Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

''Η δαιμονοποίηση της επιθετικότητας''

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Constantin Dux, στις 30 Μαϊου 2016.

  1. Η κουβέντα που γίνεται εδώ, είναι χρήσιμη πιστεύω,. Από 'κει και πέρα, κάποια πράγματα απαιτούν θυσίες....
     
  2. Αφού η συζήτηση έχει να κάνει με επίθεση-άμυνα.......καμιά μπάλλα, παίζετε εδώ; Παίζω "φουνταριστός"!!!  
     
  3. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Εγώ φίλε διαφωνώ .. η άποψή μου είναι πως ο άνθρωπος δεν είναι το πιο επιθετικό ζώο .. νομίζω πως υπάρχουν άλλα περισσότερο επιθετικά απ΄τη φύση τους ..
    Όμως ο άνθρωπος είναι σίγουρα το πιο ηλίθιο ζώο στη φύση ..

    .. Διότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την φυσική δυνατότητα που έχει να σκέφτεται περισσότερο από τα άλλα ζώα .. (δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινότανε αν κάποια μέρα τα θηρία αποκτούσαν την ανθρώπινη ευφυία) ..
    .. Ο άνθρωπος, χωρίς να τον υποχρεώσει κανείς, εδώ και χιλιάδες χρόνια, δημιούργησε χαώδη συστήματα (θρησκευτικά, πολιτικά, κοινωνικά, χρηματοοικονομικά, πολεμικά, κλπ) τα οποία δεν βρίσκονται (και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν) σε ισορροπία ..
    .. Και έτσι .. προχωράει με γοργούς ρυθμούς (σε σχέση με τον γεωλογικό χρόνο), προς την καταστροφή .. τόσο της φύσης όσο και του ίδιου του του εαυτού ..
     
  4. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα στην κάθε λέξη ..
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Η επιθετικότητα, νομιζω , οτι δεν μπορει να υπάρξει χωρις βία φυσική η ψυχολογική. Το πρόβλημα ειναι η δαιμονοποίηση της βίας, η οποια κατα ακολουθία δαιμονοποιεί την επιθετικότητα. Αυτη η δαιμονοποίηση κηρύςςεται απο τους λίγους προς τους πολλούς με σκοπό αυτοί οι λίγοι, να μπορούν να εκφράζουν ανενόχλητα την επιθετικότητά τους με την σιγουριά οτι οι πολλοί οχι μόνο δεν θα αντιδρούν στην επιθετικότητα τους αλλά θα νιώθουν ένοχοι ακομη και στην ιδέα να αντιδράσουν επιθετικά.
    Διαφωνώ και με την δαιμονοποίηση της βίας, που ειναι κομμάτι της φυσικής ζωής (η βία) και με την δαιμονοποίηση της επιθετικότητας. Η επιθετικότητα δεν έχει πρόσημο και ως μέρος της ανθρώπινης φύσης είναι μέρος της ανθρώπινης ζωής.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Ένα επιθετικό λαικ στην κυρία από μένα  

    Κάτι σε πιο συμπεριφορικό υπάρχει; Δεν φτάνει τόσο!  
     
  7. Εύστοχη ανάλυση θα έλεγα....
     
  8. Κάθε τι, έχει την δυνατότητα στον αυτοπροσδιορισμό....αν την έχει....
     
    Last edited: 30 Μαϊου 2016
  9. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    .. δεν το πολυκατάλαβα .. αν μπορέσεις να μου το εξηγήσεις αυτό: Θεωρείς δλδ ότι, π.χ. ένα χρυσόψαρο ή μία αγελάδα ή μία χελώνα, μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν ως επιθετικά?

    Η δική μου τοποθέτηση είχε να κάνει με το ότι αρκετά ζώα γεννιούνται έχοντας επιθετικά ένστικτα, για λόγους επιβίωσης και αυτοσυντήρησης .. σε αντίθεση με τον άνθρωπο.

    Γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως ένας άνθρωπος, μπορεί να γεννηθεί με επιθετικό ένστικτο .. και η όποια επιθετικότητα είναι θέμα συμπεριφοράς,
    η οποία αναπτύσσεται μέσα από τα βιώματά του, και δεν εκδηλώνεται πάντα με τη χρήση βίας. Η εκδήλωση βίας (οποιασδήποτε μορφής), είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης.
     
  10. Η δική μου τοποθέτηση έχει να κάνει με το ότι, δεν θεωρώ ότι ως Άνθρωπος είμαι το πιο ηλίθιο ζώο στην φύση! Σε κάθε περίπτωση, το νόημα είναι η απενοχοποίηση του όρου.
     
  11. Έχεις να προτεινεις κάτι;  
     
  12.   Εμένα!