Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξέλιξη & Αλλαγή Επιπέδων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MindFeeder, στις 6 Απριλίου 2016.

  1. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Να υπενθυμίσω εδώ ότι το Κυρίαρχο μέρος της σχέσης είναι το Κ, σα να λέμε το αφεντικό, ο ξενοδόχος.
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Νομίζω (αν έχω καταλάβει καλά) ότι περιγράφετε μία κατάσταση παλινδρόμησης η οποία δεν συνάδει με την ίδια την διαδικασία της παράδοσης ελέγχου. Και τι εννοώ: Μου φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος να ξεκινήσει παραδίδοντας μεγάλο κομμάτι του ελέγχου του εαυτού του και μετά να αρχίσει να παίρνει κομμάτια πίσω. Συνήθως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Παραδίδουμε ένα κομμάτι, νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό και συνεχίζουμε παρακάτω. Σαφώς και μπορούν εδώ να υπάρξουν μικρά πισωγυρίσματα για πολλούς ανθρώπινους, πολύ ανθρώπινους λόγους αλλά το θέμα είναι η κίνηση να γίνεται προς τα εμπρός.
    Σίγουρα, τέτοιες παλινδρομικές κινήσεις τις οποίες περιγράψατε (re - να μην επιθυμεί πλέον η υ την παραχώρηση των επιλογών της) αλλάζουν την υφή της σχέσης αλλά κάτι τέτοιο ίσως θα μπορούσε να εξηγηθεί με μη συνειδητή παράδοση του ελέγχου από την αρχή.
    Και σίγουρα αν το Κ μέρος θέλει η σχέση και η δυναμική να κινηθεί μπροστά και πρέπει και αναμένεται να επιμείνει στην αλλαγή εκείνων των σημείων που εμποδίζουν.

    Με ενδιαφέρει όμως αν θέλετε να μου εξηγήσετε λίγο παραπάνω την πρόταση "Όπως είπατε και η ίδια το υποτακτικό μέλος της σχέσης, συνήθως παρακαλά για την παράδοση του ελέγχου και δεν θέτει προς διαπραγμάτευση/αλλαγή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τον παραδίδει."

    Και ένα τελευταίο σχόλιο. Εαν ισχύει αυτό στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω, το "θέλω να υπηρετήσω πάνω από όλα" τότε για ποιες πραγματικές αρνήσεις μιλάμε?
     
  3. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    Θα συμφωνήσω αλλά όπως θα δείτε, το θέμα των επιλογών το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, δεδομένου πως στο M/s δεν υπάρχουν καν. Φυσικά και η υπηρεσία όπως και η χρησιμότητα είναι εξίσου σημαντικά ώστε το άτομο να εμπλακεί σε αυτού του είδους την σχέση εξού και υπάρχουν τόσες διαφορετικές εκδοχές (βλ. pain slave, slut slave etc). Ως προς την διαφορά των υποτακτικών από τις εν δυνάμει σκλάβες, χρησιμοποίησα το άγχος των επιλογών επίτηδες καθώς όσων γνωρίζω, η δυνατότητα επιλογών επιφέρει σύγχυση στο μυαλό των δεύτερων. Επίσης δεν είναι καθόλου αμελητέοι οι λόγοι επιλογής του Κυρίαρχου. Αν λόγου χάρη, κάποια υποτακτική ''μαγεύεται'' από Master και όχι από Dominants, κάποιο λάκκο έχει η φάβα δεν συμφωνείτε; Για ποιό λόγο να στραφεί στο D/s;

    Η μετατροπή από ένα status σε ένα άλλο δεν θεωρείται μεταπήδηση; Αν όχι, μάλλον χωλένει η ερμηνεία των λέξεων.

    Σε αυτό το σημείο προσυπογράφω. Έχω ακριβώς την ίδια άποψη.


    Δεν ξέρω αν είναι σωστό να συγχέουμε την εκπαίδευση της σκλάβας, με την σχέση D/s. Υπάρχει διαφορά στόχων δεν νομίζετε;
     
  4. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    Λέμε (νομίζω) το ίδιο πράγμα, πως οι παλινδρομήσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται δεκτές (όταν αποτελούν συνήθεια)καθώς αυτό δεν συνάδει με την αρχική επιλογή, αναφερόμενη σε αλλαγή σημαντικών παραγόντων της ίδιας της σχέσης, εξού και υπήρξε ταύτιση απόψεων περί αρνητικής εξέλιξης (διάλυση της σχέσης). Δεν αναφέρθηκα σε αλλαγές - θέλω αμελητέας σημαντικότητας. Μίλησα για παράδοση ελέγχου, για έλλειψη εμπιστοσύνης κτλ. Γνώμη μου, είναι πως στα συγκεκριμένα σημεία (που όντως φαίνεται να μην υπάρχει συνειδητότητα επιλογής, κάτι που δεν σημαίνει πως η προσπάθεια εμπλοκής αποτελεί και λάθος , καθώς όλα αποτελούν εμπειρίες και χαρτογραφήματα), είναι επικίνδυνη η επιβολή από το κυρίαρχο μέλος , καθώς αγγίζεται το ζήτημα της συναίνεσης. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Κυρίαρχος δεν μπορεί να εμμένει στο ξανα-χτίσιμο της σχέσης.

    Με πολύ απλά λόγια: Θέλω τον έλεγχο εκεί, δεν τον επιθυμώ παραπέρα. Θέλω τον έλεγχο π.χ των οικονομικών μου, δεν επιθυμώ τον έλεγχο του νοικοκυριού μου. Η πρόταση όμως αναφέρθηκε στο επίπεδο του M/s. Στο D/s όσο γνωρίζω υπάρχει διαπραγμάτευση.

    Στο μυαλό μου οι σχέσεις αυτές παρότι πλαισιωμένες και παγιωμένες ως προς τους στόχους τους, διέπονται από μία μόνιμη δυναμική ως προς τον χαρακτήρα τους , εφόσον τα μέλη ζουν σε κοινωνία και δεν έχουν αποσυρθεί στα μπουντρούμια τους. Πιο επεξηγηματικά, ακόμη και αν κάποια είναι εκπαιδευμένη σκλάβα, έχει αποδεχτεί τον εαυτό της, βγαίνοντας από το σπίτι της και ερχόμενη αντιμέτωπη με την κοινωνική κριτική, μπορεί και πάλι - ανθρώπινα - να πέσει στην πλάνη της άρνησης των αναγκών της. Αυτό θα την φέρει ενδεχομένως και πάλι σε σημείο εκπαίδευσης. Το βέβαιο είναι όμως και πως συμβαίνει και πως η σχέση αποκτά αρνητικό πρόσιμο. Αρνήσεις θέλω και αναγκών, υπάρχουν σε όλο το εύρος της ζωής (πολλών) ανθρώπων, που αναγκαστικά έρχονται αντιμέτωποι με τη ρατσιστική κοινωνία που ζούμε απέναντι στην ελεύθερη ερωτική έκφραση των ανθρώπων. Όλες αυτές οι συμπεριφορές είναι ανθρώπινες και προσωπικά δεν τις αντιλαμβάνομαι καθόλου αφοριστικά. Έρχεται όμως η υπομονή/επιμονή του Κυρίαρχου στο να ξανα- εξηγήσει, εκπαιδεύσει κτλ για ακόμη μία φορά. Γι αυτό και είπα, για πόσο.
     
  5. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @Αναΐδα

    Πιστεύω από αυτά που διαβάζω ότι ίσως σας έχει μπερδέψει λίγο η χρονική σειρά των πραγμάτων που οδηγούν στο M/s.

    Άπαξ και μπεις στο M/s, έχεις μπει. Τέλος. Ό,τι έχει προηγηθεί, οποιαδήποτε συζήτηση, αμφιβολία, φόβος, πρέπει ή ήδη να έχουν εξαφανιστεί ή να είναι στην διαδικασία να εξαφανιστούν.
    Ανήκεις στο Κ να σε κάνει ό,τι θέλει. Ναι, ό,τι θέλει.

    Έχω λοιπόν την υποψία ότι περιγράφετε την διαδικασία πριν μπεις στο M/s και όχι αυτό που πρέπει να συμβαίνει κατά τη διάρκεια.
    Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στο M/s, το υ έχει το δικαίωμα να πει, "παραδίδω ως εδώ και όχι παραπέρα". Αυτό μπορεί να συμβεί στο D/s.

    Αυτό που λέω ενισχύεται από τον τρόπο με τον οποίο περιγράψατε τη σκλάβα στην τελευταία σας παράγραφο.
    Η σκλάβα λοιπόν και ειδικά η εκπαιδευμένη σκλάβα, βρίσκεται τόσο σταθερά, ήρεμα και γαλήνια στη θέση της που είναι σχεδόν αδύνατο κάτι εξωτερικό ή ακόμα και εσωτερικό να την μετακινήσει από εκεί.
    Ανήκει.
    Και επειδή ανήκει δεν την αφορά τι συμβαίνει και με ποιον τρόπο γύρω της σε μία ελαφρώς ντεκαβλέ και πουριτανή κοινωνία.
     
  6. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    @MauveDelastrange , σας εξήγησα την δική μου οπτική περί δυναμικής των σχέσεων. Η απολυτότητα με την οποία περιγράφετε μία τέτοιου είδους σχέση, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή. Ενδεχομένως να έχετε έρθει σε επαφή με σκλάβες, που άπαξ και μπήκαν στην σχέση, μετά την εκπαίδευση τους δεν είχαν ποτέ παλινδρομήσεις. Προσωπικά αγνοώ τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων καθώς και σε περιπτώσεις ιδιοκτησίας, οι σκλάβες όλο και κάτι θέλουν να αλλάξουν, όλο και κάποιο αγκαθάκι ακόμη θέλουν να βγάλουν, όλο και κάτι τις δυσκολεύει. Προφανώς έχουμε διαφορετικά βιώματα.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @MauveDelastrange : η εκπαιδευόμενη σκλάβα δεν αποτελεί ακόμη ιδιοκτησία με τον τρόπο που, σωστά, περιγράφετε λίγο πιο πάνω, η αίσθηση του ανήκειν, κυρίως βασισμένη στην επιθυμίια γι' αυτό, όντως υφίσταται, αυτό όμως που την κάνει να μην "την αφορά τι συμβαίνει και με ποιον τρόπο γύρω της σε μία ελαφρώς ντεκαβλέ και πουριτανή κοινωνία" δεν πρέπει να είναι αυτό, καθώς θα ήταν επίπλαστο, αλλά η δική της αποφασιστικότητα και η πεποίθησή της πως αυτό θέλει και δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα αλλιώς.
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Αναφέρθηκα αν δεν κάνω λάθος (γιατί είναι και αργά) στην εκπαιδευμένη σκλάβα, δηλαδή για ιδιοκτησία. Ζητώ συγγνώμη αν δεν ήταν ξεκάθαρο. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @MauveDelastrange : η εκπαιδευόμενη σκλάβα, αναπόφευκτα, εκπαιδεύεται για ιδιοκτησία, δεν αποτελεί όμως τέτοια αμέσως με την έναρξη της εκπαίδευσής της, θα αποτελέσει όταν και αν την τελειώσει, για τον συγκεκριμένο τουλάχιστον Κ. Παρ' ότι σε πολλούς θα ακουστεί τυπολατρικό δεν είναι τυχαία, ούτε άνευ ουσίας η διάκριση σε consideration collars, training collars, ownership collars της Old Guard και το M/s, ανήκει σε αυτή.
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Να σας πω την αλήθεια, προσωπικά, δε μαγευομαι από το εάν είναι κάποιος Dom ή Master.

    Συμφωνώ ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα υπό ποία έννοια όμως; Το πως φανταζεται κάποια ότι είναι το M/s και το πως είναι πραγματικά απέχει έτη φωτός και το παρατηρώ συχνά εδώ μέσα ακόμα και με το D/s το οποίο πολύ συχνά το μπερδεύουν με το T/b. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπειρία και δεν έχει δει τα ζόρια, έχει στο μυαλό της κάτι σαν τις 50 αποχρώσεις του γκρι ή όπως τέλος πάντων το πλαθει το μυαλό της, αλλά πάντα με ευχάριστες νότες και όχι με δυσαρεστες.

    Η μετατροπή και η μεταπηδηση από το ένα στατους στο άλλο είναι το ίδιο, αυτό είπα και όχι η εξέλιξη. Μήπως μπερδευτηκατε κάπου;


    Της εν δυνάμει σκλαβας εννοείτε μάλλον. Φυσικά και υπάρχει διαφορά διότι μια έμπειρη σκλαβα εκπαιδευεται ως προς τις απαιτήσεις του νέου Αφέντη της. Η εν δυνάμει άπειρη είναι μια γυναίκα υποτακτικης φύσεως που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν πάνω από όλα για τη δική της ασφάλεια σωματική και ψυχική.

    Κάτι που δεν κατάλαβα όμως ακόμα. Εφόσον εδώ προσυπογραφετε και έχετε την ίδια άποψη με τη δική μου

    Ένα σ όμως μπορεί να αποκαλείται έτσι όταν δεν ανήκει κάπου; Αντίστοιχα κάποιος λέγεται Μάστερ όταν δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο σ; Γνωρίζω πως ένα σ αποτελεί ιδιοκτησία παντού και πάντα στον Αφέντη του, εάν κάνω λάθος μπορείς να με διορθώσεις φυσικά.

    Πώς λέτε μετά ότι κάποιος τελείως άπειρος μπορεί να δηλώσει σκλαβος και ότι έχει M/s σχέση με μηδέν εμπειρία; Δεν νομίζετε πως απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό;
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  11. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    @Θρυαλλίς είπα πως θα στραφεί στο M/s δεν είπα πως θα είναι / δηλωνει σκλάβα, εννοώντας την εκπαίδευση της με αυτό το στόχο.
    Ως προς την επιλογή του Κυρίαρχου , αναφέρθηκα καθώς δε θεωρώ καθόλου τυχαίες τις ακόμη και υποσυνείδητες επιλογές μας. Κάποια που ''μαγεύεται'' όπως είπα , επιλέγει όπως διορθώνω έναν Master για να ασχοληθεί/να ζητήσει εκπαίδευση, ακόμη και για να συζητήσει πολλές φορές, σημαίνει πως ενδόμυχα έχει αποδεχτεί την απολυτότητα του. Για ποιό λόγο ξαναρωτώ σε αυτή την περίπτωση να μην στρέψει το βλέμα στο M/s αλλά να εμμένει στο D/s καθώς όπως είπατε κάποια που εμπλέκεται σε M/s σημαίνει απαραίτητα κατά τη δική σας γνώμη να έχει εξελιχθεί μέσω του D/s; Αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά, εξηγείστε το μου παρακαλώ. Γιατί εγώ δεν μίλησα πουθενά για δήλωση, χωρίς να υφίσταται εκπαίδευση ή Αφέντης.
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @Αναΐδα - Επειδή θεωρώ ότι ήδη έχω ξεχειλώσει το νήμα, θα χαρώ πάρα πολύ να μιλήσουμε κατ'ιδίαν παραπάνω επί του θέματος, όποτε το θελήσετε. Ευχαριστώ για τον διάλογο μέχρι στιγμής.

    @MasterJp - Καθόλου τυχαία και καθόλου άνευ ουσίας η διάκριση των κολάρων. Στα υπόλοιπα και πάλι συμφωνώ.