Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η διαμόρφωση της ηθικής του υποτακτικού .

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Τι σύμπτωση! Κι εγώ το ίδιο σου προτείνω... 
     
  2. femdomstories

    femdomstories έχω μια μεταχειρισμένη, ενδιαφέρεσαι Auto?

    Ωραία θα προσπαθήσω να το αναλύσω λίγο καλύτερα. Η υποταγή είναι μία κατάσταση στην οποία δεν χωρούν ημίμετρα. Απο την άλλη αυτή, η υποταγή, εκφράζεται με διάφορους τρόπους.

    Παρατηρώ πολύ συχνά ότι είναι μέσο για να εκπληρώμονται διάφοροι σκοποί. Πχ κάποιος θέλει να υπηρετήσει σε δουλειές εναν άλλον γιατί αυτό τον καυλώνει. Η υποταγή λοιπόν εξυπηρετεί τον δέκτη της υπηρεσίας και ο πομπόςυπηρετεί την υποταγή
    γιατί γίνεται το όχημα για να ικανοποιήσει την καύλα του. Δεν εξετάζω αν όλοι ικανοποιούνται και ποια είναι τα στάτους τους και οι μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, εξηγώ όμως τα ρήματα εξυπηρετεί και υπηρετεί.

    Ας πάμε όμως και στο θέμα μας. Η διαμόρφωση της ηθικής του υ απο το Κ. Σαφώς και γίνεται, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνειδητοποίηση της υποταγής απο το υ.

    Για να φθάσουμε σε σημείο διαμόρφωσης ηθικής του υ αημαίνει ότι τα μέλη της σχέσης έχουν γνωριστεί και αποδέχεται το υ τον χαρακτήρα του Κ και τα βιώματα του. Αναφέρθηκε ότι αν είναι σεξιστής, φασίστας, κακοποιός κτλ Συγνώμη φίλε υ, το στάδιο της συμφωνίας να είσαι με το εκάστοτε Κ πέρασε. Ξέρεις με ποιον είσαι.

    Έχουμε λοιπόν ένα συνειδητοποιημένο υ? Αν ναι, τότε γνωρίζει ότι η υποταγή δεν προσφέρεται με προϋποθέσεις. Αν θέλει να υπάρχουν προϋποθέσεις (τα όρια είναι κάτι διαφορετικό) οι οποίες να ορίζουν την υποταγή του τότε δεν μιλάμε για υποταγή.

    Επομένως ναι το Κ μπορεί ν' αλλάξει την ηθική του υ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αλλαγή της ηθικής του υ θα πλησιάζει την ηθική του Κ, όχι πάντοτε τουλάχιστον.
     
  3. brenda

    brenda FU very much


    Kαλέ ναι! Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Είπαμε, δεν χαλάμε χατήρια. Ο καθένας θα πράξει αυτό που του ταιριάζει, αυτό που αντέχει και αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό, σύμφωνα με το δικό του αξιακό σύστημα. Καλή συνέχεια μικρέ. 
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Για την ηθική συνήθως συζητούν οι ηθικοί.

    Πήξαμε στους ηθικολόγους....
     
  5. Sofia__

    Sofia__ In A Relationship

    οι συμπεριφορές που συμβαδίζουν ή μη στην ηθική είναι αντικειμενικές έννοιες και όχι υποκειμενικές. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις για τον καθένα αλλά η βάση δεν μπορεί να αλλάζει. Π.χ. το να καταπατάς την ψυχή κάποιου με απώτερο σκοπό το προσωπικό όφελος ή ακόμα και για να καλύψεις τυχόν ανασφάλειες σου είναι αντικειμενικά μη παραδεκτό ,κακό και ανήθικο . Το να βοηθήσεις έναν άνθρωπο σε μία δύσκολη κατάσταση είναι αντικειμενικά καλό. Και για το λόγο αυτό σε όλους τους χώρους και ειδικά σε αυτόν όχι μόνο πρέπει να μιλάμε για ηθική αλλα οφείλουμε και να σεβόμαστε τους ηθικούς κανόνες του άλλου . Χωρίς φυσικά να την συγχέουμε με χαρακτηρισμό των σεξουαλικών συμπεριφορών μας.
     
  6. Sofia__

    Sofia__ In A Relationship

    Σε μια d/s σχέση για μένα ενα σωστός Κυριος αφου καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της υπο του οχι μονο οφείλει αλλά έχει και την υποχρεώσει να την απελευθερώσει απο ταμπού και πρέπει που έχει καλα ριζωμένα μεσα της . Εχει το δικαίωμα να διαφθείρει το σωμα και το μυαλό της αλλα και την υποχρέωση να προστατεύσει την ψυχη της δείχνοντας σεβασμό στους ηθικούς της κανονες . Ο ερωτισμός έχει να κάνει με την ικανοποίηση αναγκών του σώματος και του μυαλού κατα συνέπεια λοιπόν κατ' εμέ ο ερωτισμός και η ηθική δεν έχουν καμία σχέση

    κατά την προσωπική μου πάντα άποψη
     
    Last edited: 13 Οκτωβρίου 2017
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αντικειμενικά ηθικές και κάποιες αντικειμενικά ανήθικες συμπεριφορές όμως, είναι αντικειμενικά ή υποκειμενικά ηθική η σύναψη ερωτικών σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ?

    Είναι αντικειμενικά ή υποκειμενικά ανηθική η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενός ή μίας εφήβου 15 χρονών (που νομικά του αναγνωρίζεται συναίνεση) με έναν ή μία ενήλικα/ας 65 χρονών ?

    Εύχομαι ότι δεν μπερδεύουμε την έννοια της αντικειμενικότητας με αυτή του σωστού ή του καλού ή του επιστημονικά ορθού.


    Υπό αυτή την έννοια και όπως το αντιλαμβάνομαι θα πρέπει εγώ να αλλάξω διατροφή επειδή μία καλή φίλη που έχω θεωρεί εντελώς ανήθικο το να σφάζουμε τα γουρουνάκια για να τα τρώμε και εσείς θα έπρεπε να αλλάξετε ντύσιμο αν κάποιο σεβαστό σας πρόσωπο το θεωρεί ανήθικο και προσβλητικό.


    Προσωπικά μου ακούγεται κάπως "στενό" το να περιλαμβάνει μία D/s σχέση εξ ορισμού υποχρεώσεις του κυριαρχικού μέλους απέναντι στα θέλω του υποτακτικού, αλλά αφού την γνώμη σας σχολιάζω και όχι την δική μου το αφήνω αυτό στην άκρη.

    Από εκεί και πέρα, ένας κυριαρχικός που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και θα εγκαταστήσει αδιάψευστη ασυμμετρία ανάμεσα σας αλλά παράλληλα θα αφήσει ανέγγιχτα κάποια ή όλα τα ταμπού σας είτε γιατί είναι ευθυγραμμισμένα με τα δικά του ταμπού είτε γιατί δεν τον ενοχλούν και τα σέβεται, είναι ένας λάθος κύριος ?
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ό,τι και νάναι τελικά αυτή η ηθική, ένα πράμα φαντάζει ως σίγουρο.
    Το τι ακολουθούμε σε σχέση με αυτά που που αισθανόμαστε/αντιλαμβανόμαστε ως [προσωπική] ηθική, τι είμαστε βαθ(ε)ιά πεπεισμένοι πως αποτελεί την όποια ηθική μας και με το τι μας κάνει να γίνουμε ηθικά "έξω φρενών" με τα ηθικά ατοπήματα που αντιλαμβανόμαστε στους άλλους.
    Είναι τρία διαφορετικά πράγματα, γι' αυτό άλλωστε και τέτοιες πιασιάρικες κουβέντες γυρνούν γύρω-γύρω σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του κι έχουν τον ατελείωτο, για έναν πολύ απλό λόγο:
    Την αποφυγή παραγωγής συνθηκών που μπορεί να μας υπονομεύσουν...
    Απο διακηρύξεις, καταγγελίες, διαπιστώσεις πήραμε, πήραμε...
    Έτσι κι αλλιώς οποιοσδήποτε στοιχειωδώς ικανός χειριστής του λόγου μπορεί με ευκολία να καταδείξει την αρεστή ηθική του καθενού επί μέτρω.
    Με λίγο ζόρι για να αναδείξει την όποια ηθικότητά του και πανεύκολα για το αντίθετο και μάλιστα χωρίς ρητορείες και συναισθηματικά κλαπατσίμπανα, με απλή παράθεση γεγονότων...
     
  9. femdomstories

    femdomstories έχω μια μεταχειρισμένη, ενδιαφέρεσαι Auto?

    Τι σχέση έχει η ομοφυλοφιλία εδώ;
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό που τελευταία έγινε της μοδός να συζητείται, για την δυνατότητα από τα 15 σχετικά με το φύλο, είναι το αποκορύφωμα του λαστιχαρίσματος της ηθικής μιας κοινωνίας, της ασχετοσύνης της, του ανερμάτιστου και της υποκρισίας της τέσσερα-σε-ένα και δώρο σιντί με τα δημοσιεύματα των μελών της και στου βοδιού το κέρατο...
    Πιο ξεβράκωμα δύσκολα γίνεται...
    Όσο πιο κοντά στο υπογάστριο το θέμα τόσο πιο σώβρακο οι συμπεριφορές...
    Υπενθυμίζω για να ξηγιόμαστε πως και αλλού χοντρικά το ίδιο είναι, αλλά να μη το παίρνουμε κι απάνω μας, η μαλακία είναι μαλακία όπου κι αν κατοικοεδρεύουν οι εκπρόσωποί της... Ναι..?
    Εδώ μέσα, πέρα από κατι δεκάρικους λόγους και ζήτω και ώπα, σχετικά ήρεμα τα βλέπω...
    Στο πιο έξω, τα βλέπετε, θέλω να πιστεύω....
    Και δεν ενδιαφέρει τόσο η άποψη των ανθρώπων που λόγω ελάχιστης έκθεσης κοινωνικής δεν μπορούν αν ξεχωρίσουν μπανάνα από μπανανόμηλο, μιλάω για μεγαλόσχημα παιδια που τραβάνε τα βυζγιά τους ολοφυρόμενα ακόμα και χωρίς ανταλλάγματα...
     
    Last edited: 15 Οκτωβρίου 2017
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Έχει να κάνει με το υψηλό ποσοστό αυτών που την θεωρούν ανήθικη.
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μονίμως το διαβάζω στη λίστα με τα νήματα σαν "η διαμορφωση της ηδονής του υποτακτικού".

    Είναι η αισθητική του καθένα η ηθική του μέλλοντός του; Αν ναι, μήπως να διαμόρφωνε ο Κ την αισθητική του υ, που έτσι και αλλιώς την διαμορφώνει στην πράξη;

    Κατά τα λοιπά, μια σκέψη είναι ότι αν ένας Κ αναλάβει να διαμορφώσει - ούτε καν "αναδιαμορφώσει" tabula rasa αναλαμβάνει ο Κ! - ενδέχεται να βγάζει από διάφορα προσωπικά αδιέξοδα το υ, τα οποία μπορεί να είναι και ανεξάρτητα της υ ιδιότητάς του. Τι είναι αυτό όμως που θα κάνει τον Κ να αποφύγει την τύχη του καθηγητή Χίγκινς στο Pygmalion; Η νεοδιαμορφωθείσα ηθική του υ; Κάτι άλλο; Υπενθυμίζω ότι στο βιβλίο ο Χίγκινς ήταν που ερωτεύτηκε και τον απέρριψε η νεαρή για κάποιον συνομίληκό της, το έργο ήταν άλλη ιστορία