Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επιστήμη του φλερτ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 8 Ιουλίου 2009.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες συνήθως θεωρούν το μικρότερο σημάδι φιλικής προδιάθεσης από μια γυναίκα, ως στοιχείο ερωτικής πρόσκλησης, έχει μελετηθεί από τους κοινωνιολόγους. Η αρσενική υπεραισιοδοξία, που συνήθως ενισχύεται συχνά από μια αδέξια προσπάθεια συζήτησης, προκαλείται από τις γυναίκες που στέλνουν μία σειρά από σήματα, ένα λεπτό και ιδιαίτερα παραπλανητικό φλερτ προς τον μελλοντικό σύντροφο, γνωστά και ως "proteans". Αν και ερμηνεύονται από τους άντρες ως "ελάτε", δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο παρά μόνο μια ενστικτώδη προσπάθεια της γυναίκας να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τον άντρα. Όλοι οι πιθανοί σύντροφοι υποβάλλονται στην ίδια υποσυνείδητη ερώτηση. Το φαινόμενο "Proteus", ονομάζεται έτσι από τον Έλληνα Θεό των ποταμών που άλλαζε συνεχώς τη μορφή του για να αποφεύγει τους εχθρούς του, είναι ένα από τα διάφορα τελετουργικά φλερτ που αναλύονται σε μια μελέτη του φλερτ που πρόκειται να δημοσιευθεί από το Βρετανικό Κοινωνικό Ερευνητικό Κέντρο Εκδόσεων, μία οργάνωση με βάση την Οξφόρδη που υποστηρίζεται από τον ανθρωπολόγο Desmond Morris.

    Άλλα σήματα περιλαμβάνουν το "βλέμμα συνουσίας" και το φαινόμενο "του ευγενούς φλερτ", μια πρακτική που λειτουργεί καλά με τους Ευρωπαίους αλλά καθόλου με τους Αμερικανούς. Η Kate Fox, γενικός διευθυντής και συντάκτρια της έκθεσης, λέει πως οι γυναίκες επιτίθενται στους άνδρες με σήματα "proteus" από το πρώτο λεπτό της συνάντησής τους. "Αποστέλλοντας ακανόνιστα και διφορούμενα σήματα, στα πρώτα στάδια μίας γνωριμίας, οι γυναίκες, χειρίζονται τους άνδρες από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ανάλογα με το επίπεδο ασάφειας και εξαπάτησης, στο οποίο υποβάλλονται, τα αρσενικά ταράσσονται γρήγορα". Η Kate Fox και οι συνεργάτες της εξέτασαν με ερωτηματολόγια περισσότερους από 1000 ανθρώπους και οργάνωσαν ομάδες μελέτης για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Το κατάλληλο φλερτ βρέθηκε να αρχίζει με αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν "βλέμμα συνουσίας", όπου η έντονη επαφή με τα μάτια διακόπτεται προς στιγμήν με την περιστασιακή ανύψωση ή χαμήλωμα των ματιών. Ακολουθούν χαμόγελα, συγχρονισμός των κινήσεων του σώματος, ντροπαλά βλέμματα από τη γυναίκα. Οι άντρες μερικές φορές τείνουν τα στήθη τους προς τα έξω, όπως κι οι πίθηκοι. "Το ανθρώπινο φλερτ περιλαμβάνει σειρά χειρονομιών και εκφράσεων, ανάλογες με τους χορούς ερωτοτροπίας των πτηνών κι άλλων ζώων που βλέπουμε σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα άγριας φύσης", επισημαίνει η έκθεση.

    Προς μεγάλη έκπληξη, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα δύο τρίτα των ερωτικών προσεγγίσεων ξεκινούν από τις γυναίκες. Όπως κι άλλα είδη, π.χ. οι θηλυκοί χιμπαντζήδες, έχουν το χαρακτηριστικό, γνωστό ως "θηλυκή επιθετικότητα". "Οι θηλυκές χιμπαντζήδες, παραδείγματος χάριν, αναζητούν συνεχώς τη σεξουαλική συνεύρεση με τα αρσενικά, μερικές φορές ακόμα και με βία: μπορεί να τραβήξουν ένα αρσενικό που ξεκουράζεται από τα πόδια του, επιμένοντας στο ζευγάρωμα", επισημαίνει η έκθεση. "Μεταξύ των ανθρώπων, η θηλυκή επιθετικότητα είναι λεπτότερη. Στην πραγματικότητα, η θηλυκή παράκληση γίνεται τόσο διακριτικά που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι οι άντρες παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων". Εντούτοις, η τακτική φαίνεται να δουλεύει. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες όχι απλά ξεκινούν τις ερωτικές προκλήσεις, κάτι το οποίο κάνουν πάντα, αλλά συχνά κάνουν και το επόμενο βήμα, προκαλώντας περισσότερο τους άντρες. Σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι είχαν ξεκινήσει τα ραντεβού τους, ενώ μόνο 1% το αρνήθηκε. Από τα ραντεβού που κανονίζονται από τις γυναίκες, το 51% κατέληξαν σε σχέσεις που διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες, μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό επιτυχίας από εκείνα που ξεκινούν από τους άνδρες.

    Η έρευνα επίσης εντόπισε ανθρώπους που κάνουν πολλές φορές φλερτ λόγω ευγένειας. Αυτό το είδος, αποκαλούμενο "ευγενές φλερτ", όπου ο στόχος είναι να κολακευθεί παρά να βρεθεί ένας σύντροφος, μπορεί να παρερμηνευθεί συχνά με ενοχλητικά αποτελέσματα. "Εφαρμόζεται κυρίως από τους άνδρες, οι οποίοι απευθύνονται με ένα ήπιο φλερτ στις γυναίκες, μία μορφή ευγένειας", επισημαίνει η έκθεση. "Είναι ιδιαίτερα κοινό στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αλλοδαπούς, ιδιαίτερα στους Αμερικανούς, οι οποίοι μπερδεύουν το σκοπό του "ευγενούς φλερτ". Επίσης μετρήθηκε η συχνότητα του φλερτ. Ενδεχομένως απεικονίζει το γεγονός ότι οι άνδρες παρερμηνεύουν τα "σήματα proteus", καθώς 45% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα αντιλήφθηκαν το συγκεκριμένο είδος φλερτ "την προηγούμενη εβδομάδα", συγκρινόμενοι με το 37% των γυναικών.

     

    Πηγή:Επιστημονικές Ειδήσεις - Η επιστήμη του φλερτ
     
  2. darklight

    darklight Regular Member

  3. Μήπως να γινόταν και μια έρευνα για τους άνδρες που δεν το' χουν;
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Κανε ενα καινουργιο προφιλ γυναικας slave εδω και τσεκαρε καθημερινα τα pm σου.Δεν θεωρω οτι θα υπαρξει καλυτερη ερευνα  
     
  5. Χαχαχα!
    Πίστεψέ με... και πάλι... λίγοι το' χουν...
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ακριβώς! Οι περισσότεροι νομίζουν πως φλερτάρουν χωρίς να καταλαβαίνουν πως γίνονται slurp 

    Eρώτηση:Πόσοι τελικά ξέρουν να φλερτάρουν μια γυναίκα;
     
  7. Ωραίο θέμα, madlene!  

    Αρκετοί (αν όχι οι περισσότεροι) δεν ξέρουν να φλερτάρουν, είναι κάπως άγαρμποι...
    Από την άλλη πλευρά, κι εμείς οι γυναίκες είμαστε καχύποπτες,δεν αφηνόμαστε ελεύθερες.
    Το αποτέλεσμα είναι πολύς κόσμος να είναι μόνος του και να χάνονται ευκαιρίες.
    "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" ...  
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor



    Πόσοι την παλεύουν να ασχολούνται ακόμη με αυτά;
     
  9. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    "Η Επιστήμη του φλέρτ"

     

    Κλέφτες που τρυπώνουν
    από πόρτες "αφημένες"
    ανοιχτές
     
  10. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Η επιστήμη του φλερτ

    !!!



    Και να συμπληρώσω πόσες γυναίκες αξίζουν να τις φλερτάρει ενας άντρας?
     
  11. XnX

    XnX Love Through Discipline

    Απάντηση: Re: Η επιστήμη του φλερτ

    Όπως λίγα αρσενικά το έχουν με φλερτ έτσι και λίγες το έχουν με την ηδονή (στην ελλάδα τουλάχιστον αυτό θα έλεγα ότι είναι αρκετά έντονο) Η διαβρωτική δράση της πατριαρχίας στις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων έχει στερήσει πολλές ηδονές απο τις γυναίκες όπως επίσης και απ' τους άντρες.

    Κατα τα αλλα θα το ξαναπώ. Το πως προσεγγίζεις έναν άνθρωπο δεν μένει έγκλειστο στα τείχη της οποιαδήποτε επιστημονικής μελέτης (ναι μεν μπορούν να βγουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα) καθώς ο άνθρωπος περα απο σώμα διαθέτει και φαντασία που αν την επενδύσει με απελευθερωτικό τρόπο μπορεί κάλλιστα να μεγαλουργήσει. Το ότι οι σεξουαλικές σχέσεις αποτελούν αποτέλεσμα κοινωνικής δημιουργίας είναι κάτι που πρέπει να έχουμε συνεχώς στο νου μας. Οι νόρμες θεσπίζονται συλλογικά (τις περισσότερες φορές ασυνείδητα δυστυχώς) και εξαρτώνται απο τις επιλογές της εκάστοτε κοινωνικής θέσμισης. Ο παράγωντας του πολιτισμού παίζει βαρυσήμαντο ρόλο στην διαμόρφωση των σχέσεων, δεν είναι τυχαίο πχ ότι σε μια κοινωνία που διέπεται περισσότερο απο παραδωσιακές αξίες θεωρείται υποτιμητικό για μια γυναίκα να κάνει το "πρώτο βήμα" ενώ π.χ. στο Βερολίνο μπορεί να αποτελέσει κάτι το συνηθισμένο. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι απαράλλαχτοι νόμοι που χαρακτηρίζουν την σεξουαλικότητα που είναι απαραίτητο να τους κατακτήσουμε ώστε να γίνουμε οι τέλειοι εραστές.
     
  12. Re: Απάντηση: Re: Η επιστήμη του φλερτ

    Συμφωνώ.Εδώ ο άντρας που επιμένει χαρακτηρίζεται "λιγούρης" και η γυναίκα που ανταποκρίνεται "εύκολη"...