Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξέλιξη & Αλλαγή Επιπέδων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MindFeeder, στις 6 Απριλίου 2016.

  1. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @Αναΐδα και τι σημαίνει "πραγματικό θέλω"? Και πως αυτό ιεραρχείται εντός πλαισίου?
     
  2. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Η τέταρτη εκδοχή όντως ισχύει .. για τους Dom και ειδικά για τους Master δεν ξέρω, καθότι είμαι (απόλυτα συνειδητοποιημένα  Top). Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που άνοιξα αυτό το νήμα ..
     
  3. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Δεν συμβιβαζεται.
    Χτιζει και εξελίσει την σχέση, το υ και τον εαυτό του.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σας προτείνω την αλλαγή της υπογραμμισμένης φράσης σε "υψηλότερο επίπεδο παράδοσης ελέγχου", φρονώ πως όπως είναι διατυπωμένη αφήνει ασάφειες όπως αυτή που προκάλεσε την δικαιολογημένη κατ' εμε, ένσταση της @Estelwen
     
  5. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Ευχαριστώ για την πρόταση ..
     
  6. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    @MauveDelastrange : Παίρνοντας ως παράδειγμα το υποτακτικό μέλος της σχέσης, ένα από τα πραγματικά θέλω και ίσως το σημαντικότερο, είναι η παραχώρηση των επιλογών (μερικών ή ολικών). Αν αυτό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μεταβληθεί , είτε τεθεί προς διαπραγμάτευση, δεν αλλάζει και την υφή της σχέσης (τις περισσότερες φορές αρνητικά); Και για να τοποθετηθώ καλύτερα, πόσο συναινετικό είναι να κάνει ένας άνθρωπος κάτι που δεν θέλει πραγματικά; Μπορεί να γίνει κάποια σκλάβα, χωρίς να το επιθυμεί διακαώς απλά και μόνο επειδή θα της το επιβάλει το κυρίαρχο μέλος; Ως προς την εξέλιξη της αντοχής, θα συμφωνήσω απόλυτα.
     
  7. lexy

    lexy .ti.va.

    Αλήθεια, θα εισηγηθώ εξορκισμό. Ή ευχέλαιο.  

    Το M/s δεν είναι "εξέλιξη" του D/s ούτε το D/s '"εξέλιξη" του T/b. Ούτε κάποιο είναι "ανώτερο" ποιοτικά του άλλου. Είναι, απλώς, διαφορετικά.
     
  8. whisperer

    whisperer Regular Member

    α γεια σου.....

    και για να μιλησω με μπασκετικους ορους δε μιλαμε για
    Α1=Βανιλα
    γιουροκαπ=Τ/β
    euroleague=D/s
    NBA=M/s

    απλα φανταστειτε σα παραλληλα πρωταθληματα που παιζεται αλλου ειδους μπαλιτσα/μπασκετακι στο καθενα...

    το ενα πχ ειναι πιο ραν εντ γκαν πιο ελευθερο ,το αλλο πιο σεταρισμενο με πιο πολλους κανονες....
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω πρόταση - πρόταση αν και δεν το συνηθίζω. Αλλά νομίζω ότι στην προκειμένη θα με βοηθήσει.

    Συμφωνούμε απόλυτα. Ίσως το σημαντικότερο θέλω να είναι το "θέλω να υπηρετήσω/υπακούω/ακολουθώ" κλπ

    Σίγουρα απλά δεν μου είναι ξεκάθαρο γιατί να μεταβληθεί ένα τέτοιο θέλω? Πως το εννοείτε? Θα θέλατε να μου δώσετε ένα παράδειγμα?

    Σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποια να γίνει σκλάβα επειδή θα της το επιβάλει το κυρίαρχο μέρος. Μου φαίνεται αδιανόητο κάτι τέτοιο.
    Και για να σας πω την αλήθεια, θα έπρεπε να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Να παρακαλέσει για να γίνει σκλάβα. (όχι απαραίτητα λεκτικά προφανώς, το χρησιμοποιώ λίγο πιο γενικά).

    Πάντως, εαν το "πραγματικό θέλω" είναι αυτό στο οποίο αναφερθήκαμε, δηλαδή το "θέλω να παραδώσω τον έλεγχο", δεν μπορώ να φανταστώ πως οποιοδήποτε άλλο θέλω (ή δεν θέλω) μπορεί να το επισκιάσει. Αυτό είχα και στο μυαλό μου πριν όταν μίλησα για ιεραρχία των θέλω εντός πλαισίου.
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να συζητήσουμε. Στο πρώτο που αναφέρεις έχω να πω πως τα περισσότερα υ έχουν το άγχος της επιλογής και της πρωτοβουλίας και δεν νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος για να στραφεί κάποιος στο M/s, αλλα το να υπηρετεί και να νιώθει χρήσιμο στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

    Προσωπικά δεν το θεωρώ εξέλιξη ή μαρασμο τη μεταπηδηση από το ένα στατους στο άλλο γι αυτό και χρησιμοποίησα τη λέξη μετατραπεί από bottom σε υ ή και το ανάποδο. Ένα bottom, υ και σ είναι υποτακτικης φύσεως άτομα όπου μεταξύ τους η βασική διαφορά υπάρχει στην παράδοση του ελέγχου που επιτρέπουν.

    Ένα σ όμως μπορεί να αποκαλείται έτσι όταν δεν ανήκει κάπου; Αντίστοιχα κάποιος λέγεται Μάστερ όταν δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο σ; Γνωρίζω πως ένα σ αποτελεί ιδιοκτησία παντού και πάντα στον Αφέντη του, εάν κάνω λάθος μπορείς να με διορθώσεις φυσικά.

    Επειδή ο έλεγχος δεν παραδίδεται με το καλημέρα όπως προείπα και ειδικά από μια απειρη δεν μπορεί να δηλώσει είμαι σκλαβα Του τάδε γιατί αυτό προϋποθέτει σειρά πραγμάτων που απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο. Η μόνη περίπτωση που εγώ μπορώ να κατανοησω είναι αυτή της παραχώρησης μιας σκλαβας από τον έναν Αφέντη στον άλλο, μετά απο εκπαίδευση φυσικά.

    Μέχρι λοιπόν να γίνει η σχέση Μ/s η υποτακτικη παραμένει υποτακτικη και η σχέση D/s.
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Βάλε οι περισσότεροι!

    ΥΓ. Στο προηγούμενο ποστ μου έγραψα κάποια πράγματα τα οποία είχαν γραφτεί από άλλα μέλη, ζητώ συγνώμη για την επανάληψη, αλλά γράφω από το κινητό και τα διάβασα κατόπιν.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  12. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    Το θέλω της παράδοσης του ελέγχου ή της παραχώρησης των επιλογών, θα μπορούσε να μεταβληθεί για πολλούς λόγους. Αν αλλάξουν οι συνθήκες στις οποίες βασίστηκε η σχέση ή αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών ή μια πολύ πιο απλή περίπτωση είναι το να μην επιθυμεί πλέον η υποτακτική την παραχώρηση των επιλογών της σε κάποιους από τους τομείς της ζωής της λ.χ τα επαγγελματικά της. Με αυτό τον τρόπο αυτομάτως αλλάζει και η υφή της σχέσης. Όλα αυτά όμως παρόλο που είναι ευμετάβλητα, οδηγούν σε πολλά δεν θέλω. Συγχωρέστε με, αλλά δεν κατανοώ τον λόγο που κάποιος Κυρίαρχος και δη Master , θα επέμενε (χειριστικά από ένα σημείο και μετά) στην αλλαγή τους. Όπως είπατε και η ίδια το υποτακτικό μέλος της σχέσης, συνήθως παρακαλά για την παράδοση του ελέγχου και δεν θέτει προς διαπραγμάτευση/αλλαγή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τον παραδίδει. Σε όλα αυτά όμως μπαίνει φυσικά και ο παράγοντας άνθρωπος με όλα τα συνεπακόλουθα του όπως κατανόηση, επιμονή κτλ. Το ζήτημα είναι για πόσο, όταν αναφερόμαστε σε πραγματικές αρνήσεις.