Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξαρτώμενη διαταραχή προσωπικότητας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος MrEntropy, στις 31 Αυγούστου 2016.

  1. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Υπεροχη σκηνη στην ταινια " ο θεος αγαπουσε το χαβιαρι" ειναι οταν η αικατερινη της ρωσιας, ομολογει στον βαρβακη οτι ουτε αυτη ως βασιλισσα ειναι ελευθερη να παιρνει αποφασεις!!!!!,
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Κρίμα που δεν ήμουν στη παρέα σας! Αν είχα τη νηφαλιότητα -που δε θα την είχα, αν εκτός απο γράππα "'επαιζε" και τσίπουρο - θα του πρότεινα να αφήναμε με τη σκέψη μας δυο -τρία νεογέννητα χωρίς καμιά φροντίδα, μητρική και ιατρική, να διαπιστώναμε κατά πόσο η προγραμματισμένη "ελευθερία" τους θα τους εξασφάλιζε την επιβίωση...
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Το θέμα είναι αν ξέρεις το γιατί θέλεις αυτό που θέλεις, αυτό που σε γεμίζει και το είδος της σχέσης που έχεις ,και αν αξίζει τον κόπο να σκάψεις για να βρείς αυτό το γιατί. Μεταξύ μας , ούτε αν ήσουν ψυχολόγος, μοριακή βιολόγος και έπαιζες τη θεωρία του Δαρβίνου στα δάχτυλα , θα μπορούσες να καταλήξεις σε ασφαλές συμπέρασμα , άσε που μπορεί και να έπεφτες στα βαριά.
    Οπότε, μια χαρά σε βρίσκω, keep walking...

    Σου αφιερώνω κι ενα τραγουδάκι, μαζί με την εισαγωγή του!  

     
  4. gaby

    gaby Guest

    Το άρθρο που μας έφερε o @MrEntropy μιλάει για έναν νεαρό που χώρισε από την σχέση του επειδή η σχέση δεν άρεσε στη μαμά του και μετά πήγε σε ψυ διότι ήταν τρομερά λυπημένος από την απώλεια της σχέσης.

    Τί σχέση έχει αυτό με το οποιοδήποτε υποτακτικό, κατά την BDSM έννοια, πρόσωπο; Για τα kinks που του αρέσουν, άλλος αποφάσισε, τα έθεσε μήπως στην κρίση των γονιών του; Για να είναι kinky εν γένει;

    Αυτό που συμβαίνει με το υποτακτικό πρόσωπο είναι ότι πολώνεται στις ρητές ή υπόρρητες υποσχέσεις που έχει δεχτεί από τον Κυρίαρχο πρόσωπο και το πολύ να εξαρτάται από την ικανοποίηση της επιθυμίας του.

    Ισχύει και αυτό, για όλους

     

    (by tiger lillies)

    Είναι θέμα ανατροφής το πώς θα είναι κάποιος στο κοινωνικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με τον Jung, θέμα ανατροφής από πατέρα. Υποθέτω πως στο κοινωνικό περιβάλλον έχει ο καθένας μια συμπεριφορά ποικιλοτρόπως ομαλοποιημένη από ανατροφή, αγωγή, γενική παιδεία, ειδική παιδεία, εμπειρία και στόχους. Από κει και πέρα η ψυχή του το ξέρει. Γενικά δεν πιστεύω στον υποτακτικό "δύο σε ένα" πολλώ δε να το θεωρήσω προτέρημα ή δεδομένο πως κάποιος θα είναι ο τόσο καλός υποτακτικός στον Κύριό του και ο τόσο ενεργητικός κλπ στα υπόλοιπα. Όσο δεν ικανοποιείται η ανάγκη του υποτακτικού προσώπου να ανήκει και να υπηρετεί - αν υποτεθεί ότι έχει αυτές τις ανάγκες, γιατί δεν είναι δεδομένο - τόσο θα βγάζει διάφορα στο περιβάλλον του, και στου εργασιακό, τα οποία διάφορα θα παρεξηγούνται για κάτι που δεν είναι. Το τεστ του Αρκά, δεν είναι παρά το Jung Myers Briggs τεστ προσωπικότητας, προσαρμοσμένο στους χαρακτήρες του Αρκά. Το γνήσιο τεστ δίνει δεκαέξι βασικούς τύπους προσωπικότητας με ποσοστά στα τέσσερα δίπολα που ορίζει ως κύριες παραμέτρους. Δεν εξετάζει πώς απέκτησαν τις συμπεριφορές τους αυτοί όλοι οι άνθρωποι και αν κάποια χαρακτηριστικά εμείς εδώ τα αντιλαμβανόμαστε ταυτόχρονα ως υποτακτικά χαρακτηριστικά, ανακατεμένα με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και σε κοινωνική έκφραση και προβολή - το τεστ μετράει αντιδράσεις και συμπεριφορές σε κοινωνικές καταστάσεις - δεν φανερώνουν απολύτως τίποτα ως προς υποταγή.

    Έλα τα καημένα τα μωρακια τώρα! Φαντάζεσαι;

    Μα … τι σε έχει πιάσει με τα παραδείγματα - αυτογκόλ, τελευταία;  
     
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Τα τσιπουράκια μπορούμε να τα κάνουμε εδώ, οι δυο μας και όποιος/α άλλος/η θα ήθελες. Μόνο μην μπλέξουμε στην πάρλα τα μωρά. Ας το πιάσουμε απ' την εφηβεία και πέρα, που κάποιος - θεωρητικά πάντα - είναι σε θέση να αξιολογήσει αρκετά καλά κάποιες έννοιες και να λάβει κάποιες αποφάσεις. Ευτυχώς τα μωρά μάλλον δεν αμπελοφιλοσοφούν.
    Ούτε έχουν ακόμα τα μυαλουδάκια τους γεμάτα απαγορεύσεις και πρέπει.  
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Σύμφωνοι

    [/QUOTE] Το γνήσιο τεστ ..... Δεν εξετάζει πώς απέκτησαν τις συμπεριφορές τους αυτοί όλοι οι άνθρωποι και αν κάποια χαρακτηριστικά εμείς εδώ τα αντιλαμβανόμαστε ταυτόχρονα ως υποτακτικά χαρακτηριστικά [/QUOTE]

    Εμ αυτό είναι το ζόρι ,να βρείς το γιατί...και αν το βρείς να το αντέξεις (ενδεχομένως)


    [/QUOTE]Έλα τα καημένα τα μωρακια τώρα! Φαντάζεσαι;

    Μα … τι σε έχει πιάσει με τα παραδείγματα - αυτογκόλ, τελευταία;  [/QUOTE]

    Αυτή την παπαριά οτι ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να γεννηθεί ελεύθερος η γεννιέται ελεύθερος , δεν θυμάμαι ακριβώς τη διατύπωση, την έχει πει ο Ρουσώ - ή ο Ράσσελ; , επίσης δε θυμάμαι , από Ρ πάντως αρχίζει- ...
    Και ρωτάω εγώ , δεν είναι εξαρτημένοι από το πρώτο λεπτό της γέννησης τους οι άνθρωποι; Μπορούν να επιβιώσουν χωρίς την εξάρτηση αυτή; Πόσο ελεύθερο είναι ένα όν που από την πρώτη στιγμή της αυτοτελούς ύπαρξής του εξαρτάται η επιβίωση του απο την μάνα του; Tί είναι η ελευθερία τελικά;
    Που το είδες το αυτογκόλ δεν κατάλαβα ...
     
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αν μου επιτρέπετε την "μαϊντανοσύνη", αφού την παπαριά περί προγραμματισμού εγώ την έβγαλα στον αφρό ( άλλο αν υπογράμμισα, ότι ήταν προϊόν αμπελοφιλοσοφίας aka "κουβέντας καφενέ" για να περνάει η ώρα ). Ας το πάω στ' άκρα και ας πω, ότι όλοι είμαστε εξαρτημένοι απ' την λήψη τροφής και νερού, αλλιώς θα ψοφήσουμε.
    Εκτός και κάποιος/α δεν έχει ανάγκη ούτε απ' αυτά, για να ζει ( αφού φτάσαμε σε τέτοια σημεία υποκειμενικότητας, δεν αποκλείω να διαβάσω/ακούσω κάποτε και αυτό ).
    Τώρα πως γίνεται μονίμως, να φεύγουμε απ' το "ειδικό" και μετά περισσότερο ή λιγότερο λογικών αλμάτων, να πηγαίνουμε όχι στο "γενικό" αλλά παντελώς "αλλού", είναι μάλλον το "γούστο" της όποιας συζητήσεως ή "συζητήσεως". Δεν λέω, γουστάρω πολύ και να "μιλάω" και να διαβάζω/ακούω τις απόψεις των άλλοι, ακόμη και τις πιο απίθανες - για μένα πάντα -.
    Είναι ο υποτακτικός χαρακτήρας διαταραγμένος ή "διαταραγμένος"? Γουστάρει κάποιος/α, να παίρνει κάποιος/α άλλος/η τις αποφάσεις για κάποιους τομείς της ζωής του/της?
    Έχει παραχωρήσει συνειδητά την όποια εξουσία ή "εξουσία" σε κάποιον/α άλλο/η? Αν ναι, σε μένα φτάνει και περισσεύει. Από κει και πέρα, οποιαδήποτε συζήτηση ή "συζήτηση" γίνεται πάνω στο θέμα, - ξανά για μένα - είναι για να περνάει η ώρα. Ή να ικανοποιείται η όποια περιέργεια μου για μάθηση, τίποτ' άλλο. Για σας δεν το γνωρίζω και ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει καν να το κρίνω. Μάλλον όλοι/ες έχουμε τους λόγους μας, για να καταπιανόμαστε με κάποια πράγματα. Και κείνους, όσο και να είναι ειδήμων στη χρήση της κρυστάλλινης σφαίρας κάποιος, μάλλον δεν μπορεί να τους διακρίνει ( εκτός και είναι τόσο λαγωνικό, που θα του/της έφτανε να μυρίσει τα νύχια του/της και να ξετρυπώσει το "θήραμα" απ' την κρυψώνα του ).

    Ας βάλω κι εγώ ένα song...έτσι, στο ξεκούδουνο...Μια γουλιά καφέ στην υγειά σας... 

     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

  9. gaby

    gaby Guest

    Λύστο μόνος σου και έλα να μας πεις  

    Ε, ναι, αν το είχες καταλάβει δεν θα το έκανες κιόλας.

    Κάνεις μια ερώτηση υποθετική η οποία δεν βασίζεται σε παρατήρηση αλλά σε υποθέσεις δικές σου και η υποθετική αυτή ερώτηση δεν στέκει τόσο πολύ που ούτε εσύ μπορείς να την στηρίξεις, τί άλλο είναι από αυτογκόλ; Αφού εσένα φωτογραφίζουν οι υποθέσεις σου και όχι το φαινόμενο για το οποίο μιλάς;

    Άντε και να πούμε ότι λόγω ανεβασμένης ηθικής και αισθητικής δεν πειράζει, με τη λογική τί γίνεται; Την κοινή λογική;
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    O ανθρωπος αναρωτιέται μόνο όταν παρατηρεί;
    ...Aσε που θα μπορούσα να ανασκευάσω αυτή την ρήση , (που την βρήκα: «Ο άνθρωπος γεννήθηκε λεύτερος. Κι όμως, σ’ ολόκληρη τη γη είναι αλυσοδεμένος.» , η δεύτερη πρόταση βέβαια, σωστή είναι) θετικά, αναφέροντας την παγκοίνως γνωστή, την καθημερινά παρατηρούμενη , την σίγουρη, αδιαμφισβήτητη ,απόλυτη εξάρτηση του νέου ανθρώπου απο τους γεννήτορες του .
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Η υπόθεση που κάνεις είναι ότι καταρρίπτεται η έννοια της ανθρώπινης ελευθερίας λόγω της ανημποριάς του βρέφους   Δε νομίζω ότι εννοεί αυτό ο φιλόσοφος όταν λέει "αλυσοδεμένος"  

    Και είναι ιδιαίτερα συζητήσιμη η ανθρώπινη ελευθερία, για ένα άλλο νήμα πιθανόν, γιατί εδώ μιλάνε για το σχετικά ταπεινό θέμα πρωτοβουλίας υ σε περίπτωση άρρωστου Κ που δεν παίρνει ή αργεί να πάρει τα φάρμακά του  

    Ας μου επιτραπεί και εμένα μια υπόθεση στο βρόντο, πολύ φοβάμαι ότι όταν έρθει η ώρα εκείνη κάποιοι από μας θα πάνε από εγκεφαλικό λόγω φόρουμ, από flame bait στο υποφόρουμ που θα έχει γίνει ως τότε για "BDSM ΚΑΠΗ"  

    Edit: Φυσικά και ο άνθρωπος δεν αναρωτιέται μόνον όταν παρατηρεί, πόση φαινομενολογία πχιά, όμως όταν κάνει χρήση της υπόθεσης ως τμήμα του επιχειρήματός του, τότε η υπόθεση πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά για να στέκει, αλλιώς δεν είναι τμήμα επιχειρήματος είναι έκφραση εαυτού. Θα μου πεις υπάρχει κάτι το μεμπτό; Όχι βέβαια! Κομμάτι της ελευθερίας του καθένα είναι. Πλην, τον αντιπροσωπεύει αυτό που υποθέτει, τότε. Αυτόν, όχι το φαινόμενο.
     
    Last edited by a moderator: 2 Σεπτεμβρίου 2016
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Κατ αρχήν , για τα χάπια του Κ μιλάνε σ άλλο νήμα, εδώ μιλάμε για διατεταραγμένες προσωπικότητες  
    Δεύτερον, δεν κάνω καμιά υπόθεση ότι καταρρίπτεται η έννοια της ανθρώπινης ελευθερίας λόγω της ανημποριάς του βρέφους, απλά λέω πως η ρήση πως ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος είναι μπαρούφα, γιατι οταν γεννιέται είναι βρέφος και τα βρέφη ΔΕΝ είναι λεύτερα!  
    Τρίτον...ραντεβού στα βουδουσοΚΑΠΗδικα! ...και που ΄σαι...φέρε και κείνα τα πορτοκάλια που μας είχες υποσχεθεί , να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας μη μας πιάσει καμιά πνευμονία καθώς θα ξημερωνόμαστε συζητώντας περί ελευθερίας γύρω απο το σβησμένο τζάκι ...