Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Stalker, στις 22 Φεβρουαρίου 2011.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη


    Ναι, φυσικά... Λάθος μου, ανακαλώ!  



     
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Εξαιρετικα ευστοχη τοποθετηση αγαπητε Mindmaster.
    Θα προσθετα τα εξης: η υπαρξη του D/s ως κατασκευασμα που θετει πλαισιο κανονες και ηδονικο κοσμο ψευδαισθησεων τυπου ματριξ δηλώνει την αναγκη αυτων που το δημιουργησαν και το ασπαζονται να υπαρχει.
    Ας αναλυσω λίγο την λεξη ψευδαισθησεις που εγραψα πιο πανω. Ειναι ψευδαισθηση να νομιζεις οτι μπορεις να πλασεις τον αλλον οταν εχει ηδη δομηθει το μεγαλυτερο μερος της προσωπικοτητας του απο τα 8 περιπου.Ειναι τοσο παιδιαστικο οσο το βανιλια "θα τον αλλαξω " που ευαγγελιζονται οι πληγωμενες κοπελες οταν επιστρεφουν στον συντροφο που τις κακομεταχειριστηκε. Ειναι ψευδαισθηση να νομιζεις οτι υπακουει εσενα και την οριζεις οταν στον μονο που υπακουει ειναι η επιθυμια της να αποφυγει να αναλαβει τις ευθυνες της ζωής της απο φοβο η ανωριμοτητα. Ειναι ψευδαισθηση να νομιζεις οτι εχεις τον ελεγχο οταν ειναι θεμα υποκειμενικης οπτικης - Σε οριζω λεει ο D- Σου δινω εντολη να με οριζεις λεει η s- ποιος εν τελει εχει τον ελεγχο ? απαντηση : εξαρταται απο το πως βλεπεις τη σκηνη αυτη. Το d/s ειναι ενα αλισβερισι που ουδεμια σχεση εχει με πραγματικη νομοθετημενη εξουσια .
    Εχοντας παντα αυτα υποψιν τοτε ενα σαφως τεκμηριωμενο επιχειρημα υπερ του D/s θα μπορουσε να ειναι "το ξερω οτι ειναι εικονικο αλλα εγω αντλω ηδονη απο αυτο"
    Συμφωνοι , αλλωστε η αντληση ηδονης ειναι υποκειμενικη και περι ορεξεως ...
    Προκυπτουν ομως αμιλεικτα ερωτηματα. Γιατι να μην σου φτανει ο σωματικος και ψυχικος πονος που απλοχερα προσφερει ο σαδομαζοχισμος και ζητας ή ακομα απαιτεις το ονειρικο πεπλο του D/s?
    Και παμε τορα να μιλησουμε για την λεξη 'αναγκη' αυτων που δημιουργησαν το D/s και το κανουν να υπαρχει.
    Ειναι εμφανες οτι για καποιους ανθρωπους ο σαδομαζοχισμος δεν αρκει. Ζητουν το κατι παραπανω. Η αιτια;
    Η ανακουφιση των συναισθηματικων φοβων , της ανασφαλειας , η φυγη απο την πραγματικοτητα που φανταζει ανυποφορη , πληγωνει , συνθλιβει.
    Καποιοι κανουν σεξ για λογους απολαυσης , αλλοι για λογους αυτοεπιβεβαιωσης αλλοι για λογους συναισθηματικης καλυψης αλλοι... δεκαδες πιθανοι λογοι .Φυσικα μπορει να υπαρξουν και συνδυασμοι των λογων αυτών ομως ενας θα υπερισχυει.
    Ετσι και στο bdsm. Καποιοι εστιαζουν στην απολαυση , αλλοι στην ασφαλεια , την σιγουρια οτι υπαρχει καποιος εκει εξω που ειναι καθολικα ολοκηρωτικα και απολυτα δοσμενος σε αυτούς. Η ταξη και οι κανονες που ευαγγελιζονται οι θιασωτες του D/s δινουν μια ψευδαισθηση ασφαλειας σε εναν κοσμο που τιποτα δεν ειναι δεδομενο και σταθερο και ολα μεταβαλλονται γοργα.
    Συνοψιζοντας το D/s ειναι η πιπιλα του συναισθηματικα ανασφαλη , που ο φοβος τον οδηγει στο να δημιουργησει φανταστικους κοσμους οπου ολα ειναι οπως θα ηθελε να ειναι , ειναι η εφηβικη υποχωρηση της ονειροπολησης.
    Και στο ερωτημα που θετεις Δώρα η απαντηση μου ειναι: πολυ ευκολα αρκει τα ζητουμενα σου να ειναι η απολαυση και οχι η ασφαλεια, η ηδονη και οχι ο κατευνασμος συναισθηματικων φοβων της εφηβειας.
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2011
  3. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Ας εξαιρεσουμε λοιπον την ενοχικοτητα,περιπτωση που ομολογω δεν μου ειναι οικεια,οποτε μονο υποθεσεις και λογικους συνειρμους περι αυτης μπορω να κανω.
    Σε αυτη την περιπτωση,ο λογος που ωθει εναν σαδιστη να κινηθει εντος της εικονικης πραγματικοτητας(αν και για μερικα σπανια ζευγαρια η πραγματικοτητα φαινεται να μην ειναι διολου εικονικη),ειναι για μενα ξεκαθαρος,αν και ακομα και για εκεινον,ενδεχομενως να μην ειναι ο μονος.
    Ειναι η επιθυμια και η αναγκη ενος ηδονιστη να μεγιστοποιησει την απολαυση του.Οταν ανακαλυψει οτι δεν του φτανει η απολαυση του σαδισμου του,με την προκληση πονου(οποιουδηποτε ειδους ),κατα τη διαρκεια μιας συνευρεσης πισω απο κλειστες πορτες.Οταν θελησει την νοητικη απολαυση του ισχυροτατου σαδιστικου αφροδισιακου που ειναι ο εξευτελισμος(κατ'εμε αποδεκτος αποκλειστικα στην public εκδοχη του ).Οταν επιθυμησει να αυξησει την απολαυση χρονικα,περαν του περιορισμενου χρονου της συνευρεσης με το αντικειμενο του ποθου του.Με ανω οριο το καταταλαιπωρημενο 24/7.Ακομα και τις στιγμες,τις ωρες η τις μερες που περνα χωρις τη φυσικη παρουσια της.
    Ειναι γι αυτο που δοκιμασα τον χαρακτηρισμο αυτου του σαδιστη-πανηδονιστη ως εξελιγμενου.
    Γι αυτο και μου ακουγεται λιγο φαλτσα ο εξοβελισμος της κυριαρχιας του ως συμπτωμα ενος ναρκισσου η συμπλεγματικου και σε καθε περιπτωση διεστραμμενου σαδιστη.
     
  4. zyliet

    zyliet Regular Member

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Αναφορικα με την τελευταια (κυριως) παραγραφο του MindMaster: Ομολογουμενως ο,τι πιο σωστο (και για να μη παρεξηγηθω απ' το πρωτο μου κιολας ποστ) ...ο,τι πιο οικειο εχω διαβασει τον λιγο καιρο που βρισκομαι εδω! 
    Γιατι αληθεια, πρεπει να "στηνουμε σκηνικα" για να απολαυσουμε τη ζωη και τη φυση μας;
    Και γιατι αν δε το κανουμε ειμαστε εκτος bdsm;

    ...και εναν χαιρετισμο προς ολους   (χωρις διαθεση καταχρησης του νηματος βεβαιως)....μιας και ειναι η πρωτη φορα που καταθετω την ταπεινη μου αποψη. 
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη


    Ας μην κολλάμε στους χαρακτηρισμούς όπως "ναρκίσσου", "συμπλεγματικού" ή "διεστραμμένου", που θα είδες άλλωστε, ότι εγώ απέφυγα... Και δεν τους απέφυγα βέβαια από αβρότητα, αλλά γιά λόγους σαφήνειας στην κουβέντα (θεωρώ πως το πράγμα στη βάση του είναι εξαιρετικά απλό, κι όταν το φορτώνουμε με διάφορες παραμέτρους -που εν προκειμένω είναι υποτιθέμενες παράμετροι, κι όχι αληθινές- χάνουμε το δάσος πίσω από το δέντρο).

    Εάν διατηρήσουμε την απλότητα λοιπόν (πράγμα που μοιάζει απαραίτητο), θα είναι πιστεύω εμφανές το ότι ο "εξελιγμένος σαδιστής" δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας νέος ευφημισμός. Ο σαδιστής είναι απλά σαδιστής, και όλ' αυτά που περιγράφεις πιό πάνω σαν τρόπους "αύξησης της απόλαυσης" μόνο ποσοτικές διαφορές μπορεί να σημαίνουν, κι όχι ποιοτικές... Δες λιγάκι, επί παραδείγματι, αυτό που εσύ ο ίδιος γράφεις: Αποκαλείς μεν τον εξευτελισμό "ισχυρότατο σαδιστικό αφροδισιακό", αλλά από το όλο κείμενό σου συνάγω πως μάλλον τον εξαιρείς από το S/m, δηλαδή από το σαδομαζοχισμό. Γιατί; Πού είναι γραμμένο και νομοθετημένο, το ότι όποιος θέλει να εξευτελίζει/-εται (και publicly ακόμη), πρέπει να το κάνει υπό την ομπρέλα κάποιου D/s; Mόνο πρακτικοί λόγοι υπάρχουν γιά κάτι τέτοιο, κι όχι ουσιαστικοί...


     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2011
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Θα συμφωνησω μαζι σου οσον αφορα τη χρηση των χαρακτηρισμων,που εγιναν περισσοτερο για λογους συντομιας.Εξ αλλου δεν τους χρησιμοποιησα εγω πρωτος.
    Κατα τα λοιπα,οχι μονο δεν εξαιρω τον εξευτελισμο απο το S/m,αλλα αντιθετως ισχυριζομαι οτι αποτελει αναποσπαστο μερος του,απευθυνομενο κυριως στο μυαλο.Αδυνατω ομως να αντιληφθω πως μπορει να τον απολαυσει καποιος εκτος του πλαισιου του D/s,μια και οπως το καταλαβαινω εγω να λειτουργει,απαιτει κατι πολυ απλο,οσο και απαραιτητο.Την εντολη και την τυφλη υπακοη αυτης.
    Ανεξαρτητως της επιθυμιας του εξευτελιζομενου προς τουτο.Αν απουσιαζει,ειναι που η απολαυση του σαδιστη ειναι μεγιστη.Αντιθετως,αν υπαρχει η επιθυμια του εξευτελιζομενου προς τουτο,μαλλον προς την επιδειξη παει το πραγμα.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Προσωπικά διαφωνώ με τη θέση τόσο του DeSade - όσο και με τους διάφορους προσβλητικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς πετά μια και η θέση του ήταν και παραμένει πάγια και αρχίζει από την βαθιά του πεποίθηση πως υπάρχει μόνο το Sm, όσο και της doras αλλά και του φίλου MindMaster.
    O χρόνος δεν μου επιτρέπει να το αναπτύξω και εικάζω πως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που θα μπορέσω να αφιερώσω χρόνο, πιθανόν να μην είναι η όποια απάντηση μου επίκαιρη.
    Δεν παραξενεύομαι ωστόσο που το έδαφος που έχει βρει ο DeSade είναι πολύ πιο πρόσφορο στο να ευδοκιμήσει η άποψη του τώρα, μια και οι πλείστοι που θα μπορούσαν να μιλήσουν για Ds είτε έχουν αποχωρήσει,είτε απλά δεν γράφουν και επίσης επειδή είτε μας αρέσει είτε όχι στο φόρουμ το μεγαλύτερο ποσοστό ασχολείται με Sm - είναι ευκολότερο και λιγότερο χρονοβόρο.
    Συνηθισμένοι λοιπόν στα fast food βρίσκουμε την εύκολη οδό του Sm και όλα θα ήταν καλά μέχρις εδώ, αν δεν γινόταν συστηματικά η προσπάθεια από τον καθ' όλα σεβαστό και συμπαθή DeSade να ακυρώσει αυτό που δεν εκφράζει τον ίδιο, να το απαξιώσει και να το προπαγανδίσει ως τον μοναδικό λογικό δρόμο.

    Κλείνοντας- έχω ήδη αργήσει- θα πω μόνο πως βλέποντας σιγά σιγά πως γίνομαι δεινόσαυρος αναφορικά με τις απόψεις μου και την πίστη μου στην Κυριαρχία/υποταγή το μόνο που νιώθω είναι θλίψη.
    Θλίψη που όσοι θα τα έλεγαν καλύτερα από μένα λείπουν ή έχουν σιωπήσει.

    Κρίμα.
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ευχαριστώ για την απάντηση MindMaster και DeSade. Πολύ κατατοπιστικοί και οι δυο σας. Φυσικά διαφωνούμε, από την άλλη όμως η ποικιλία στον τρόπο που σχετιζόμαστε κάνει τα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα, παρά αν το κάναμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

    Νομίζω πως θέλουμε να νιώθουμε πιο ζωντανοί από όσο ήδη νιώθουμε, γι αυτό χρειαζόμαστε τον πόνο, είτε από την πάνω είτε από την κάτω πλευρά. Η ζωή μας έχει χάσει πολλές από τις εκφάνσεις που θα έπρεπε να έχει κανονικά. Δεν έχουμε χάσει τη φύση μας, αλλά τη ζωή μας. Γι αυτό έχουμε τόσες διεξόδους μέσα στο πλαίσιο του πολιτισμού (επικίνδυνα σπορ, επιθετικότητα και ανταγωνιστικότητα στον επαγγελματικό τομέα, ναρκωτικά, κλπ). Το BDSM ίσως να είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος της επιστροφής σε αυτό που έχουμε χάσει. Εκεί μέσα ξαναβρίσκουμε τη φύση μας. Γι αυτό ονομάζω βανίλλα κινκ την μερική (χρονικά) ανταλλαγή ισχύος, δηλαδή μόνο στο κρεβάτι και υπό όρους κλπ. Γιατί μία τέτοια προσέγγιση κατακερματίζει την ανθρώπινη ύπαρξη και μου χαλάει την επιστροφή στη φύση μου. Γίνεται μια ψευτιά. Είναι σαν να μου λένε, τώρα θα παριστάνεις ότι είσαι ζωντανή για καναδυό ώρες, αλλά μετά θα γυρίσεις στις τακτικές σου ασχολίες. Αυτή η προσέγγιση με επιστρέφει στην ανούσια ζωή την οποία εγώ προσωπικά δεν αντέχω (παρά το γεγονός ότι την έχω κάνει όσο πιο έντονη και τρελιάρικη και ακραία μπορούσα...)


    Το "Μάτριξ" δεν δικαιολογεί. Είναι τρόπος ζωής. Ένας τρόπος ζωής ο οποίος δεν κατακερματίζει την ανθρώπινη ύπαρξη σύμφωνα με τα πολιτισμικά πρότυπα, τα οποία εγώ επιλέγω να απορρίψω.

    Δεν μπορώ να νιώσω αρκούντως ζωντανή όταν αναγκάζομαι να έχω ένα κουτάκι για τον ερωτισμό, ένα για την επαγγελματική μου ζωή, ένα για την κοινωνική μου παρουσία, ένα για τις συναναστροφές κ.ο.κ. Δεν είμαι ρομπότ. Είμαι πολύ πιο ζωντανή από ένα μάτσο ρόλους. Αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη, που πηγάζει από δικές μου ανάγκες. Σαφώς δεν το βλέπουν έτσι όλοι.

    Όσο για τη διαφωνία σου με το κέντρο βάρους, δεκτή. Ο καθένας επιλέγει πού θα εστιάσει στις σχέσεις του. Νομίζω πως η camera_obscura το θέτει πολύ κομψά:

    Εστίαση επομένως στον ίδιο τον πόνο, ασχέτως θύματος. Δηλαδή η σχέση δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Κλασική προσέγγιση του μαζοχιστή, όπως και του σαδιστή. Γι αυτό είναι εκεί ο μαζοχιστής και αν δεν το κάνεις καλά, θα φύγει (αυτό για να απαντήσω μόνη μου πρότερη ερώτησή μου στον DeSade, "Αυτή γιατί το κάνει;")

    Εστίαση επομένως στη σχέση, όχι στον πόνο, ο οποίος παραμένει μέρος της σχέσης. Κλασική προσέγγιση της υποτακτικής ή της σκλάβας, όπως και του Κυρίαρχου ή του Μάστερ.

    Φυσικά και στην πρώτη περίπτωση, όπως είπε και η camera, επειδή είμαστε άνθρωποι, δεν είναι δύσκολο να σχετισθούμε με τον αποδέκτη του πόνου τελικά. Είναι θέμα εστίασης επομένως, κινήτρων, στόχων. Κυρίως είναι θέμα συναισθηματικής και πνευματικής ωριμότητας, όπως λέω εγώ, το αν θα εστιάσουμε στο πρώτο ή στο δεύτερο ή αν θα τείνουμε έστω να εστιάζουμε στο δεύτερο όλο και περισσότερο, καθώς περνούν τα χρόνια και βαθαίνουν οι εμπειρίες μας.


    Πιστεύω ότι η απάντησή σου και η οπτική σου γωνία είναι εν μέρει συνάρτηση της ηλικίας σου. Δεν είναι κακό, απλά το επισημαίνω. Γιατί κι εγώ πριν καμιά δεκαριά χρόνια πίστευα ότι η απόλαυση κουβαλάει στην πλάτη της το νόημα. Η απόλαυση και η ηδονή είναι πάρα πολύ όμορφα πράγματα και όλοι μας τα αναζητούμε. Όσο όμως μεγαλώνουμε, εάν μεγαλώνουμε κυριολεκτικά και όχι μόνο ηλικιακά, αν σιγά σιγά ολοκληρωνόμαστε ως προσωπικότητες, ιδανικά τόσο θα βαθαίνουν και οι αναζητήσεις μας.

    Πολύ θα ήθελα να δω και την τοποθέτηση της Λάρας επί του θέματος, αν βρει τον χρόνο...(με τρελαίνει η υπογραφή μου, ιδίως όταν την βλέπω κάτω από τόσο στοχαστικά κείμενα...)
     
  9. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Πατώντας στα χνάρια του παράλληλου σύμπαντος που ...διαστροφικά δημιούργησε ο MindMaster μέσα από τις Βιβλικές προσεγγίσεις που αποδελτίωσε,
    νοιώθω ισχυρή έως ασφυξίας την έλλειψη άλλων πόλων εκτός από το σύμπλεγμα πόνου / σαδομαζοχισμού από τη μία
    και ανάγκης για δημιουργία ενός ¨κοστουμιού - στολής θα ταίριαζε καλύτερα -
    για να ντύσουμε τους γυμνούς σαδομαζοχιστές, (δόκιμο και το Matrix της doras ).
    Ισχυρίζεται λοιπόν πλειάδα ικανώς σκεπτόμενων συντρόφων
    πως το θεμέλιο δίπολο της Κ/υ με όποια μορφή και αν αυτή εκφράζεται στην πράξη,
    από Top / bottom, D/s έως M/s, υπάγονται στους «νόμους έλξης»
    του πόνου και επένδυσης (φτιασιδώματος) αυτού.
    Δηλαδή τα πάντα σχεδόν στροβιλίζονται σε δύο δίνες,
    εκείνη των σαδομαζοχιστικών ορμέμφυτων των ανθρώπινων όντων
    με πρυτανεύουσα πάντα ανάγκη την προσφορά και ζήτηση πόνου
    και την έτερη που προστάζει να μην τα εκφράζουμε ακατέργαστα, δηλαδή ωμά,
    αλλά να τα ενδύουμε με κάποια πιο μαρκετίστικη - θεατρικότερη αν θέλετε -
    (ενοχική κατά DeSade) φορεσιά
    με σκοπό την μεγιστοποίηση της απόλαυσης (να υποθέσω).

    Αν κάποιος παρατηρήσει το οικοδόμημα που τείνει να χτιστεί
    στην παρούσα γενικότερη διαπραγμάτευση των ημερών στο παρόν ιδεοδρόμιο,
    αναφορικά με σαδισμό, κυριαρχία και bdsm
    και εάν ειδικότερα είναι άρτι αφιχθείς στο «χώρο» και αποκτά το πρώτο του «λούστρο»,
    υποπτεύομαι πως θα θέσει τις βάσεις των αναζητήσεών του στο bdsm πάνω σε ένα πλαίσιο Αξιών
    που όπως του «σερβίρεται» αυτές τις τελευταίες μέρες από το ίδιο το GreekBDSMCommunity,
    θα προεξάρχουν το Ορμέμφυτο και η Κοινωνική Σύμβαση
    (το φτιασίδωμα του ορμέμφυτου προς μαζικότερη κατανάλωση από τις μάζες)
    αλλά θα απουσιάζει παντελώς το ... Αίσθημα.

    Θα αποκομίσει την εντύπωση πως σε έναν ευρύτερο σύμπαν βανίλα ανθρώπων και σχέσεων
    όπου τα πράγματα φτάνουν μέχρις κάποιων σημείων στις ανθρώπινες τάσεις και συμπεριφορές και δεν πάνε παρακάτω,
    δημιουργήθηκε ένα μικρότερο «υπο-σύμπαν» εξίσου ανθρώπων που θέλουν να το πάνε παραπέρα και βαθύτερα,
    πλην όμως,
    από αυτούς δείχνει να απουσιάζει το συναίσθημα.
    Πραγματεύονται τα πράγματα είτε ωμά, είτε με συγκαλυμμένη ωμότητα,
    είτε για να απενοχοποιήσουν εαυτούς, είτε για να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση, την καύλα τους.
    Αυτό μπορώ να το κατανοήσω πλήρως σε όσους ανοιχτά δηλώνουν SMers,
    οπότε και όπως προείπα δεν έχω ένσταση απέναντι στον DeSade,
    αδυνατώ όμως να το ενστερνιστώ για όποιους δηλώνουν BDSMers.
    Ελπίζω η ειδοποιός διαφορά να είναι αντιληπτή. (Τι είναι το bdsm, οέω; )

    Εξακολουθώ να επιμένω πως η Κ/υ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ρόλων,
    έναν αγωγό «ελεγχόμενης» αντιπαροχής πρωτόγονων ενστίκτων,
    μία θεατρική παραγωγή που αποσκοπεί σε μεγαλύτερη καύλα - ηδονή,
    δηλαδή ένα πεδίο βολής συναισθηματικά αναπήρων ανθρώπων,
    όπως τείνουν να παρουσιαστούν εσχάτως.

    Όπου απουσιάζει το συναίσθημα μέσα σε ανθρώπινες σχέσεις, το πράγμα χωλαίνει και νοσεί βαρέως.

    Χαίρομαι όμως που ενώ οι τοποθετήσεις όλων είναι βάσιμες και ειλικρινείς
    αν και διαμετρικά αντίρροπες κάποιες φορές, κατορθώνουμε να διαπραγματευόμαστε τόσο γόνιμα.
    Μπορούμε να το πάμε παρακάτω και νομίζω ήρθε η ώρα.
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2011
  10. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Mε κινδυνο να θεωρηθω "εκτος τοπου" αφου μελετησα το συνολο του νηματος σας παραθετω αυτο που μου ηρθε αυθορμητα στο μυαλο μου (ισως χρηζω ψυχαναλυσης ...)

    Ύστερα θα ζεφτώ στις επιθυμίες σου, δούλος πειθήνιος
    και πιστός. Ό,τι και να μου ζητήσεις, θα στό 'χω κιόλας
    καμωμένο προτού το ξεστομίσεις. Είκοσι τέσσερες χρόνους
    θα σε υπερετήσω. Ωσόπου να πραγαλιάσω την ασίγαστη
    ψυχή και την άπειρη βουλιμία σου για γνώση. Για να τα
    μάθεις όλα, και να τα πράξεις όλα.

    Εσύ, εξημμένη κεφαλή, σαν τελειώσει ο χρόνος της
    θητείας μου, θα λύσεις τη συνθήκη. Χωρίς να μου μείνεις
    χρεώστης στο ελάχιστο, να σηκωθείς και να πας στο καλό.
    Μ' ένα μονάχα όρο:
    Στα χρόνια που θα σε υπερετώ, φυλάξου την πνευματική
    οκνηρία. Φυλάξου την ώρα να μην αγγίξεις την απόλυτη
    πληρότητα της ύπαρξης. Εάν κάποτε νιώσεις πως κατάχτησες
    το ύπατο, και το έσχατο- αν αισθανθείς ότι αγγίζεις το
    σημείο, που πιο πέρα του πιστέψεις ότι δε γίνεται ο
    άνθρωπος να φτάσει・ αν έρθει στη ζωή σου η τέλεια στιγμή,
    και της φωνάξεις.
    - Σταμάτα λοιπόν! είσαι τόσο ωραία! εκείνη την ώρα θα
    χάσεις το στοίχημα. Τότες, ανοϊκό γερόντιο, θα ζητήσω την
    αμοιβή μου στη δούλεψη σου.



    Goethe
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Κάτι στα πεταχτά.
    Έχω μερικές φορές την αίσθηση πως μιλάμε για διαφορετικά εντελώς πράγματα.
    Αυτός που εγώ ορίζω ως συνειδητοποιημένο Κυρίαρχο του M/s δεν έχει σχέση με αυτό που ορίζουν ως Κυρίαρχο κάποιοι άλλοι εννοώντας κάποιο άτομο με κυριαρχικές τάσεις τό οποίο ασκει κυριαρχία σαν "παράλληλη δραστηριότητα" και όχι απαραίτητα BDSM-ικής φύσης μια και η άσκηση κυριαρχίας είναι γι αυτούς απλά εκτόνωση.

    Από καιρό είχα την απορία σε ποια πεδία τελικά εφαρμόζουν κυριαρχία οι οπαδοί των αμιγώς Σμ σχέσεων?
    Τι είδους είναι αυτοί οι κυρίαρχοι?
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Η κυριαρχια ως διαστροφη vs εξελιξης για εναν σαδιστη

    Δεν είδα να απουσιάζει το Αίσθημα από τις τοποθετήσεις στο νήμα, πλην ίσως από την ηδονιστική προσέγγιση του DeSade.

    Και ο MindMaster και η camera και εγώ και ένα σωρό άλλοι, μιλήσαμε για ΣΧΕΣΕΙΣ, δηλαδή για συναίσθημα. Δεν ανοίξαμε κανένα μπακάλικο εδώ πέρα. Σχέση ουσιαστική και βαθιά σημαίνει έγνοια, φροντίδα, αυτοθυσία, υπομονή, υποχωρητικότητα, δέσμευση, τρυφερότητα, αγάπη, λαχτάρα, ίσως και έρωτας. Και πάθος, αν είμαστε τυχεροί. Να μην λέμε τα αυτονόητα. Σαν τί άλλο θα μπορούσαμε να εννοούμε όταν μιλάμε για σχέση;

    Όποιος μπει ξαφνικά και μας διαβάσει, αυτά θα δει. Ότι δεν είμαστε τέρατα. Οι BDSM σχέσεις, αν σκάβουν βαθιά, δεν μπορούν να αποφύγουν τις σκοτεινιές της ψυχής και της επιθυμίας. Αυτό όμως, δεν αναιρεί την ανθρωπιά μας. Απλά πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο, να μην την χάσουμε...