Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η χρήση του κορσέ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Storm, στις 22 Νοεμβρίου 2008.

  1. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor


    Υπάρχει γυναίκα στις μέρες μας,που να αντέχει να φορά καθημερινά κορσέ,για την επίτευξη μιας μέσης δαχτυλίδι;;;;;


     
     
  2. AriaReflection

    AriaReflection New Member

    @ Lady Dementia
    Συμφωνώ μαζί σου. Ελάχιστες είναι παγκοσμίως. Αν πάρετε σβάρνα τα site και τα blogs για ανθρώπους που αφιερώνονται σε waist training, θα δείτε τα ίδια και τα ίδια άτομα. Μετρημένα στα δάχτυλα είναι.

    @bodyfull
    Όταν κάποια φτάσει στο σημείο να χάσει 10+ πόντους, μόνο τότε μιλάμε για κίνδυνο αδυναμίας των μυών και μετατόπισης των οργάνων.

    Εγώ δε μίλησα για υπερβολική χρήση του κορσέ. Αν μια γυναίκα όπως η κοπέλα μου, φορά ένα κορσέ για μερικές ώρες ώστε να ικανοποιήσει το φετίχ της, και ταυτόχρονα καταφέρει να χάσει μερικούς πόντους, εεε δε παθαίνει και τίποτα.

    Σ'αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε, οι γυναίκες έχουν το προτέρημα, να επαναφέρουν το σώμα τους στην αρχική κατάσταση αν σταματήσουν να φοράνε κορσέ. Έτσι τις έπλασε ο Θεός. Φέρε στο νου σου το απλό παράδειγμα μιας εγγύου στον 9ο μήνα. Εκεί να δεις μετατόπιση οργάνων!  
     
  3. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Η "μετατοπιση" οργάνων κατά την διάρκεια της κύησης είναι εκ κατασκευής γυναικός διαμορφωμένη να γίνεται με τον πλέον κατάλληλο για το γυναικείο σώμα και τις λειτουργικότητες του τρόπο. Αλλοίμονο να συγκρίνουμε φυσικές λειτουργίες εξελιγμένες κατά χιλιάδες χρόνια, με τεχνητές παρεμβάσεις, και με μηχανικές κατασκευές που ανάγονται στην εποχή της βικτωριανής ηθικής και πιο πίσω.
    θα επαναλάβω, η χρήση κορσέ για ερωτικούς λόγους είναι ευσπρόδεκτη, για οτιδήποτε άλλο και κυρίως για μεγάλο χρόνο εφαρμογής ενέχει πιθανούς κινδύνους.
     
  4. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor



    Aπίστευτη... 
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Ως "παλαιού τύπου" αναφέρεσαι σε vintage αισθητική εν γένει; Σε κάποιο corset με αμιγώς λειτουργικό και όχι αισθητικό ρόλο; Σε κάτι περισσότερο burlesque; Σε κάποιο συγκεκριμένο υλικό, όπως π.χ. δαντέλα και όχι pvc;


    Corsets από δαντέλα, για χρήση αποκλειστικά εντός των ρούχων, σε καταστήματα με εσώρουχα μπορείς να βρεις σε μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με τον κατασκευαστή. Ακόμη και κάποιες ελληνικές βιοτεχνίες παρουσιάζουν μεγάλες τιμολογιακές αποκλίσεις, π.χ. ένα corset MED μπορεί να κοστίζει 80,00€ - 100,00€, ενώ ένα από τον οίκο Αεράκη περί τα 350,00€. Για κατασκευαστές εκτός Ελλάδας πιστεύω ότι μπορείς να έχεις πληροφόρηση μέσω διαδικτύου, κάποιοι γνωστοί οίκοι πωλούν στα 250,00€ - 400,00€, ενώ μπορεί κανείς να προμηθευτεί εύκολα και nylon corsets με 20,00€. Εδώ ακριβώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις διαδικτυακές αγορές.


    Αναλόγως τον τρόπο κουμπώματος. Αν η χρήση του θα αφορά σε εντός σπιτιού δραστηριότητες, στα κουμπώματα θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές καθώς θα έχεις τη βοήθεια του συντρόφου σου. Αν είναι συνεργάσιμος στο σκέλος της σωστής εφαρμογής του κορσέ, ή ακόμη καλύτερα, αν αρέσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας σου, μπορείς να επιλέξεις κορδόνια ή clips στο πίσω μέρος. Αν προορίζεται για εκτός σπιτιού δραστηριότητες, είτε ως ρούχο είτε ως εσώρουχο, είναι απαραίτητο να μπορείς να το φοράς χωρίς βοήθεια. Συνεπώς θα πρέπει είτε να έχει το κούμπωμα (ή ένα από τα κουμπώματα, αυτό που θα κλείνεις τελευταίο) μπροστά, είτε να προτιμήσεις σταθερά clips στο πίσω μέρος, είτε να μάθεις να δένεσαι σωστά με κορδόνια στο πίσω μέρος. Η διαδικασία αυτή δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται λίγη εξοικείωση και θεμελιώδης προϋπόθεση είναι το σωστό πέρασμα των κορδονιών από τις τρύπες. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρεις επί αυτού μπορώ να εξηγήσω ακριβώς πώς θα πρέπει να περαστούν και να δεθούν, για να μπορείς να δένεσαι πολύ εύκολα μόνη.

    Για να λειτουργήσει ένα corset εν είδει body modification tool θα πρέπει η χρήση του να είναι συστηματική και μακροπρόθεσμη και κυρίως θα πρέπει νωρίτερα να έχεις συμβουλευτεί ιατρό για να ενημερωθείς για πιθανές επιπλοκές στην κοιλιακή σου χώρα.

    Πέρα από αυτό, το αισθητικό αποτέλεσμα ενός υπερβολικά σφιχτού κορσέ είναι αμφίβολο για όλα τα σώματα.

    Οι μεν λεπτές κυρίες εξ ορισμού δεν μπορούν να μικρύνουν την περίμετρο της μέσης τους σε μεγάλο ποσοστό, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτή η διαφορά, παρεκτός και αν γίνει λόγος για κάποια ιδιαιτέρως στιβαρή κατασκευή corset, που φοριέται με φειδώ για να δώσει ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα σε πολύ συγκεκριμένες, και περιορισμένες ασφαλώς περιπτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση οι ραφές θα ανοίξουν από το σφίξιμο, οι μπανέλες θα παραμορφωθούν και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό ενός πνιγηρού κουρελιού, έτοιμο να διαλυθεί, γύρω από ένα σώμα που προφανώς δεν χρειάζονταν μια τέτοια αισθητική παρέμβαση, και βεβαίως ένα καθόλα ενοχλημένο ύφος μιας γυναίκας που δυσκολεύεται να αναπνεύσει σωστά και δυσανασχετεί μέσα στο ρούχο της.

    Οι δε παχύσαρκες κυρίες, που σαφώς έχουν περισσότερα περιθώρια εκλέπτυνσης της μέσης με τέτοια μέσα, από ένα σωματικό βάρος και έπειτα έχουν τόσο αλλοιωμένο σωματότυπο που δεν είναι δυνατή η σωστή εφαρμογή ενός κορσέ. Το ζητούμενο από έναν κορσέ δεν είναι το "ξεχείλισμα" λίπους εκατέρωθεν του υφάσματος, ούτε βεβαίως η ολίσθησή του προς τα κάτω σε περίπτωση όπου υπάρχει χαλάρωση στην κοιλιακή χώρα ή το υπογάστριο, ανάλογα πάντα με την ηλικία της κάθε κυρίας, το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί το σώμα από αυξομοιώσεις βάρους και εγκυμοσύνες και άλλους παράγοντες. Θα φαίνονταν ίσως αυτονόητο αυτό, αλλά σε καταστήματα εσωρούχων έχω γίνει κοινωνός των πλέον παρανοϊκών απαιτήσεων κυριών της τάξης των 130kg, για αγορά κορσέ μεγέθους L, όταν εγώ με το μισό τους βάρος αγοράζω το S για να το φορέσω τις πρώτες φορές κουμπωμένο στην τελευταία σειρά των clips, δηλαδή οριακά.

    Με λίγα λόγια, σε κάθε περίπτωση ένα corset πρέπει να είναι στο πραγματικό μέγεθος του σώματος και όχι στο επιθυμητό, να εφαρμόζει σφιχτά στο σώμα για να είναι όμορφο, αλλά όχι να το πνίγει, γιατί κάτι τέτοιο πέρα από δυσλειτουργικό, είναι και άμεσα εμφανές στους τρίτους, και εν τέλει ενίοτε φαιδρό ως αισθητικό αποτέλεσμα.


    Ισχύουν και τα δύο, αλλά ανάλογα την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις το κατάλληλο κούμπωμα, όπως μνημονεύτηκε παραπάνω.

    Αν αγοράσεις σωστό μέγεθος, και όχι δραματικά μικρότερο από το πραγματικό σου στοχεύοντας π.χ. σε λέπτυνση της μέσης σε ποσοστό της τάξης του 25%, και αν αισθητικά συμπνέει με τα λοιπά ρούχα και το περιβάλλον στο οποίο παραβρίσκεσαι, σαφώς όχι. Εδώ βεβαίως εμφιλοχωρεί το στυλιστικό κριτήριο και εγώ με τα ρούχα δεν τα πηγαίνω πολύ καλά, συνεπώς καλό θα ήταν να μην αναλύσω περισσότερο, γιατί κινδυνεύεις να σε παραπληροφορήσω.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    ΥΓ. Μην επισκεφθείς τη Theia στην Ιπποκράτους. Corsets σε καθόλα σύνηθη σχέδια από αξιοπρεπή υλικά κοστίζουν περί τα 1000,00€, με χρόνους παράδοσης απαράδεκτα μεγάλους.
     
  9. sexoula

    sexoula Regular Member

    Απάντηση: Η χρήση του κορσέ

    εγω παλι τον δικο μου τον αγορασα απο καταστημα με εσωρουχα κανονικα ειναι αρκετα σεξυ και η τιμη ηταν φυσιολογικη οποτε λιγο ψαξιμο θελει
     
  10. Storm

    Storm Regular Member

    Αγαπητή Syrah, ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.
    Τελικά προμηθεύτηκα έναν κορσέ πριν κάποιους μήνες, από ένα καταγώγιο στο Μοναστηράκι (με είδη gothic ένδυσης) στα 80 ευρώ. Δεν ήταν και ότι καλύτερο (πολύ απλός, από μαύρο σατέν με φερμουάρ μπροστά και κορδόνια πίσω), αλλά μπόρεσα άνετα να τον φορέσω μόνη μου και να κυκλοφορήσω και έξω. Χώρια που κρύβει και κανα κιλό...
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    sexoula τί εννοείς κάνοντας λόγο για "φυσιολογική" τιμή; Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη τί μάρκα είναι και πόσο ακριβώς σου κόστισε;

    Storm παρακαλώ.   Κορσές με φερμουάρ δεν ήξερα ότι υπάρχει, και ομολογώ ότι δεν μπορώ να υποθέσω πώς κλείνει. Στα καταστήματα με ρούχα σε στιλ vintage, gothic, burlesque κλπ κλπ συνήθως η σύλληψη του σχεδίου κορσέ είναι καλή, αλλά η τελική απόδοση, με κριτήριο την ποιότητα τόσο των υλικών όσο και της εργασίας είναι απογοητευτικότατη: Καμμένα από τον ήλιο και φθαρμένα υφάσματα, φθηνές απομιμήσεις υλικών, ξηλωμένες ραφές από φθηνές κλωστές πάνω σε ανθεκτικά υφάσματα ή ανθεκτικές κλωστές πάνω σε ευαίσθητα υφάσματα που δημιουργούν κατά μήκος τους διατρήσεις, στραβοκομμένα πανιά, φθαρμένες τρέσες, ευθραυστες μπανέλες, μεταλλικά εξαρτήματα που σκουριάζουν κ.α..Συμπληρωματικά η τελική τους αξία συναρτήσει της ποιότητάς τους είναι απαράδεκτη. Στα καταστήματα με ακριβά εσώρουχα συμβαίνει το αντίθετο: τα corsets είναι καλοραμμένα και από αξιοπρεπή υλικά, αλλά σε γλυκανάλατα σχέδια...  
     
  12. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Η χρήση του κορσέ

    Στην Ελλάδα, ή μάλλον, για να ακριβολογώ, στην Αθήνα δεν υπάρχουν μοδίστρες που να εξειδικεύονται στην κατασκευή κορσάζ "παλαιού τύπου";
    Καλοί οι "εργοστασιακοί", έχω κι εγώ καναδύο, αλλά φθείρονται εύκολα και φυσικά δεν ενδείκνυνται για body modification. Χώρια που δεν εφαρμόζουν ιδανικά, πχ αν και στον κορμό εφαρμόζουν καλά, είναι μικροί στο στήθος μου (προτιμώ τους overbust και πάντα σε συνδιασμό με εσώρουχο).
    Λογικό βρίσκω το ενδεχόμενο μεγάλου κόστους σε περίπτωση που το ράψει κάποιος/α αποκλειστικά για μένα, ωστόσο το γεγονός ότι θα ραφτεί στα δικά μου μέτρα, σε χρώμα, σχέδιο και υλικά της δικής μου προτίμησης, με κάνει να πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.
    Είναι κρίμα ένα τέτοιο είδος lingerie να μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από σώματα με τελειες αναλογίες...