Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι το T/b υποσύνολο του D/s ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 15 Ιουλίου 2017.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Το T/b δεν είναι κομμάτι του D/s?
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Όχι.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Άλλο το φαίνεσθαι μιας πρακτικής, άλλο το περιεχόμενο που εξ αιτίας του μπορεί να παραχθεί μια κάποια πρακτική...
    Ακόμα και αυτό το συγκεκριμένο φαίνεσθαι μπορεί να ισχύει μόνον σε αποστειρωμένες συνθήκες, κάτι σε εργαστηριακό μπανιστίρι και μάλιστα μέσω κλειστού κυκλώματος αναμετάδοσης, ένα πράμα...
    Δηλαδής:
    Συμφωνούμε οι δυο μας να βαφτούν τα ταξί με πορτοκαλί φωσφοριζέ χρώμα.
    Εσύ για λόγους οδικής ασφάλειας, ας πούμε, κι εγώ γιατί αγόρασα σε πλειστηριασμό 10 μεγάλα κοντέινερ μεταφοράς φορτίων με πορτοκαλί φωσφοριζέ χρώμα αυτοκινήτου κορυφαίων προδιαγραφών προς 100 ευρώ το κοντέινερ...
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2017
  4. brenda

    brenda FU very much

    Eπειδή δεν το κατανοώ πλήρως, θέλω να με βοηθήσεις.
    Είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση το T/b το ''φαίνεσθαι''?
    Και αν ναι, τότε ποιο είναι το περιεχόμενο?
    Για τα λοιπά δεν έχω λόγο, ούτε αντίλογο, προφανώς ισχύουν.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Όχι
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Έβαλα και παράδειγμα ο τάλας...!
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Τι είναι τότε, έχει κάποιου είδους αυτονομία?
    Αν ναι, τότε να προτείνουμε τροποποίση του ακρωνύμιου, να το πούμε tbdsm, ή αν δεν ανήκει στο bdsm, να προτείνουμε την ολοσχερή εξαίρεσή του.
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    "Σε σχέση με το επίπεδο παράδοσης του ελέγχου και / ή την χρονική διάρκεια στο D/s θα συναντήσετε:

    Scene-based D/s ή αλλιώς T/b -> Top / bottom : η παράδοση του ελέγχου υφίσταται μόνο κατά την διάρκεια SМ συνεδριών των υπόλοιπο χρόνο μπορείτε να βανιλίζετε ασυστόλως, οι ρόλοι σας όμως στη διάρκεια των συνεδριών δεν αλλάζουν. (ΕΕ: 1-2)
    Temporary or short-term D/s connection : παράδοση ελέγχου περιορισμένου χρόνου για προσυμφωνημένη περίοδο, π.χ την επόμενη βδομάδα ή απλώς το επόμενο σ/κ ή τον επόμενο μήνα ή μέρα παρά μέρα, με SM χωρίς ή ... ή ... ή ....Οι ρόλοι όμως, ποιος Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι. Εκτός περιόδου μπορείτε να βανιλίζετε ασυστόλως αν έτσι σας αρέσει, συνήθως όμως πάντα υποβόσκει ένας "αέρας" D/s. (ΕΕ: 1-4)
    Occasional regular D/s connection : Παράδοση του ελέγχου σποραδικά αλλά προσυμφωνημένα. Συναντάται κυρίως όταν οι συμμετέχοντες δεν ζουν μαζί αλλά συναντώνται σποραδικά για να ζήσουν D/s για μια συνήθως προσυμφωνημένη περίοδο. Με SM ή χωρίς. Μοιάζει αισθητά με την προηγούμενη. Αν συναντηθούν εκτός περιόδου συνήθως πίνουν καφέ μαζί ή αν έχουν διάθεση ξεκινούν νέα περίοδο. Οι ρόλοι όμως, ποιος Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι. (ΕΕ: 2-4)
    Regular but not ongoing D/s connection : Τακτική αλλά όχι συνεχής παράδοση ελέγχου. Όποτε έρχονται σε επαφή είναι D/s. Όπου επαφή, φυσική, τηλεφωνική, skype, chat, email, you name it. Εκτός επαφής καθένας κοιτάζει την ζωή του. Οι ρόλοι όμως, ποιός Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι. (ΕΕ: 2-4)
    Limited ongoing D/s dynamic : Συνεχής παράδοση ελέγχου με περιορισμούς. Το Κ ελέγχει ορισμένους τομείς της ζωής του υ. Συνεχώς. Με SM ή χωρίς. (ΕΕ: 3-4)
    24/7 power dynamic : Συνεχής παράδοση ελέγχου με πολύ λίγους περιορισμούς που συνήθως αφορούν τρίτους, όπως συγγενείς, δουλειά κλπ. (ΕΕ: 4)
    υποκατηγορία: Limited (in duration) or Unlimited TPE: Συνεχής παράδοση ελέγχου με ελάχιστους περιορισμούς / όρια που το υ γνωρίζει πως θα υπόκεινται σε πίεση όταν και αν το Κ το επιθυμεί και δεν αποτελούν σκληρά όρια. (ΕΕ: 4+)

    Εκτός των ανωτέρω έχω συναντήσει αρκετά συχνά σχέσεις D/s με το υ να switch-άρει "μονόπλευρα", δηλαδή αποτελεί πάντα υ για το συγκεκριμένο Κ αλλά αλλάζει σε Κ όταν πρόκειται για άλλα υ, μέσα στη σχέση, του δικού του φύλου. Πολύ συνηθισμένο σε polyamorous households.
    Επίσης έχω συναντήσει υ που γυρνάνε σε Κ για μια περίοδο της ζωής τους, μπορεί και ετών, και ξαναεπιστρέφουν σε υ. Η πλέον λυπηρή για τις δικές μου αντιλήψεις ήταν ενός έμπειρου male υ που γύρισε σε Κ για να εκπαιδεύσει το υ του να γίνει Κ του όταν θα ξαναγύριζε σε υ. Όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία του.
    Συχνά b αλλάζουν σε, πολύ καλούς T και παραμένουν T ή μεταβάλλονται σε D. Έχω επισης συναντήσει Τ που κάποια στιγμή της ζωής τους άλλαξαν σε b και παρέμειναν b ή μεταβλήθηκαν σε υ. Το θεωρώ σχετικά συχνό φαινόμενο στα πρώτα βήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα υ. Δεν έχω συναντήσει το αντίθετο, D που να άλλαξε σε υ, παρά μόνον μία φορά, αλλά έχω βάσιμες υποψίες πως ήταν υ αρκετό καιρό πριν τον γνωρίσω.

    Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση μη βλέπετε το D/s σαν κάτι στατικό, η δυναμική του αλλάζει σύμφωνα με τις αλλαγές, αν υπάρξουν, των ανθρώπων που το ζουν. Πιστεύω πως αν έχετε κατά νου πως:

    1/ η παράδοση του ελέγχου όχι μόνο σε θέματα που άπτονται της σεξουαλικότητας είναι αυτή που καθορίζει αν είναι D/s και πόσο και τίποτε άλλο,
    2/ καθένας παραδίδει όσο έλεγχο αισθάνεται άνετα για όσο αισθάνεται άνετα (το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν που παραλαμβάνει τον έλεγχο) και
    3/ κανένα στάτους δεν είναι ανώτερο ή υποδεέστερο από κάποιο άλλο

    όλα θα μπουν σιγά σιγά στη θέση τους.


    Σημ: ΕΕ = Επίπεδο Ελέγχου"



    Το 'χω ποστάρει ίσαμε δέκα φορές μέχρι τώρα....
    Σε κιτρινάκι όμως για πρώτη φορά , ομολογώ!
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @MasterJp
    Πολύ καλά. Ωστόσο η κατάταξη του Τ/β σαν υποσύνολο του D/s, όπως σαφώς συνάγεται στο πόστ , που για -πολλοστή - φορά αναδημοσίευσα δεν αναιρείται, έτσι δεν είναι;
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @underherfeet : Ποσώς. Μια ημερήσια σκηνή νοικοκυρούλας π.χ. αγγίζει θέματα που δεν άπτονται ευθέως της σεξουαλικότητας (άρα D/s) , ισχύει / εφαρμόζεται όμως μόνο στα πλαίσια της σκηνής (άρα T/b). Την επόμενη μέρα μπορεί να μαγειρεύουν μαζί.
     
  11. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Το bdsm = D/s???? Εγώ αλλιώς τα ξέρω
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Καλύφθηκα από τους προγράψαντες. Το θέμα διαλευκάνθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας στα ποστ #65 και #66. 
    Από τούδε και στο εξής, οι διαφωνούντες θα πρέπει να διαφωνήσουν με τα παραπάνω κι όχι με εμένα που έκανα μία απλή ερώτηση, συνοδευόμενη από μία απλή υπόθεση.