Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 12 Φεβρουαρίου 2006.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Λοιπον... πολύ τολμηρη με βρίσκω και θα μου την πέσουν οι Κυρίαρχοι/Κυρίαρχες του φόρουμ  
    Για να αποφύγω διενέξεις θα το θεσω ακαδημαϊκώς...

    Πολλοι υποστηρίζουν ότι ο/η υποτακτικός ειναι τελικά εκείνος που οδηγεί σε μια D/s σχέση.
    Αυτό αναλύεται ως εξής: Ανάλογα με τις δυνατότητες (ψυχικές και διανοητικές που έχει ενας υποτακτικός) καθορίζει εμεσα ΜΕΝ αλλα ουσιαστικά ΔΕ το βαθμό της ανάπτυξης και της ολοκλήρωσης μιας D/s σχέσης.

    Υπάρχουν πολλά σχετικά sites στο δικτυο κυρίως αγγλοφωνα που το αιτιολογουν και το σιγοντάρουν. Ομως εγώ θα θελα να το συζητησουμε και να βγαλουμε καποια συμπεράσματα όλοι μαζί.
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor


    Οδηγώ σημαίνει δίνω πορεία. Οδηγώ στο Μ/s σημαίνει πάω τον άλλον κάπου.
    Σαφώς και η πορεία μιας υποτακτικής εξαρτάται μέχρι ενός σημείου και από την ίδια. Από τις ικανότητες της, τις τάσεις της, τις κλίσεις της, τα θέλω της. Όλα αυτά είναι παράμετροι που λαμβάνει υπ'οψην Ο Κυρίαρχος για να θέσει τους ρυθμούς.
    Το ζητούμενο δεν είναι να πάει η υποτακτική εκεί που θέλει εκείνη. Το ζητούμενο είναι να αφεθεί για να την οδηγήσει εκεί που θέλει Ο Κυρίαρχος και αυτό είναι συχνά πέρα από τα όρια της. Άλλωστε σπάνια μια υποτακτική ξέρει που θέλει η ίδια να πάει και με ανακούφιση αφήνεται να την πάει Ο Κυρίαρχος.
    Τώρα, αν δεν θέλει να πάει εκεί που την πηγαίνει καλό είναι να επανεξεταστούν κάποια πράγματα στην περίπτωση που μιλάμε για M/s.

    Αν δεν τα είχα αυτά θα τα έβρισκε αλλού, αν δεν είχε μέσα Του την ικανότητα να μου τα βγάλει, καλλιεργήσει, μεγαλώσει, κυριαρχήσει και καθοδηγήσει, μάλλον θα έβρισκα Άλλον.

    Το D/s είναι πάρε δώσε. Δεν γίνεται κάποιος Μάστερ γιατί πέφτει στα χέρια του μια σκλάβα, και δεν γίνεται κάποια σκλάβα επειδή έπεσε στα χέρια Μάστερ. Χρειάζεται εκείνη η μοναδική χημεία όπου και οι δύο έχουν αυτό που χρειάζεται ο καθένας για τον ευατό του και ο ένας για τον άλλον.

    Υπάρχει η αντίληψη πως η σκλάβα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο παρά την υποτακτική της φύση. Νομίζω πως η αντίληψη αυτή οφείλεται στο γεγονός πως "απαιτούμε" συνεχώς την προσοχή.
    Η ζυγαριά δεν γέρνει προς την μεριά της υποταγής. Ισορροπεί μια και από την άλλη υπάρχει και η Κυριαρχία.

    Ποιός οδηγεί? Η θέληση Του να μας πάει κάπου και η θέληση μας να αφεθούμε στο όπου μας πάει.
     
  3. Maley

    Maley Contributor

    Αναμφίβολα ο Master καθοδηγεί. Αυτός θα "τραβήξει¨" την slave στα μονοπάτια που θέλει..το ζητούμενο είναι ποσο υπομονή θα έχει... εδω μπαίνει η χημεία που πολυ σωστα γραφει η carissa. Χωρις αυτη, τίποτα δεν θα γίνει..
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Μια μικρή παρέμβαση για να μη χασουμε το θεμα αγαπητοι!

    Μιλώντας για Power Exchange μπαινουμε σε ενα πολύ αγαπημενο μου παιχνιδι και θέμα... και για το (TPE) όμως δεν ειναι αυτο το θεμα του thread.

    Oδηγώ σημαινει χαράζω πορεία...(ίσως) θα ανοιξω και λεξικο
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

    Διδασκαλία η σχέση δηλαδή; Όπου ο Κυρίαρχος ως Δάσκαλος τελικώς χτίζει γέφυρα για την αντίπερα όχθη για να προχωρήσει ο μαθητής του και αυτός γκρεμίζεται;

    Και όπως έχει γράψει ο Καζαντζάκης: "Το χρέος και το κέρδος του αληθινού Δασκάλου είναι να προσπαθήσει να μάθει ό,τι μπορεί από το μαθητή, να μυριστεί κατά που τραβά η νιότη και να πλωρίσει κατά κει κι αυτός και η ψυχή του"

    Αστάρτη
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

    Γενικά διαφωνώ με τις σκλαβοκεντρικές θεωρίες, εκείνες που θέλουν την υποτακτική να είναι το κέντρο του σύμπαντος και όλα να γυρίζουν και να διαμορφώνονται όπως η ίδια θέλει, θεωρόντας τον εαυτό της το απόλυτο δώρο στη ζωή κάποιου Κυρίαρχου.
    Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν και ανάλογοι με αυτήν Κυρίαρχοι, δεν μου πέφτει λόγος. Ο καθένας "παίζει" όμως θέλει και μπορεί.

    Για μένα τέτοιες θεωρίες έχουν ως επί το πλείστο, εκείνες οι υποτακτικές που ακόμη δεν αντιλαμβάνονται το Ds ώς έχει αλλά μέσα από το πως θα το ήθελαν ίσως να είναι. Τις υποτακτικές εκείνες που έχουν τόση απίστευτη ανάγκη να τονίσουν και να διογκώσουν την όποια προσφορά τους και όποια προσωπική τους αξία, γιατί απλά δεν είναι ακόμη σε ειρήνη με αυτό που είναι.
    Συνυπογράφω στα πιο πάνω.
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Επειδή και εγώ δεν συμφωνώ στις "σκλαβοκεντρικές " θεωρίες αλλα ουτε στις Μαστεροκεντρικές. Με χαρά μεγάλη διαβασα το κειμενο της Κυριάς Sm_Art_Lady :
    Στον Αγ. Βαλεντίνο στην Αγάπη και στον 'Ερωτα

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1646

    και θα χαιρομουν αν κάποια κομμάτια του μας τα δάνειζε σαν "μπούσουλα" για το τι σημαινει... αλληλεξάρτηση... ανταλλαγή δυνάμεων και ανταλλαγή εξουσιας.
    Αν μπορουσαμε μονο να δουμε τη λεξη εξουσία ΟΧΙ σαν επιβολή...αλλα σαν δυναμική... !!

    Αληθεια πόσοι Κυριαρχοι εχουν αντίρρηση σ'αυτο το κείμενο , πόσοι θα το δεχόντουσαν ή θα το έγραφαν για τον/την σκλάβα Τους?


    Και ναι αμφιδρομες διαδρομές ειναι η ζωή μας σε ολα τα επίπεδα και μην ξεχναμε οτι μεσα στα life style δεν υπαρχουν μονο κανόνες μονο ορολογίες και ρολοι διακριτοι . Υπάρχει συναισθημα , ψυχή ΑΓΑΠΗ!! πόσοι μιλήσαν γι'αγαπη εδω??? Πόσοι την εβαλαν μπροστά ? υποτακτικοί ή Κυριαρχοι?
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Φοβάμαι πως η δική μου οπτική δεν τοποθετεί την αγάπη ως κινητήριο δύναμη μιας M/s σχέσης, άσχετα αν την αισθάνομαι και μάλιστα έντονα.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Για την εξουσία της εξουσιαζόμενης...

    Η εξουσιαζόμενη είναι εξουσιαζόμενη ακριβώς επειδή δεν επιθυμεί να ασκήσει εξουσία. Επειδή δεν την ικανοποιεί ερωτικά να "περάσει το δικό της" στον Δεσπότη των λογισμών της. Επειδή δεν το έχει ανάγκη για να επιβεβαιωθεί ως προσωπικότητα. Επειδή θέλει να αφήσει την ατομικότητά της να γίνει κομμάτι του Έτερου.
     
  10. Striker

    Striker Regular Member

    RE: RE: Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....


    Η δηλωση σου οτι δεν συμφωνεις στις σκλαβοκεντρικες θεωριες ειναι απαραιτητη μιας και βλεποντας αυτο το νεο thread δειχνει να εχει ξεκινησει απο αυτην την σκοπια. Απο την αλλη ομως θελω να διευκρινησεις τι εννοεις οταν λες οτι δεν συμφωνεις και στις Μαστεροκεντρικες θεωριες. Αν μπαινοντας σε μια M/s σχεση δεν ειναι ο Master σου το κεντρο γυρω απο το οποιο κινεισαι και αναπτυσεις την προσωπικοτητα σου και την υπαρξη σου την ιδια, τοτε για ποιον λογο πραγματι υποτασσεσαι?

    Το κειμενο που αναφερεσαι ειναι ενα ωραιο κειμενο που εκφραζει τον ψυχισμο μιας συγκεκριμενης Mistress. Ο παραλληλισμος που θελεις να κανεις ομως δεν νομιζω να εχει κανενα νοημα. Τι σχεση εχει ενας Master με μια Mistress ως προς τον τροπο που ο καθενας εκφραζεται?

    Ναι υπαρχουν τα συναισθηματα αυτα και μαλιστα δυνατοτερα απο οπουδηποτε αλλου. Σε παραπεμπω σε παλιοτερα threads σχετικα που εχει συζητηθει το θεμα. Τωρα αν εκφραζονται εδω μεσα φανταζομαι οτι ειναι προσωπικη επιλογη του καθενα μας για τους δικους του λογους.


    Striker
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    RE: RE: Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

    η διευκρινηση που ζητατε Κύριε Striker ηταν γραμμενη ήδη:



    και βέβαια ο Μαστερ μου ειναι το κέντρο του κόσμου μου, αλλα ειναι σαφές οτι θα πρεπει να ειμαι και γω το κεντρο το δικό του.
    Να μην επαναλλαμβανομαι. Ειναι ευκολο να κατανοηθεί νομίζω - η δική μου θεση -οτι όσο πολύτιμος ειναι ο Κυρίαρχος για τον υποτακτικό άλλο τόσο ειναι και ο υποτακτικός για τον Κυρίαρχο !!
    Ναί αλλοι συμβολισμοί, Ναι αλλες συμπεριφορές, Ναί αλλοι ρόλοι, Ναι αλλος τροπος εκφρασης !!! Μα η ουσια ειναι η αλληλεπιδραση (κατ'εμε)

    Οσο για το βιβλίο χαιρομαι που το εχετε διαβάσει . Να σημειωσω στην παρατήρησή σας όμως πως σαφώς Κυριαρχος με Κυρίαρχο διαφέρει και ναι Μαστερ και Μιστρες ειναι ισως διφορετική η ψυχολογια ΟΜΩΣ ...ο παραλληλισμος δεν ήταν εκει...
    Ηταν στην ανταλλαγή δυνάμεων και δυναμικών η οποια οδήγησε τον σκλάβο να γίνει Μαστερ τελικά.
    (ελπίζω να εκανα πιο κατανοητη τη θεση μου )
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor


    Να γράψω, να μην γράψω.. Αυτό σκεφτόμουν διαβάζοντας την απάντηση σου, γιατί λόγω του ότι διαφωνώ συχνά με τις απόψεις σου, δεν ήθελα να σκεφτείς πως έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.
    Αλλά τελικά αποφάσισα πως γι΄ αυτό γράφουμε εδώ μέσα για να συζητάμε τις διαφορετικές μας απόψεις και πως αν όλοι συμφωνούσαν, θα είχαμε ένα φτωχότερο σε προσφορά και βαρετό φόρουμ.
    Έτσι λοιπόν, με λάβαρο τη ζωντάνια του φόρουμ.   θα πω τα εξής:

    Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον δεν κατανοώ τη θέση σου, ίσως να φταίει στο ότι μέσα από όλα όσα γράφεις δεν βλέπω πουθενά την υποτακτικότητα και την επιθυμία προσφοράς, όχι χωρίς ανταλλάγματα τουλάχιστο.
    Ίσως πάλι φταίει στο ότι μπλέκεις κατά την άποψη μου, τις βανίλλα αντιλήψεις για ισότιμες σχέσεις και αγάπες και λουλούδια που δεν είναι η βάση ή η ουσία στο Ds, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστο.
    Ίσως δεν καταλαβαίνω επειδή δεν βλέπω εδώ την επιθυμία μιας υποτακτικής να υπηρετήσει, εκπληρώνοντας μέσα απ΄ αυτό τις ανάγκες της, αλλά την επιθυμία μιας γυναίκας να την αγαπάνε όσο αγαπάει, να της προσφέρουν ότι προσφέρει, γενικά να έχει μια ευτυχισμένη βανίλλα ισότιμη σε όλα σχέση με ίσως μια υποψία bdsm για να δίνει αλατοπίπερο στο παιγνίδι, πράγμα που σίγουρα δεν είναι ούτε κατακριτέο, ούτε κακό, απλά δεν έχει σχέση με την ανταλλαγή εξουσίας, όπως πάλι την αντιλαμβάνομαι εγώ. Ανταλλαγή εξουσίας δεν σημαίνει ότι δίνω εγώ η υποτακτική και είσαι κύριε υποχρεωμένος να δώσεις κι εσύ. Σ αγαπάω και είσαι κύριε το κέντρο του σύμπαντός μου με την προϋπόθεση πως «σαφώς» και θα είμαι κι εγώ το κέντρο του δικού σου!

    Ψάχνεις να υποταχτείς, να υπακούσεις να παραδοθείς ανάλογα? Αυτές είναι οι πρωταρχικές σου ανάγκες Ή ψάχνεις για κάποιο να ερωτευτείς και να σε ερωτευτεί?
    Ίσως έχω λάθος, ίσως δεν καταλαβαίνω καλά τι είναι υποταγή, τι είναι Κυρίαρχο και τι υποτακτικό και γι αυτό δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μας πεις. Σε τέτοια περίπτωση ζητώ συγνώμη.

    Δεν λέω πως δεν μπορεί να συμβαίνει να Αγαπά και ο Κυρίαρχος την υποτακτική. Εκείνο που λέω είναι πως δεν μπορεί κάτι τέτοιο να μπαίνει ως «σαφές», ως απαραίτητη συνθήκη και όρος, αν εκείνο που πραγματικά χρειάζεται κάποια είναι μια Ds σχέση. Αν πάλι δεν το χρειάζεται και χρειάζεται ισότιμους έρωτες, δίνω όσα παίρνω, κι απλά γουστάρει να το ονομάζει Ds σχέση και πάλι δικαίωμα της, στο κάτω κάτω όπως κι εσύ ανέφερες κάπου…περί ορέξεως…. 

    Η υποτακτική για μένα είναι εκείνη που η ανάγκη της για υποταγή ή υπακοή είναι αυτό που την καθοδηγεί και όχι η επιθυμία της να ερωτευτεί και να την ερωτευτούν, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί κι αυτό.
    Αλλά το ερώτημα που έθετα και θέτω είναι το εξής:

    Σε τι διαφέρει η προσφορά και η εκπλήρωση των επιθυμιών του άντρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη μια γυναίκα, από αυτήν της υποτακτικής? Τι είναι αυτό που κάνει κάποια να είναι υποτακτική, ίσως και ερωτευμένη, που διαφέρει απ΄ αυτό που κάνει μια οποιαδήποτε ερωτευμένη γυναίκα μέσα σε μια σχέση αγάπης?

    Εγώ πιστεύω πως είναι η ανάγκη υποταγής ή υπακοής σημαντικότερη, πως αν μια υποτακτική έχει να διαλέξει ανάμεσα σε Κάποιο να την αγαπά και Κάποιο να την Κυριαρχεί, θα διάλεγε το 2ο, και πάλι επιμένω να επαναλαμβάνω, χωρίς αυτό να αποκλείει τον έρωτα μέσα σε μια τέτοια σχέση. Αλλά προσφέρει την υποταγή της, χωρίς να απαιτεί «σαφή» ανταλλάγματα αγάπης, ενδείξεις σημαντικότητας της για Κείνον κ.ο.κ. Το κάνει γιατί αυτό έχει ανάγκη, αυτό χρειάζεται για να ολοκληρώνεται. Αν την Αγαπά, αν είναι σημαντική για Κείνον, το Δείχνει ξεκάθαρα κρατώντας την κοντά Του. Αν δεν είναι αρκετή και πάψει να είναι σημαντική θα την Διώξει. Είναι πολύ απλό. Αλλά ενώ η αγάπη μπορεί να ολοκληρώσει μια βανίλλα γυναίκα, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια υποτακτική. Γιατί οι ανάγκες της υποτακτικής είναι διαφορετικές.