Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ανδροπρέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 3 Μαρτίου 2006.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Δεν ξέρω κατα πόσο πρέπει να απαντήσω στο θέμα αυτό,γιατί δε μ αφορά άμεσα μεν,μ αφορά εν μέρει έμμεσα δε.Και όταν λέω πως μ αφορά,είναι γιατί κάνω διάφορες ταυτίσεις.
    Σε ότι γράψω,θα προσπαθήσω να είναι πολύ προσεκτικός(εδώ σε θέλω μάστορα...) και παρακαλώ αν δεν καταλάβετε κάτι,προτιμώ να με ρωτήσετε,από το να βγάλετε πρόχειρα συμπεράσματα(για τα οποία προφανώς θα φταίω εγώ,λόγω πιθανής ασάφειας)..
    Βαθιά ανάσα και φύγαμε..
    Σε πολλά θέματα βλέπω μία ταύτιση στη νοοτροπία ομοφυλόφιλων και μελών (αν επιτρέπεται ο όρος αυτός ) του D/s.Ειδικά σε αυτό το thread υπάρχει η απόλυτη επιβεβαίωση..
    Και οι δύο ,λοιπόν:
    Είναι περιθωριοποιημένοι(στο βαθμό βέβαια που νιώθει ο καθένας) και έχουν τα ανάλογα συναισθήματα και συμπεριφορές.Νίωθουν αποκλεισμένοι,κατακριτέοι και φοβούνται να εκφράσουν την ιδιοσυγκρασία τους δημόσια.Αυτό επιφέρει ,επαναλαμβάνω-όχι σε όλους-ες,μοναξιά και δημιουργεί κάστες,κλίκες και μοναχικούς ,όμως,κυνηγούς ή θηράματα που αποφεύγουν τις παραπάνω δια ροπάλου..Πολλοί-ες προσπαθούν να ενταχτούν στην κοινωνία (άλλοι με outing και μη διαπραγματευόμενοι οτιδήποτε και άλλοι προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά τους ,επιζητώντας άμεσα ή έμμεσα την αποδοχή)και λίγοι-ες το καταφέρνουν,ώστε να ναι πραγματικά υπερήφανοι-ες.
    Αυτοί συνήθως είναι οι ενεργητικοί και οι dom/mes.Δυστυχώς η κοινωνία μας δέχεται πιο εύκολα αυτούς-ες που "έχουν το πάνω χέρι ".Οι υπόλοιποι-ες διεκδικούν ισάξια θέση μόνο με τσαμπουκά-ακτιβισμό.Και όταν όλοι και όλοι μας το πετύχουμε,είμαστε έτοιμοι να δείξουμε με μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις,πόσο περήφανοι-ες είμαστε για τις τάσεις-φύση μας..
    Αν πάλι μας επιτεθούν και μας υποβιβάσουν,τότε κάποιοι-κάποιες από μας επιτίθενται και χρησιμοποιούν εκφράσεις και θίγουν καταστάσεις,που υποτίθεται ιδεολογικά τις υπερασπίζονται πχ οι δε αντεπιτίθενται χαρακτηρίζοντας τον άλλο με όλες τα συνώνυμα του "μη 100% άντρα".Χέσε μέσα δλδ.Και καλά οι str8 subs ή slaves(δικαιολογημένο εώς ένα βαθμό).Οι δικοί μας(gay) δεν τους κόβει πως χρησιμοποιούν την ίδια τους την ιδιότητα για να προσβάλλουν κάποιον?!Δεν χρειάζεται το όπλο αυτό για καμία περίπτωση,όσο μεγάλη και να ναι η υποκρισία ,μπορεί να γίνει κάποια αναφορά πιο λεπτή(λέω εγώ τώρα..)

    ένηγουέη...

    Διαρκώς αυτό το φόρουμ μου χτυπάει στα μούτρα πως δεν έχω συγκροτημένη σκέψη..      

    Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου.Απλά συγκρίνω καταστάσεις.Δεν ταυτίζω ανθρώπους...
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Εφ όσον ,δεν έχετε να μοιράσετε κάτι και δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα και ακόμα περισσότερο δεν έχει κανείς να αποδείξει τίποτα,μήπως(λέω μήπως),θα ταν καλύτερο να ρίξετε λίγο τους τόνους και να γίνετε-γίνουμε πιο προσέκτικοί με τα γραφόμενα σας-μας???
     
  3. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

    Η προσέγγισή σου, Incomplete_, είναι πολύ εύστοχη εν γένει και ενδιαφέρουσα σε κάθε περίπτωση. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι απόλυτα εντός θέματος, διότι εκφράζοντας τις όποιες απόψεις μου δεν θεωρώ πως καλύπτουν την πλειοψηφική θεώρηση (αυτό σχετικά με την αναγωγή σε κοινωνικές νόρμες) ούτε ασφαλώς σεμνύνομαι πως αποτελούν αντικειμενική αλήθεια (της οποίας την ύπαρξη δεν αποδέχομαι). Σημαντικό είναι αυτό που γράφεις στο τέλος, πως η συμμετοχή σου εδά συνιστά αφορμή να σκέφτεσαι.

    Εύα, πραγματικά με έκαμες να γελάσω. Στρατιωτικός; Δεν θα μπορούσα- δεν ανέχομαι να παίρνω διαταγές από κανέναν, άλλωστε και στη θητεία μου ως εφ. αξκος έμασα ευδοκίμως εφτά εγκαλητήρια επί απειθαρχία και ανυπακοή. Πιστεύω να κατανοείς γιατί μου φάνηκε τόσο αστεία η ερώτησή σου. Επίσης κάμε μου τη χάρη να επιστρέψεις στον ενικό.
     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Μια χαρά τον βρίσκω ώρες ώρες τον πληθυντικό μου...
    Σπάνια τον χρησιμοποιώ αλλά όταν μου συμβαίνει το ευχαριστιέμαι.

    Mavrobasilis χαίρομαι να κάνω τον κόσμο να γελά!
     
  5. τασος0

    τασος0 Regular Member

    πρεπει να αναφερω οτι ουτε gay ειμαι ουτε μ αρεσει το στραπον αντιθετα δεν θελω ουτε στον υπνο μου να το δω.
    ομως μου ειναι αδυνατον να μην ειμαι αντιθετος με αυτα που γραφει ο κυριος Μαυροβασιλης
    μαλλον του διαφευγει οτι αυτα οποια φορτωνει στους υποτακτικους...οτι δεν ειναι ανδρες αν ισχυουν τοτε ισχυουν και για κυριαρχους ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Μπορώ να πω κύριε ΜαυροΒασίλη δημιουργείτε πολύ εύκολα τυφώνα   Μόνο που σαφώς παρά τον βαθύ ποιοτικό σας λόγο και τις μεστές απόψεις , πρέπει να δηλώσω και ίσως να συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου , ότι δεν έχετε γνωρίσει υποτακτικούς ανθρώπους . Μη βιαστείτε να πείτε ότι έχετε αποκτήσει μια ολοκληρωμένη άποψη από αυτά που βλέπετε , γιατί θα ήταν δείγμα άνδρα όχι σοφού . Ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται με διάφορα όργανα και όταν αποκτήσει μια ολοκληρωμένη ιδέα του θέματος μπορεί να αφήσει το πνεύμα του να σταχυολογήσει , να κρίνει , να συμπεράνει και να εκφράσει . Θα ήταν γελοίο δεν νομίζετε να πείτε σε ανθρώπους που έχου φτύσει αίμα στη ζωή , που έχουν κινήσει βουνά , που έχουν πολεμήσει , που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους , προφανώς (ακόμα και από στατιστικής άποψης) περισσότερες φορές από εσάς , ότι τους θεωρείτε από την φύση λειψούς , επειδή θέλουν όταν γυρίζουν στο σπίτι τους αποκαμωμένοι να θέλουν να γονατίζουν στην θεά που τους έδωσε το κίνητρο και ατσάλωσε το θέλω τους για αυτήν και να δείξουν (έτσι απλά με μια λέξη φθηνή αλλά ουσία πλούσια) την λατρεία τους . Κύριε Μαυροβασίλη σας έχω για εξαιρετικής φύσεως πνεύμα , από αυτά που μας κάνουν περήφανους , μη με απογοητεύσετε , θα είναι ένα χτύπημα στην περηφάνια μου ώς Άνδρας...
    Σας ευχαριστώ και μη πιστέψετε ούτε μια στιγμή ότι σας ειρωνέυομαι , θα ήταν εύκολο...
     
  7. τασος0

    τασος0 Regular Member

    εχεις δικιο slave-shadow μαλλον ο κυριος μαυροβασιλης μπερδευεται γιατι δεν ετυχε να γνωρισει πραγματικους υποτακτικους.
    Κυριε μαυροβασιλη ηθελα να σας ρωτησω αν συμβαινει κατι αντιστοιχο κ με τις γυναικες ..δηλαδη μια υποτακτικη χανει την θυληκοτητα της οπως χανει τον αντρισμο του ο υποτακτικος?
    επισης αν δεν βλεπατε το προφιλ μου εδω πως θα καταλαβαινατε οτι δεν ειμαι ανδρας ..απο ποια στοιχεια κ με ποια κριτηρια?
    αν αλλαξω το προφιλ μου και γραψω master θα αποκτησω παλι τον ανδρισμο που υποτιθετε οτι εχασα??
    ολοι οι κυριαρχοι ειναι ανδρες ?
    μηπως ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα? εγω δεν τρωω αυγα ..αλλος τα τρωει βραστα κ αλλος ομελετα. εγω που δεν τρωω πρεπει να θεωρω τους
    αλλους οτι κανουν λαθος η εγω κανω λαθος που τρωω?
    ελπιζω να μου απαντησετε
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

    Νομιζω πως ο συσχετισμος σας ειναι ατυχης..γιατι δεν προκειται για ομοειδη πραγματα που θα συγκρινουμε και θα καταληξουμε σ ενα συμπερασμα.

    Οι γυναικες υποτακτικες, απο τη φυση τους και μονο , ειναι κοντα - να μη σας πω και μεσα στο πετσι του ρολου που καλουνται να υπερασπιστουν..

    Ο ανδρας *ενεργει*, η γυναικα *δεχεται*.

    Μ αυτη τη λογικη, μια γυναικα δεν χανει τη θηλυκη της υποσταση και δεν νοιωθει πως κινδυνευει να χαρακτηρισθει κατι αλλο απο αυτο που ειναι...

    Αυτα ως προς τους ρολους που η φυση η ιδια ορισε απο μονη της.

    Τωρα για τα υπολοιπα που λετε, συμφωνω απόλυτα πως οι ταμπελες καμμια φορα μας εγκλωβιζουν αντι να μας ελευθερωνουν.

    Το θεμα δεν ειναι τί δηλωνει ο καθενας μας..αλλα τι αληθινα πιστευει πως ειναι, κι αυτο κανεις μα κανεις δεν μπορει να του το στερησει.
     
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

    Συμφωνώ διαφωνώντας ....
    Ειδικά στο "Ο ανδρας *ενεργει*, η γυναικα *δεχεται*." διότι μια γυναίκα μπορεί και να «ενεργεί» και να «δέχεται» και να μη χάνει την θηλυκότητα της.

    ...Και πάνω στο :
    "Αυτα ως προς τους ρολους που η φυση η ιδια ορισε απο μονη της"
    Ποίος άραγε όρισε τους ρόλους στην φύση? Πάντα αναρωτιόμουν (?)
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    Η επιβιωση του ειδους SM Art Lady.. Mονο αυτη  
     
  11. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    slave0, άμε ξάνοιξε τα υπόλοιπα post που έχω κάμει και μετά θα σου απαντήσω.
    Φυσικά αν το έκαμες πρωτύτερα θα είχες ήδη λάβει απόκριση για μερικά εξ όσων ρωτάς.

    slave-shadow, παίρνω τον κόπο να σου αποκριθώ εκτενώς μόνο για αυτό που έγραψες στο τέλος περί ειρωνίας.
    Την οποία θεωρώ ομοίως απρέπεια και αδυναμία που δεν επιτρέπω στον εαυτό μου.

    Διότι κατά τα λοιπά διαφωνώ. Ζω στο εξωτερικό κάποια χρόνια και μάλιστα σε πόλεις με αξιόλογη σκηνή, οπότε έχω γνωρίσει υποτακτικούς. Ανθρώπους συχνά αξιόλογους και σχεδόν πάντα καλλιεργημένους, η παρέα δε κάποιων εξ αυτών μου ήταν και παραμένει ευχάριστη. Πάραυτα, δεν τους αναγνωρίζω ως άνδρες. Σαν υποτακτικοί κάμαν παραχωρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν το πάθος ντως, a priori αποκυρήσοντας την κατ' εμέ ανδροπρέπεια. Ακόμη και αυτό που ο ίδιος γράφεις, ενισχύει την άποψή μου: δεν γονατίζει άνδρας, δεν γνωρίζει ανώτερο, δεν γνωρίζει θεό, δεν ορωδεί προ ουδενός. Αναρωτιέμαι γιατί γράφω να σου εξηγήσω τα αυτονόητα (καθώς έλεγα και στην Εύα)- μάλλον λόγω της ειλικρινούς και έντιμης απόκρισής σου. Δεν χωρούν ορθολογισμοί και τεκμηριώσεις στο θέμα, άνδρας και υποταγή είναι έννοιες ασύμβατες.

    Λυπάμαι αν σε απογοητεύει ότι γράφω μα ξόμπλια για να γίνονται αρεστές οι απόψεις μου δε συνηθίζω. Ίδια με απογοήτευσαν οι αναφορές σου σε στατιστικά δεδομένα και συγκρίσεις που συνιστούν ad hominem επιχείρημα βασιζόμενο σε μικροαστική λογική μετριοφροσύνης, την οποία απορρίπτω ασυζητητί.

    ΥΓ: Να σου υπενθυμίσω πως δεν ήντονε δική μου πρωτοβουλία το παρών νήμα,
    άρα δεν είμαι αυτός που 'δημιουργεί πολύ εύκολα τυφώνες',
     
  12. alkis_sub

    alkis_sub New Member

    Αγαπητε Μαυροβασιλη,
    επετρεψε μου να σου πω τη γνωμη μου:
    Οσο δυσκολο σου ειναι να παραδεκτεις τον ανδρισμο οσων αρεσκονται στην αισθηση ενος strap on, τοσο δυσκολο ειναι και για μενα να παραδεκτω τον ανδρισμο καποιου χτυπα μια γυναικα για λογους ικανοποιησης. Ποσο ανδρας αισθανεσαι καθε φορα που χτυπας μια αδυναμη γυναικα Μαυροβασιλη? Μηπως με καθε σου χτυπημα στριβεις ελαφρως και το μουστακι σου σαν ενδειξη ανδροπρεπειας?
    Το να μπαινεις σε μια κοινοτητα οπου η περισσοτεροι ειναι ανδρες-υποτακτικοι και συ να τους αμφισβητεις, δειχνει οχι απλα διαθεση να δημιουργησεις τυφωνες αλλα κατι χειροτερο.
    Το ποσο ανδρας ειναι τελικα καποιος δεν φαινεται απο την ευκολια του να προσβαλλει τους υπολοιπους. Φαινεται στο κατα ποσο οι πραξεις και τα λογια του εμπνεουν στους αλλους θαρρος και αυταπαρνηση. Στη δικη σου περιπτωση διακρινω μονο θρασος και ματαιοδοξια.

    Οχι φιλικα