Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι το T/b υποσύνολο του D/s ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 15 Ιουλίου 2017.

  1. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Μα δεν απάντησα, ρώτησα. Είναι μόνιμη απορία μου γιατι δυο διαφορετικές (οπως το καταλαβαίνω εγω) δυνάμεις, εξοστρακίζουν η μία την άλλη.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Ιδέαν δεν έχω. Αλλά σάματις μήπως ξέρω γιατί οι σκύλοι θεωρούν ότι με το κατούρημα περιχαρακώνουν την περιοχή τους?
    'Εστω ότι είναι ένα οικόπεδο 10 χιλιάδων εκταρίων. Πάει ο ένας σκύλος σε μία γωνίτσα 100 τετραγωνικών μέτρων και την οριοθετεί. Πάει κι ένας άλλος από πίσω, στα ίδια 100 τετραγωνικά να κάνει το αντίστοιχο.
    Δεν πάει πιο πέρα, παραδίπλα, ή σε κάποια άλλη πλευρά.
    Ο ένας σκύλος δε, είναι λαμπραντόρ κι ο άλλος πίντσερ. Δεν έχουν το ίδιο τάργκετ γκρούπ σκυλιτσών. Ωστόσο, για κάποιον λόγο, γουστάρουν να κοντράρουν ο ένας τον άλλον με το κατούρημα.
    Γιατί το κάνουν?
    Όσο αναπάντητο είναι το δικό σου ερώτημα, άλλο τόσο είναι και το παραπάνω.
    Ένστικτα, τι άλλο να πει κανείς?
    Ό,τι είναι στην φύση μας επιδέχεται ερμηνείας, αλλά δεν χρήζει εξορθολογίκευσης, γιατί δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη λογικής.
    Είναι απλά έτσι όπως είναι.
     
  3. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

          
          
     
  4. zoeleene

    zoeleene D̶̸̡̀͏įs̡t̵͞͏o̢̢̕ŗ͝t̨̢e̢͘͜͞͞d̴̸͜͝҉

    Το BDSM δεν είναι μόνο D/s. Χωνέψτε το μερικοί πριν πείτε όλους με τους οποίους δε συμφωνείτε "βανιλοkinky" και άλλα τέτοια σνομπαριστικά και αφήστε τον κόσμο ήσυχο να καυλώσει/ερωτοτροπήσει όπως του αρέσει!

    Αηδία κατάντησε πια.

    Είναι σαν να υπάρχει ένα τεράστιο club όπου οι φετιχιστές μπορούν να είναι ο εαυτός τους και εσείς απαγορεύετε σε κάποιους να μπουν γιατί "δεν είναι πραγματικά ή αρκετά φετιχιστές".
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2017
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι και η διάρκεια παίζει καθοριστικό ρόλο.
    Για κάποιο λόγο το "παράδοση ελέγχου περιορισμένου χρόνου για προσυμφωνημένη περίοδο" θα το ονόμαζα extetend T/b και όχι temporary or short-term D/s. Δεν νομίζω ότι υφίσταται short-term D/s.

    Μετά είναι και οι ρόλοι. Μία υποτακτική νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει T/b, μία bottom αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να κάνει D/s.

    Σωστά και αυτό είναι ένα από τα κριτήρια ταξινόμησης της σχέσης.

    Ας υποθέσουμε κάποια που εσύ για τους λόγους σου θεωρείς πολύ καλή αφέντρα.

    Κατα την γνώμη σου, θα μπορούσε αυτή να είναι και καλή κυριαρχική και καλή bοttom αν το επιδιώξει ?
    Θα μπορούσε να είναι καλή αφέντρα και καλή κυριαρχική κάποια που είναι καλή Top ?

    Δεν αναφέρομαι στο τι προτιμάει να κάνει στο bdsm της, αναφέρομαι στις δυνατότητες που έχει.
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor



    Αρμόδιος να σχολιάσει, αν θέλει , είναι ο συγγραφέας του πόστ. Εγω το αναδημοσίευσα, όπως έχω πεί.


    Τα κριτήρια της "καλής" αφέντρας , κυριαρχικής ή τοπ ποιά είναι;
    Δεν είναι τα όποια κριτήρια , υποκειμενικά για τον καθένα;
    Oι δυνατότητες που έχει δεν έχουν να κάνουν και με αυτόν που σχετίζεται ή πρόκειται να σχετιστεί;
    Δεν μπορώ να δώσω μια γενική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις απο τη στιγμή που θεωρώ πως κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος και η συμπεριφορά του σε μια σχέση δεν εξαρτάται μόνο απο αυτόν αλλά και απο την αλληλεπίδραση του με τον άλλον τον κάθε επίσης ιδιαίτερο άλλον έχει να σχετιστεί κάθε φορά.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω την συνάφεια της υπόθεσης και των ερωτήσεων που ακολούθησαν με το συγκεκριμένο κοουτάρισμα που έκανες, του όποιου υπενθυμίζω δεν είμαι ο συγγραφέας, αλλά με το οποίο βεβαίως συμφωνώ.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αν και δεν άπτεται του θέματος του νήματος, εν συντομία : Ένα υ, κάθε υ κάνει εν τοις πράγμασι T/b κάθε φορά που συμμετέχει σε μια προδιαγεγραμμένη σκηνή, σκεφτείτε το όπως το "κάνει σεξ" για κάποιον vamila*, το ερώτημα δεν είναι αν μια bottom θα μπορούσε να κάνει D/s, θα μπορούσε μια χαρά, της είναι οικείο, το κάνει κάθε φορά που συμμετέχει σε μια σκηνή που δεν άπτεται ευθέως της σεξουαλικότητας, όπως στο παράδειγμα που έφερα. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα την ενδιέφερε να κάνει D/s, αν την ελκύει να έχει τον ρόλο εκτός του πλαισίου μιας σκηνής. Όπως έχω πει στο προαναφερθέν ποστ, οι ρόλοι δεν είναι στατικοί, τα γούστα και οι ανάγκες αλλάζουν, έτσι μια b σήμερα μπορεί να είναι ένα υ αύριο, γιατί πλέον νιώθει ότι δεν της αρκεί να βιώνει αυτό που βιώνει μόνο στα πλαίσια μιας σκηνής. Αν η ερώτηση είναι αν ένα b θα άντεχε ή θα ήταν ικανή να κάνει D/s, ίσως θα πρέπει να εξεταστεί στο νήμα περί οριζοντίου ή καθέτου διαχωρισμού των stauses.

    * Οι όροι Top / bottom, όπως αναφέρει και η Phaedra σε κάποιο από τα αρχικά tutorials, πριν αποκτήσουν την ξεχωριστεί σημασία που έχουν σήμερα, χρησιμοποιόταν για να εκφράσουν ποιος είναι πάνω και ποιος κάτω σε μια σκηνή, και μέσα στα πλαίσια μιας D/s σχέσης, και χρησιμοποιούνται και σήμερα με αυτή την σημασία. Το topping from the bottom δεν αφορά μόνο σχέσεις T/b.
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Mr. MasterJp, ένας καρδιοχειρουργός με εξειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς είναι και καρδιοχειρουργός και γενικός ιατρός.

    Ένα γενικό ιατρό φοβάμαι ότι δεν θα αρκούσε το ενδιαφέρον του για την καρδιοχειρουργική για να τον κάνει καρδιοχειρουργό και ένα καρδιοχειρουργό δεν θα αρκούσε τον ενδιαφέρον του για της μεταμοσχεύσεις για να του δώσει αυτή την εξειδίκευση. Χρειάζονται κάποιες δυνατότητες και ικανότητες και σίγουρα κάποια τριβή με επιτυχία με το αντικείμενο.

    Μία bottom μπορεί να την ενδιαφέρει η υποταγή πέρα από τα παιχνίδια, μπορεί να φαντασιώνεται υποταγή σε μεγάλο βαθμό αυτό όμως από μόνο του δεν προυποθέτει ότι δύναται να παραδώσει και το βαθμό του ελέγχου της ζωής της που απαιτεί το D/s. Δεν αναφέρομαι σε έλεγχο που είναι της αρμοδιότητας ενός κυριαρχικού να αποκτήσει, έχω δει bottoms που ενώ θέλουν να γίνουν ή αισθάνονται υποτακτικές τους είναι ταυτόχρονα απαραίτητο η ανεξαρτησία και η αυτοβουλία σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Για αυτό και διαφωνώ μαζί σας ότι αρκεί το ενδιαφέρον και πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλα τα status.

    Ως σαδιστής top και όχι ως κυριαρχικός στο bdsm, στα T/b παιχνίδια μου έως τώρα έχω διακρίνει μεγάλες διαφορές μεταξύ μίας καθαρά bottom, μίας bottom που θέλει να γίνει υποτακτική και μίας υποτακτικής που έχει βιώσει D/s και έχει εμπειρία στο να είναι υποτακτική. Εντελώς προσωπικά και βαθιά μέσα μου θεωρώ υποτακτική μόνο αυτή που ανήκει στην τρίτη κατηγορία.
     
  9. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Μα..
    Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άκρη σχετικά με αυτό, ακριβώς επειδή όπως σωστά έγραψες "Δεν είναι τα όποια κριτήρια , υποκειμενικά για τον καθένα;" ξεκίνησα την απάντηση μου με το "Ας υποθέσουμε κάποια που εσύ για τους λόγους σου θεωρείς πολύ καλή αφέντρα." το οποίο δεν συμπεριέλαβες στο quote, για αδιευκρίνιστο προς εμένα λόγο, φτάνοντας έτσι στο "Δεν μπορώ να δώσω μια γενική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις".

    Μα??
     
    Last edited: 18 Ιουλίου 2017
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AuroraBorealis : Κρίνω ως ατυχές το παράδειγμα του καρδιοχειρουργού, αφορά γνώσεις και εμπειρία, κατανοώ όμως το πνεύμα σας φίλτατε

    Όπως έχω αναφέρει πλειστάκις οι ανάγκες δεν είναι στατικές. αλλάζουν συν τω χρόνω και την εμπειρία και όπως ίσως θα παρατηρήσατε, χρησιμοποίησα την λέξη "μια" και όχι την λέξη "κάθε". Πολύ συχνά, συχνότερα από το αντίθετο μια bottom που αισθάνεται υποτακτική της "είναι απαραίτητη η ανεξαρτησία και η αυτοβουλία σε πολύ μεγάλο βαθμό" κυρίως λόγο ανασφαλειών και κοινωνικών καταβολών και σε αυτή την περίπτωση, όσο περισσότερο βιώνει την υποτακτικότητά της ως bottom, τόσο λιγότερο την φοβάται. Θεωρώ πως βλέπετε το θέμα στατικά. Βάσει των δικών μου πάντα εμπειριών.

    Αναντίρρητα υπάρχουν οι διαφορές που αναφέρετε, συμπεραίνω όμως από τα λεγόμενά σας πως δέχεστε ως υποτακτικά μόνο τα άτομα που έχουν αποδείξει την υποτακτικότητά τους. Σε αυτή την περίπτωση πως θα αποκαλούσατε αυτά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο D/s? Wannabies ? Πλην των αποδείξεων υπάρχουν κατ' εσάς χαρακτηριστικά που θα σας έπειθαν ν' αναλάβετε κάποια ως υ και πως θα αποκαλούσατε αυτό που είναι και σας έπεισε να την αναλάβετε;

    Σημ. Κρίνω σωστό να μεταφέρω τη συζήτησή μας σε νέο νήμα.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Aν προσέξεις καλύτερα , ειναι ακριβώς απο πάνω κοουταρισμένη η φράση που λες, για αδιευκρίνιστους όντως και για μένα λόγους, προφανώς κάποια μαλακία έκανα εκεί που πάλευα να κοουτάρω. 
    Αν ζητάς την προσωπική μου γνώμη στο ερώτημα σου μια πολύ καλή αφέντρα σίγουρα θα μπορούσε να είναι επίσης πολύ καλή τοπ , αλλά παίζεται για το κυριαρχική, τι έλεγχο θα ήθελε αυτή, τι έλεγχο θα έδινα εγώ, πως θα λειτουργούσε το σκηνικό...ούτε για τον εαυτό μου μπορώ να δώσω συγκεκριμένη απάντηση.
     
    Last edited: 19 Ιουλίου 2017
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το T/b είναι υποσύνολο του D/s όπως και οι πραγματικοί αριθμοί είναι υποσύνολο των μηγαδικών. Μπορεί οι πραγματικοί να καταλαμβάνουν μια ευθεία ενώ οι μηγαδικοί όλο το επίπεδο, ωστόσο δεν παύει η ευθεία αυτή να κείται σε αυτό το επίπεδο.