Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ποια είναι η διαφορά....

    Αυτό ακούγεται απλά αντιπαθητικό lara[E-p], δεν εννοούσα κάτι τέτοιο  

    Εννοούσα την κατάσταση όπου σε μία σχέση η υποτακτική γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ανάγκες της θα καλυφθούν αλλά δε γνωρίζει πότε και με ποιό τρόπο. Αυτό με ελκύει προσωπικά. Δεν έχω την αξίωση να ισχύει καθολικά.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: Ποια είναι η διαφορά....

    hehehe

    Έτσι όπως το διευκρινίζεις συμφωνώ...σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση  
     
  3. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ποια είναι η διαφορά....

    Από πλευράς μου δεν είναι αναγκαίο carissa[L_T], ήσουν αρκετά σαφής  

    Είναι, πράγματι, σημαντικό για μία femsub να μπορεί να διακρίνει τις ανάγκες της από τις επιθυμίες της. Βάση αυτοεκτίμησης - γνωρίζει τις ανάγκες της και ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμιες και εναρκτήριο σημείο αυτοπειθαρχίας - γνωρίζει ότι οι επιθυμίες της είναι θέμα του Κυρίαρχου.

    Γράφω πολύ σύντομα την άποψή μου για τα κείμενα στα οποία με παρέπεμψες και σ' ευχαριστώ γι αυτά.

    Συμφωνεί απολύτως με την άποψή μου. Ή μάλλον, εγώ συμφωνώ με τη δική του  

    Διαφωνούμε, ανάγκες και "θέλω" δεν διακρίνονται από τη διαβάθμιση της έντασής τους.

    Ενδιαφέρον, πλούσιο, αλλά όχι ιδιαίτερα πειστικό γιατί "βγάζει" προβλήματα σχέσεων σε εξέλιξη (τα προβλήματα)
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: Ποια είναι η διαφορά....

    Ατυχές το παράδειγμα tender lilly... το δόντι μου αποδυκνείεται όντως να μην έχει ανάγκη....  
    ... το παράδειγμα όμως είχε σαν στόχο να απλοποιήσει, να κάνει πιο κατανοητή αν θέλετε την διαφορά σε όσους δεν την βλέπουν. Συνεπώς το σφάλμα μου διπλό μια και θα μπορούσα να δώσω λάνθασμένες εντυπώσεις ως προς την επεξήγηση.
    'Αλλη μια διόρθωση που οφείλω να κάνω είναι πως τα links δεν απευθύνονταν σε κάποιον προσωπικά... πεποίθηση μου είναι πως οτιδήποτε μαθαίνουμε πρέπει να το ψάχνουμε να το διασταυρώνουμε και όχι να ασπαζόμαστε μασημένες τροφές.

    Υ.Γ. Μου άρεσαν όμως τα σχόλια σου lilly... όπως μου αρέσει και το μυαλό σου.  
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πολύ καλά τοποθετημένο πιστεύω.  
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αν και δεν είμαι αρμοδία να απαντήσω σε αυτό το thread απλά έχω και εγώ μια ερώτηση θα κάνω.
    Έχουν θέλω και ανάγκη και οι σκλάβοι /ες?
    Ουαουυ !! Δεν το ήξερα!

    Από σήμερα θα ρωτώ τον σκλάβο μου, για το ποιά είναι τα θέλω του, ποιές είναι οι ανάγκες του και θα σπεύσω να τις ικανοποιήσω, ευχαριστώντας τον, που θα μου κάνει την τιμή να του τις ικανοποιήσω!
     

    Πείτε με κακιά αλλα αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος !
     
  7. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: Ποια είναι η διαφορά....

    ενδιαφερουσα αποψη μα την αληθεια!!!!!!!!

    Δεν μου ειχε περασει ποτέ απο το μυαλο οτι καποιος με φροντιζει οταν μου απαγορευει..εκτος κι αν μιλατε για εξτρημ καταστασεις.π.χ, η υποταχτικη

    1. *θελει* να πηδησει απο τον τεταρτο..Ναι θα νοιωσει πως τη φροντιζει αφου θα της απαγορεψει να το κανει.

    2. *Θέλει* να δοκιμασει πως ειναι να πιεις βιτριολι.. Ναι θα τη φροντισει απαγορευοντας το!!!!

    αν μιλατε ομως για τετοιες ακραιες καταστασεις η καλυτερη φροντιδα του Κυριου της θα ηταν να την στειλει σηκωτη στο γιατρο να την εξετασει.
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    zinnia δικαίος αντιλαμβάνομαι μια αντιδραστικά καυστική διάθεση?
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Μάλιστα zinnia, να με Στείλει  

    την καρτούλα Nationale Nederlanden τί την έχουμε; Κοιτάζουμε να έχουμε καλή ασφάλιση όταν μπαίνουμε στο λαιφσταιλ (λέω εγώ τώρα) αν και οι ασφάλειες δεν καλύπτουν περιαρθρίτιδες από συνεχή και κατ εξακολούθησιν πυγοραπίσματα - αλλά αυτό είναι πρόβλημα των Κυρίαρχων <διακριτικό χαμόγελο που υποκρύπτει συγχωρητέα ελπίζω ανοίδεια>.

    Σοβαρά τώρα, έχω βρει μία ωραία mainstream καταγραφή των συναισθηματικών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου, που έχει κάνει ο ψυχολόγος Γ. Πιντέρης στο βιβλίο του "Δεν ξέρω τί θέλω". Να την κρεμάσω εδώ να Κ/κάνουμε συζήτηση πάνω σ αυτήν;

    Πάντως μου φαίνεται λογικό, τα "θέλω" να είναι έκφραση αναγκών και μου φαίνεται λογικό η "υπό" να εκφράζει τα "θέλω" της και ας μην γίνονται ή ας Καλύπτει Εκείνος τις ανάγκες της όπως Κρίνει ο Ίδιος. Γυναίκα ούσα, μου φαίνεται τελείως απίθανο να με Γράψει στα παλιά Του τα παπούτσια ο Αρμόδιος Κυρίαρχος. Μπορεί να κάνω κόπο, μπορεί να φτύσω αίμα, αλλά στο τέλος κάτι θα γίνει, δεν μπορεί!

    Και είναι τόσο γλυκό το διάστημα από τότε που λες "θέλω αυτό Κύριε" μέχρι να δεις και να καταλάβεις τί θα Κάνει... αν θα λάβεις σταγόνα ή ωκεανό και αν θα είναι γλυκιά ή πικρή η σταγόνα ή ο ωκεανός.
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Ναι ματια μου. Δικαιως την αντιλαμβανεσαι..

    Θα προσπαθησω να μη γραφω οταν με πιανουν τα γιατι και τα διοτι μου.. Οντως μου βγαινει μια αντιδραση , οντως μου βγαινει να εκφραστω καυστικα..

    Ισως...να πρεπει να χαλιναγωγησω τα συναισθηματα που με κατακλυζουν οταν σας διαβαζω..

    Ισως να πρεπει να μαθω να σιωπω και να μη με παραξενευουν συμπεριφορες που δεν ειναι εναρμονισμενες με τις δικες μου...

    Ισως να πρεπει να αναθεωρησω πολλα... ισως...
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Έχω μεταφράσει ένα ΄αρθρο από τα links που έδωσε πιο πάνω η carissa[L_T] σχετικό με το θέμα και βρίσκεται και στο Bdsm Tutorials
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1764

    Θέλω και Ανάγκη
    από Dommanator - 21.03.2004


    Όλοι οι άνθρωποι έχουν καθολικά πρότυπα για τη φυσική, ψυχολογική και συναισθηματική ευημερία. Το παρόν έγγραφο θα επικεντρωθεί στα λιγότερο εμφανή, στον ψυχολογικό, συναισθηματικό τομέα, τις ανάγκες μέσα στο πλαίσιο bdsm και πώς να καθορίσετε τη διαφορά ανάμεσα στην επιθυμία από την ανάγκη.

    Ο Κυρίαρχος και ο υποτακτικός πρέπει προσεκτικά να αναλογιστούν τις ανάγκες τους και έπειτα να τις συσχετίσουν με το σύντροφο τους. Αυτές περιλαμβάνουν τις ψυχολογικές καθώς επίσης και φυσικές και συναισθηματικές ανάγκες και θέλω.

    Οι ανάγκες και τα θέλω μπορούν εύκολα να μπερδευτούν το ένα με το άλλο, το θέλω αφενός μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι μια ανάγκη κι αφ' ετέρου, μια εκφρασμένη ανάγκη μπορεί ακριβώς πολύ εύκολα να είναι ένα θέλω. Μόνο μέσω βαθύ συλλογισμού, διορατικότητας και μελέτης μπορούμε να διαχωρίσουμε τα θέλω από τις ανάγκες.

    Αν και μπορούμε να διαπραγματευτούμε τα θέλω και τις επιθυμίες μας, οι ανάγκες μας δεν πρέπει ποτέ να είναι διαπραγματεύσιμες. Για να είναι ολοκληρωμένο κάποιο πρόσωπο οι βασικές φυσικές, ψυχολογικές, και συναισθηματικές του ανάγκες πρέπει να ικανοποιούνται. Πόσο συχνά δεν ακούσαμε για κάποιο που δεν είναι ευτυχής σε μια σχέση επειδή ο σύντροφος του δεν μπορεί να κρατήσει μια εργασία. Αν και εκεί ο σύντροφος μπορεί να τους αγαπά βαθιά, η ανικανότητα να παρέχεί τη βασική φυσική ανάγκη (χρήματα) προσθέτει μια πίεση στη σχέση. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με μικρότερο βαθμό σκέψης στις συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες. Εάν κάποια πτυχή των συναισθηματικών, ψυχολογικών μας αναγκών δεν καλύπτεται, αυτό είναι μια επιπλέον πίεση για τη σχέση. Η γραμμή μεταξύ των αναγκών και των θέλω είναι πολύ λεπτή και ο καθορισμός-διαχωρισμός τους είναι βασικά στοιχεία για μια υγιή σχέση. Ένας συμβιβασμός που αφορά τις βασικές μας ανάγκες στο τέλος θα αποβεί καταστροφικός για τη σχέση.

    Μια από της ευθύνες του Κυρίαρχου είναι να καθορίσει τα δικά του θέλω και ανάγκες, όπως επίσης και αυτά του υποτακτικού, και ότι οι ανάγκες μπορούν να γίνουν αποδεκτές και να ικανοποιηθούν.
    Οι ανάγκες από τα θέλω του Κυρίαρχου πρέπει να συνειδητοποιηθούν προτού να μπορέσει να εμφανιστεί οποιαδήποτε πραγματική κατανόηση. Μόνο μετά από πολλή ψυχική έρευνα και κατανόηση των αναγκών τους μπορούν να αρχίσουν να βοηθούν τον υποτακτικό να διαχωρίσει τα θέλω από τις ανάγκες. Εάν μαθαίνουμε τις ανάγκες και τα θέλω από τον υποτακτικό χωρίς οι ίδιοι να έχουμε αντίληψη των δικών μας, όχι μόνο αυτό θα δυσκολέψει τον υποτακτικό να σας ευχαριστήσει, αλλά θα καταστήσει αδύνατο να καθοριστεί κατά πόσο είναι ταιριαστός με σας.

    Εξετάστε το ως ένα ταξίδι που κάνουμε, εάν δεν έχουμε οποιαδήποτε ιδέα για το που πηγαίνουμε ή πώς να πάμε εκεί, πώς είναι δυνατό να φθάσουμε στον επιθυμητό προορισμό μας;

    Η ξεκάθαρη γνώση και διαχωρισμός των αναγκών μας από τα θέλω, το ίδιο καλά όσο και των υποτακτικών, μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να χαράξουμε ένα σαφές σχέδιο που και οι δύο σύντροφοι να καταλαβαίνουν. Σ΄ αυτό το σημείο είναι όπου η φράση "πρέπει να αυτό-κυριαρχηθούμε προτού να μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε άλλους" μπαίνει στο παιγνίδι.

    Ένας από τους καλύτερους τρόπους να καθοριστούν και να διαχωριστούν οι ανάγκες μας από τα θέλω μας είναι να συνταχτεί ένας γραπτός κατάλογος. Αυτός ο κατάλογος πρέπει να είναι μια προσεκτική μελέτη και αναδρομή στο παρελθόν, για το πώς οι ανάγκες μας δεν καλύπτονταν από τους άλλους και γιατί.

    Η αποφυγή έκφρασης τους, λόγω του μπορεί να εκληφθούν από το άλλο άτομο αρνητικά και ο μη συσχετισμός της ανάγκης ή θέλω, είναι πρωτίστως ανειλικρίνεια προς τον ίδιο σας τον εαυτό όπως και προς το άλλο άτομο κι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει την καταστροφή στη σχέση εάν η επιθυμία είναι ανάγκη και δεν γίνεται αποδεκτή ή γνωστή. Εάν ο σύντροφος μας δεν μπορεί να δεχτεί τον τρόπο κι αυτό που είμαστε, το καλύτερο σχέδιο δράσης είναι να προχωρήσουμε και να βρούμε έναν υποτακτικό ή Κυρίαρχο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας και τα θέλω μας.
    Πριν διαχωριστούν οι ανάγκες σας από τα θέλω, είναι απαραίτητη μια βαθύτερη κατανόηση του πώς να ερμηνευτούν, σε σχέση με τους ορισμούς του παρόντος έγγραφου. Ο ίδιος ορισμός πρέπει να χρησιμοποιηθεί και από τους δύο συντρόφους για να μην προκληθεί σύγχυση.

    Θέλω: Καθορίζεται εδώ ως κάτι που δεν είναι αναγκαίο, απλά υπάρχει γι΄ αυτό μια ισχυρή επιθυμία. Το Θέλω, δεν είναι κάτι που απαιτείται για τη φυσική, ψυχολογική, συναισθηματική ευτυχία, αλλά θα ήταν επιθυμητό. Μια επιθυμία, μια επιλογή.
    Ανάγκη: φυσική, ψυχολογική, συναισθηματική απαίτηση για την ευημερία κάποιου, για τη διανοητική του υγεία, αυτό που είναι πάνω, πέρα από ένα θέλω ή μια επιθυμία. Απαραίτητη, απόλυτη ανάγκη. Χαρακτηρίζεται από ή αναγκαία για μια υγιή ή φυσιολογική λειτουργία του ατόμου.

    Ψυχολογική: προερχόμενη από ή σχετική με το μυαλό, συγκεκριμένα: 1ον από ή σχετική με τη συνολική συναισθηματική και διανοητική ανταπόκριση ενός ατόμου στην "διανοητική υγεία" της εξωτερικής πραγματικότητας και 2ον : από ή σχετικά με το διανοητικό όπως αντιπαραβάλλεται με τη συναισθηματική δραστηριότητα.

    Συναισθηματική: μια κατάσταση της αίσθησης του 3ον : μια ψυχική και φυσική αντίδραση (όπως θυμό ή φόβο, αγάπη, θλίψη, χαρά) υποκειμενικά εκλαμβανόμενο ως ισχυρό συναίσθημα.

    Πρέπει να καταρτιστεί ένας γραπτός κατάλογος, στη μια πλευρά να καταγραφούν τα θέλω και απ΄ την άλλη πλευρά οι ανάγκες μας. Αυτός ο κατάλογος πρέπει να περιέχει τις φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες μας και θέλω, με τιμιότητα και την αντανάκλαση μας για το τι χρειαζόμαστε για να είμαστε συναισθηματικά ευτυχής πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι προτιμότερο να αρχίσει με τα βασικά τα οποία όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται να επιβιώσουν και να αρχίζει να δουλεύεται απ΄ εκεί. Το νερό, το φαγητό και το σεξ, θα ήταν οι βασικές φυσικές ανάγκες που θα μπορούσαν να πάνε στον κατάλογο αναγκών. Αν και θα μπορούσατε να επιζήσετε χωρίς σεξ οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν απαραίτητο για τη υγιή κανονική ψυχολογική, συναισθηματική ευημερία του ατόμου. Το άτομο θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι μια ανάγκη και τι είναι ένα θέλω, που όσο εύκολο κι αν ηχεί αυτό μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο.

    Μερικά θέλω μπορούν να είναι τόσο ισχυρά που να θολώνουν τον διαχωρισμό της ανάγκης από το θέλω. Εκεί είναι που χρειάζεται να απεικονίσετε το παρελθόν σας και να δείτε εάν οποιαδήποτε μοτίβα της συμπεριφοράς σας, σας έχουν αναγκάσει να ενεργήσετε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Εάν βλέπετε ένα παρόμοιο μοτίβο, της μη λήψης αυτού που θέλετε από το σύντροφο σας και η ανάγκη είναι τόσο ισχυρή που εσείς το ονειρεύεστε όλη μέρα ή το ποθείτε, ή το απωθείτε μπορεί τελικά να είναι μια ανάγκη.

    Άλλα παραδείγματα μιας ανάγκης, πιθανόν να μην έχουν τίποτα να κάνουν με αυτά που δεν παίρνεται στο φυσικό επίπεδο από τον σύντροφο σας, μπορεί να είναι περίπτωση έλλειψης κατανόησης για μια συγκεκριμένη διαστροφή. Φόβος πως ο σύντροφος σας δεν θα καταλάβει και θα το εκλάβει ως μειονέκτημα σε σας.

    Μόλις ολοκληρωθεί ο κατάλογος θα πρέπει να περιέχει πολλές προσωπικές πληροφορίες για σας, πρέπει να είναι ένας κατάλογος που δεν θα παρουσιάζατε ακριβώς στον οποιοδήποτε, θα μπορούσε να είναι ένας κατάλογος που δεν θέλετε να δει κανείς.
    Έχουμε μερικές φορές δυσκολία να είμαστε απόλυτα τίμιοι με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως δεν θέλουμε να πληγώσουμε κάποιο που αγαπάμε έτσι παρακρατάμε τις αληθινές ανάγκες μας και τα θέλω μας ή αισθανόμαστε ότι δεν θα μας δεχτούν όπως είμαστε.
    Το να γίνεις ένας καλός Κυρίαρχος ή υποτακτικός, είναι συνδεδεμένο με τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα που είναι η βάση μιας σχέσης D/s.
    Πρέπει να αποφασίσουμε να εξελιχτούμε και να εμπιστευθούμε και να αγαπήσουμε, να υπάρχουν οι άλλοι που θα μας αποδεχτούν γι΄ αυτό που είμαστε. Μόνο τότε μπορούμε να είμαστε σε μια τίμια, ανοικτή σχέση συμβίωσης. Γνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες μας όσο κι αυτές των υποτακτικών μας, μας βοηθά να γίνουμε πιο κατανοητοί στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλον.

    Τελικά πιστεύω ότι μια καλύτερη κατανόηση των ψυχολογικών καθώς επίσης και φυσικών και συναισθηματικών αναγκών μας και των θέλω μας απαιτείται τόσο για τον Κυρίαρχο όσο και για τον υποτακτικό. Όλοι πρέπει να αποφασίσουμε με τι μπορούμε ή με τι δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η αγάπη και η κατανόηση μπορούν να υπερνικήσουν πολλά πράγματα στη ζωή μας , κι ίσως τελικά αυτό να είναι που έχουμε όλοι ανάγκη.

    "Wants and Needs"
    by Dommanator, 21.03.2004
    http://www.bcwsd.com/backroom/smack/smack032.html
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Μετέφερα εδώ αυτό το απόσπασμα της Mpslave, γιατί αφορά άμεσα το εδώ θέμα.

    Κι αναρωτιέμαι πόσοι πιστεύουν κάτι ανάλογο.

    Ότι δηλαδή η σκλάβα δεν έχει ανάγκες και θέλω.

    Γιατί μέσα στο δικό μου μυαλό και θέλω έχει η σκλάβα αλλά και ανάγκες.
    Συμφωνώ απόλυτα με τα πιο πάνω, και με Ό/οσους συζήτησα το συγκεκριμένο θέμα συμπεριλαμβανομένου και Του Αφέντη μου, συμφώνησαν.

    Γιατί άλλο να έχω θέλω και ανάγκες, αλλά να είναι στη δική Του δικαιοδοσία και επιθυμία και βούληση για το πως και πότε θα καλυφθούν οι ανάγκες και τα θέλω μου και άλλο να μην έχω!

    Είναι δυνατό κάποια όσο σκλάβα και να είναι να μην έχει την ανάγκη να πιεί νερό ή να φάει ή να πάει τουαλέτα?

    Γι΄ αυτό επιμένω στο θέμα αυτό ίσως, γιατί πολλά παρερμηνεύονται λόγω μη σωστής αντίληψης και ερμηνείας των όρων.