Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 22 Μαϊου 2011.

  1. gaby

    gaby Guest

    Ξεφύλλιζα πριν λίγο ένα παλιό νήμα, από εκείνα που είχαν εξελιχθεί όταν πρωτοήμουν στο φόρουμ τούτο. Βρισκόμουν στην πολύ αρχή της εκπαίδευσής μου και το νήμα ήταν ουσιαστικής σημασίας, το θέλω και ανάγκη, ποιά η διαφορά;, όπως συνήθως είχα άποψη   Η οποία άποψη, δεν ήταν by the book ούτε στηριζόταν σε εμπειρία από τον χώρο, αλλά φαίνεται ότι ήταν από την ψυχή μου.

    Έξι χρόνια μετά, έχω την χαρά και την τιμή να έχω ζήσει και συνεπώς να γνωρίζω περισσότερα πράγματα για την επιθυμία, τις επιθυμίες, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις, αλλά ακόμα και γι αυτές τις ανάγκες του σκλάβου, για τις οποίες τότε δεν ήξερα το παραμικρό, ούτε καν ότι υπήρχαν.

    Όμως η άποψή μου για το τί από αυτά ικανοποιεί ο Κυρίαρχος και πώς, παραμένει, ίδια και απαράλλαχτη όπως καταγραφόταν τότε.

    Ήγουν, παραμένει ίδιο αυτό που η ψυχή μου αναγνωρίζει και προφανώς αποζητά για Κυρίαρχο, όπως παραμένουν ίδια αν και σε πιο ώριμη έκφραση θέματα που έχουν να κάνουν με συναισθήματα, αποστάσεις, τιμωρία, υπηρετείν και σεξουαλική απόλαυση. Ουσιαστικά, αυτά που ήθελα τότε που ο όρος "σκλάβα" μου φαινόταν εξωτικός και συνάμα αδιάφορος και η σκέψη να αποκαλέσω κάποιον Κυρίαρχο "Αφέντη" με κατατρόμαζε σε βαθμό ζάλης, αυτά θέλω και τώρα.

    Σήμερα έχω άλλο αυτοέλεγχο, επίγνωση και αποδοχή του τί είμαι, αντίληψη του τί μπορεί να θέλει κάποιος άλλος από εμένα και πώς εγώ ανταποκρίνομαι σε αυτό και έχω μεταβάλει άποψη για όλα σχεδόν τα kinks (πλην των αρχικών δικών μου που πάντα αγαπώ ιδιαίτερα), τον πόνο, την ταπείνωση και το καθημερινό ζόρισμα. Έχω συγκεκριμένες έλξεις και αποστροφές, που πάντα υπήρχαν μέσα μου π.χ. αγαπώ την αυστηρότητα, την ελεγκτική παρέμβαση και την αδιαφορία ενώ αποφεύγω την πρόκληση φόβου και την ειρωνεία. Έχω μάθει να ξεχωρίζω την σαδιστική αιδαφορία ως μέσο άσκησης πίεσης ή και ως έκφραση ατομικής ελευθερίας, από την κοινή και καταστροφική μιας σχέσης.

    Έχω ακόμα συγκεκριμένες αδυναμίες που τις είχα και τότε όπως, χαμηλές αντοχές, λειψή πειθαρχία, μη επιμονή στους στόχους μου, μόλις καταλάβω τί είναι και πώς μυρίζει κάτι δεν ενδιαφέρομαι να κουραστώ για να φτάσω στον πυρήνα του και άλλες διάφορες.

    Από την άλλη πλευρά, με την εκπαίδευση και μερικά χαστούκια (εμπέδωσης) στις μετέπειτα εμπειρίες μου ξεφορτώθηκα την αντίσταση, την αγένεια της αντίδρασης και την ίδια την αντίδραση, την άρνηση και την υπεκφυγή, αλλά και αρκετή ασχετοσύνη  

    Η ερώτησή μου είναι, για σας άλλαξε αυτό που πραγματικά θέλατε στην πορεία σας στο χώρο ή τελικά παρέμεινε το ίδιο;

    Και δευτερευόντως, για όσους έχουν γνώμη πάνω σε αυτό, η εκπαίδευση είναι ατελής διαδικασία ή έχει τέλος; Για μένα έχει τέλος. Άσχετά αν πάντα μαθαίνει μια σκλάβα και μπορεί κατά καιρούς να χρειάζεται κάποια εκπαίδευση για να ικανοποιεί συγκεκριμένες επιθυμίες ή και επανεστίαση, υπάρχει μια καθοριστική στιγμή κατά την οποία γίνεται σκλάβα, όπως αυτή θα μπορούσε να είναι γιατί δεν είναι όλες ίδιες και κάπου εκεί λήγει η εκπαίδευσή της, είτε το θέλει είτε όχι. Μετά έχει ανάγκη η ίδια και έχει έρθει η ώρα να δίνει.
     
    Last edited by a moderator: 24 Μαϊου 2011
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Εγω μπορω να μιλησω μονο για επιθυμιες.
    Συγκρινοντας το τοτε με το τωρα,διαπιστωνω πως οι επιθυμιες μου,(οι οποιες με ωθησαν ακατανικητα να ασχοληθω με το χωρο οταν πια καταλαβα οτι ειναι ο μοναδικος δρομος προς τον "παραδεισο") εμειναν κατα βασιν αναλλοιωτες.Ισως γιατι καταφερα να γνωριζω εξ'αρχης τι θελω και τι οχι.Τουλαχιστον σε γενικες γραμμες.Εμαθα βεβαια και εδω που τα λεμε,μαθαινω ακομα πραγματα.Τροπους να εκπληρωνω τις επιθυμιες μου,τροπους να παιρνω και να μεγιστοποιω την απολαυση που αντλω απο την εκπληρωση τους,γνωρισα και ελπιζω πως κατανοησα την υποτακτικη φυση,εμαθα για τις αναγκες της τις οποιες αγνοουσα,εμαθα να λειτουργω βασει κανονων χωρις να καταπιεζομαι και εμαθα να τραβαω γραμμες οριων.
    Υποθετω οτι το να ανακαλυπτονται η μαλλον να αποκαλυπτονται επιθυμιες ειναι φυσιολογικο να συμβαινει αν απο το ερωτημα της νηματοθετριας αφαιρεθει το καιριο επιρρημα "πραγματικα".Οταν δηλαδη,οπως πολυ συχνα και ανθρωπινα συμβαινει,καποιος μπαινει στο χωρο χωρις να εχει πολυψαχτει,ανικανοποιητος απο την μεχρι τοτε ζωη του και μαγεμενος απο το λαμπερο φως γυρω απο το οποιο περιστρεφοταν σαν νυχτοπεταλουδα.
    Κατοπιν βεβαια η αγκαλιαζει για παντα το φως η φευγει τσιριζοντας καψαλισμενος.
    Οσον αφορα την εκπαιδευση και αν μπορω να εκφερω γνωμη,θα διεκρινα δυο ειδη εκπαιδευσης τα οποια συνηθως αλλα οχι παντα επικαλυπτονται.Την βασικη εκπαιδευση της σκλαβας στο bdsmικο η αν θελετε στο M/s savoir vivre,την οποια αναλαμβανει επι τουτου καποιος Κυριαρχος και την ουσιαστικη εκπαιδευση της προκειμενου να προσαρμοστει στις επιθυμιες και το στυλ εκεινου που την επελεξε.
    Η πρωτη μου φαινεται φυσιολογικο να τελειωνει ειτε γενικα ειτε μεσα στην ιδια τη σχεση,καποια στιγμη.
    Η δευτερη ομως,ειδωμενη σε διαδοχικες σχεσεις και με δεδομενες τις διαφορετικες επιθυμιες(που μπορει να περιλαμβανουν και την ενταξη της σε διαφορετικη κατηγορια σκλαβας,οπως εχει γραφτει και αλλου)και το στυλ του εκαστοτε Κυριαρχου,ισως και να παραμενει ατελης.
    Προσωπικα θα κρατουσα παντοτε μια επιφυλαξη για την καθοριστικη στιγμη που αναφερει η νηματοθετρια στον επιλογο της.Επειδη η ζωη συχνα επιφυλασσει εκπληξεις και ετσι μπορουμε να γινουμε και να κανουμε πραγματα που ουτε ειχαμε διανοηθει οτι μας ειναι δυνατα.
    Αυτη η καθοριστικη στιγμη μπορει και να στεκει ως την ελευση του Κυριαρχου που θα αποδειξει το αντιθετο.
    Η δια βιου εκπαιδευση κατα το γνωστο ρητο 'γηρασκω αει διδασκομενος"θα ειναι παντα δειγμα(και bdsmικης) διαρκους νεοτητος.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2011
  3. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Δεν ξεκίνησα με προκαθορισμένες επιθυμίες ή ιδέες. Ξεκίνησα ψάχνοντας.

    Ανακάλυψα ότι μπορώ να ξεπεράσω πολλά όρια {και ως sub και ως Domme} τα οποία κάποτε θεωρούσα αδιανόητα {κυρίως σιχαινόμουν ή με τρόμαζαν} και μετά βρέθηκα να τα απολαμβάνω.

    Κάποτε, δεν μπορούσα να ελέγξω το topping from the bottom. Ίσως και λόγω ηλικίας, τότε. Ή επειδή δεν το είχα βιώσει από την αντίστροφη. Σήμερα διαθέτω τον απαιτούμενο αυτοέλεγχο και φέρομαι συνειδητά. Ακόμα κι όταν χρειαστεί να το κάνω, τουλάχιστον γίνεται ... "κομψά"   ... συν ότι ξέρω ακριβώς τί έχω διαπράξει.

    Φρονώ ότι η εκπαίδευση {εντός και εκτός bdsm} δεν μπορεί ποτέ να έχει τέλος, όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι οπαδοί της "δια βίου μάθησης". Με την ευρεία έννοια.
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Είπατε για νυχτοπεταλούδες και ήρθα παρότι τις απέσυρα απο την υπογραφή μου.

    Δεν ξέρω αν έχει νόημα να διαχωρίσουμε είδη εκπαίδευσης. Ο σνομπισμός που με διακατέχει κάποιες μέρες, μου λέει πως όταν κάποιος "το έχει στο αίμα του", δεν χρειάζεται και πολύς χρόνος για να κάνει τις δρασκελιές που χρειάζονται για να ξεπεράσει τα καθημερινά πρωτόκολλα// παιχνίδια που διδάσκουν σε κάποιον τις επιθυμίες του συντρόφου του.

    Αναλύοντάς το απο την Κυριαρχική πλευρά δεν έχω κατασταλάξει στο είδος Κυριαρχικότητας που έχω. Γνωρίζω τις βασικές επιθυμίες μου, ως τρόπους έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ανακαλύψω άλλα κλειδιά, άλλους τρόπους, άλλους δρόμους, άλλους ανθρώπους, άλλα είδη εξουσιαστικών σχέσεων... Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σταματήσει ποτέ γιατί δεν με θυμάμαι ποτέ να σταματώ τις αλλαγές μου...

    Εξακολουθώ να πιστεύω πως και οι δύο ρόλοι είναι ρόλοι αμφίπλευρης "υπηρεσίας" και αφοσίωσης. Εξακολουθώ να πιστεύω πως η τάση μας να σταθεροποιηθούμε σε μία κατάσταση έχει μόνο πρακτικό και παροδικό αντίκρισμα στην ολότητα του εαυτού μας.
    Υπό αυτό το πρίσμα δεν μπορώ να καταλάβω τα είδη παροδικών εκπαιδεύσεων εκτός αν ο σκοπός τους είναι, να μάθει το υ πώς να στέκεται, πώς να ντύνεται, πώς να μιλάει, πράγματα τα οποία θεωρώ ότι δεν ανήκουν στη σφαίρα των πραγματικών σχέσεων αλλά στη σφαίρα του kinky. Από την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής έχω διαπιστώσει πως όταν η σχέση είναι αληθής και προχωράει, αυτά έρχονται αυτόματα γιατί είναι αληθινά μέσα μας, χωρίς διευκρίνηση ή εκπαίδευση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε τον χρόνο που θα αφιερώσουμε στο να βρισκόμαστε σε επαφή με αυτή την πλευρά μας.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2011
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Προσωπικά θεωρώ ότι εάν έχεις καλή γνώση της libido σου και δεν φοβάσαι να την αποδεχτείς, το μόνο που αλλάζει με τον χρόνο και τις εμπειρίες που αποκτάς είναι οι τρόποι για να την ικανοποιείς. Αρκεί να μην έχεις κάτι μέσα σου σε λανθάνουσα μορφή που είναι απαραίτητο να συμβεί κάτι για να το αναγνωρίσεις και να το βγάλεις προς τα έξω.

    Μερικές φορές ίσως στην διαδρομή προκύψουν έντονες καταστάσεις που ίσως αλλάξουν σε βάθος την ψυχολογία ενός ατόμου και αυτό πιθανόν να έχει και συνέπειες στην σεξουαλική συμπεριφορά του. Αλλά νομίζω είναι η εξαίρεση.

    Όσο αφορά τώρα την εκπαίδευση και μιλώντας από την θέση ενός Dom, εάν αυτή έχει εξ αρχής ξεκάθαρο στόχο και σκοπό όσο αφορά το υποκείμενο με το οποίο ασχολείσαι, αυτή ολοκληρώνετε με την επίτευξη αυτού του στόχου ολική η μερική ανάλογα με την ικανότητα που έχεις στο να εκπαιδεύεις.

    Αυτό που οφείλεις κατά της προσωπικές μου ανάγκες, να αλλάζεις διαρκώς σε μια Bdsm σχέση είναι η τρόποι τους οποίους χρησιμοποιείς. Διαφορετικά το παιχνίδι γίνεται βαρετό και ρουτινιάζει και αρχίζει να στερείτε ευχαρίστησης.

    Αυτό το οποίο θα ήθελα εγώ να ρωτήσω, και για το οποίο δεν μπορώ να έχω σχετική εμπειρία, είναι το κατά πόσο μια εγκυμοσύνη και αργότερα γέννα θα μπορούσε να επηρεάσει την libido μιας γυναίκας.
     
  6. Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Δεν συμφωνούμε συχνά, αλλά όταν συμβαίνει, συμφωνούμε "πολύ".

    Το "αληθινά" που χρησιμοποίησες κάνει τη διαφορά.
    Ας μη γελιόμαστε. Ελάχιστοι εδώ μέσα κάνουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται, που πλησιάζει ίσως αυτό που πραγματεύεται ο χώρος.
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Εκπαίδευση, εμπειρία και το BDSM που κουβαλάει μέσα του ο καθένας

    Εκπαίδευση ,βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ονομάζουμε την ανασκαφή προς την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων.Και δεν ξέρω αν έχει τέλος.