Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 24 Νοεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Με τα φρένα σπασμένα το δημόσιο χρέος: 336,8 δισ.
    Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας.

    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
    Την ίδια ώρα που το ΑΕΠ της Ελλάδας βρίσκεται σε δραματική συρρίκνωση υποχωρώντας κατά 4%, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 6,2%. Ετσι, στο τέλος Σεπτεμβρίου το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης είχε φτάσει τα 336,807 δισ. ευρώ.
    Μέχρι το τέλος του έτους το δημόσιο χρέος προβλέπεται ν' αυξηθεί ακόμη κατά 6,4 δισ. ευρώ αγγίζοντας τα 343,2 δισ. ευρώ ή 148% του ΑΕΠ, έναντι 298,524 ευρώ ή 127% του ΑΕΠ το 2009.

    Στο τέλος Σεπτεμβρίου στο ταμείο του Δημοσίου (ταμειακά διαθέσιμα) υπήρχαν 11,1 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου (7,4 δισ. ευρώ), καθώς στο μεταξύ η χώρα εισέπραξε τη δεύτερη δόση του δανείου από την τρόικα.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει διαβεβαιώσει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του προϋπολογισμού μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, ακόμα και χωρίς την άντληση των ποσών από τον μηχανισμό βοήθειας (2,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο και 6,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. τον Ιανουάριο).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στις 13 Σεπτεμβρίου πιστώθηκαν τα 6,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το δάνειο αυτό η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να το αποπληρώνει από τις 13/9/2013 έως τις 15/6/2015.

    Είναι δηλαδή πενταετούς διάρκειας με τριετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο ίσο με το τρίμηνο επιτόκιο διατραπεζικής προσαυξημένο με περιθώριο 3% για τρία πρώτα έτη (ήτοι 1,03% +3% = 4,03%), ενώ για τα επόμενα έτη το περιθώριο αυξάνεται στο 4% (σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία 5,03%).

    Συσσώρευση λήξεων

    Μία ημέρα αργότερα, η χώρα εισέπραξε το δάνειο ύψους 2,570 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο και αυτό θα πρέπει να έχει εξοφληθεί κατά τον ίδιο τρόπο.

    Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους προκαλεί συσσωρευμένες λήξεις ομολόγων την τριετία 2013-15. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, οι λήξεις των ομολόγων την περίοδο αυτή ξεπερνούν τα 115 δισ. ευρώ. Το τεράστιο αυτό ποσό η χώρα θα πρέπει να το δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, γεγονός που αμφισβητείται έμπρακτα από τις αγορές, οι οποίες προεξοφλούν την αναδιάρθρωση ή έστω την επιμήκυνση του δημόσιου χρέους.

    Εως το τέλος του 2011 το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα διογκωθεί στα 348.500 εκατ. ευρώ ή 152,6% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,1% του ΑΕΠ έναντι του 2010.**

    Eλευθεροτυπια 24/11/2010..

    Καταλάβατε υπήκοοι του Ντομινίκ;
    Ενώ ο οδοστρωτήρας του ΔΝΤ ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του,το Ελληνικό κράτος δανείζεται και θα -προσπαθήσει να -συνεχίσει να δανείζεται γιά να αποπληρώνει τα προηγούμενα δάνεια.
    Το 2013 ,που θα έχει ολοκληρωθεί το σιδέρωμα ,θα πρέπει να απευθυνθούμε στις "αγορες" για να ξαναδανειστούμε ωστε να πληρώσουμε τα δάνεια που παίρνουμε τώρα...
    Καταλάβατε γιατί θα δουλεύουμε,όσοι θα δουλεύουμε ,μέχρι να μας δώσουν 400-500 ευρώ "σϋνταξη" εκεί, γύρω στα εβδομήντα μας; όπως εχει φροντίσει ήδη ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος ;
    Για να μαζευουμε τα τοκάκια που θα στέλνουμε έξω, στο ΔΝΤ και τις "αγορές, - καλημέρα Κύριε Ντομινίκ,τα σέβη μου....
     
  2. Jomaru

    Jomaru Guest

    παμε Gottingen??
     
  3. Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    ακολουθούμε τα χνάρια της Αργεντινής...
     
  4. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Παρά ταύτα δεν ξεσηκώνεται κανείς.
    Ολοι αποχαυνωμένοι παρακολουθούν τα καραγκιοζάκια-φερέφωνα-δημοσιογράφους, να εκφωνούν τις ασυναρτησίες τους καθημερινά στις ειδήσεις,παρέα με λινατσέμπορους υπουργούς στα παράθυρα.
    Πριν χρόνια ξεσηκώθηκαν,βγήκαν στους δρόμους,υπέγραψαν 1.500.000 εκ.πολίτες για το δικαίωμα αναγραφής θρησκεύματος στην ταυτότητα.
    Σήμερα που ξεπουλιέται καθημερινά η αξιόπρεπειά μας,που άνθρωποι ζουν χωρίς ρεύμα και ναρό γιατί τους τα έκοψαν,που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή,που δεν έχουμε μέλλον και παρόν.....εμείς απλά σχολιάζουμε.
    Και λίγα μας έχουν κάνει τέτοια ζώα που είμαστε.....
     
  5. Jomaru

    Jomaru Guest

    αν η συζητηση πολιτικοποιηθει , θα σου απαντησω αυτο, στο κινημα των φοιτητων για την μη ιδιωτικοποιηση των δημοσιων πανεπιστημιων, αχρηστους μας ανεβαζαν , τεμπελακους μας κατεβαζαν ολοι αυτοι που καλουν την νεολαια τωρα να ξεσηκωθει και να βγαλει την ταφοπλακα που μας εβαλε η γεννια του πολυτεχνειου. οχι δεν θα παρω, πλεον ειμαι αναισθητος, κοιταω μονο την παρτη μου.
     
  6. Jomaru

    Jomaru Guest

    δυστυχως η αρνητικη αναπτυξη ειναι μεγαλυτερη του 2% επισημων στοιχειων. ομως αυτο δεν ειναι το φοβερο. στις Ηνωμενες Πολιτειες εφθασε και το 7% το θεμα ειναι οτι εκει υπηρξε η θεληση και οι επενδευσεις στην επιχειρηματικοτητα, εδω δεν υπαρχει ουτε η βουληση ουτε τιποτα, δυστυχως. συμβουλη, βγαλτε τα χρηματα απο τις ελληνικες τραπεζες και βαλτε τα σε τραπεζες που διατηρουν λογαριασμους εξωτερικου, πχ κυπρος ειτε βαλτε τα σε μια θυριδα ειτε μετατρεψτε τα σε χρυσο γιατι σε πτωχευση τα χανετε. τυχαιο που οι ελληνικες τραπεζες δεν ασφαλιζουν ποσο; δεν νομιζω.
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    H φετινή "αρνητική ανάπτυξη" {a.k.a. συρρίκνωση του ΑΕΠ} είναι επισήμως 4,2%. Το 2% αφορά το 2009. Σύνολο 6,2% χονδρικά {δεν γίνεται με πρόσθεση, αλλά ας το απλουστεύσουμε}.

    Του χρόνου πάλι συρρίκνωση, αλλά μικρότερη, λέει ο προϋπολογισμός. Ψέματα λέει: μεγαλύτερη θα είναι το 2011.

    @Jumaru
    Στις ΗΠΑ δεν υπήρξε καμία "θέληση" για επιχειρηματικότητα. Έκοψε λεφτά η Fed και τα μοίρασε. Αυτό κάνουν πάντα: τυπώνουν δολάρια που δεν αντιστοιχούν σε τίποτα. Επειδή μπορούν.
     
  8. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Last edited: 24 Νοεμβρίου 2010
  9. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Κάτι ενδεικτικό για την "ανάπτυξη" που περιμένουμε σε μια χώρα όπου η μεταποίηση πεθαίνει. Παραθέτω αποσπάσματα, όχι ολόκληρο το κείμενο.

    Αθήνα, Ελλάδα 24/11/2010 15:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    "Καλπάζει" η βιομηχανική ανεργία

    Με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας, αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων του μεταποιητικού, βιομηχανικού τομέα. Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στη μεταποιητική βιομηχανία μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας.

    Οι άνεργοι-απολυμένοι από μεταποιητικές επιχειρήσεις που αδυνατούν να βρουν νέα απασχόληση, έστω λίγων ωρών ημερησίως, στα μέσα του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 67.927 άτομα, αυξημένοι μέσα σε έναν χρόνο κατά 20.688 άτομα.

    Αυτά προκύπτουν από επεξεργασία στοιχείων έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στην ελληνική μεταποίηση το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2009 και του 2008.

    Μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2009 και του δεύτερου τριμήνου του 2010 φαίνεται να αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων:

    * Από τη βιομηχανία μη μεταλλικών ορυκτών κατά 38,7%, φτάνοντας τα 4.246 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία εκτυπώσεων κατά 72,1%, φτάνοντας τα 2.074 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία χημικών προϊόντων κατά 60,7%, φτάνοντας τα 1.990 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία πλαστικών κατά 83,7%, φτάνοντας τα 1.932 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία βασικών μετάλλων κατά 74,8%, φτάνοντας τα 2.276 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία μεταλλικών προϊόντων κατά 79,1%, φτάνοντας τα 5.886 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κατά 489,5%, φτάνοντας 2.965 τα άτομα.

    * Από τη βιομηχανία μηχανημάτων κατά 113,6%, φτάνοντας τα 1.066 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία επίπλων κατά 77,4%, φτάνοντας τα 3.699 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία ξύλου κατά 70,5%, φτάνοντας τα 3.081 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία ειδών ενδυμασίας κατά 19,9%, φτάνοντας τα 9.508 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία λοιπού εξοπλισμού μεταφορών κατά 113,2%, φτάνοντας τα 3.555 άτομα.

    * Από τη βιομηχανία τροφίμων, τον κλάδο με τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων, κατά 22,3%, φτάνοντας τα 14.874 άτομα.
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας


    Δεν πεθαίνει σήμερα ακριβώς.
    Τη σκότωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, επιδοτώντας την επανεγκατάστασή της στο εξωτερικό μπας και γλυτώσει το κράτος από τα πρόστιμα των ρύπων που παράγουν (...από εκεί βρήκαν να κάνουν οικονομία).
     
  11. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας

    Ο συσχετισμός των προστίμων επί των παραγόμενων ρύπων με την αποβιομηχάνιση, προκύπτει από κάπου;

    Τα πρόστιμα επί των στερεών απορριμμάτων πέφτουν ακόμα και αφορούν τις εν λειτουργία χωματερές (ΧΑΔΑ) και όχι τη βιομηχανία. Μερικοί εκ των βασικότερων ρυπαντών {συσκευασίες} έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης {Ε.Ε.Α.Α. με ΚΔΑΥ σε όλη τη χώρα πια}, ενώ για άλλους {μπαταρίες, ηλ. συσκευές κλπ} έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστά συστήματα τα οποία και λειτουργούν.

    Ως προς τα υγρά απορρίμματα, το βασικότερο πρόβλημα αφορά τη μη-ύπαρξη βιολογικών καθαρισμών σε οικισμούς και τη λειτουργία μονάδων εκτός οργανωμένων ΒΙΠΕ. Το θέμα έχει σχεδόν λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είτε με την υποχρέωση των μονάδων για ιδιωτικούς βιολογικούς {ειδικά σε ελαιουργεία, σφαγεία και άλλες μονάδες με αυξημένο οργανικό φορτίο}, είτε με την ένταξή τους στο δίκτυο των υφισταμένων βιολογικών.

    Τα λάδια έχουν δικό τους σύστημα διάθεσης, κι επειδή πληρώνουν για κάθε λίτρο που ανακυκλώνεται, οι βιομηχανίες το χρησιμοποιούν, επειδή τις συμφέρει: και δωρεάν αποκομιδή, και βάζουν λεφτά στο ταμείο.

    Πρόστιμο για τα νερά, ακόμα δεν θυμάμαι να έχω δει και οι φορείς διαχείρισης των υδάτινων σωμάτων, παρόλο που λειτουργούσαν εικονικά από το 2003-2004 {αν θυμάμαι καλά} έως πρόσφατα, μετά από μια τραγική / επεισοδιακή παραίτηση και ένα ξεκαθάρισμα τύπου "εμείς δεν είμαστε γλάστρες εδώ!" {ευτυχώς ... δεν είναι όλοι οι Ακαδημαϊκοί τόσο ρεμάλια} ...πήραν μπροστά, νομίζω {η "νεκροψία" θα το δείξει}.

    Τέλος, οι εκπομπές αερίων ρύπων, οι οποίες καταγράφονται λεπτομερώς σε δυναμικό online χάρτη του συστήματος EPER, έχουν βασικό παράγοντα τη ΔΕΗ που, δεν μετακομίζει.
    {http://ec.europa.eu/environment/air/pollutants/stationary/eper/index.htm}

    Άρα ... πόθεν προκύπτει η σύνδεση περιβαλλοντικών προστίμων με την αποβιομηχάνιση;?

    Τα φθηνά εργατικά κυνήγησαν, την ευνοϊκότερη φορολογία, τις επιχορηγήσεις κ.ο.κ. Από τη στιγμή που έγινε και η τελωνειακή ένωση με την Τουρκία {δε χρειάζεται πλέον πιστοποιητικό euro-1 για την εισαγωγή αγαθών από εκεί στην ΕΕ, από το 2007, αν θυμάμαι καλά}, η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Καλπάζει το δημόσιο χρέος της χώρας


    Φυσικά αναφέρομαι στους αέριους ρύπους.

    Δεν εκπέμπει λοιπόν ρύπους CO2 μόνο η ΔΕΗ.
    Κάθε παραπάνω τόνος από το όριο που έχει θεσπιστεί πληρώνεται ακριβά σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κιότο.

    Για χώρα που δεν την ενδιαφέρει η βιομηχανία και η τεχνολογική ανάπτυξη παρά μόνο ο τουρισμός, οι βιομηχανίες μόνο πονοκέφαλο εξόδων προκαλούσαν (και προκαλούν) στους πολιτικούς.
    Γι’ αυτό και οι επιδοτήσεις για μεταφορά τους σε γειτονικές χώρες.
     
Thread Status:
Not open for further replies.