Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    παντα με τις οποιεσδήποτε συνέπειες....
     
  2. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Re: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Kι αν εχει ρητη εντολη απο το Κυριαρχικο μελος της σχεσης, να μην Του εκφραζει σκεψεις της, οι οποιες γνωριζει οτι θα Τον δυσαρεστησουν?

    Μηπως τοτε απλως δε μιλαμε για Κυριαρχο...?
     
  3. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Re: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Επισης, για ποιες 'συνεπειες' μιλαμε?
    Νομιζα πως ενας Κυριαρχος, για να Κατορθωσει να Μαθει γρηγορα την υποτακτικη Του, ωστε επειτα να Προχωρησει στην οποια αλλαγη χαρακτηρα προς οφελος Του, συνηθως Δημιουργει ενα κλιμα εμπιστοσυνης και ασφαλειας στην υποτακτικη Του.
    Με αυτον τον τροπο Καταφερνει να της 'Αποσπασει' τις σκεψεις και αποψεις της, ωστε να Καταλαβει σε ποιους τομεις επιβαλλεται η αλλαγη και σε ποιους οχι.
    Αν η υποτακτικη φοβαται να εκφρασει την γνωμη της γιατι ισως 'να υπαρξουν συνεπειες', τοτε που ειναι το κλιμα ασφαλειας?

    Ειναι διαφορετικο να υπαρξουν συνεπειες για τις πραξεις της, που εκει βεβαιως και πρεπει να υποστει τις οποιες 'κυρωσεις', και αλλο να την Τιμωρει για τις σκεψεις της επειδη απλως δε συμβαδιζουν με τις δικες Του.

    Αυτη ειναι απλως η δικη μου γνωμη... Ο τροπος που εγω, υποκειμενικα, αντιλαμβανομαι αυτου του ειδους τη σχεση.
    Μπορει να κανω και λαθος...
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Ξέρεις, πολλές φορές εγώ πέφτω και ξαναπέφτω στις ίδιες λούμπες.
    Για παράδειγμα, πρόσφατα εντελώς, επειδή γνώριζα πως ο Κύριος μου είναι πολύ απασχολημένος και πιεσμένος στη δουλειά, προσπάθησα να είμαι πιο διακριτική στην έκφραση των σκέψεων, των επιθυμιών και των αναγκών μου, για να μην τον κουράζω και για να μην τον στεναχωρήσω που "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται".
    Αποτέλεσμα?
    Εκλήφθηκε η στάση μου ως απομάκρυνση, ως αδιαφορία και ως προσπάθεια ανάληψης ελέγχου αναφορικά με το πώς εκφράζομαι, για τα οποία βέβαια πλήρωσα.

    Διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ τι να πω και τι να μην πω.
    Δεν είναι δουλειά μου να διυλίζω πόσα θα πω και πότε και σίγουρα δεν είναι δουλειά μου να σκέφτομαι ακόμα κι αν τον κουράζω ή όχι, αν τον δυσαρεστώ, αν θα τον στενοχωρήσω ή όχι κ.ο.κ.
    Δεν είμαι ούτε η μαμά Του, ούτε η γκόμενά Του, είμαι η σκλάβα Του.
    Αυτό που θέλει από μένα το απαιτεί ευθέως. Κι αν έχω αμφιβολία μπορώ να ρωτήσω να σιγουρευτώ.
    Εννιά χρόνια είμαι ιδιοκτησία Του κι ακόμα πέφτω σε τέτοιες παγίδες.

    Δουλειά μου είναι να γίνεται ο Κ μου κοινωνός σε οτιδήποτε σκέφτομαι, χρειάζομαι, χωρίς να σημαίνει πως σώνει και καλά θα κάνει κάτι γι αυτά και σίγουρα και να κάνει δεν αποφασίζω για το πότε ή το πως.
    Πάντα οφείλω να ρωτάω αν μου επιτρέπεται να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι ή αν μου επιτρέπεται να μιλήσω ελεύθερα ή αν προτιμά να κάνω/πω κάτι που ο Ίδιος επιθυμεί εκείνη τη στιγμή περισσότερο, αλλά δεν μου επιτρέπει να αποφασίζω από μόνη μου τι απ όλα αυτά να κάνω.

    Μου πήρε τόσα χρόνια να αρχίσω έστω να τολμώ να εκφράζω ακόμα και τον θυμό μου (ναι ενίοτε θυμώνω   ακόμα και μαζί του) ή την απογοήτευση ή ακόμα την αμφισβήτησή μου και τώρα σκέφτομαι τι χαζή που ήμουν!
    Γιατί σχεδόν πάντα αντιδρά πολύ καλύτερα απ ότι περίμενα.

    {Βέβαια η αλήθεια είναι πως όταν περνάω κρίσεις -γιατί ανά διαστήματα περνάω και τέτοιες- απλά ενημερώνω πως βρίσκομαι σε κρίση αλλά δεν λέω όλα όσα περνούν απ το μυαλό μου στη διάρκεια της μέρας ή της βδομάδας που αυτή μπορεί να διαρκέσει.
    Τα γράφω βέβαια όλα κάτω, σε περίπτωση που θελήσει να δει και την διαδικασία που πέρασα, αλλά σ Αυτόν φτάνει το που κατέληξα.}
    Αν ο Κ δεν αντέχει τις αλήθειες της υ του, τότε κάτι δεν πάει καλά, αλλά αν με ρωτάς είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος έχει να δουλέψει με τον εαυτό του.
    Ακόμα και να μην μπορεί να το χειριστεί όταν το κάνει η υ, θα μάθει να το χειρίζεται αναγκαστικά αν η υ συνεχίζει με κάθε ειλικρίνεια να το πράττει.

    Γιατί και οι Κ μαθαίνουν και εξελίσσονται και ωριμάζουν.
    Και αν ακούσει κάτι που δεν του αρέσει, αν μη τι άλλο έχει (ή οφείλει να έχει) τόσο αυτοέλεγχο ώστε να μην αντιδράσει σπασμωδικά και χωρίς σκέψη.
    Κι αν δεν το κάνει, εγώ προσωπικά θα ζητούσα άδεια να πω, πως αυτό περίμενα και απογοητεύτηκα που δεν το πήρα.  

    Είναι όλα αλληλεπίδραση.

    Τα ημερολόγια σκλάβας που αρκετοί Κ συνηθίζουν να βάζουν τις σ τους να γράφουν ή οι αναφορές στο τέλος της μέρας που κάνουν επίσης πολλές σ, αυτό το σκοπό έχουν.
    Πως αλλιώς μπορεί να γνωρίζει ο Κ τι δυσκολίες έχει η σ του, με τι παλεύει και τι δεν λαμβάνει απ όσα χρειάζεται και ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της, αν δεν τα μαθαίνει απ αυτήν?
    Βέβαια δεν άκουσα ακόμα να τιμωρείται κάποια σ για κάτι που έγραψε στο ημερολόγιο της. Να ακούσει φωνές ίσως, αλλά συνήθως αυτά χρειάζονται πιστεύω για την περαιτέρω εξέλιξη και των δύο αλλά και της ίδιας της σχέσης.

    Το ιδανικό πιστεύω είναι αυτό που γράφω συχνά πυκνά:
    Κάθε σκέψη και συναίσθημα και ψίθυρος ψυχής και σώματος πρέπει να Του ανήκει.

    Αλλά αυτό για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται χρόνος και δουλειά και τα λάθη για μένα είναι δεδομένα κι αναμενόμενα και ο δρόμος προς την παράδοση μακρύς και επίπονος, κυρίως επειδή έχουμε να νικήσουμε τους δαίμονες, αντιλήψεις και πεποιθήσεις που κουβαλάμε και μας κάνουν κακό.

    Εκτός γι αυτές που γίνονται τέλειες σκλάβες στο πρώτο μήνα και στον χρόνο επάνω δίνουν και μαθήματα υποταγής σ όλους τους υπόλοιπους.
    Εγώ όπως δηλώνω και στην υπογραφή μου δεν συγκαταλέγομαι ανάμεσα τους.  

    Αυτό που αναφέρει ο Sirbaid μπορώ να το εκλάβω μόνο ως:
    Είτε υπάρχουν είτε όχι οι όποιες συνέπειες, δεν αφορά τη σκλάβα.
    Εκείνην την αφορά μόνο το ότι οφείλει να εκφράσει τα θέλω και τις ανάγκες τις κι από κει και πέρα είναι δική Του δουλειά τι και πως και πότε και αν.
     
  5. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Μα για να το πει αυτό ο Κ , σημαίνει ότι αυτές οι σκέψεις έχουν εκφραστεί έτσι κι αλλιώς σε κάποια δεδομένη στιγμή.Αλλιώς πώς βρίσκεται να ξέρει κι αυτός και η άλλη πλευρά περί τίνος πρόκειται?
    Στη περίπτωση αυτή , το παιχνίδι παίζεται στο επίπεδο της ταχύτητας κατά την άποψή μου.
    Ο Κ έχει βρεθεί σε κατάσταση όπου χρειάζεται να σκεφτεί λύσεις οι οποίες απαιτούν δουλειά και με τον εαυτό του.Not an easy one , trust me.
    Από την άλλη πλευρά έχουμε την υ που χρειάζεται να επιδείξει υπομονή (αλλά πόση όμως ?) και να προσπαθήσει να τον βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία , όχι υποδεικνύοντας αλλά δείχνοντας με τον τρόπο της ότι είναι κοντά του σε αυτή τη προσπάθεια.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Εύγε!..............................
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    @NobodyKP σ ευχαριστώ πολύ.

    Νιώθω ωστόσο την επιθυμία να τονίσω, πως το ποστ μου αφορά σκλάβες και όλα όσα έγραψα δεν αφορούν γενικότερα τις υποτακτικές.

    Και όποιας της την πέσει οποιοσδήποτε με απαιτήσεις ανάλογες με αυτά που αναφέρω τόσο εδώ όσο και αλλού, ενώ δηλώνει υποτακτική, καλά κάνει να δηλώσει ευθαρσώς πως ουδέποτε δήλωσε σκλάβα, αλλά υποτακτική και είναι διαφορετικά πολλά ανάμεσα στις δύο, χωρίς να είναι με κανένα τρόπο το ένα καλύτερο ή χειρότερο από το άλλο.
    Απλά είναι διαφορετικό.

    Οι σχέσεις Απόλυτης Ανταλλαγής Ελέγχου(TPE) είναι λιγοστές.
    Αν κάποιος μπορεί να ολοκληρωθεί εκτός TPE, δεν υπάρχει λόγος να νιώσει εξαναγκασμένος να μπει σε μια τέτοια σχέση, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τα δύο.

    Μια υποτακτική λοιπόν δεν οφείλει περισσότερα στον εν δυνάμει Κ από όσα η ίδια επιθυμεί να οφείλει.
    Έχει δικαίωμα και όρους θα θέσει και να απαιτεί- ναι απαιτεί- να γίνονται οι όροι αυτοί σεβαστοί.

    Και έχοντας υπόψη πόσοι λίγοι είναι στην πραγματικότητα οι Αφέντες που μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά TPE, μου κάνει εντύπωση πως έχουν το θράσος να απαιτούν ότι δεν είναι σε θέση ολοκληρωμένα να διαχειριστούν ορθά οι ίδιοι.
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Το εύγε το πήρες ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο! ΕΠΕΙΔΗ διαχώρισες την θέση σου τονίζοντας πως εσύ τα λες όντας σκλάβα και όχι απλώς μια υποτακτική. Διότι σκλάβες σε αντίθεση με τις εν δυνάμει σκλάβες είναι όσο λίγες είναι και οι σχέσεις TPE.
     
  9. WisDomme

    WisDomme I am just Myself - that's all.

    Εγώ πάλι, πέρα από σχέσεις TPE ή D/s ή vanilla ή άλλα, θεωρώ πως η έκφραση επιθυμιών και αναγκών, όποτε είναι κανείς έτοιμος να τις μοιραστεί, βοηθάει στην εξέλιξη της σχέσης. Και είναι από σημαντικό έως απαραίτητο στοιχείο.

    Απλά θα γίνει με διαφορετικό τρόπο στην κάθε σχέση, ανάλογα με τα πλαίσια που έχουν οριστεί...
     
  10. Zoé d´Athènes

    Zoé d´Athènes Regular Member

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    ένα ευχαριστώ να πω στη lara[E-p].
    Μαθαίνω πολλά διαβάζοντας σε, ειδικά για τις διαφορές μεταξύ σκλάβων και υποτ.
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Ευχαρίστησή μου και τιμή μου  
    Σ ευχαριστώ!
     
  12. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member


    To "EYΓΕ..." θα στο δώσω και 'γω γιατί όντως κατάλαβες τι εννοούσα.!!!