Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος sklavin, στις 4 Οκτωβρίου 2005.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    Ακόμα και στο επιμέρους ζήτημα μιας D/s σχέσης η άποψη μου είναι πως η/ο υποτακτική/ος έχει (ιδανικά δοσμένο) τα ψυχικά αποθέματα. Να ξεπεράσει τον σωματικό πόνο, τις όποιες ανασφάλειες έχει, να ξεπεράσει τον εγωϊσμό της/του. Ο κυρίαρχος χαρακτήρας καλείται να είναι σωστός οδηγητής σε αυτό το μονοπάτι και ίσως να ξεπεράσει το αίσθημα συμπόνοιας προς την/τον υποτακτική του.

    Ίσως θα ήταν καλό να διαβάσουμε και απόψεις κυρίαρχων.

    Αστάρτη

    Υ.Γ. Τα ψίχουλα δεν με χορταίνουν, potty65 μου.
     
  2. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Για μένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ψυχική δύναμη. Είναι καθαρά θέμα προσωπικότητας. Εκτιμώ ότι σε μια D/s σχέση ψυχική δύναμη πρέπει να έχουν και οι 2 πλευρές. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει και D/s σχέση κατ' εμέ.
     
  3. lorelai

    lorelai Guest

    Ψυχική δύναμη χρειάζεται γενικά για να διατηρήσεις μία σχέση και από τα δύο μέρη. Επειδή για μένα μια D/s σχέση είναι πάνω από όλα σχέση η απάντησή μου είναι κυρίως αυτή. Για το θέμα της ψυχικής δύναμης στο M/s κομμάτι της σχέσης νομίζω πάλι ότι δεν μπορεί κανείς να δώσει μία εύκολη απάντηση. Φυσικά και θέλει θάρρος και μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης για να παραδώσεις το σώμα σου ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο για να το χειριστεί με ή χωρίς safeword, 24/7 ή όχι,αλλά θέλει επίσης και ψυχικά αποθέματα για να καθοδηγήσεις έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τα όριά του και τις όποιες δυσκολίες και ανασφάλειές του. Οπότε για μένα η απάντηση είναι πάλι ότι ψυχική δύναμη χρειάζεται και από τα 2 μέρη και δεν πιστεύω ότι υπερτερεί κάποιος έναντι κάποιου άλλου. Να μην ξεχνάμε την ουσία, που είναι ότι μιλάμε για μία σχέση και μία σχέση χτίζεται από 2 ανθρώπους και στο σωματικό επίπεδο και στο ψυχολογικό. Οπότε κατά βάση δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ από τις vanilla σχέσεις. Ψυχική δύναμη χρειάζεται ούτως ή άλλως για να απελευθερωθείς σεξουαλικά και τις επιθυμίες σου να της κάνεις πραγματικότητα.
     
  4. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: RE: Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

    Να! κάτι τέτοια όπλα βγάζει μπρος μου και γίνομαι εγώ γιουσουφάκι και αυτός πασάς!

    Πίστεψτε τον! Είναι γερομπισμπίκης. Ξέρει τι λέει!

    Αστάρτη
     
  5. lorelai

    lorelai Guest

    λολ είστε και οι 2 φοβερό δίδυμο τι να πω... εχετε και τον potty65 να σας σιγοντάρει  
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Προσδιόρισε pls τα χαρακτηριστικά της ψυχικής δύναμης στην οποία αναφέρεσαι sklavin.
     
  7. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Μιλάμε για μια σχέση ανταλλαγής δύναμης, είτε μερικής, είτε ολικής. Τόσο σωματικής όσο και ψυχικής. Για να υπάρξει ανταλλαγή συμμετέχουν και οι 2, ο καθένας με το δικό του τρόπο σαφώς.

    Ναι, το να παραδώθω, να υπηρετήσω, να ευχαριστήσω και όλα όσα θέλω να κάνω για Τον Αφέντη μου, χρειάζονται τεράστια αποθέματα δύναμης. Άλλα τόσα όμως χρειάζονται για να με Καθοδηγήσει, να με Έμπνεύσει, να με Εκπαιδεύσει κτλ. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε στη ζυγαριά και να πούμε ποιος χρειάζεται περισσότερη δύναμη.
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Την δυναμη την εχει ο δυνατος χαρακτηρας. Δεν παιζει ρολο εδω το φυλο..αλλα ο χαρακτηρας του ανθρωπου...δεν λεμε δυνατος αντρας η δυνατη γυναικα..(φυσικα δεν εννοω μυικη δυναμη). Λεμε δυνατο χαρακτηρα που έχει ο/η ταδε.Και αυτο εχει σχεση με την προσωπικότητα του καθενος...που ειναι πολυπαραγοντικη..(καταβολες, οικογενεια κλπ)...τη δυναμη την εχει αυτος που μπορει να φτασει στα άκρα μια κατασταση οποαδηποτε ειναι αυτη...Αυτος που δεν φοβαται τον εαυτο του ουτε και τον άλλο....αυτος που δεν φοβαται τιποτα. Συμπερασμα: την δυναμη την έχει οποιος/α δεν φοβαται...
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Στην περίπτωση των gay δηλαδή τι γίνεται ?Προκαταβολικά αναφέρω ,πως τα περι γυναικείας ψυχολογίας,θα είναι πρόχειρη απάντηση,αφού δεν αναλογεί σε κάθε btm ή sub ή slave ομοφυλόφιλο...

    Mόνο ο malev έχει πιάσει λίγο το νόημα...
     
  10. sklavin

    sklavin Guest

    RE: RE: Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?


    MasterJp


    Δεν θα ήθελα να προσδιορίσω ,
    γι αυτό και στο αρχικό μου ποστ δεν το έκανα ,
    μια και ο κάθε ένας , την ψυχική δύναμη την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ,
    και πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τον χαρακτήρα του αλλά και με τα βιώματα του .
    Θα ήταν πολύ ξερό και φτωχό,
    δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις,
    απλά να γράψω την ετυμολογία της φράσης που σημαίνει ...
    ‘’ να αντεπεξέρχεται σε κάθε είδους αντιξοότητα χωρίς να καταβάλετε ‘’.
    Θεωρώ πως είναι πολλά περισσότερα εσωτερικά και όχι φυσικά επιφανειακά,
    αλλά και είναι και πολύ προσωπικό για τον κάθε άνθρωπο ,
    ασχέτου του ρόλου του !
     
  11. potty65

    potty65 Regular Member

    Εγώ λοιπόν επιμένω και επαυξάνω, οι γυναίκες παντού και πάντα κάνουν το παιχνίδι, αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων και έτσι γίνεται. Αφήστε τα τεχνικά θέματα περί ψυχολογίας, ή περί χαρακτήρων γιατί δεν είναι δόκιμα. Μπορεί να έχεις 1000 άντρες, αλλά μόνο μία γυναίκα είναι ικανή να προσφέρει ζωή, αυτό δεν είναι από μόνο του μία τρομερή δύναμη? Φυσικά και δεν μιλάω για πνευματική υπεροχή, ή για δύναμη χαρακτήρος, όλα αύτά είναι θέματα, παιδείας, προσωπικότητας, παραστάσεων και ίσως γονιδίων.

    Υ.Γ. Αστάρτη, τα ψίχουλα μου μπορεί και να σου αρκούν, σε καλώ σε test drive
     
  12. potty65

    potty65 Regular Member

    Incomplete sorry που σε βγάζω έξω από το παιχνίδι, αλλά έτσι το βλέπω. Δεν θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια, αλλά έχεις σκεφτεί να γίνεις str8? Ειλικρινά, δεν ξέρεις τι χάνεις, οι γυναίκες είναι υπέροχα πλάσματα!