Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 3 Ιουνίου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ποια είναι η άποψη σας;
     
  2. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Συμφωνώ

    Η κυριαρχία (κατ΄εμε) έγκειται στο ποιος κινεί τα νήματα, ποιος (καθ)οριζει το παιχνίδι, ποιος διανέμει τους ρόλους, σύμφωνα με την ικανοποίηση των προσωπικών του θέλω.

    Τον παραπάνω αναγνωρίζω ως κυρίαρχο..

    κ όχι αυτόν πχ που θα του δώσουν ένα μαστίγιο στο χέρι κ καταϊδρωμένος θα χτυπάει προσπαθώντας να ικανοποιήσει την ανάγκη για πόνο, ενός αλγολάγνου.
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Πόσες φορές θα γίνει quote το άρθρο αυτό του 2005 από τη Phaedra?

    Σας το λέω πως τα 'χουμε πει όλα και δε με πιστεύετε.

     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Παραθέτω τον ορισμό του bottom, όπως τον βρήκα εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=10037

    ΒΟΤΤΟΜ: (Από το Αγγλικό bottom = κάτω). Ένα άτομο που δέχεται ξυλιές, μαστιγώματα ή άλλες μορφές ερεθίσματος αποκλειστικά σε καταστάσεις που εξαιρούν ανταλλαγή δύναμης. Για παράδειγμα, ένας μαζοχιστής μπορεί να θέλει να δέχεται κάποιο είδος ερεθίσματος αλλά να μη θέλει να έχει ο άλλος τον ψυχολογικό του έλεγχο. Ενώ ένας υποτακτικός έχει παραιτηθεί της εξουσίας και μπορεί να δεχτεί κάποιο είδος ερεθίσματος με εντολή του Κυριάρχου, ο bottom δεν παραιτείται εξουσίας και μπορεί να ελέγξει πώς, κάτω από ποιές συνθήκες, και σε τί βαθμό λαμβάνει κάποια μορφή ερεθίσματος.

    Αν ισχύει αυτός ο ορισμός, ο bottom δεν είναι υποτακτικός. Στον ορισμό εξισώνεται εν δυνάμει με τον μαζοχιστή, ο οποίος κάνει topping from the bottom. Άρα στη φράση μου έχω λάθος, ο όρος bottom μας καλύπτει.

    Ένα τέτοιου είδους άτομο μπορεί άνετα να δρα αρκετά κυριαρχικά σε όλους τους τομείς της ζωής του, και ενώ εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ότι "υποτάσσεται" στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιου άλλου, στην ουσία και εκεί κυριαρχεί. Κυριαρχεί με την απλή έννοια του όρου ασφαλώς, με την έννοια του ότι κάνει κουμάντο.

    Η Mikra_Psemata σωστά δεν αναγνωρίζει ως κυρίαρχο αυτόν που ικανοποιεί τις ανάγκες του αλγολάγνου, διότι αυτός μάλλον εμπίπτει σε μία εκ των 3 κατωτέρω περιπτώσεων:

    α) υποτακτικός που υπακούει σε εντολές ή έχει εκπαιδευθεί να προσφέρει απόλαυση κατ' αυτόν τον τρόπο

    β) βανίλλα υποχείριο του bottom

    β) σαδιστής που εκδηλώνει τον σαδισμό του χωρίς να ενοχλείται από την απόλαυση του bottom ούτε από τις χειριστικές του δραστηριότητες, εφόσον δεν ενδιαφέρεται για το θέμα κυριαρχία αλλά μόνο για την δυνατότητα να προκαλέσει πόνο σε κάποιον.

    Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί ένας Κυρίαρχος πρέπει σώνει και καλά να αντλεί απόλαυση με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Πιστεύω ότι μπορεί θεωρητικά και πρακτικά να αντλεί απόλαυση με μυριάδες τρόπους καθώς και να τους εναλλάσσει.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2008
  5. Emma

    Emma Contributor

    Αυτό στο οποίο δεν απαντάει το ποστ της Phaedra όμως είναι ποιό το status των ατόμων που είναι "παθητικά" (για να μην πω sub/bottom) στο σεξουαλικό τομέα/πράξη μόνο.
    Μιλάει για συνεδρίες. Αν κάποιος/α έχει μία σχέση όμως, κατά την οποία στο σεξουαλικό κομμάτι δείχνει sub τάσεις ή επιδυκνείει στοιχεία που συναντιούνται σε sub άτομα, τότε δεν μιλάμε για συνεδρίες αλλά για κάτι διαφορετικό. Αν το άτομο αυτό λοιπόν, στους άλλους τομείς της σχέσης δεν έχει παθητικό χαρακτήρα/συμπεριφορά, τότε που κατατάσσεται;
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Συμφωνώ με τον ορισμό της Phaedra, για το λόγο ότι
    Το ίδιο πράγμα λέει και το κείμενο που μετέφρασες εσύ, ντόρα,
    (το "μπορεί" που έχω μαυρίσει έχει την έννοια του "ενδέχεται" / "έχει τη δυνατότητα". Στο πρωτότυπο το έχει ως "may")

    Ναι, απ' ό,τι λένε τα εγχειρίδια, ο σωστός ο bottom μπορεί να ελέγξει τι θα συμβεί σε κάποιο παιχνίδι, αλλά μπορεί και να μην επιθυμεί να το κάνει (ιδίως όταν τα άτομα γνωρίζονται και τα γούστα είναι γνωστά). Μπορεί αυτός ο ρόλος να εκφράζει μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς του αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να θέλει να δοκιμάσει την ψυχραιμία και το iq του κυρίαρχου βάζοντας τρικλοποδιές όπου μπορεί, αλλά ενδέχεται και να είναι πολύ απασχολημένος από τα ερεθίσματα που λαμβάνει και να μην το κάνει. Μπορεί το παιχνίδι να κρατήσει μία ώρα αλλά μπορεί να κρατήσει και μέρες ή εβδομάδες. Δεν υπάρχει ανάγκη για υποταγή, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Υπάρχει απλώς η δυναμική του εκάστοτε παιχνιδιού, μέσα στο πλαίσιο του αποκάτω και του αποπάνω, στο οποίο ένας υπηρέτης κυρίαρχος αποτελεί πληκτική λύση για τον πολύ απλό λόγο ότι, αν ο bottom ήθελε υπηρέτη, θα γινόταν top.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2008
  7. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Το θεμα που εθεσε ο Ηλιας ειναι ενδιαφερον, και θα ηθελα και εγω να διαβασω τις αποψεις των μελων. Δεν νομιζω οτι προκειται για top και bottom συμπεριφορα, αν ο Κυριαρχος ειναι παθητικος μονο στο σεξ. Ισως υπαρχει και η περιπτωση που δεν ειναι πραγματικα παθητικος, αλλα ετσι απαλλασεται απο τον κοπο του σεξ και απλος το βλεπει ως αλλη μια υπηρεσια που απαιτει απο την σκλαβα του? Να κανει εκεινη ολη τη δουλεια? A lazy Dom perhaps?
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.


    Απαντάει. Ξαναδιάβαστο πιο προσεκτικά. Λέει οτι το bottom δεν έχει σχέση με το status, ούτε καν αναγκαστικά με το BDSM. Ενας αφεντικός μπορεί να κανει bottoming οποτε του καπνίσει. Αφεντικός υποτίθεται πως είναι, οτι θέλει υποτίθεται πως κάνει.

    ΥΓ. Bottom μπορεί να είμαι κι εγώ αν αφεθώ στον MasterSpirto να μου κάνει τον καβαλιέρο στο βαλς.

    Τις διαβάζεις. Δηλαδή αποκλείεις την πιθανότητα ενας Αφεντικός να γουσταρει να τις τρώει κιόλας?
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2008
  9. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Προσωπικα, δεν ξερω. Αλλα το εχω ακουσει πολλες φορες, απο διαφορους, οτι ο ταδε δεχεται ετουτο, δεν ειναι Κυριαρχος, η αν κανει το αλλο, δεν ειναι Κυριαρχος, κτλ. Πολυπλοκα τα πραγματα.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Από τα γραφόμενά σου φρονω πως θεωρεις την συνεδρία κάτι αυστηρά οριοθετημένο. Στην γενική της μορφη σωστό ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε αγνώστους μεταξύ τους συμμετέχοντες. Στην περίπτωση όμως που αναφέρεις (σχεση) ο όρος μπορεί να εφαρμοσθει σε κάθε σεξουαλική εκδήλωση της ζωής του ζευγαριού χωρίς βλάβη της γενικότητος. Από την στιγμή που η εκδήλωση της υποτακτικότητος περιορίζεται σε αυτού του τύπου "διαδικασίες" ο δέκτης καλείται (όπως αναφέρει η Φαίδρα στο ποστ που μετέφερε ο G_E) bottom.
     
  11. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Το ξαναδιάβασα αλλά δεν διέκρινα απάντηση σε αυτό που ρώτησα πιο πάνω. Εγώ δεν μίλησα για Κυρίαρχο, αλλά για άτομο το οποίο είναι παθητικό μόνο στον σεξουαλικό τομέα (όχι σε συνεδρίες αλλά σε σχέση).

    Δηλαδή κάθε σεξουαλική συνεύρεση ενός ζευγαριού ονομάζεται συνεδρία; (στα bdsm πλαίσια)  
     
  12. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Στο βαλς καλά θα τα πάτε. Στο τάνγκο θα ζοριστείς λίγο, όταν θα πρέπει να εκφράσεις τον άγριο πόθο σου στον ΜάστερΣπίρτο.