Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εργασία και "χαρά"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος _voltage_, στις 25 Ιανουαρίου 2017.

  1. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Επειδή συνήθως αυτές οι περίοδοι δεν προκύπτουν στα ξαφνικά…
    ο πιο ευφυής τρόπος αντιμετώπισης που έχω συναντήσει και που κάνει το ds να βγαίνει κερδισμένο από μια τέτοιου τύπου περίοδο έντασης, είναι όταν ο Κ την έχει προβλέψει και την έχει κάνει “δική του υπόθεση”, δείχνοντας σαφέστατα ότι τον αφορά πολύ προσωπικά και η επαγγελματική πορεία της υπό του, δίνοντας εντολή/ες στην κατεύθυνση της εξέλιξης της καριέρας της. Πριν καλά καλά προλάβει να το ζητήσει η ίδια.

    Σ αυτή τη περίοδο ο Κ κάνει ακριβώς αυτό: μανατζάρει την υπό του. Ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του Κ, το management μπορεί να είναι micro και ο Κ να μπαίνει στις λεπτομέρειες ή macro με τον Κ να δίνει αδρές κατευθύνσεις.

    Από εμπειρία, το ds όχι απλώς δεν περιορίζεται, μπορεί να γίνει και πιο απαιτητικό. Αυτό που αλλάζει, εν μέρει, είναι το περιεχόμενο των απαιτήσεων. Πχ Οι καθημερινές αναφορές αφορούν και τη δουλειά ή τη πορεία του όποιου project.

    Η απόλαυση από την επιτυχία μιας τέτοιας περιόδου είναι διπλή: Η υπό έχει κάνει περήφανο τον Κ της καταφέρνοντας κάτι σημαντικό γι αυτήν.
    Και τριπλή: η υπό ξέρει βαθιά μέσα της ότι ο Κ της ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της σε όλα τα επίπεδα. Και είναι ευγνώμων γι αυτό. Ο Κ δέχεται αυτή την ευγνωμοσύνη.
    Και τετραπλή: Όλη η περίοδος έντασης για την υπό είναι ηδονική. Ερωτικοποιείται. Αφού αφορά την επιθυμία του Κ της. Ο στόχος δεν διαχωρίζεται από τον δρόμο προς αυτόν. Η ζωή της υπό διατηρεί ενότητα με άξονα το ds και κέντρο τον Κ της.

    Εν κατακλείδι, βρίσκω σημαντικό (και έξυπνο) η δουλειά της υπό να μην μπαίνει ανταγωνιστικά με το ds αλλά να εντάσσεται, να υπόκειται σ αυτό.

    Αν συμβαίνει στον Κ μου… Δεν έχω κανόνα. Έχω αντιδράσει διαφορετικά, ανάλογα το επίπεδο της σχέσης που βρίσκομαι. Γενικά θα έλεγα πως η ήρεμη αποδοχή των αναγκών του άλλου είναι ειδοποιό χαρακτηριστικό μιας σχέσης με εμπιστοσύνη και συντροφικότητα, είτε είναι ds είτε όχι.
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Σευχαριστω για την τοποθέτηση, έχω όμως κάποιες απορίες.

    Πως μπορεί να συμβεί αυτό που αναφέρεις εάν το Κ και το υ είναι από διαφορετικούς κλάδους ή/και δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς;

    Πώς γίνεται ο Κ να ξέρει τι χρειάζεται η καριέρα της υ; Γιατι φυσικά και καταλαβαίνω ότι ξέρει τι χρειάζεται το υ του αλλά από την άλλη αν ο ένας ειναι δικηγόρος και ο άλλος γιατρός;

    Ή ο ένας ειναι ταξιτζης και η άλλη είναι στις πωλήσεις;

    Θέλω να πω καταλαβαίνω να διαχειριστεί το υ του αλλά πως μπορεί να πάρει αποφάσεις για την καριέρα του; Με ποιο κριτήριο θα το κανει;

    Ευχαριστώ.
     
  3. stratos83

    stratos83 Regular Member

    Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά.

    Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Με συγχωρείς αλλά δεν βλέπω που απαντάς στην ερώτηση.

    Νομίζω δλδ ότι στην ερώτηση "μα πως μπορεί?" απαντάς "ω ναι σίγουρα μπορεί με οποίο τρόπο επιθυμεί".

    Ναι αλλά πως;  
     
  5. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Κριτήριο του είναι η επιθυμία του για το πώς θέλει να δει την υπό του.

    Μια καλή απάντηση για μένα, είναι να τη δει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες, ικανότητες και ευκαιρίες της, ορθολογικά και απαλλαγμένα από περιττούς φόβους και λοιπά βαρίδια.

    Αυτό,κατά τη γνώμη μου, δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις του K επί του αντικειμένου εργασίας της υπό του. Οι ειδικές γνώσεις αφορούν στα επιμέρους. Τα επιμέρους τα ξέρει η ίδια η υπό και μπορεί, αν χρειάζεται, να τα επικοινωνήσει μαζί του ως data.

    Ο Κ, μέσω των εντολών του, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της προσπάθειας, δλδ την υπενθύμιση του μέτρου, της οικονομίας, του γενικότερου στόχου, αλλά και του συνολικότερου τοπίου, κάτι που ο βουτηγμένος στη ροή της δουλειάς είναι αρκετά σύνηθες να χάνει και να τείνει να υπερβάλλει, να απογοητεύεται, ή να ξεστρατίζει.

    Κοινό νου χρειάζονται αυτά, ορθολογισμό και την αναγκαία απόσταση που επιτρέπει την αντίληψη του συνολικού. Και το βασικό εργαλείο του ds: την επιθυμία Του (ή εντολή Του)
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @de7 @soutzoukakia σας ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις. Θεωρώ όμως ότι δεν γίνομαι κατανοητή στο ερώτημα μου ( ίσως εκτός από αυτό που είπες για τα επιμέρους σουτζ. )

    Θα παρακαλούσα λοιπον να μην επεκταθουμε, ειδικά από τη στιγμή που κάπου κάτι δεν γίνεται κατανοητό γτ θα ήθελα να κρατήσω αυστηρά το νήμα εντός θέματος και σε αυτό το σημείο μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγουμε από το D/s M/s και φόρτος εργασίας.

    Και πάλι ευχαριστώ.
     
    Last edited: 28 Ιανουαρίου 2017
  7. de7

    de7 s

    Ας μου επιτραπεί να αποσύρω τα posts μου εφόσον η νηματοθέτρια θεωρεί ότι δεν γίνεται κατανοητή.

    ευχαριστώ
     
  8. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Δυο δρόμοι για τα υ καριέρας:

    Το Κ εισπράτει ποσοστό από το μηνιάτικο μπαγιόκο (χαρτζηλίκι) -> Θα υπάρξει συνετή διαχείριση απο Κ πλευράς. Μπορείτε να ατενίζετε το παρόν και μέλλον του εργασιακού σας βίου με αισιοδοξία.

    Το Κ δεν εισπράτει το ποσοστό του από το μηνιάτικο μπαγιόκο (χαρτζηλίκι) -> Η Παναγιά κοντά σας   Ας προσέχατε.
     
  9. yannouli

    yannouli busy mind

    καλή μου @MauveDelastrange , μια δική μου μικρή εμπειρία μπορώ να παραθέσω, δεν ξερω αν καλύπτει το σκεπτικο του νήματος

    Οταν βρεθηκα σε περίοδο έντονου στρες και αγχους λόγω δουλειάς , αυτο που εμένα με βοήθησε πραγματικά και ουσιαστικά
    ήταν να μοιράζομαι τις σκεψεις και τις αγωνίες μου με τον Κ μου καθημερινά. Σιγουρα πιστευω οτι έχει να κάνει με την γενικότερη
    εμπιστοσύνη που εχω σε Εκεινον , αλλά ήξερα πως θα ήταν αντικειμενικός.
    Ο τρόπος που σκέφτεται , πιο ώριμα και πιο μεστά απο μένα , ο τρόπος αξιολόγησης των πραγμάτων και η αυστηρή ματιά του
    ήταν για μένα όλα όσα δεν είχα και χρειαζόμουν, ωστε αντικειμενικά να βρω τρόπους για να ανταπεξέλθω στην πίεση και στην κούραση
    της δουλειάς , αλλά και ταυτόχρονα να αποσυμπιεζομαι ψυχολογικά.
    Ηταν ισως ο μόνος άνθρωπος που θα μου έλεγε τα στραβά και τα θετικά της κατάστασης που βίωνα γνωρίζοντας εμενα και την ιδιοσυγκρασία μου
    με γνώμονα να πραγματοποιήσω αυτο που ηθελα, να τα καταφέρω.

    Για να τα καταφέρω λοιπόν, έπρεπε να βρω τρόπους να συνεχίσω τα πράγματα στους ίδιους ρυθμούς ότι κι αν συμβαίνει. Σιγουρα κάποιες
    φορές ένιωθα απίστευτη κούραση αλλά συζητώντας έλυνα τα προβλήματα που είχα στο μυαλό μου και τουλάχιστον είχα ψυχική ηρεμία.

    Δεν ειμαι σίγουρη οτι θα μπορούσα να είχα εγω τέτοια συμπεριφορά σε αντιστροφη περίπτωση. Χάνομαι στα κενά και χρειάζομαι αναλυτική
    επεξήγηση των όσων συμβαίνουν, πραγμα που δεν συνηθίζουν εύκολα να κάνουν οι Κ . Το πιο πιθανό ειναι να με ενοχλούσε ναι αλλά θα προσπαθούσα να βρω τρόπους για να τον ξεκουράζω.

    Πιστευω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις, η ξεκούραση ψυχική και σωματική ειναι το κλειδι για να διατηρηθουν οι αντοχές. Δεν δοκιμάζονται
    οι σχέσεις υπο τέτοιες συνθηκες, πολλαπλασιάζεται η πραγματική χημεία.
     
  10. stratos83

    stratos83 Regular Member

    Δεν ξέρω κανέναν που να έχει φτάσει στην κορυφή χωρίς πολλή δουλειά. Αυτή είναι η συνταγή. Δεν θα σε οδηγήσει πάντα στην κορυφή, αλλά θα σε φέρει αρκετά κοντά.

    Μάργκαρετ Θάτσερ, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός
     
  11. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    για να μη βρεθώ σε τέτοιες καταστάσεις, αρχίζω με την πρόσθεση αλλά παίζω και με την αφαίρεση ώστε αυτή, όταν γίνει αναγκαία, να μη προκαλεί διαταραχές, τριβές και αμφιβολίες .

    δεν αρχίζω μια σχέση βουλιμικά. δεν πέφτω με τα μούτρα φορτώνοντας την υ με διακονήματα σαν να μην υπάρχει αύριο. η βουλιμία δεν δείχνει αυτοκυριαρχία και υπευθυνότητα. εξάλλου η βουλιμική προσέγγιση εκτονώνει γρηγορότερα τα πάθη από ότι τα πυροδοτεί. γρήγορα τόσο ο Κ όσο και η υ βρίσκονται με μια θηλιά στο λαιμό ασφυκτιώντας. τελικά η σχέση καταλήγει να είναι ένα κατοστάρι και όχι μαραθώνιος. η αλλαγή ρυθμού σε ένα κατοστάρι έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε ένα δρόμο μακριάς προοπτικής απορροφάται άνετα. βιαστικός και φορτικός υπήρξα μόνο όταν αδιαφορούσα. εσφαλμένα θεωρήθηκε «πάθος» αλλά ήταν… «ξεπέτα», ή τουλάχιστον προοριζόταν για κάτι τέτοιο.

    βάζοντας μυαλό και υψηλούς στόχους, έμαθα να προχωρώ βήμα βήμα δοκιμάζοντας, αξιολογώντας, χρονομετρώντας, καταγράφοντας . η ζωή της υ μελετάται ενδελεχώς και καθορίζονται τα όρια και οι απαγορευμένες ζώνες. από την αρχή όλα αυτά λαμβάνονται υπόψιν . κοιτώντας τα μακροπρόθεσμα οφέλη, θεωρώ δεδομένο ότι η ζωή της υ μπορεί να υποστεί αλλαγές επαγγελματικής, κοινωνικής, οικογενειακής προέλευσης και θα με θεωρούσα αστείο να τρέχω πίσω από αυτές τις αλλαγές .

    προσθέτω, επιβάλλω καθήκοντα, αλλά ξαφνικά αφαιρώ ή τροποποιώ κάτι. η εμπειρία μού έχει δείξει ότι η ένταση της αίσθησης του απόλυτου ελέγχου δεν είναι πάντα σε αναλογία με την δυσκολία του αλλά με την πυκνότητά του. κρίσιμο να κατανοηθεί και να βιωθεί από την υ η έννοια της πυκνότητας. η κυριαρχία μπορεί μερικές φορές να περιοριστεί χρονικά αλλά να είναι τόσο έντονη η επίδρασή της ώστε η αίσθησή της να διαχέεται και να ιονίζει όλο το 24ωρο.

    Με την προσθαφαίρεση οικοδομείται ένα πλαίσιο έτοιμο για προσαρμοστικές αλλαγές ώστε να μη δείχνει ότι κλονίζεται όταν αντικειμενικές συνθήκες απαιτούν χαλάρωση.

    Η πλαστικότητα του πλαισίου και των κανόνων του δεν υποδηλώνει υποχωρητικότητα. Θα έλεγα μάλιστα ότι το κάνει πιο ασφυχτικό, αφού δεν παρουσιάζει ρωγμές και κατάγματα. Δέχεται και απορροφά κλυδωνισμούς και επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Ταυτόχρονα αλλάζει κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά του (πρωτόκολλο) και ανανεώνεται. Δεν θρυμματίζεται με την πρώτη δυσκολία. δεν δημιουργεί άγχος σε κανέναν και κυρίως στην υ ωθώντας την να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις της.
     
  12. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Πάντως σε όλες τις περιόδους της ζωής μου που είμαι σε πίεση λειτουργώ απίστευτα καλά, σε όλα τα επίπεδα, είμαι και πολύ πιο ήρεμος και πιο "γεμάτος"
     
    Last edited: 30 Ιανουαρίου 2017