Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 19 Ιουλίου 2006.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το εικάζουμε, δεν το γνωρίζουμε.

    Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

    Στο επίπεδο το άθροισμα των γωνιών του τριγώνου είναι π/2 rad. Δεν το εικάζουμε, το γνωρίζουμε.

    Η εξέλιξη είναι γεγονός, δεν το εικάζουμε, το γνωρίζουμε.

    Η βαρύτητα είναι γεγονός, δεν το εικάζουμε, το γνωρίζουμε.

    Εικάζουμε όμως ποιοι είναι οι μηχανισμοί της εξέλιξης όπως εικάζουμε ποιοι είναι οι νόμοι της βαρύτητας. Εικάζουμε ότι η αρχή έγινε με Big Bang αλλά δεν το γνωρίζουμε, τα μαθηματικά μας καταρρέουν σε χρόνο μικρότερο του 10^-43 seconds. Η επιστήμη προοδεύει, αυτή είναι η δουλειά της. Γελάμε με τον αιθέρα και ίσως σε 1000 χρόνια στο μέλλον να γελάνε με τα p-branes και τη στοιχειώδη απόδειξη της εικασίας του Riemann και να αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατό να είμαστε τόσο κρετίνοι που εδώ και 160 χρόνια δεν μπορούμε να την αποδείξουμε.

    Η επιστήμη ΔΕΝ δίνει τελική εικόνα, δεν μπορεί να δώσει τελική εικόνα.

    Ούτε καν στο big rip δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, μπορεί ως αποτέλεσμά του να ανοίξει κάθε σημείο του υποτιθέμενα εντεκαδιάστατου σύμπαντός μας και οι τυλιγμένες (στη θεωρία) 7 υπόλοιπες διαστάσεις να ξεδιπλωθούν σε όλο τους το μεγαλείο και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση.

    Η επιστήμη δεν λέει "ΞΕΡΩ". Η επιστήμη λέει "Παρατηρώ πως".

    Δεν περιγράφω άλλο.
     
  2. Εισαι ακυρος εντελως. Εσυ δεν ξερεις τη διαφορα μεταξυ εικασιας και γνωσης. Η σταθερα χαμπλ δεν ειναι εικασια, ειναι γνωση. Το τελος του συμπαντος δεν ειναι εικασια, ειναι γνωση μεσω μαθηματικων μοντελων. Το οτι το συμπαν συνεχως διαστελλεται και μαλιστα με επιταγχυνση ειναι γνωση οχι εικασια. Οι εντεκα διαστασεις ειναι εικασια, οχι γνωση. Εχεις μπερδευτει εντελως. Το τελος του συμπαντος ειναι γνωση και οχι εικασια. Δεν εχουν καμια σχεση οι θεωρητικες 7/17/4354354 διαστασεις με τις μη θεωρητικες αλλα πραγματικες μετρησεις περι διαστολης του συμπαντος. Δεν αποτελει εικασια οτι το συμπαν θα καταστραφει με τον εναν ή τον αλλο τροπο. Εικασια ειναι μονο το ΠΟΙΟΣ τροπος θα ειναι αυτος. Αυτο μενει να απαντηθει οχι το ΑΝ θα οδηγηθει σε ενα τελος το ορατο συμπαν. Μη μπερδευεις λοιπον τις 759605 φανταστικες (εικαστικες και... εικαζομενες) διαστασεις του χωροχρονου με τα μαθηματικα μοντελα που προβλεπουν διαφορετικο ΤΕΛΟΣ για ενα ορατο συμπαν.

    Δεν υπαρχει κανενας σοβαρος επιστημονας που θα σου πει οτι υπαρχει ρεαλιστικο μαθηματικο σεναριο που προβλεπει οτι το συμπαν θα παραμεινει ζωντανο για παντα.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ναι, όπως το είπες, είμαι άκυρος, τι ιδέα έχω εγώ από επιστήμη.

    Φιλάκια.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Από εκεί και πέρα λέγεσαι "σαλταρισμένος"
     
  5. Να ξερεις περισσοτερα απο τον Neil deGrasse Tyson, κομματακι δυσκολο.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο,τι πεις, σήμερα έχω καλή διάθεση, δε χαλάω χατήρια.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Προσοχή και με τους αφορισμούς και την παθητική επιθετικότητα. Έτσι, γενικόλογα...
    Γιατί άμα σε χλευάζω, σε μειώνω και σου επιτίθεμαι, προφανώς αυτό δεν έχει να κάνει με σένα, όποιος κι αν είσαι εσύ, που δεν σε ξέρω,-και να σε ξέρω δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες-, αλλά με το μέσα μου, που είναι ανεκτόνωτο! Θέλω επιβεβαίωση. Κραυγάζω: "Κάνεις λάθος, είσαι ΒΛΑΚΑΣ", εγώ είμαι έξυπνος".
    Και θα βρω να το ντύσω με εκατό δικαιολογίες, για να το αντέξω εγώ, μέσα μου, να το ορθολογικοποιήσω και να καταφέρω, μέσα από την επίθεση αυτή, να νιώσω εγώ καλά με τον εαυτό μου, ασφαλής με τις αντιλήψεις μου.
    Στις Γενικευμένες Αγχώδεις Διαταραχές ανήκει αυτή η αντίδραση. Υπερβολική ανησυχία, ανικανοποίητες ψυχολογικές ανάγκες και δυσφορία, πολλή δυσφορία, σχεδόν στα πάντα. Ενοχλεί η αντίθετη άποψη, θέλουμε να πάψει να εκφράζεται, αν γίνεται, να καταργηθεί εντελώς.
    Έξαλλα γίνονται τα άτομα αυτά με ό,τι δεν γνωρίζουν και είναι εκτός του αντιληπτικού τους πεδίου, είτε μιλάμε για εναλλακτικές θεραπείες, είτε μιλάμε για τις ιδιότητες του νερού, την βαρύτητα, ή την εικασία του Ρίμαν (ούτε που τον έχω ματακούσει, αλλά δεν έχει σημασία).
    Συνήθως υπάρχει και άλλη πάθηση από πίσω. Έτσι, για όσους τα θέλουν "επιστημονικά", να τα λέμε έτσι όπως είναι, μιας και αναφερόμαστε και σε θεωρίες προσωπικότητας, παίζουν και οι διαταραχές, μέσα από τα ρολάκια που ντυνόμαστε, συνειδητά ή υποσυνείδητα.
    Χώρος για άλλες απόψεις υπάρχει. Πάντα.
    Οι υγιείς σκεπτικιστές, όσες ενστάσεις και να έχουν, δεν αφορίζουν. Οι έχοντες επιστημονική προσέγγιση οφείλουν να "στέκουν από πάνω" και να παρατηρούν.
    Αρκεί να σκεφτούμε πως και εξωφρενικό να ακούγεται σε μάς κάτι, όταν κάποιος επιχειρηματολογεί πάνω σ´αυτό, δεν χρειάζεται να το μετουσιώσουμε σε απειλή ή να το μειώσουμε σε ανοησία, επιβάλλοντας την δική μας άποψη σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί μας. Ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί, με αυτό που έχει και αυτό που ξέρει, σε αυτό που έχει εκτεθεί. Είμαι ο καταπιεσμένος άνθρωπος που θα μεταθέσω αυτήν την καταπίεση και στους άλλους; Θα θέλω να επικρατήσω, να κυριαρχήσω, έστω λεκτικά. Θα νιώσω δικαίωση όταν αυτό συμβεί, θα αντλήσω ικανοποίηση.
    "Αααααχ, τι καλά, τον τάπωσα/ρούπωσα/ταπείνωσα/έκανα σκόνη."
    Γιατί άραγε τα δικά μας επιχειρήματα μάς φαίνονται ισχυρότερα και πιο βάσιμα από τα δικά του;
    Βιώνουμε κάποιου είδους απειλή στο γνωσιακό ή ορθολογικό μας οικοδόμημα και εμφορούμαστε από συναισθήματα θυμού ή απαξίωσης κάθε αντίθετης άποψης;
    Το ενδιαφέρον θα ήταν να αναρωτηθούμε γιατί.
    Θα μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας έτσι, αντί να ρίχνουμε το μπαλάκι στους άλλους-η γνωστή ιστορία ότι για ό,τι στραβό υπάρχει στην ζωή μας, στις αντιλήψεις μας, στο σύμπαν ολάκερο, φταίνε ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    Παρατηρώντας απλά το φαινόμενο και το αν επιδρά επάνω μας και με ποιον τρόπο, κάτι περισσότερο κερδίζουμε, από το να εμπλακούμε σε μία αδιέξοδη επικοινωνία.
    Καλή βδομάδα σε όλους και καλή μας δουλίτσα με τον εαυτό μας.
    Δεν μπορείτε να πείτε!
    Κάτι μάθαμε και σήμερα.
    Τι καλά!
    Προσοχή και στο φεγγαρόφωτο αδέρφια!
    Κάποιοι είναι ήδη υπέρ του δέοντος σεληνιασμένοι!
     
  8. Χμμμ αρχισαν τα ψυχομετρικα τεστ βλεπω. Πως λεγεται αραγε εκεινη η διαταραχη που συνδεεται με παραισθησεις, πιστη σε υπερφυσικα και φανταστικα πραγματα οπως ψυχη, πνευμα, φαντασματα κτλ.;

    Αρχιζει απο ψυ....
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπρέντα μου, το κακό με το δίκτυο, την εκλαΐκευση και την εύκολη πρόσβαση είναι ότι προκαλεί το σύνδρομο του ημιμαθή που επειδή διάβασε δύο-τρία sites και βρήκε αποσπάσματα από άλλα δύο-τρία νομίζει ότι ξέρει τα πάντα.

    Μπορώ να σου εκλαϊκεύσω με χίλιους τρόπους ότι το πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου δεν λύνεται με κανόνα και διαβήτη αλλά όλη η αλήθεια κρύβεται σε μια απλή εξίσωση, που αν δεν έχεις τη μαθηματική παιδεία να καταλάβεις τι λέει, τότε απλά γνωρίζεις το γεγονός χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί από πίσω του.

    Το ίδιο και χειρότερα με τη φυσική που σε αντίθεση με την έμφυτη εσωτερικότητα των μαθηματικών οι θεωρίες της είναι πιο γνωστές.

    Ωστόσο χωρίς λογισμό μεταβολών όσες φορές και να στο πει ο Tyson ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από την αρχή ελάχιστης ενέργειας.

    Χωρίς γραμμική άλγεβρα που τους αποδεικνύουν ως θεώρημα γράφων οι νόμοι του Kirkoff για τα κυκλώματα είναι απλές παρατηρήσεις.

    Χωρίς διανυσματικό λογισμό ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβεις τι ακριβώς λένε οι τέσσερεις εξισώσεις του Maxwell.

    Χωρίς διαφορική γεωμετρία δεν πρόκειται να καταλάβεις τι λένε οι εξισώσεις της Γενικής Σχετικότητας.

    Το σύμπαν δεν είναι γραμμένο με μαθηματικά. Εμείς τα χρησιμοποιούμε ως προσέγγιση για την κατανόησή του. Και δεν έχουμε καμία πραγματική ελπίδα γιατί η πολυπλοκότητα του σύμπαντος είναι ασύλληπτη για τον εγκέφαλό μας.

    Τρία σώματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μόνο με τη βαρύτητα και χάνουμε τη μπάλα.

    Και έχεις ένα κύτταρο στο οποίο ταυτόχρονα αλληλεπιδρούν 100000 διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους με πολλαπλούς τρόπους, τι πραγματική ελπίδα έχεις να κατανοήσει πλήρως αυτή την ασύλληπτη πολυπλοκότητα;

    Ο πραγματικός επιστήμονας (ας αφήσουμε τους μαθηματικούς στην άκρη) δεν λέει ποτέ "Ξέρω". Μπορεί να πει "Με όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε" ή να πει "ισχυρίζομαι βασιζόμενος στο α και στο β και στο γ" αλλά δε θα σου πει ξέρω.

    Το αστείο είναι ότι κατά βάση συμφωνώ με τον Γκόθαμ σε αυτά που λέει για τη φυσική ωστόσο επειδή εγώ το σπούδασα το γαμήδι και δεν το έμαθα μέσω wikipedia, έμαθα να κρατάω και τις πισινές μου.

    Η υπογραφή μου δεν είναι τυχαία, είναι το πρώτο θεώρημα μη πληρότητας. Η λογική είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε και είναι πολύ καλό εργαλείο γιατί προβλέπει και τα όριά της.

    Αλλά δεν είναι ούτε απαραίτητα το μόνο ούτε απαραίτητα το πιο σωστό.

    Over and out.
     
    Last edited: 30 Απριλίου 2018
  10. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Τελικά σέρνει καράβι...  
     
  11. Μετα απο τοσα σεμιναρια που εχω παρακολουθησει απο διδακτορες και ειδικους στο αντικειμενο της αστρονομιας, ορισμενοι εκ των οποιων εχουν ανακαλυψει ακομα και supernovae στην Ελλαδα, ε κατι ψιλα θα ξερω. Επειδη δεν εγινα Φυσικος δε σημαινει οτι δεν επαιρνα 20αρια στην Φυσικη και στην Αστρονομια στο λυκειο ωστε να γνωριζω καποια βασικα πραγματα. Επισης δεν εχει σημασια τι θα πω εγω αλλα τι θα αναπαραγω και ποιος ειπε τα λογια που θα χρησιμοποιησω. Προφανως δεν ειναι δικα μου λογια, δεν παραγω γνωση αστρονομιας, μοναχα ανα-παραγω.

    Επισης απο που προκυπτει οτι ειμαι απολυτος σε ολα; Επιμενω μονο εκει που υπαρχουν βασιμες μετρησεις, αποδειξεις και δεδομενα, οχι σε ολα τα θεματα.

    Ακομα και τα περιφημα 14 δις χρονια απο τη Μεγαλη Εκρηξη, δεν ειναι στην πραγματικοτητα 14 δις. χρονια. Το πρωτο δευτερολεπτο ηταν χαοτικο. Η πυκνοτητα της υλης ηταν σχεδον απειρη, επομενως ο χρονος κυλουσε βασανιστικα αργα. Μπορει αυτο το πρωτο δευτερολεπτο απο μονο του, και συγκεκριμενα το πρωτο κλασμα του δευτερολεπτου αυτου, να διηρκησε απο μονο του 100 δις. χρονια. Δε μπορουμε καν να υπολογισουμε ποσο διηρκησε. Αρα πως ειμαι απολυτος σε ολα;

    Εκει που επιμενω ειναι για τον θανατο του συμπαντος, του ορατου φυσικα!!!
    Ολες οι θεωριες το ιδιο λενε. Οπου υπαρχει ξεκινημα (big bang) υπαρχει και τελος (big chill/rip/bounce).
    Δεν ειπα ποτε οτι ξερω πως θα τελειωσει το συμπαν, ειπα μονο οτι θα τελειωσει με καποιον τροπο. Τι θα γινει μετα; Αγνωστο. Μπορει να γινουν αλλα 1000000000000000000 big bangs σε διαφορετικα σημεια του υποθετικου Multiverse αλλα εμεις de facto δεν θα το μαθουμε ποτε και ουτε μας νοιαζει διοτι δε μας επηρεαζουν. Ειναι εκτος δικου μας Universe. Το δικο μας universe εχει ενα big bang. Δεν εχουμε ενδειξεις για δευτερο. Επομενως δεν υπαρχει και ουσιαστικο νοημα στη ζωη. Ο καθενας βρισκει ενα προσωπικο ματαιο νοημα και απλα χαιρεται οτι κανει κατι, κι ας κανει κατι ανουσιο σε κοσμικη κλιμακα.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Ουδείς λόγος κωλοπιλάλας.
    Κάποιοι έχουν λήξει τελεσίδικα σε προηγούμενα επεισόδιο, από τις δηλώσεις τους περί Αρίας φυλής.
    Έχω επιλεκτική μνήμη μεν, ανεξίτηλη δε.
    Τι δεν καταλαβαίνουν και επιμένουν;
    Σε διάλογο μαζί τους δεν θα μπω, ό,τι κι αν πουν, ό,τι θέση και να πάρουν, όσο κι ξυστούν στου τσομπάνη την μαγκούρα.
    Στο δικό μου σύμπαν, απλά δεν υπάρχουν.
    Είναι η δική μου αρχή διατήρησης της ενέργειας...