Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ερώτιση προς Κυρίαρχους

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 24 Ιουνίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πόσο τακτικά ρωτάτε τον υποταγμένο σας "πώς νοιώθεις" (ή κάτι ανάλογο) κατά την διάρκεια ενός session ή ακόμη και μιας τιμωρίας;
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Συνήθως αυτό το δηλώνει ο υποταγμένος από μόνος του. δηλαδή ενημερώνει τον Κυρίαρχο για το αν απολαμβάνει το session η αν έχει πρόβλημα. Βέβαια όταν δεν είναι gagged αλλιώς πως να μπορέσει να απαντήσει ?
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Εννιά φορές στις δέκα ο υποταγμένος είναι "too high", χωρίς αυτό να σημαίνει "everything OK" Κωνσταντίνε, εκτός αυτού (αφορά females καθως δεν έχω εμπειρία με males), μια submissive (όχι kinky sensualist, pain slut or plain masochist) στην προσπάθειά της να δώσει στον Dom αυτό που αυτή πιστεύει πως εκείνος θέλει, δεν θα εκδηλώσει την όποια δυσφορία ξεπερνόντας μεν έτσι τα όρια της αλλά και θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο χωρίς πραγματικό λόγο, ακόμη και στην περίπτωση που μόλις έχουν γνωριστεί.

    Η ερώτιση θα μπορούσε νε είχε τεθεί και με διαφορετικό τρόπο, "ποιό ποσοστό της ευθύνης για την εξέλιξη του session πιστεύετε πως ανήκει στον Dom και ποιό στην sub;"

    Θυμίζω την (ζοφερή) συζήτηση περί safeword αλλά και την (εξ' ίσου ζοφερή) συζήτηση περί του ποιός είναι ο πραγματικός σκλάβος, όπως επίσης και την απορία του sakis3000 "αν της πω πάνω στην έκστασή μου, κόψε με κομματάκια, τί θα κάνει;".

    Τα πράγματα κατά την διάρκεια μιας τιμωρίας είναι ακόμη πιο περίπλοκα και συναισθηματικά φορτισμένα για την sub, τι μεθόδους ακολουθούν οι Dom/mes του forum στο θέμα;
     
  4. Mayros_lykos

    Mayros_lykos New Member

    τι σοι κυριαρχος ειναι αν δεν γνωριζει πως νιωθει ο υποταγμενος???
    πως θα εμπιστευτει ο υποταγμενος τον κυριαρχο του απο τι στιγμη που δεν ξερει ο κυριαρχος βασικα πραματα (προσωπικη αντιληψη)
    θεωρω οτι πρωτα απο ολα πρεπει να υπαρχει μια πολυ ουσιαστικη σηζητηση
    αν και θα ελεγα οτι πρωτα πρεπει να υποταχθουν οι ιδιοι πριν υποτασουν αλλους....

    αρχεσθε μαθων αρχειν επιστισει ελεγαν οι αρχαιοι (sorry για τα ορθογραφικα)
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Μαύρε Λύκε, ο κυρίαρχος ρωτάει ακριβώς επειδή θέλει να γνωρίζει πώς νοιώθει ο υποταγμένος. Διότι αν νομίζει ο κυρίαρχος ότι μπορεί να ξέρει ανα πάσα στιγμή πώς νιώθει ο υποταγμένος, τότε μάλλον είναι λίγο επικίνδυνος <s> Εκτός από αυτό, είναι λογικό από την πλευρά του κυρίαρχου να θέλει από τον υποταγμένο αυτά που δέχεται να τα δέχεται συνειδητά. Με την ερώτηση ο υποταγμένος είναι αναγκασμένος να συνειδητοποιεί τι νιώθει και με αυτό τον τρόπο αποδέχεται την ευθύνη του για τη συγκεκριμένη σκηνή.

    Η εμπιστοσύνη του κυριαρχημένου, βασίζεται μεταξύ άλλων και στο ότι ο ίδιος ο κυριαρχημένος δέχεται τη συνυπευθυνότητά του για ότι συμβαίνει με αυτόν ως επίκεντρο. Το να τα αφήσει όλα στους ώμους του κυρίαρχου, την ευθύνη για τη σκηνή, την ευθύνη για το πώς θα αισθανθεί ο κυριαρχημένος, την ευθύνη για την τήρηση των όποιων ορίων, δεν είναι εμπιστοσύνη, είναι απλά φυγή, αποφυγή και οπωσδήποτε αδυναμία κ.λ.π.

    Και με τη συζήτηση δε βρίσκει πάντα κανείς άκρη. Πώς να ξέρει ένας άπειρος υποτακτικός τι θα αισθάνεται σε μία σκηνή και να το βγάλει καθαρά στη συζήτηση; Ανάλογα με τον χαρακτήρα του θα υποεκτιμήσει ή υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του, θα προβάλει τις προσωπικές του προκαταλήψεις κ.ο.κ. Θα μου επιτρέψεις να σου θυμήσω την παλιά έκφραση των Ρηγάδων "άλλο να γ...ει κανείς και άλλο να μιλάει για γ....σια". Έχω διαβάσει στο διαδίκτυο για περιπτώσεις υποτακτικών που επέμεναν ότι τους αρέσει το μαστίγωμα, αλλά με το πρώτο χτύπημα σε μία r/l σκηνή φώναζαν το safeword τους. Αυτό συνέβαινε γιατί υπέθεταν απλά ότι θα τους άρεσε το μαστίγωμα, που είχαν γνωρίσει μόνο σε εικονικό επίπεδο.
     
  6. Mayros_lykos

    Mayros_lykos New Member

    γιαυτο υπαρχει το safeword Tender_Lilly
    ρωταμε δεν λεω αλλα μονο στην αρχη οσο μαθαινει ο ενας τον αλλο...
    μετα δεν εχει νοημα
    τι σοι κυριαρχια ειναι αυτη?
    εκτος αν μιλαμε για ανεγκεφαλους κυριαρχους ή αυτους που εχουν χαμηλη νοημοσυνη και δεν θυμουνται η δεν γνωριζουν τον υποταχτικο τους
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αναντίρρητα "άρχεσθαι μαθών άρχειν επιτάσσει" όμως

    1/ Το thread αναφέρεται ρητά σε session ή τιμωρία εκεί τα πράγματα "ελαφρώς" διαφορετικά απλού άρχειν έσονται.
    2/ πιστεύεις πως ο Κυρίαρχος πρέπει να έχει και ικανότητες medium (ιδιαίτερα ισχυρές αν έχει γνωρίσσει την sub πριν μερικές ώρες και έχουν συμφωνήσει απλά για ένα πρώτο session) ?
    3/ ναι, πρέπει να προϋπάρχει μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, σε τι όμως αυτή βοηθάει τον Κυρίαρχο να ξέρει πως νοιώθει ο υποτακτικός;
    4/ Το να ρωτήσει ο Κυρίαρχος "πώς νιώθεις" ή "θέλεις/δέχεσαι να συνεχίσεις" ή κάτι ανάλογο τον κάνει λιγότερο Κυρίαρχο;
    5/ Κάθε Κυρίαρχος πρέπει να ξέρει τις αντιδράσεις (σωματικές και ψυχικές) κάθε υποτακτικού που θα βρει στον δρόμο του;

    θα ήθελες να μοιραστείς μαζί Μ/μας ποια είναι αυτά τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο Κυρίαρχος για να τον εμπιστευθεί ο υποτακτικός ;
     
  8. Mayros_lykos

    Mayros_lykos New Member

    το να ρωταει στα πρωτα sessions μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο αλλα
    μετα απο μερικα sessions δεν το καταλαβαινω...sorry κιολας
    για ενα τυχαιο session με καποιον τυχαιο ναι ειναι αναγκαιο
    απο την αλλη θεωρω οτι ο κυριαρχος πρεπει να "μαθει" αυτον που υποτασει...

    σαφως μια πολυ καλη επικοινωνια ειναι καλοδεχουμενη αλλα δεν συμβαινει παντα αυτο...
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο Κυρίαρχος επιβάλλεται να μάθει αυτόν τον οποίο υποτάσσει, δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει κάτι το οποίο δεν γνωρίζει πως λειτουργεί.
    Παρ' όλα αυτά (εξ' ου και το "πόσο τακτικά" στην ερώτιση), είναι, πιστεύω, λάθος να θεωρήσει πως γνωρίζει πάντα και σίγουρα δεν είναι υποτιμητικό.
    Επιπλέον πιστεύω πως, ιδιαίτερα για αρχάριες sub, είναι καλό να τους δωθεί η ευκαιρία να εκφράσουν πως νοιώθουν ακριβώς την στιγμή που το νοιώθουν (και, που τακτικά δεν έχουν το θάρος να το κάνουν) και ν' αντιμετωπισθούν τυχόν αρνητικά συναισθήματα εν τη γεννέση τους από την πλευρά του Κυρίαρχου.
     
  10. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Το να ρωτάει ο Κυρίαρχος την υποτακτική πως αισθάνεται είναι απαραίτητο τόσο στα αρχικά στάδια όσο και στα μετέπειτα. Δηλώνει καθαρά υπευθυνότητα και σε καμία περίπτωση αβεβαιότητα. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες καθώς και ότι δεν είναι πάντα ίδιες οι αντιδράσεις μας. Και τι γίνεται στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια ένος session θέλει να προσποιηθεί ότι αυτό που γίνεται δεν της αρέσει και δεν το συζήτησε απο πρίν γιατί της βγήκε στην διάρκεια? Πρέπει ο Κυρίαρχος απλά κρίνοντας από τις αντιδράσεις να σταματήσει?

    Οι περισσότεροι Κυρίαρχοι που έχω γνωρίσει θέλουν η υποτακτική να αντλεί ευχαρίστηση από αυτό που γίνεται. Είναι και αυτός ένας λόγος που τους οδηγεί στο να ρωτάνε συχνά για το πως νοιώθει. Είναι πιστεύω ο αμεσότερος τρόπος για να μάθεις την υποτακτική σου και να ξέρεις πως αισθάνεται ανά πάσα στιγμή.
     
  11. SaMoYeT

    SaMoYeT Regular Member

    Φυσικα και το θεμα διαλογου αναμεσα σε Κυριαρχο και υποτακτικο ειναι βασικο στοιχειο σε πολλους τομεις. Πως ενας Κυριαρχος θα αυξησει τα ορια του υποτακτικου του σε ενα session οταν δεν μπει σε διαδικασια να μιλησει μαζι του?
    Και ποτε ενας Κυριαρχος θεωρει πως σταματα να μιλα με τον υποτακτικο του σε θεματα session οταν φυσικα τον γνωριζει απολυτα. Ποσο ευκολο ειναι αυτο... και ποσο τιμα τον Κυριαρχο να εχει ενα τετοιο υποτακτικο που ειναι αβουλος και ερμαιο στα χερια καθενος... ποθ απλα την δεδομενη στιγμη ετυχε να ειναι αυτος..?
    Μια σχεση Κυριαρχου και υποτακτικου εχει παντα διαλογο ανταλλαγη σκεψεων γιατι ειναι ο μονος τροπος να γνωρισεις τον ανθρωπο αυτο...
    Ποσο μαλλον σε καταστασεις που εχεις ses με τον υποτακτικο σου τοτε πρεπει να εισαι βεβαιος για τα ορια του να ξερεις να τα σεβεσαι και αυτο συμβαινει μονο με το να τον γνωριζεις καθημερινα να αφιερωνεις χρονο ως προς αυτον
     
  12. Odyssey6195

    Odyssey6195 New Member

    ο διαλογος ειναι παρα πολυ βασικος.... πρεπει καθε στιγμη ο Κυριαρχος να γνωριζει το τι νιωθει ι σκλαβα /βος του