Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η καύλα των στερεότυπων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Guruni, στις 14 Οκτωβρίου 2016.

  1. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Πολλές φορές έχουν αναπτυχθεί συζητήσεις γύρω από τα στερεότυπα και πώς αυτά δρουν αρνητικά κυρίως γύρω από τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους!

    Με αφορμή ένα άλλο πόστ για τον συμβολισμό της γύμνιας μου γεννήθηκε η ιδέα αυτού του νήματος.

    Τα στερεότυπα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και γαλουχηθεί πολλές φορές. αν όχι τις περισσότερες, δημιουργούν τις εικόνες μας για τον κόσμο, μερικά δε, είναι τόσο καλά εδραιωμένα στο υποσυνείδητο μας που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα μας, τις σκέψεις και τις φαντασιώσεις μας.

    Δεν θα ήθελα όμως να επεκταθεί το θέμα στο γενικό, αλλά στο ειδικό. Δηλαδή γύρω από τον χώρο του bdsm. Πόσο καυλωτικά είναι για εσάς τα στερεότυπα; Πόσο βαθειά είναι στο δικό σας bdsm;

    Με τη σειρά μου θα αναφερθώ σε μερικά παραδείγματα προσωπικά, που έχουν διατελέσει σε διάφορες περιόδους της ζωής μου έναυσμα καύλας μέσω τον στερεοτύπων και μέσω της εκπαίδευσης που έλαβα κατάφερα να απελευθερωθώ από αυτά τα στερεότυπα.

    Για παράδειγμα, η έμφυλη κατανομή των ρόλων αποτελεί ένα πολιτισμικό φαινόμενο, ενώ σε βιολογικό επίπεδο δεν υπάρχει κάτι που να το δικαιολογεί αυτό. Πολλές φορές, η υποταγή στη γυναίκα κρύβει μία ταπεινωτική ικανοποίηση της επιθυμίας του ανδρός που θεωρεί στερεοτυπικά την γυναίκα κατώτερη του.

    Για παράδειγμα, οι δουλειές του σπιτιού από τον άνδρα υποτακτικό, θεωρούνται πράξεις ταπεινωτικές για τον άνδρα γιατί έχουμε συνηθίσει, κακώς, τις δουλειές να της κάνει η γυναίκα (μάνα μας, γιαγιά, θεία, αδερφή, σύντροφος..)

    Για παράδειγμα η γύμνια. Τις περισσότερες φορές ο άνδρας υποτακτικός είναι γυμνός μπροστά στην Κυρία του που είναι ντυμένη. Έτσι δεν αφήνει κρυφό τίποτα.

    Προσωπικά, με αυτά τα παραδείγματα έμαθα πολλά σημαντικά πράγματα για τον εαυτό μου. Μεγαλωμένος σε μία πατριαρχική οικογένεια, είχα μάθει ότι ο λόγος του άνδρα είναι τα πάντα μέσα στο σπίτι, ζώντας λοιπόν τότε με την πρώτη μου Κυρία κατάλαβα ότι ο λόγος μου έχει σημασία για Εκείνη αλλά όχι απαραίτητα για το σπίτι. Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν ήταν το θέμα του ανδρός ή της γυναικός που φέρει το λόγο αλλά ποιός έχει την εξουσία στο σπίτι ώστε ο λόγος του να μετράει απολύτως.

    Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι καθόλου μα καθόλου έμφυλο θέμα. Είναι ο χώρος σου και πρέπει να τον διατηρήσεις καθαρό. Μαθαίνεις να σιδερώνεις, να πλένεις, να καθαρίζεις γιατί πρέπει να είναι περιποιημένα όλα. Επίσης κατάλαβα ότι οι εργασίες του σπιτιού δεν έχουν σκοπό την ταπείνωση, αλλά την άμεση υπηρεσία προς την Κυρία μου.

    Η γύμνια, ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Γυμνός μπροστά σε έναν άλλο άνθρωπο. Ο οποίος έχει εξουσία πάνω σου. Να σε κοιτάζει, να σε πασπατεύει και εσύ να πρέπει απλά να στέκεσαι ακίνητος. Πόση ντροπή!! Αλήθεια όμως, γιατί ντροπή;
    Γιατί να ντρέπομαι που είμαι γυμνός μπροστά σε αυτόν που ανήκω; Δεν ντρέπομαι πια. Άλλωστε το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι κακό και δεν πρέπει να είναι.


    Ευχαριστώ.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Καμία καύλα στα στερεότυπα απ' όπου κι αν προέρχονται.

    Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ό,τι υπάρχει ντροπή για την υποτακτικότητα.
    Καταρχάς είναι λάθος να μπερδεύουμε την υποταγή σαν μια κατώτερη πράξη, ειδικά εδώ που μιλάμε. Δε νιώθω ντροπή για τπτ, αλήθεια. Η γύμνια είναι κάτι το φυσιολογικό, είναι καύλα ντε! Καλά το τι θεωρεί κάποιος ταπείνωση και τι εξευτελισμός είναι τεράστια συζήτηση.

    Ίσως επανέλθω.
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Νομίζω ότι αν προσπαθήσεις να καταλάβεις το γιατί σου αρέσει να προσφέρεις άμεσες υπηρεσίες στην κυρία σου και όχι να βάλεις την κυρία σου να σε υπηρετεί ή να μοιραστείτε από κοινού τις υπηρεσίες θα δεις ότι δεν υπάρχει bdsm που δεν υιοθετεί κανονικά ή από την ανάποδη τα κοινωνικά στερεότυπα.

    Ακόμη και το γεγονός ότι αναφέρεσαι στην κυρία σου με κεφαλαίο κάπα έχει να κάνει με στερεότυπο και όχι bdsmικό.

    Σε μία πατριαρχική οικογένεια όπως αυτή που μεγάλωσες η γυναίκα είναι υποτακτική με την βδσμική έννοια? μάλλον όχι. Είναι η γυναίκα που υπηρετεί άμεσα τον άνδρα της γιατί αυτός είναι ο κοινωνικός ρόλος που της αντιστοιχεί.
    Και ακριβώς το ίδιο θα συνέβαινε και με τον άντρα όσο αφορά τον κοινωνικό του ρόλο σε ένα μητριαρχικό πλαίσιο.

    Αν εξαιρέσουμε τον σαδομαζοχισμό, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός ως χαρακτηριστικά της bdsmΙκής υποτατκικότητας ως φορέα καύλας έχουν να κάνουν καθαρά είτε με την ευθεία αντίθεση απέναντι στο πατριαρχικό στερεότυπο στο μυαλό/υποσυνείδητο του υποτακτικού είτε με την υιοθέτηση του πατριαρχικού στερεότυπου σε εποχή ισότητας για την υποτακτική.

    Να επισημάνω ακόμη μία φορά ότι αναφέρομαι στην υποταγή που προκαλεί καύλα όχι στην υποταγή που είναι ανάγκη γιατί κάποιος/κάποια δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτόνομα/αυτόβουλα που μπορεί ωστόσο κάλλιστα να είναι λόγος για bdsm.

    Αν δεν υπήρχε το στερεότυπο του ανδρικού και γυναικείου ντυσίματος και φορούσαμε όλοι τα ίδια θα είχαμε ευτυχισμένους τραβεστί πιστεύεις ?

    Τα στερεότυπα είναι κοινωνική επιταγή, δεν υπήρξε ουδέποτε κοινωνία ανθρώπων απαλλαγμένη από στερεότυπα, δεν πρόκειται ουδέποτε να υπάρξει.
    Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας μας ονομάζει στερεότυπα μόνο τα στερεότυπα που δεν του αρέσουν.
     
  4. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Για μενα καυλωτικη ειναι η ανατροπη κι οχι η αναπαραγωγη των στερεοτυπων.
     
  5. Lady Nawashi

    Lady Nawashi ...I'll whip your body and kiss your soul...

    Για μένα δεν είναι καυλωτική ούτε η ανατροπή μα ούτε και η διαιώνιση των στερεοτύπων, η κατάργησή τους στο μυαλό μου ίσως.
    Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που κουμάντο κάνει κυρίως η μητέρα μου. Ο λόγος της πάνω από όλων, όχι γιατί είναι γυναίκα αλλά γιατί έχει τα μυαλά εκεί που πρέπει και έπαιρνε αποφάσεις σκληρές που ήταν όμως αποτελεσματικές.

    Με έχει επηρεάσει; Ίσως. Δεν θέλω να της μοιάσω, μα ούτε πιστεύω ότι πρέπει να γίνω το εντελώς αντίθετο.
    Ο πατέρας μου μοιράζεται τις δουλειές τους σπιτιού, μόνο που δεν μαγειρεύει, τις θέλουμε τις ζωές μας...

    Από τον υ μου ψάχνω κάποιον που θα ικανοποιεί τα θέλω μου, πέραν των όσων στερεοτύπων έχει στο μυαλό του. Δεν προτίθεμαι ούτε να τα ανατρέψω για να νιώσει ταπεινωμένος ούτε να τα διαιωνίσω...

    Αν τον θέλω με στρινγκ, τον θέλω γιατί με καυλώνει το θέαμα, όχι γιατί τον θεωρώ λιγότερο άνδρα.
    Αν θέλω να μου φέρνει τον χυμό γυμνός, είναι γιατί θέλω να τον βλέπω γυμνό και να μπορώ να κάνω ότι θέλω, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεί εκείνη την στιγμή τα ρούχα του.

    Αν απολαμβάνω την αμηχανία του; Σαφώς. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα ανατρέψω τα στερεότυπα ως μέσο Κυριαρχίας....
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κατάλαβα...
    Διαβάζεται απνευστί:
    Για να μπείς στο βουδουσουμού χρειάζεται τουλάχιστον να ντιλάρεις τα στερεότυπά σου, αν δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις, έτσι ώστε μπαίνοντας να λειτουργείς αναπαράγοντας, και καλά φαντασιακά, από κοινού με τον άλλονα τα στερεότυπα που τουλάχιστον ντιλάρετε, φτιάχνοντας νέα στερεότυπα, (που καταπώς φαίνεται βολεύουν βρε αδελφέ), πώς να το κάνουμε, και που με κάποιο τρόπο γίνονται αντιληπτά και βαφτίζονται ως μη "στερεότυπα", αλλά από την στιγμή που λειτουργούν υποκαθιστούν εν μέρει τα στερεότυπα που ντιλάρετε, δημιουργώντας έτσι νέα μοντέλα στερεοτύπων πάνω στα υπάρχοντα μη "στερεότυπα"...
    Μ' αρέσει..!
     
  7.  
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Στερεοτυπικοί συνειρμοί για να εδραιωθεί ο εξευτελισμός στο υ, αντικούκου κατευθείαν.