Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ευρώπη ώρα μηδέν

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dapom, στις 14 Νοεμβρίου 2015.

  1. Dapom

    Dapom Contributor

    Προσπαθώ απο το βράδυ που το άκουσα να χωνέψω τι έγινε στο Παρίσι.

    Ασχέτως πολιτικών/θρησκευτικών ή οτιδήποτε άλλων πεποιθήσεων του καθενός πρόκειται για ένα φριχτό γεγονός.

    Δεν είναι ένας πόλεμος που ασχέτως της αιτίας ή της δικαιολογίας του έχεις και τις παράπλευρες απώλειες.

    Δεν είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε συγκεκριμένο στόχο με συγκεκριμένη αιτιολογία.


    Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να το χαρακτηρίσω αυτό το χτύπημα και μου φαίνονται πολύ φτωχές για να το περιγράψουν.


    Δεν το χωράει ο νους μου...


    Και να θέλεις (για κάποιο λόγο) να προσπαθήσεις να "δικαιολογήσεις" τα χτυπήματα αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.


    ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ εν ψυχρώ αθώα παιδιά, ανυποψίαστους ανθρώπους.


    ΓΙΑΤΙ;


    Πας να διασκεδάσεις ακούγοντας το αγαπημένο σου συγκρότημα και καταλήγεις να βρεθείς να περιμένεις ποια σφαίρα θα πετύχει εσένα.


    Πας στο εστιατόριο να φας με τον φίλος σου/την αγαπημένη σου να χαλαρώσεις το βράδυ της Παρασκευής απο μια κουραστική εβδομάδα εργασίας και βρίσκεσαι στο πάτωμα να αιμορραγείς και να πανικοβάλλεσαι ακίνητος για να κρατηθείς στη ζωή.


    ΓΙΑΤΙ;


    ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ;
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  3. Aπλως καθομαστε και κοιταμε την κοινωνια που εμεις οι ιδιοι εχουμε φτιαξει και κανεις μας δεν θελει να αλλαξει. Νo Hope.
     
  4. ssmaster

    ssmaster Regular Member

    Ειλικρινα δν μπορω να καταλαβω τι παιχνιδια παιζονται...Μου μυριζει κατι σα το χτυπημα στους διδυμους πυργους.Παιζονται τρομερα παιχνιδια απο πισω.Στη τελικη κ αυτοι αν θελουν να χτυπησουν για να κανουν ζημια γτ ας πουμε δν χτυπανε το κοινοβουλιο???Θελουν απλα να μας στρεψουν εναντια στους απλους ανθρωπους για να φαγωθουμε μονοι μας...
     
  5. Κι αν θυμαμαι καλα 132 παιδια στο Πακισταν ειχαν σκοτωθει απο τους τζιχαντιστες. Ειδηση των 10 λεπτων... Αλλα αυτα τα παιδακια δεν ηταν απο την Ευρωπη....
     
  6. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    όλο το διαδίκτυο έχει γεμίσει αναλύσεις, αναφορές σε συνωμοσίες, γεωπολιτικές και οικονομικές μελέτες για να εξηγήσουν το συμβάν. όσο όμως επεκτείνονται οι αναλύσεις τόσο πλησιάζουν στο επικίνδυνο σημείο που αρχίζει η δικαιολόγησή του.

    δυστυχώς πάλι κυριαρχούν ιδεοληψίες και/ή επωάζονται αυγά φιδιών.

    κρύβονται συμφέροντα; έεεεεελα!!!! σοβαρά;

    ξέρει κανείς μια ιστορική καμπή που να μην είχε την αιτία της σε συμφέροντα;

    οι αφορμές αναζητούνται, και οι αφορμές ήταν πάντα θυσίες αθώων.

    το τραγικό είναι ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούν την τραγικότητα όσων έγιναν αλλά και όσων θα ακολουθήσουν. ίσως μάλιστα κάποιοι χαίρονται που μάτωσε η καρδιά της "συντηρητικής Ευρώπης". άλλοι θα ξεσπάσουν σε αθώους που απλά θα έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος.

    και φυσικά η Ελλάδα πάλι θα βρεθεί σε συμπληγάδες και φοβάμαι ότι πάλι....θα πάρει λάθος αποφάσεις!!

    αλήθεια, θυμάστε ποιος Έλληνας πολιτικός- και νυν υπουργός- απειλούσε πολύ πρόσφατα ότι θα στείλει Τσιχαντιστές στο Βερολίνο;
     
  7. Dapom

    Dapom Contributor

    Προσωπικά δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ να μάθω τον λόγο της επίθεσης.

    Στα αρχίδια μου αν υπάρχουν συμφέροντα.

    Απεχθάνομαι τα σενάρια συνομωσίας.


    Τα πράγματα για μένα είναι πιο απλά.


    Στη Συρία (καλώς ή κακώς) έχεις ΠΟΛΕΜΟ...οπότε ΟΛΟΙ οι Σύριοι ΞΕΡΟΥΝ οτι έχουν μεγάλες πιθανότητες να σκοτωθούν είτε αποφασίσουν να πολεμήσουν είτε αποφασίσουν να φύγουν απο τη χώρα είτε αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα.


    Ο Γάλλος όμως ο 19χρονος (τυχαίο παράδειγμα) που πήγε στη συναυλία στο Μπατακλάν να ακούσει την αγαπημένη του μουσική και να διασκεδάσει ΔΕΝ πήγε σε εμπόλεμη ζώνη...δεν είπε εχουμε πόλεμο κι εμένα δεν με νοιάζει παίρνω τα ρίσκα μου και πάω.


    Η Γαλλίδα που πήγε στο Cambodge να πιεί ενα ποτό και να χαλαρώσει απο μια εβδομάδα εργασίας ΔΕΝ φόρεσε κράνος ούτε είχε μαζί της αλεξίσφαιρο γιατί η χώρα της ΔΕΝ είναι σε πόλεμο.


    Σίγουρα το μέλλον ΟΛΩΝ μας μετά απο αυτές τις επιθέσεις θα είναι πολύ διαφορετικό. Σίγουρα μετα απο λίγες μέρες που το αίμα θα έχει σκουπιστεί θα πούμε πολλές κουβέντες για το τι επιπτώσεις θα έχουν αυτά τα χτυπήματα στη ζωή μας.


    Όμως το τραγικό δεν παύει να είναι οτι ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ άνθρωποι ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.


    Και αυτό είναι το ΛΑΘΟΣ.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Δε νομίζω ότι ένας φυσιολογικής ωριμότητας άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο, παρά να καταδικάσει την ωμή και τυφλή βία, που οδήγησε στο θάνατο αθώους ανθρώπους. Αυτό είναι το σαφές. Καταδικάζουμε την βία ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
    Φυσικά όμως, ο ίδιος αριθμός θυμάτων, εκτός εμπόλεμων ζωνών, στην καθημερινότητά μας, δεν μας αναστατώνει τόσο. Ο ίδιος αποτροπιασμός όμως, θα έπρεπε να μας διακατέχει για όλες τις άδικες επιθέσεις και για όλα τα αθώα θύματα. Υπάρχει όμως πολιτική ευθύνη, όχι μόνο για το αυγό του φιδιού, αλλά και για τις συνθήκες που το εξέθρεψαν...

    ''Όλοι προβληματίζονται πώς να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Υπάρχει όμως ένας πραγματικά εύκολος τρόπος: να σταματήσουμε να είμαστε μέρος της.''
    Noam Chomsky

    ΥΓ Για την Γαλλία και όχι μόνο...
     
  9. Dapom

    Dapom Contributor

    Αγαπητή Brenda σε τι ακριβώς αναφέρεσαι με το παραπάνω;
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Αναφέρομαι στα εκατοντάδες παιδιά και ενήλικα θύματα των Τζιχαντιστών, που πληρώνουν με την ζωή τους, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εντός και εκτός εμπόλεμης ζώνης. Έχουμε συνηθίσει την είδηση, δεν μας σοκάρει πια τόσο...
     
  11. Dapom

    Dapom Contributor

    Δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάς αλλά παρόλο που παρακολουθώ καθημερινά την ειδησιογραφία...δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο σε χώρες που δεν βρίσκονται σε πόλεμο.

    Ισως δεν σε κατάλαβα καλα.
     
  12. folha

    folha deja vu

    Από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μου πέρασε μια σκέψη από το μυαλό. Στα πλαίσια μιας αφελούς προκατάληψης που με διακατέχει δεν θα την γράψω.

    Λυπάμαι για τους ανθρώπους που σκοτώνονται παγκοσμίως στα πλαίσια παράλογων πολεμων κι εθνικισμών.

    Για κάποιους είναι πιο σοκαριστικό όταν συμβαίνει στην και καλά ασφαλή και πολιτισμένη Ευρώπη. Και ναι, έχουμε συνηθίσει στη βία που παρακολουθούμε στους δέκτες μας και δυστυχώς έχουμε αναισθητοποιηθεί.

    Όσο για τα συμφέροντα τι να πω; Αδυνατώ να καταλάβω τον λογο ύπαρξής τους. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να κατάλαβει κανείς ότι 80-90 χρόνια ζούμε και στο τέλος καταλήγουμε σε δυο μέτρα γης...
     
    Last edited: 14 Νοεμβρίου 2015