Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ειλικρίνεια του υποτακτικού μέσα στο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasteR_PieR, στις 29 Ιουλίου 2005.

  1. Strict71

    Strict71 Regular Member

    Είμουν πάντα της γνώμης, πως 'πάνω-κατω' ότι δίνεις, παίρνεις. Η ειλικρίνεια είναι κάτι που υπάρχει πρίν καν ξεκινήσει η σχέση (Δεν αναφέρομαι φυσικά σε εγκληματίες). Το δύσκολο με την ειλικρίνεια, η την αγάπη, είναι το ότι δεν υπάρχει πραγματικό μέτρο, μονάδα μετρήσεως ας πούμε. Μπορεί σε κάποια στιγμή σε μια σχέση να καταλάβει η σκλάβα, μετά από πολλά ανοίγματα προς τον εαυτό της, ότι εν τέλη δεν είναι σκλάβα, και έχει ανάγκη να κυριαρχήσει, η να γίνει βανίλα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον κυρίαρχο. Μπορεί κανείς να πεί ότι στο τέλος δεν ήταν ειλικρινής η σχέση;

    Δεύτερον, είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε την ειλικρίνεια με την μετάδοση πληροφοριών.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Η ειλικρίνεια του υποτακτικού μέσα στο D/s

    Συμφωνώ απόλυτα...
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Η ειλικρίνια είναι το πιο συμαντικό κατά την άποψή μου κομμάτι σε μια τέτοια σχέση, καθώς σέρνει μαζί της και την εμπιστοσύνη που έχει ο ένας απέναντι στον άλλον. Προσωπικά, αν η μικρή μου δεν είναι ειλικρινής μαζί μου απόλυτα θα ξέρω οτι τουλάχιστον δε με σέβεται, άρα θα με ακυρώνει, άρα υπάρχει απόλυτος λόγος ύπαρξης ενός προβλήματος που πρέπει να λυθεί επιγόντως. Σε οτι αφορά τις αντιδράσεις μου στα διάφορα ψέμματα, well, ας πούμε οτι θέλω να ελπίζω οτι ως τώρα δε μου έχει πει κάποιο ψέμμα, για δικό της καλό....

    Ποιές είναι οι απόψεις των λοιπών μελών; (Ανοιχτό για όλους)
     
  4. gaby

    gaby Guest

    [QUOTE='lara[E-p]'

    Δεν μπορώ να γνωρίζω αν άλλοι υποτακτικοί, κατόρθωσαν αυτό που για μένα φαντάζει δύσκολο και σε όλη τους την πορεία ποτέ μα ποτέ δεν ήταν σε τίποτα ανειλικρινείς ή δεν είπαν κάποιο ψέμα, και πραγματικά θα ήθελα αν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα να μου πουν κι εμένα πως το έκαναν, πως τα κατάφεραν να λένε πάντα κάθε σκέψη τους, όσο αντιδραστική κι αν ήταν, όσο μη υποτακτική κι αν ήταν, ή κάθε πράξη τους, από την αρχή και εύκολα.

    Οπότε ρωτάω τους υποτακτικούς, έχει τύχει να φανούν ανειλικρινείς ή/και να πούν ψέμα ποτέ, (ασχέτως αν το παραδέκτηκαν στη συνέχεια), κι αν ναι τότε τι ήταν αυτό που σας έσπρωξε να το πράξετε? Υπήρξαν στιγμές που κατά την άποψη Σας νιώσατε πως είναι καλύτερο να μην πείτε κάτι?

    [/QUOTE]

    Στις 29.7.2005 που είχα απαντήσει σ αυτό το νήμα, δεν Του είχα πει κανένα ψέμα ακόμα lara[E-p] και σ αυτό λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια   Αλλά δεν είχα βιώσει και κανένα δίλημμα, καμμία δύσκολη ΒΔΣΜ στιγμή ακόμα, οπότε δεν λέω και τίποτα  

    Μετά από αυτό και μέχρι σήμερα, είπα ψέματα δύο φορές και τις δύο ομολόγησα αργότερα και ο λόγος ήταν ότι εκείνες τις στιγμές δεν ήθελα / μπορούσα, να στερηθώ τον έλεγχο.

    Πιστεύω και έχω επαληθεύσει με την πείρα μου ότι η κρυστάλλινη ειλικρίνεια σε αντίκρυσμα με την εσκεμμένη και ελεγχόμενη ειλικρίνεια του Έτερου, είναι βαρύ σινιάλο υποταγής. Ή τουλάχιστον ανταλλαγής εξουσίας.

    Πρακτικά δε, το να λέω ψέματα, λειτουργεί σωρρευτικά, με βγάζει από την πορεία μου, μου δημιουργεί από ενοχλητικό ως επώδυνο έλλειμμα ελέγχου - εξ ου και η ομολογία - και γενικά φθείρει και φτηναίνει αυτό που βιώνω. Γι αυτό το αποφεύγω πολύ συνειδητά.
     
    Last edited by a moderator: 14 Νοεμβρίου 2006
  5. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Η ειλικρίνεια του υποτακτικού μέσα στο D/s

    Το να είμαι ειλικρινής χωρίς να φοβάμαι γιαυτο είναι μια ελευθερία για μένα πολύτιμη και αυτήν την ελευθέρια την προστατεύει για μένα ο Κυρίαρχος μου. Οι αντιδράσεις Του όπως και ο τρόπος που θα συζητήσει ή θα διαχειριστεί όλες τις ειλικρινείς μου εκφράσεις λόγου.
    Έχω βρεθεί σε θέση να μην θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής διότι δεν ένιωθα ασφαλής ή γιατί ακόμα δεν ήμουν έτοιμη να δώσω όλη την αλήθεια , αυτό δεν σημαίνει πως έλεγα ψέματα βεβαίως απλά δεν έλεγα τίποτα.
    Ναι από διάφορες εμπειρίες επαναπροσδιορίζουμε τις απόψεις μας και αυτό είναι καλό.
    Όπως έγραψα και σε κάποιο άλλο σχετικό νήμα καλό είναι να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς σε άτομα που αξίζουν. Δηλαδή σε άτομα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας σε ένα βαθμό, άτομα που θα σεβαστούς, και θα εκτιμήσουν, διότι μέσα από την απόλυτη ειλικρίνεια καταθέτουμε , εκμυστηρευόμαστε πολύ προσωπικά μας μυστικά τα οποία σε κάποια δεδομένη στιγμή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας, δυστυχώς και μετά μεγάλης μου λύπης το έχω δει να γίνετε κάποιες φορές.
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    μετά από έξι μήνες σχέσης Κυριαρχίας/υποταγής κατάλαβα ότι ένας υποτακτικός είναι απίστευτα διπλωμάτης...

    αλλά πάντα έχει την αναγκή να λέει την ουσιαστική αλήθεια Στον Κυριαρχό του/ης

    αυτά

    Fansaw δίνεις απίστευτες απαντήσεις σε κά8ε νήμα.. !
     
  7. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Κοιτάζοντας διάφορα θέματα στο discussion θεώρησα πως το συγκεκριμένο αξίζει περαιτέρω ανάλυση και από τις 2 πλευρές. Θα συμφωνήσω κι εγώ πως είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να υπάρχει ειλικρίνεια όχι μόνο στις D/s σχέσεις αλλά σε όλα τα είδη σχέσεων. Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω είναι το γεγονός πως ειδικά στα πρώτα του βήματα κάποιος δεν δύναται (όχι απλά δεν θέλει) να είναι εντελώς ειλικρινής ακόμα και απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό πολλές φορές. Θεωρώ λοιπόν πως η αντιμετώπιση μιας μη ειλικρινούς στάσης χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης ανάλογα με τα βιώματα του καθενός ....και η αντιμετώπιση αυτή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την ακόλουθη ειλικρινή πορεία του υποτακτικού! 
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Τέλειο! Ευχαριστώ  
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πολύ καλή παρατήρηση, με βρίσκει σύμφωνη.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Κατά την άποψή μου η ειλικρίνεια δεν αφορά πρωτίστως στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά στην προσωπικότητα του κάθε ενός ξεχωριστά. Για εμένα ειλικρίνεια, είναι η δύναμη ενός ανθρώπου να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά σε μία αλήθεια που δεν τον ευνοεί. Αυτό είναι σημαντικό. Όμως δεν πιστεύω ότι η ειλικρίνεια είναι πιο σημαντική σε μία D/s σχέση, από ότι σε μία Vanilla σχέση, ή σε μία φιλική σχέση.

    Δεν μπορώ να απαιτήσω δια λόγου από έναν άνθρωπο να αποκτήσει μία αρετή. Θα ήθελα ο σκλάβος μου να είναι ειλικρινής, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του δίνω το παράδειγμα. Η δυσκολία να μου ομολογήσει μία αλήθεια, έχει να κάνει με το πόσο πικρή είναι η αλήθεια αυτή, και όχι τόσο με το δικό μου χαρακτήρα και τον τρόπο που αντιδρώ. (Λέμε ψέμματα επειδή ντρεπόμαστε για κάποια πράξη μας που αντιτίθεται στις δικές μας αρχές, όχι στις αρχές κάποιου άλλου.)

    Κατά περίπτωση. Διάβασα απαντήσεις που ήδη δόθηκαν και διαφωνώ με κάποιους συνομιλητές που προτιμούν να τιμωρούν το ψέμα και να επιβραβεύουν την αλήθεια με bdsm μεθόδους.
    Καταρχήν δεν είναι καν άξια λόγου για εμένα, η περίπτωση που ο σκλάβος μου μού πει ότι αυτομαστιγώθηκε 10 φορές, ενώ στην πραγματικότητα το έκανε μόνο 3. Νομίζω ότι έχω την ελάχιστη κοινωνική μόρφωση που χρειάζεται ώστε να μην αντιδρώ με υστερία και εκδίκηση απέναντι σε ανθρώπους που διέπραξαν πταίσματα, ακόμη και αν αυτά με επιβαρύνουν με οποιοδήποτε τρόπο. Επομένως η αντίδρασή μου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κατά κανόνα ήπια. Για παράδειγμα αν το αυτομαστίγωμα τον πονάει υπερβολικά, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο, δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε τον πήχυ τόσο ψηλά ώστε να τον πηδάμε μόνο στα ψέματά μας  
    Για ό,τι αφορά τα σοβαρά ψέματα, σου γράφω το εξής. Εφόσον μου ομολογήσει την αλήθεια, θα προσπαθήσω με όλη τη δύναμή μου να την αντέξω. Αν μπορέσω, θα αντιπαρέλθω το ψέμα χωρίς να χρειάζεται να τον τιμωρήσω για να εισπράξω ηθική αμοιβή. Και εκείνος δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί επιπλέον για να μετανιώσει για ό,τι κακό έκανε γιατί ο δικός μου πόνος θα είναι σίγουρα και δικός του. Αν δεν μπορέσω να την αντέξω, θα απομακρυνθώ από αυτόν, όχι για να τον τιμωρήσω, αλλά επειδή οι συνθήκες που δημιούργησε δεν είναι βιώσιμες για εμένα.
     
  11. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Ειλικρίνεια.....
    Όταν δεν υπάρχει μέσα σε μία σχέση τότε είναι παλάτι πάνω στην άμμο και με το παραμικρό θα γκρεμιστεί.
    Για να είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής πρέπει πάνω από όλα να τα έχει βρει με τον εαυτό του.
    Να έχει κατασταλάξει, να ξέρει τι πραγματικά θέλει.
    Η υποκρισία είναι κάτι που σιχαίνομαι και όταν την συναντώ αν μη τι άλλο, αηδιάζω και φεύγω.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ο ανδρας δεν ειναι μονογαμικο ον .... οποτε ... πρωτα απο ολα εσεις οι ιδιες δεν ειστε ειλικρινεις με τον εαυτο σας .....
    "θα με αγαπας για παντα?" , "-ναι" , "απο μεσα της : αχ κακομοιρη θα σε κανονισω εγω... , ενω λεει : αχ ναι μωρο μου ? ..."

    "Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ειλικρίνεια, η κρυστάλλινη ειλικρίνεια, είναι απαραίτητη σε μία sub ακόμα και στις πολύ αρχικές προσεγγίσεις και όσο εκπαιδεύεται για D/s σχέσεις και στη σχέση της με τον Αφέντη της."


    θα Του μιλουσες ποτε για μια αδυναμια Του αν ηταν διορθωσιμη ? .......
    σημειωσε οτι το "εξαρταται" δεν ειναι "κρυσταλινη ειλικρινεια" , ενω η κριτικη ειναι κακο ελατωμμα ...