Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος ludwig, στις 10 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. ludwig

    ludwig Guest

    ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα και προσωπεία. Περιουσίες να χαθούν, συγγενείς και φίλοι να παραμεριστούν αν η Κυρία ο Κύριος δεν σεβαστούν την προσωπική μας ιδιορρυθμία και εκμεταλλευθούν τα βίτσια μας. Πολλά ακούγονται για εκβιασμούς. Απειλούν ότι θα τα πουν όλα στα αφεντικά, σε φίλους κλπ. Μα το χειρότερο είδος εκβιασμού και το πιο δύσκολο να πολεμήσουμε, είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός. ''Θα σε αφήσω, θα πρέπει να σου πω αντίο, θα πρεπει να σε αφήσω στην τυχη σου''. Λεξεις που φαντάζουν τρομακτικές σε μένα, οσο κι αν έχω επιγνωση οτι τετοιου ειδους σχεσεις ειναι κυριως περιστασιακές. Τι γνωμη εχετε για τον εκβιασμό αλλα και για την αντοχη τετοιων σχεσεων στο χρόνο ? νομίζετε είναι εφικτό να κρατηθούν πολύ καιρό bondage σχέσεις ? - δεν μιλώ για απλές περιπέτειες-εμπειρίες αλλά για κανονικές σχεσεις.
    Ευχαριστω εκ των προτερων.
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Ο εκβιασμός σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτός σε οποιουδήποτε είδους σχέση και σε οποιαδήποτε περίπτωση.

    Θα επικεντρωθώ στον συναισθηματικό εκβιασμό μια και τα άλλα είδη που ανέφερες στην καλύτερη περίπτωση είναι ποινικά αδικήματα.

    Έχω υπάρξει αποδέκτης συναισθηματικού εκβιασμού αλλά είναι η φυσική μου τάση να μην δέχομαι απο ΚΑΝΕΝΑΝ να με μανιπιουλάρει εκμεταλευόμενος τα συναισθήματα και τις ανάγκες μου. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ και προφανώς είναι λάθος σύντροφος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

    Η ελληνική λέξη για το abuse είναι κακοποίηση και δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για σωματική κακοποίηση.
    Τα θύματα συναισθηματικού εκβιασμού συνήθως είναι άτομα που πρέπει να δουλέψουν πάνω στην αυτοεκτίμηση τους ώστε να πάρουν θέση.

    Όλες οι σχέσεις έχουν πιθανότητες μακροβιότητας εφ όσον οι βάσεις της ίδιας της σχέσης είναι οι σωστές.

    Πρέπει να υπάρχουν συνεχώς η πρόθεση, η θέληση, ο στόχος και η προσπάθεια και από τα δύο μέλη για να διασφαλίσουν την συνέχιση και το μέλλον της σχέσης.

    Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο, ούτε καν η σταχτομπούτα.
     
  3. underHeels

    underHeels New Member

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Για την πρώτη περίπτωση, εκβιασμός στον εκβιασμό. Βγάζοντας ένα δημοσιογραφικό κασσετοφωνάκι (ή και κινητό που ηχογραφεί) απειλείς τον εκβιαστή ότι θα τον καταγγείλεις μιας και ο εκβιασμός διώκεται ποινικά.
    Για την δεύτερη περίπτωση, δίνουμε 2 ευκαιρίες , ...την εξής μία :
    προειδοποιούμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν εμπνέει σιγουριά για μια μακροχρόνια σχέση. Την δεύτερη φορά που θα επαναληφθεί, την φιλάμε (τύπου omerta) και ...andios, εξηγώντας ότι αυτή σχέση δεν βγάζει πουθενά, και καλύτερα λίγος πόνος τώρα, παρά πολύς και για μια ζωή.
    Εκτός βέβαια αν αρέσει και στους 2 μια σχέση γεμάτη προβλήματα, ψυχικό πόνο, εκβιασμούς, γκρίνιες, καβγάδες κλπ , οπότε όλα τα παραπάνω είναι άκυρα.
     
  4. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    ε πες τότε εσύ πρώτος αντίο. δεν καταλαβαίνω ποιό το πρόβλημα..
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Οφείλω να ομολογήσω πως και μόνο η λέξη εκβιασμός, μου ξυπνά απίστευτη αντίδραση. Είναι για μένα ένδειξη εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
    Είναι ένδειξη πως ο άλλος, δεν επιθυμώ κάν να χρισημοποιήσω την λεξη Κύριος/α μια και με αυτή την πράξη στερούνται και το δικαίωμα να αποκαλούνται με μια λέξη που προυποθέτει σεβασμό. Και τέτοια άτομα δεν μου εμπνέουν σεβασμό.
    Και τέτοιες σχέσεις πιστεύω θα αντέχουν όσο ο εκβιαζόμενος το επιτρέπει να συνεχίζει.
    Ισως αυτό να επιθυμεί. Περι ορέξεως όπως λενε...  
    Αν όμως δεν το επιθυμεί τότε πρέπει μάλλον να κάνει κάτι να γλυτώσει.
     
  6. leopoldos

    leopoldos Regular Member

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Ούτε να το συζητάτε. Μακριά. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Αυτοεκτίμηση πάνω από όλα.
     
  7. Angel

    Angel New Member

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Ο εκβιασμός σαν πράξη είναι ανεπιθύμιτος και σε μια σχέση -όποια και αν ειναι αυτη- δεν μπόρει παρά μόνο κακό να φέρει καλύτερα οπως λέει ο underHeels λίγος πονος τωρα, αν και δεν θα άξιζε σε μια τέτοια περίπτωση
     
  8. potty65

    potty65 Regular Member

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Κακά τα ψέμματα, όποιος είναι από κάτω, και σε αυτές τις καταστάσεις πάντα κάποιος είναι από κάτω, γίνεται αποδέκτης κάποιου είδους συναισθηματικού εκβιασμού. Οταν νοιώθεις ότι έχεις την ανάγκη κάποιου και ως ένα βαθμό εξαρτάσαι από αυτόν, φυσικό είναι να αναρωτιέσαι πως θα ήταν τα πράγματα χωρίς αυτό το πρόσωπο και από μόνος σου να πέφτεις στην λούμπα της ανασφάλειας και της αδυναμίας. Κατά συνέπεια αυτός που είναι "από πάνω", δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση της εξουσίας που έχει έναντι του "από κάτω", αν και όπως είπα συνήθως ο ίδιος ο υποτακτικός είναι επιρρεπής, ίσως και να προκαλεί αυτού του είδους τους συναισθηματικούς εκβιασμούς. Είναι και αυτό μία μορφή "αυτομαστιγώματος", και ως γνωστόν τα πνευματικά μαστιγώματα είναι πολύ περισσότερο επώδυνα, και ίσως εξιτάρουν από μία άποψη έναν sub.

    Συμφωνώ ωστόσο ότι ως κατάσταση είναι εντελώς ανεπιθύμητος, ως και απότροπαιος, για τον απλούστατο λόγο ότι μας αναγκάζει να κάνουμε πράγματα και να έχουμε συμπεριφορές που δεν επιθυμούμε στην πραγματικότητα. Αυτοί που δέχονται να μπουν σε αυτή την διαδικασία είναι ψυχικά άρρωστοι ή πολύ αδύναμοι, πάντως περιέρχονται σε μία κατάσταση που σίγουρα δεν είναι ευχάριστη γιαυτούς. Πιστεύω ότι και ένας so called "υποτακτικός" πρέπει κάποτε να στέκεται στα πόδια του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της ζωής του.

    Όσο για τους άλλους εκβιασμούς, το ξέρουμε όλοι ότι είναι ποινικά κολάσιμοι, τιμωρούμενοι μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο τα θύματα τους πέφτουν σε μία απίστευτη περιπέτεια την οποία δεν εξετάζει κανείς εδώ. Είναι πολύ εύκολο να λες ότι θα καταγγείλεις το γεγονός (υπάρχει και ειδικό σώμα μάλιστα στην αστυνομία), ωστόσο δύσκολα κάποιος θα το πράξει φοβούμενος τον γενικότερο διασυρμό του. Γιατί μπορεί μεν οι εκβιαστές να καταλήξουν στην φυλακή στην καλύτερη περίπτωση, αλλά η υπόθεση θα έχει αναγκαστικά δημοσιοποιηθεί με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες (διάλυση οικογένειας, απόλυση, κοινωνικός διασυρμός κλπ κλπ). Το θέμα λοιπόν δεν είναι καθόλου απλό.
     
  9. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    RE: ο εκβιασμός έχει πολλά πρόσωπα

    Δε θα μπορούσα παρά μόνο να συμφωνήσω με όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Είμαι και εγώ βλέπετε οπαδός της μη χρήσης εκβιαστικών μέσων, αν και πάρα πολλές φορές έχω σκεφτεί να τα χρησιμοποιήσω, προτίμησα να καταφύγω σε άλλες διαδικασίες πιο αργές, αλλά σίγουρα πιο κερδοφόρες για μένα.

    Κατ'εμέ, ο άνθρωπος που καταφεύγει στη χρήση εκβιαστικών μέσων είναι άνθρωπος που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ή δε βρίσκει κάποιον τρόπο για να επικοινωνήσει έτσι ώστε το μήνυμα που θέλει να δώσει να γίνει αντιληπτό από τον άλλον. Ο εκβιασμός δεν παύει όπως προαναφέρθηκε να είναι μια κατάσταση άσχημη για αυτόν που τη δέχεται και δε νομίζω οτι κάποιος θα ήθελε να είναι σε μια τέτοια σχέση. Εγώ προσωπικά δε θα ήθελα καν να εκβιάσω κάποιον προκειμένου να κάνει κάτι, εκτός και αν βέβαια είναι κάτι προσυμφωνημένο (π.χ. κάποιο role playing παιχνίδι σε κάποιο session), αλλά και πάλι με δυσκολία θα το έκανα καθώς προτιμώ να παίζω άλλα παρόμοια παιχνίδια, παρά παιχνίδια τύπου εκβιασμού.
     
  10. Σας έχουν εκβιάσει ποτέ στα πλαίσια του Bdsm (not consesual), με την απειλή ότι θα ποστάρουν φώτογραφίες σας ή βίντεο ή ότι θα αναφέρουνε τις "ιδιαιτερότητές σας" στον κοινωνικό-εργασιακό περίγυρο (πολύ πούστικο κατά την άποψή μου).
    Πως αντιδράσατε? Τι συμβουλεύετε να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Δεν μιλάω για περιπτώσεις που το παραπάνω γίνεται σαν παιχνίδι (consesual) γιατί έχει αναφερθεί ότι μερικοί το θεωρούν ερεθιστικό (μέχρι να την πατήσουν φαντάζομαι).
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Δεν θα ξεχάσω όσο ζω!
    Υπήρξα θύμα του χειρότερου εκβιασμού, και ξεφτιλισμού που ίσως έχει γίνει ποτέ σε άτομο του "χώρου".
    Μια σκευωρία που στήθηκε σε βάρος μου και εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα (ούτε στον εχθρό μου).
    Μια αδικία, ένας διασυρμός που διαπράχθηκε εις βάρος μου και εύχομαι ολόψυχα να πληρώσουν όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα, το τίμημα της φιλοδοξίας τους.

    Έγινε γνωστή η προσωπική μου ζωή με τον χειρότερο τρόπο.
    Έμαθε η οικογένεια μου, οι συγγενείς, οι φίλοι, και όλη η κοινωνία τις προσωπικές μου επιλογές.

    Έψαχνα για καιρό τα σωστά λόγια, για να βάζω στην θέση τους, τους τραμπούκους και αρκετή δύναμη στα γόνατα μου για να φεύγω με αξιοπρέπεια.

    Μετά το πρώτο και δυνατό σοκ (που κράτησε μήνες) και στην προσπάθεια να επανέλθω στους ρυθμούς μου αποφάσισα ότι ειναι ευκαιρία για μένα να είμαι πιο αληθινή.
    Ναι, έπρεπε να αισθανθώ εγώ πρώτα καλά με τον εαυτό μου, να νοιώσω ότι δεν έκανα έγκλημα να αποδείξω ότι αυτό το κομμάτι μου ειναι προσωπική επιλογή και ότι για να γίνει "παιχνίδι" πρέπει να συναινέσουν δυο.

    Δέχτηκα τις επιλογές μου...Ναι αυτή ήμουν.

    Σε όσους με ενδιέφεραν σαν άνθρωποι γύρω μου, πέρασα το μήνυμα, ότι η ζωή μου σαν Kυριαρχική γυναίκα, δεν με αλλάζει σαν άνθρωπο, μάνα, αδελφή, φίλη, εργαζόμενη, φιλάνθρωπο κλπ.

    Τους μίλησα εξηγώντας τους τα βασικά για την προσωπικότητά μου, τον "χώρο" και σήμερα νιώθω πολύ καλύτερα από πριν μου συμβεί αυτό, μια που έχω πάψει να κρύβομαι και εκφράζομαι όπως νιώθω.

    Το αγκάθινο στεφάνι που κάποιοι (τραμπούκοι, ελεεινοί, κακοπροαίρετοι, φιλόδοξοι) θέλησαν να μου φορέσουν το μετέγραψα με υπομονή, επιμονή, και κουράγιο, σε στεφάνι με δάφνες.

    Έτσι στεφάνωσα την "ντροπή" μου και απλά πλέον νιώθω δυνατή και ήρεμη να απολαύσω αυτήν την ελευθέρια μου που μου προσέφερε η δημοσιότητα των προσωπικών μου επιλογών.
    Με όση δύναμη μου είχε απομείνει, έστρεψα, το όπλο που στράφηκε εναντίον μου, εναντίον της πουριτανικής, υποκριτικής κοινωνίας που με ειχε καταδικάσει.

    Ξαναγεννήθηκα μέσα από τις στάχτες μου.

    ...Ιδού λοιπόν....
    Αυτή ειναι η επιλογή μου!!
    Αυτός ειναι ο δρόμος της ζωής μου!!
    1887]
     
  12. Maley

    Maley Contributor

    Δεν μου έχει τύχει ποτε, αλλα -μεταξυ μας- δεν έχω εκτεθεί και σε τίποτα επν της ουσιας. Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο ή όχι αλλα έτσι έχει με μενα.