Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι αυτό BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 4 Απριλίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Η τοποθέτησή σου ήταν σχετική με το αν ένας σαδιστής φροντίζει πρωτίστως να μην κάνει πράγματα στο Υ που το καυλώνουν ή όχι. Αυτό δεν είπες; Ότι επειδή με καύλωνε κάτι, γι αυτό δεν μου το έκαναν.

    Στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, είχα να κάνω με Κυρίαρχους, οι οποίοι ήταν και σαδιστές, πράγμα το οποίο επεσήμανα. Ο σαδισμός τους ήταν ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό, σε σχέση με το γεγονός ότι ήταν πρωτίστως Κυρίαρχοι. Αμέσως αμέσως λοιπόν μπορούμε να διαχωρίσουμε τον απλό σαδισμό από την Κυριαρχία η οποία επιβάλλεται, με ένα στοιχείο της να αποτελείται και από τον σαδισμό. Η φράση όμως που απομόνωσες, αναφερόταν μόνο στο στοιχείο του σαδισμού, κι αυτό για να αναδείξει το σκεπτικό του νήματος, δηλαδή το ερώτημα αν το BDSM είναι μόνο θέμα καύλας. Ίσως θα έπρεπε να πω ότι επρόκειτο για φοβερούς και κακούς σαδιστές Κυρίαρχους, προς αποφυγή παρανοήσεων. 

    Το δεύτερο θέμα που θίγεις με το σχόλιό σου, είναι το κατά πόσο κάποιος σαδιστής θα μπορέσει ποτέ να αντλήσει ικανοποίηση από έναν μαζοχιστή, ο οποίος μπορεί και να το φχαριστιέται να τον πονάνε. Αυτό το θέμα όμως έχει συζητηθεί εξαντλητικά στο παρελθόν, με τη Λάρα ως κύριο υπέρμαχο της άποψης ότι μπορεί μια χαρά να πονέσει ο μαζοχιστής, με διάφορους τρόπους, και νομίζω πως μπορούμε να βρούμε τα αντίστοιχα ποστ για να μην το συζητήσουμε εκ νέου. Και η δική μου προσωπική εμπειρία που κατέθεσα πρόσφατα, με αφορμή μία τιμωρία που μου επεβλήθη, δείχνει ότι ο μαζοχιστής μπορεί να πονέσει χωρίς καμία απολύτως ηδονή. Και άρα, δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν μου επεβλήθη αυτό που επιθυμούσα. Θα ήταν εξάλλου εύκολο κάποιος να ξεπεράσει τα όριά μου ακόμη και σε αυτά που επιθυμώ. Δεν είμαι καμία σούπερ σκλάβα, ούτε σούπερ μαζοχίστρια. Παρόλα αυτά, δεν επεβλήθησαν ποταπότητες. Αυτό είπα.

    Ναι. Η ευγένεια είναι το θέμα μας. Δεν συμφωνώ με την χρήση εισαγωγικών στο θέμα της ευγένειας. Αν συμφωνούσα, δεν θα έβαζα ένα τέτοιο θέμα και δεν θα είχα ήδη τοποθετηθεί τόσο ξεκάθαρα.

    Ακριβώς, συμφωνώ απολύτως.

    Αν θα ήθελες να τα επαναφέρεις θα ήμουν ευγνώμων. Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα.

    Πράγματι, ο συναισθηματικός μαζοχισμός υπάρχει, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνεται, αντίθετα, ένας Κυρίαρχος ίσως βοηθά τον μαζοχιστή να μάθει να ελέγχει τον μαζοχισμό του (συναισθηματικό ή σωματικό) πριν προχωρήσει στα περαιτέρω. Δεν πιστεύω ότι το BDSM είναι το να τυραννάμε αδύναμους ανθρώπους...ούτε να τους εκμεταλλευόμαστε...Γι αυτό έβαλα και το βιντεάκι. Έχω την αίσθηση ότι αυτά γίνονται κατά κόρον, ιδίως σε άντρες Υ, που πληρώνουν κιόλας γι αυτά. Θα δίσταζα πολύ πριν κατατάξω τέτοια πράγματα στον χώρο του BDSM. Περισσότερο σαν κακέκτυπο του BDSM μου θυμίζουν. Είπαμε, τεράστια η ομπρέλα του BDSM και χωράει πολλούς από κάτω. Αλλά να μην κρίνουμε, μόνο επειδή όλοι χωράνε;

    Ναι, ακριβώς αυτό είναι. Κάνω αυτό τον διαχωρισμό. Αλλά θα ήθελα να πω ακόμη, ότι και ο σαδισμός (και ο αντίστοιχος μαζοχισμός), μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτόν τον ξεπεσμό του ανθρώπου, όταν υπάρχει συνειδητότητα και καλός έλεγχος και από τους δύο. Μπορεί να μην υπάρχει καθοδήγηση, αλλά ο υπεύθυνος σαδιστής, ο συνειδητοποιημένος σαδιστής, θα προσέξει να μην βλάψει τον άλλον. Και ταυτόχρονα, θα νιώθει για τον παρτενέρ του, ως fellow traveller στα τοπία της εναλλακτικής ηδονής, τον σεβασμό που νιώθω και εγώ, για όποιον κυνηγά τα όνειρά του με επιμονή και συνέπεια και σθένος, χωρίς να χάνει στη διάρκεια τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    σιγουρα εντασεται στο BDSM απο οποιαδηποτε πλευρα .. εφοσον περιλαμβανει Σαδομαζοχιστικη πραξη ...
    ωστοσο ...
    Ασφαλεια .... Συναιση .... Συνειδηση ....
    η ασφαλεια ... ψιλοπαιζεται ... η συναιση ειναι φως φαναρι ... αλλα η συνειδηση ?
    δεν με καλυπτει οτι ειναι δεδομενο πως διαθετει συνειδηση ο οποιοσδηποτε ειναι ανω των 18 .....
    το οτι δεν εχει βεβαιωθει ψυχικη ασθενια επειδη ποτε δεν ερευνηθηκε τετοιο ενδεχομενο , δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει ....
    Αν τολμας , μπες σε ενα ψυχιατρικο ιδρυμα και επωφελισου κατα οποιονδηποτε τροπο με εναν απο τους τροφιμους ....
    αρα η μεγαλη ερωτηση ειναι ... αν ανηκουμε στο ψυχιατρειο ή οχι
    Ας πουμε λοιπον στο συγκεκριμενο βιντεο οτι οι συγγενεις της ξανθομαλουσας μπουκαραν μεσα και με δικαστικη εντολη κλειναν την επιδοξο ταβερνιαρισα στα σιδερα της φυλακης και την ξανθομαλουσα στο ψυχιατρειο .... μπορουσε να συμβει κατι τετοιο ? ..... φυσικα και μπορουσε και το ξερετε ... εδω με μικροτερες αφορμες απο συμπεριφορα , εχουν αλαξει διαθηκες και κληρονομιες με το περιφημο "δεν ειχε σωας τα φρενας" ....
    η δικη μου απαντηση λοιπον αν ειναι BDSM ειναι ... οχι αν δεν αποδειχθει οτι εχουν ολοι οι συμμετεχοντες σωας τα φρενας .....
    και μην πεφτετε στην παγιδα οτι η καβλα αποτελει αλωθι ... ουτε ειδα καμια καβλα εγω ....
     
  3. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Aν δυο ενήλικες και "σκεπτόμενοι" (?) άνθρωποι νομίζουν, αισθάνονται, πιστεύουν, θεωρούν, υποθέτουν ή τελικά θέλουν να ονομάζουν ως BDSM το να λέει ο ένας τον άλλον ανέκδοτα με σκοπό να του προκαλέσει πόνο από τα γέλια, τότε για αυτούς το παραπάνω "είναι" ΒDSM!

    Προσωπικά το video clip ήταν ένα αντιαισθητικό, ηλίθιο και σαχλό πράγμα που ουδεμία σχέση έχει με το BDSM όπως το αντιλαμβάνομαι και το βιώνω εγώ.

    Σωστή τοποθέτηση, σε ότι αφορά τον διαχωρισμό του σαδισμού και της κυριαρχίας. Επιτέλους!

    Κατά την γνώμη μου ΔΕΝ μπορεί να είναι κάποιος κακός (?) και φοβερός (?) σαδιστής και να είναι Κυρίαρχος. Αντιθέτως ένας Κυρίαρχος μπορεί να έχει και το στοιχείο του σαδισμού ως ένα από τα πολλά συστατικά της Κυριαρχίας του.
    Κατά την άποψη μου επίσης, ΔΕΝ υπάρχει Κυρίαρχος μόνο στο ένα ή στο άλλο, μόνο στη δείνα και στην τάδε χρονική στιγμή, αλλά συνεχώς. Πρωτίστως δε στον εαυτό του.

    Mύθος! Kαι παράλληλα ένα άλλοθι στο οποίο έχουν βασιστεί πολλοί και πολλές να ονομάζουν και να εντάσουν την κάθε χαζομάρα στο BDSM. Αυτό το παραμύθι από τη μία θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει αλλά από την άλλη γνωρίζω πως το καράβι μαζί με το φορτίο του θα μεταφέρει πάντα και ποντίκια.

    Ωστόσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέα πελάγη αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.
    Και εδώ μπαίνουν τα εξής διλήμματα.
    Α. Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι' αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει.
    Β. Αυτός που ξεκινώντας δεν ξέρει που πάει, φτάνει μακρύτερα.

    Διαλέξτε...
     
  4. ariadni

    ariadni Regular Member

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Ο υπεύθυνος σαδιστής δεν θα βλάψει.Όμως οι σωματικές βλάβες είναι σχετικά εύκολο να αποφευχθούν και να διαγνωστούν εγκαίρως. Εκεί, τα διάφορα κριτήρια και όρια είναι σαφή. Τι γίνεται όμως με τις συναισθηματικές βλάβες; Ποιά είναι τα κριτήρια εκεί; Αυτό που βλέπω εγώ στον φουκαρά που τρώει τη σκυλοτροφή μπορεί να το ονομάζω ξεπεσμό, ο ίδιος όμως μπορεί να το ονομάζει καύλα. Άρα και πάλι μιλάμε για συναίνεση και για απόλαυση. Εαν τα κριτήρια κάτω από τα οποία χτίζεται μια s/m σχέση, είναι μόνο η συναίνεση και η καύλα, τότε και οι δυο έχουν ένα άλλοθι, το οποίο με το χρόνο μπορεί να γίνει είτε ασθενέστερο είτε ισχυρότερο. Εξαρτάται νομίζω από το τρόπο και την ένταση με την οποία αποφασίζουν να εμπλουτίσουν την γκάμα τους. Η αίσθηση του ξεπεσμού, μπορεί να έρθει και μετά. Γι αυτό και συμφωνώ με το ότι η έννοια του σεβασμού όπως επίσης και η έννοια της ευγένειας αποτελούν ζωτικής σημασίας θέματα στο bdsm.
    Συμφωνώ. Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο.
    Εκτός από τις πινακίδες, στην πορεία υπάρχει πλήθος μικρών κι ενδιάμεσων σταθμών. Αυτούς τους διαλέγουμε.
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    αμαν βρε ντορα..σταματα να ψαχνεσαι συνεχεια..γιατι το ενα , γιατι το αλλο..εκεινο με καυλωσε, το αλλο με ξεκαυλωσε..οχι επρεπε να καυλωσω..οχι δεν επρεπε..ηρεμησε χαρα μου..
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου, κατ' αρχάς. Τα διάβασα εκ νέου τα νήματα που επανέφερες, βρήκα και ένα πολύ ενδιαφέρον ποστ που μου είχε διαφύγει, για τους λιμπερτίνους. Ώστε εκεί κολλάει η ορίων ξεπερασμανία...Είπα κι εγώ...

    Πιστεύω ότι το βιντεάκι που παρέθεσα και όπου ζήτησα την γνώμη του καθενός, σχετικά με την γενική αίσθηση που έχουμε ο καθένας για το BDSM, δεν αφορά θέματα όπως το αν απαιτείται η συναίνεση ή όχι, αν μπορεί να παρακαμφθεί, αν απαιτείται συνειδητότητα του Υ, αν ένας σαδιστής νιώθει τύψεις για τον σαδισμό του, πώς μπορεί να τον συγκεράσει με τη δημοκρατική του συνείδηση, πώς διαχωρίζεται ο σαδισμός από την Κυριαρχία κ.ο.κ. Αφορά καθαρά το πώς προσεγγίζει ο καθένας το BDSM, και πώς το βιώνει, ακόμη και αν είναι μόνο σαδιστής και όχι Κυρίαρχος (πάνω στο οποίο ήδη τοποθετήθηκα). Το βιώνει ως ένα φοβερό ξεκαύλωμα, ανεξαρτήτως κόστους; Ως μία ευκαιρία να κάνει ή να του κάνουν οτιδήποτε επιθυμεί, υπό το άλλοθι μίας σχετικής ελευθεριότητας στο BDSM; Ή το βιώνει κάπως διαφορετικά;

    Συγκεκριμένα, αναφέρθηκα στο BDSM ως "ευγενές σπορ". Θα πρέπει να πω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως ρομαντικό, αλλά δεν είναι. Ευγένεια υπάρχει και στην εντιμότητα με την οποία ένα λιοντάρι κατασπαράζει την λεία του. Ευγένεια υπάρχει και σε μία αλεπουδίτσα που κόβει με τα δόντια της το πόδι της που έχει πιαστεί στο δόκανο και που απομακρύνεται περπατώντας μέσα στο αίμα της. Υπάρχουν πολλά είδη ευγένειας και πολλοί τρόποι να τα προσεγγίσουμε.

    Νομίζω πως είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε εάν κάτι είναι πράγματι "φωτεινό" ή όχι. Και αν βρεθούμε πιασμένοι στο δόκανο μίας άσχημης, σαχλής, αντιαισθητικής κατάστασης, όπου κάποιος φαίνεται ότι ασχημονεί εις βάρος μας, είναι προτιμότερο να κόψουμε το πόδι μας με τα δόντια μας και να απομακρυνθούμε...Όχι, δεν είναι η κάθε χαζομάρα BDSM...

    Πιστεύω πως είναι λανθασμένο να βλέπουμε τα πράγματα ως ένα either / or. Σαφώς ο καθένας από μας έχει ήδη διαμορφώσει κάποιες αξίες στη ζωή του, για να φτάσει ως εδώ που έφτασε, είμαστε όλοι άνω των 18, μερικοί προ πολλού. Και σαφώς έχουμε κάποιες εγνωσμένες προτιμήσεις, επιθυμίες, τάσεις και πάθη. Αυτά, προσπαθούμε πολλοί από μας να τα σκαλίσουμε, να τα καταλάβουμε, να τα χειριστούμε, να τα ελέγξουμε. Όπως ένας σαδιστής χειρίζεται τις δικές του τάσεις, ώστε να μην ασχημονεί εις βάρος του συντρόφου του, έτσι και ένας μαζοχιστής χειρίζεται τον μαζοχισμό του ώστε να μην ενδίδει σε τάσεις αυτοκαταστροφής ή να μην τον παρασύρει ο μαζοχισμός του σε μία εσωτερική θύελλα επιθυμιών που ενδέχεται να υποσκάψει τη σχέση του.

    Επομένως, μία γενική ιδέα για το πού ενδεχομένως θα θέλαμε να πάμε, την έχουμε. Ξέρουμε τί μας καυλώνει, τί απαιτεί έλεγχο, πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη αλλά και η ευθυκρισία σε τέτοιου είδους επιλογές ζωής, τί είναι θεμιτό και τί όχι για μας. Ξέρουμε, αν και πολλές φορές βλέπουμε να γκρεμίζονται αυτά που ξέρουμε. Η ικανότητα να το κάνουμε αυτό, ως αποτέλεσμα Κυριαρχικών χειρισμών, είναι η δύναμη των Υ.

    Από την άλλη, είναι φύσει αδύνατον να γνωρίζει και ο Κ και το Υ πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η σχέση, τί θα προκύψει στη διάρκεια, πώς θα εξελιχθούν οι συγκυρίες. Δεν νομίζω η ακαμψία σκέψης να βοήθησε ποτέ κανέναν, αντιθέτως η προσαρμοστικότητα βοηθάει τα μάλα. Άλλο το σθένος, η επιμονή, η υπομονή, τα γερά νεύρα, ο τσαμπουκάς, η δύναμη, το never give up. Και εντελώς άλλο το να φοράει κάποιος παρωπίδες ή να κυριαρχείται από εμμονές, στενομυαλιά και αγκυλώσεις. Ακόμη και ένας Κυρίαρχος, δεν κανονίζει την πορεία του σύμφωνα με το Υ που έχει στα χέρια του; Ξέρει από πριν όλα τα θετικά και αρνητικά που θα προκύψουν στην πορεία; Σε γενικές γραμμές, ξέρει τί επιθυμεί από το Υ του. Σε ειδικές όμως;
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Κι εγώ αυτό πιστεύω.

    Όσον αφορά ένα μικρό detour στη συναίνεση, μιας και αναφέρθηκε, με τόσα πολλά ωραία παλιά νήματα, θεωρώ το συναινετικό S/M ότι βδελυρότερο υπάρχει, καθώς με απωθεί ότι είναι ανιαρό και προβλέψιμο. Τί να την κάνει την συναίνεση αυτός που έχει εμπιστοσύνη; Να ένα ευγενές συναίσθημα που έχει εκλείψει στις μέρες μας. Εδώ, στο BDSM, στο ευγενές BDSM, όχι αυτό με τη σκυλοτροφή, μπορεί να ανθίσει, εάν βεβαίως πατά γερά στην συνειδητότητα και στην ευθυκρισία. Πιστεύω ότι η ευγένεια στο BDSM (όσον αφορά την Υ πλευρά) προέρχεται κυρίως από το να αφήνεσαι. Όχι από το να δίνεις κατάλογο για ψώνια στον Κυρίαρχό σου, με ότι επιθυμείς να σου κάνει. Και από την Κ πλευρά, από το πώς χειρίζεται ο Κ αυτόν που αφέθηκε στα χέρια του. Αν το σέβεται και το τιμά αυτό, ή στοχοθετεί τον ξεπεσμό του, τον βιντεοσκοπεί και χαχανίζει.

    Όσον αφορά το D/s έχω τοποθετηθεί και πρόσφατα. Δεν είναι δυνατόν εκ των προτέρων να συναινέσουμε σε αντιληπτικές αλλαγές παρά μόνο in retrospect, αφού έχουν ήδη επισυμβεί. Η συναίνεση δίδεται στο άτομο, και δίδεται εν λευκώ. Συναινούμε στο να μην χρειάζεται εφεξής να συναινούμε. Και αυτό, δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Δεν πιστεύω ότι το BDSM είναι πολύ διαφορετικό από την ύπνωση, όπου το άτομο ποτέ δεν κάνει πράγματα τα οποία πραγματικά δεν θέλει. Πάνω σε αυτό βασίζεται εν πολλοίς και η Κυριαρχία. Ποιος Κυρίαρχος θα "δουλέψει" ενάντια στο υλικό του; Ποιος δεν θα μάθει πολύ καλά πρώτα, τα όρια, τις επιθυμίες, τις αδυναμίες, τα ταλέντα του Υ; Ποιος θέλει ένα δυστυχισμένο Υ, εν τέλει;

    Το ότι κάποια Υ ζητούν λίγα πράγματα (π.χ. την ευκολία μίας φτηνιάρικης σκηνής, όπως αυτής που παρέθεσα) δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μέσα τους την δυνατότητα για ένα βαθύτερο, ευγενέστερο BDSM. Εκεί όπου οι τάσεις και τα πάθη γεννούν ομορφιά αντί για ασχήμια, τρυφερότητα αντί για αηδία, καύλα αντί για απέχθεια, δημιουργία αντί για ξεφτίλα, ένταση αντί για ξεπεσμό. Ο Κυρίαρχος βοηθάει το Υ να ανακαλύψει μέσα του αυτές τις επιθυμίες, να φέρει στην επιφάνεια μία τεράστια λαχτάρα for more, που ίσως το Υ δεν ήξερε καν ότι υπάρχει. Που ίσως και ο Κ να μην ήξερε, εξ αρχής, ότι υπήρχε. Αυτή είναι η άποψή μου.

    Δεν πρόκειται να σας αφήσω σε χλωρό κλαρί, Κύριε Maley. 

    Και δυστυχώς, ποτέ δεν υπήρξα πιο ήρεμη στη ζωή μου. Κοντεύω να αποκοιμηθώ μέσα σε μία αίσθηση χαλαρότητας, απόλαυσης και ισορροπίας. Και από κάτω, βράζει η Αίτνα... 
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Σαφώς, αλλά η ερώτηση που απομόνωσα (και απάντησα) εγώ απ' το ποστ σου ήταν συγκεκριμένη.

    Όσο για τη γενική σου ερώτηση, η απάντηση, νομίζω, είναι απλή. Περί γούστου... Κάτι που είναι bdsm για σένα, δεν είναι για μένα. Και το αντίστροφο. Το γιατί το κάνει ο καθένας και τί αποκομίζει από αυτό, μπορεί να έχει ομοιότητες σε μερικά άτομα, αλλά, στη τελική, είναι σχεδόν τόσο διαφορετικό όσο το dna του.
    Αν ρωτάς συγκεκριμένα, τον καθένα από μας, πώς προσεγγίζει/βιώνει το bdsm, η δική μου απάντηση είναι: Σε γενικές γραμμές, ως επέκταση της σεξουαλικότητάς μου.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Η ερώτηση που απομόνωσες (και απάντησες), δείχνει μία άποψη με την οποία δεν συμφωνώ. Φαίνεται να πιστεύεις ότι ένας Κυρίαρχος που είναι και σαδιστής, επιλέγει να εκφράσει τον σαδισμό του κρίνοντας με βάση το τί αρέσει ή τί δεν αρέσει στο Υ. Εγώ πιστεύω ότι κρίνει με βάση αυτό που θεωρεί ο ίδιος ποταπό. Πιστεύω ότι ένας Κυρίαρχος αποφεύγει τις ποταπότητες και όχι αυτά που επιθυμεί το Υ γενικά. Και άρα πιστεύω, όπως επεσήμανα, ότι το θέμα, κατά βάση, είναι όντως η ευγένεια, και η αποφυγή του κάθε λογής ξεπεσμού (είτε το θέλει το Υ είτε όχι).

    Εάν δεχτούμε τον αυτο-έλεγχο του Κυρίαρχου σε θέματα ευγένειας και ξεπεσμού - παρά τις σαδιστικές του τάσεις - θα πρέπει να δεχτούμε ότι ισχύει αυτό που απάντησε ο Seduction: ότι δεν μπορεί να είναι τα πάντα BDSM. Τότε όμως, θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι στο τί είναι ξεπεσμός και τί δεν είναι. Αυτό, είναι όντως πολύ δύσκολο. Πάντως, έκανα μια προσπάθεια... 
     
  10. Amanteus

    Amanteus Regular Member

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Αγαπητή dora_salonica.

    Θα ήθελα πω ότι συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρεις.
    Θα ήθελα όμως να δώσω και μία άλλη διάσταση στο θέμα που διαπραγματεύεσαι. Το επίπεδο μιας BDSM σχέσης.

    Θα ήθελα λοιπόν απλά να αναφέρω ότι το σύνολο των γνώσεων, εμπειριών και παραστάσεων που έχουμε αποκτήσει σε όλη μας την ζωή, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, οι αξίες αλλά και ο τρόπος που ζούμε δημιουργούν αυτό που ονομάζουμε «Καλλιέργεια». Η «Καλλιέργεια» αυτή σε συνδυασμό με τα ζωώδη ένστικτα που έχουμε, βγαίνουν στην καθημερινότητα και στην σχέση που έχουμε. Όσο υψηλότερου βαθμού «Καλλιέργεια» έχουν και οι δύο σύντροφοι, όσο καλύτερα γνωρίζουν τον εαυτό τους, όσο πιο δεμένοι είναι, τόσο βαθύτερα απολαμβάνουν την σχέση τους, σε ποιότητα και σε ποσότητα, με ασφάλεια και υγεία και σε κάθε μορφή που επιλέγουν με όποια τεχνική επιλέγουν. Και το απολαμβάνουν κάθε φορά και περισσότερο.

    Το επίπεδο της «Καλλιέργειας» είναι διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο. Έτσι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές στο τι μας αρέσει, πως μας αρέσει, τι μας καυλώνει και τι όχι. Συνεπώς δεν θα πρέπει να σχολιάζουμε το τι αρέσει στον κάθε ένα από εμάς, αλλά κατά την γνώμη μου να εστιάζουμε και να συζητάμε στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε την δικιά μας την σχέση.

    Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε ο ένας τον άλλο και η ικανοποίηση που λαμβάνουμε εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που η dora_salonica αναφέρει (ευγνωμοσύνη στο BDSM, την έννοια της αφοσίωσης, την έννοια του ανήκειν, την έννοια του συναισθήματος, την έννοια της ευγένειας κλπ). Θα πρόσθετα ακόμη ότι πριν έλθει το «Συναίσθημα», υπάρχει η «Λογική» που μας δίνει το πράσινο φως για να αφεθούμε στο συναίσθημα, να εμπιστευθούμε τον άλλον και αμοιβαία να απολαύσουμε αυτά που έχουμε να δώσουμε. Και αυτό όσο και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε είναι εκεί και δεν πρέπει να το αγνοούμε.


    Ελπίζω να μην είμαι εκτός «θέματος» και με αξιολογήσετε μετεξεταστέο….λολ. Χρειάζεται και λίγος αυτοσαρκασμός μερικές φορές για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

    Να είστε όλοι πάντα καλά.

    Με εκτίμηση,

    Amanteus
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Ευχαριστώ για την εξαιρετική τοποθέτηση, αγαπητέ Amanteus.

    Συμφωνώ σε όλα αυτά που επισημαίνετε. Πράγματι, η αποφυγή του ξεπεσμού είναι συνάρτηση του τί θεωρεί ο καθείς ξεπεσμό.

    Χαίρομαι που βλέπω ότι συμφωνείτε κι εσείς για την ανάγκη προσέγγισης αυτού που ονόμασα χονδρικά "φωτεινότητα"...αντί για ένα απλό, γρήγορο, φτηνιάρικο ξεκαύλωμα. Πάντα βέβαια σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του καθενός, την "καλλιέργειά" του κλπ. Αν και, προσωπικά, με ενοχλεί λίγο η λέξη "καλλιέργεια", διότι σε γενικές γραμμές, όποιος την χρησιμοποιεί, υπονοεί ότι ο ίδιος ασφαλώς την έχει και όσοι δεν την έχουν είναι άξιοι της μοίρας τους, αν την καταλάβουν κιόλας (αυτό βέβαια είναι χιούμορ, και ναι, περάσατε τις εξετάσεις σας με άριστα 10). 
     
  12. Amanteus

    Amanteus Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Αγαπητή dora_salonica,

    Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση στο θέμα σου και την «Αξιολόγησή» σου (άριστα 10).

    Θα ήθελα απλά να διευκρινίσω ότι εγώ, σε αντίθεση με εσένα, την χρησιμοποιώ την λέξη «Καλλιέργεια», όχι όμως τόσο συχνά, γιατί δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να την βρεις.




    Θα προσθέσω ακόμη, ότι την «Καλλιέργεια» την αποκτάς κάθε μέρα (είναι μια συνεχής διαδικασία γνώσης και εμπειριών) και δεν θεωρώ ότι εγώ την έχω. Απλά προσπαθώ να «κατακτήσω» όσο περισσότερη μπορώ καθημερινά.

    Επιπλέον θα πρέπει να σου αναφέρω ότι δεν θεωρώ άξιους τις μοίρας τους αυτούς που δεν διαθέτουν υψηλό βαθμό «Καλλιέργειας». Θεωρώ ότι απλά λειτουργούν με ένα διαφορετικό σκεπτικό από το δικό μου και σε ένα διαφορετικό επίπεδο από ορισμένους άλλους (δεν σημαίνει κατώτερο, απλά διαφορετικό).

    Να είσαι πάντα καλά.


    Με εκτίμηση,

    Amanteus

    ΥΓ. Ελπίζω να συμφωνήσεις με τον τρόπο που προσεγγίζω το θέμα και να μου δώσεις και το άριστα 10’ (άριστα, δέκα με τόνο)…λολ.