοχή.

    Τώρα, αν Κ/κάποιος έγραψε κάτι για να προκαλέσει και μόνο, κι Ε/εμείς αντιδρούμε σ αυτό, τότε ο Κ/κάποιος πέτυχε το σκοπό του κι Ε/εμείς αποτύχαμε. Τόσο απλά.

    Αν όμως, αυτό το όποιο thread έχει κάτι να προσφέρει σε Κ/κάποιους τελικά; Ποιοί είμαστε Ε/εμείς που θα κρίνουμε;
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: RE: Διαφορετικοτητα και ανοχη

    Και όπως πολλοι επισημαναν "κατανόηση και αποδοχή".

    Πολύ σωστά μιλας

    Εδω νομίζω πως μιλάς με το αγχος του moderator  . Ως moderator πρεπει να "κρινεις". Αν το δουμε ετσι, συμφωνώ μαζί σου. Τοσο οι συζητήσεις για καποιο θεμα, οσο και οι συζητήσεις/αντδρασεις γυρω απ΄το θεμα προσφερουν πολλά σε πολλούς. Δεν ειμαι της αποψης οτι πρεπει να "λογοκρίνονται" εκτός κι αν ξεφεύγουν απ' τα ορια.

    Αλλά, ως χρηστες μπορούμε να κρίνουμε, να εκφραστούμε και να κριθούμε.
    Επίσης τοσο απλά  
     
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: RE: RE: Διαφορετικοτητα και ανοχη

    ή απλά να το αγνοησουμε και να το προσπερασουμε...