Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος beltedgirl, στις 17 Αυγούστου 2010.

  1. beltedgirl

    beltedgirl Regular Member

    Κατά καιρούς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι κυρίαρχοι να επεμβαίνουν στα γραφόμενα των υποτακτικών τους, ποιά είναι η προσωπική σας άποψη πάνω σ'αυτό το θέμα;
     
  2. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Τί παράξενη ερώτηση.

    Δε νομίζω οτι κανένας είναι σε θέσει να τους κρίνει. Είναι ένα ιδιαίτερα προσωπικό τους ζήτημα.
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Re: Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    ... και για τις δύο πλευρές (Κ/Υ).
     
  4. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Ασφαλώς.
     
  5. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Δεν με ενδιαφέρει το νήμα και τα συμπλέγματα ανασφαλών κ/υ, ωστόσο χαιρετώ με ικανοποίηση την επανεμφάνηση του γιατρού.  
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Δε νομίζω φίλτατε οτι έχει να κάνει με το σύμπλεγμα του ανασφαλούς κυριάρχου ή της ανασφαλούς υποτακτικής, όσο με το γενικότερο φαινόμενο ελέγχου που επιθυμούν ορισμένοι κυρίαρχοι να ασκούν στις υποτακτικές τους. Από κει και πέρα, πιστεύω οτι θα ήταν ορθότερο να απαντήσει κάποιος που το ασκεί αυτήν την μορφή ελέγχου ή ακόμα και κάποιος που του έχει ασκηθεί μια τέτοια μορφή ελέγχου.

    Προσωπικά πάντως ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα με αυτούς που ασκούσαν τέτοιας μορφής έλεγχο, πέρα ίσως απ'τον όποιο ηθικό ενδοιασμό έχω απέναντι σε κάτι τέτοιο. Φυσικά, κατανοώ οτι ορισμένες φορές είναι ορθότερο να φρενάρει ο κυρίαρχος τον υποτακτικό του από το να γράψει ή να πει κάτι που μετά θα το μετανοιώσει, αλλά δε νομίζω η νηματοθέτρια να ήθελε να αναφερθούμε μόνο σε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μάλλον σε κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση.

    Υ.Γ. εγώ πάλι πειράζει που χαίρομαι που σας βλέπω και τους δύο να απαντάτε;
     
  7. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Σε ικανό βαθμό ελέγχου, νέε μου, η επιρροή επεκτίνεται και στο λόγο (γραπτό τε και προφορικό) οπότε περιττεύει η ευτελής ιδιότητα του διορθωτή κειμένου.

     

    Edit:
    Μάλλον εγώ τον χρειάζομαι για λόγους ορθογραφίας.
     
    Last edited: 18 Αυγούστου 2010
  8. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Αν η επέμβαση γίνεται για κάποιο πρακτικό λόγο, (αποφυγή αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων ας πούμε,) τότε είναι δικαιολογημένη.

    Από εκεί και πέρα, το γράψιμο είναι ένας τρόπος εκτόνωσης, πράγμα που στο δικό μου το βιβλίο είναι εξ' ορισμού θεμιτό, αλλά η όποια επέμβαση εκ μέρους του «Κ» διακινδυνεύει να φιμώσει αυτή την εκτόνωση, πράγμα βέβαια αθέμιτο.

    Αλλά ακόμα πολύ πιο σημαντικά, το γράψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσει κανείς πράγματα που δεν θα μπορούσε να εκφράσει προφορικά, και θα ήταν μάλλον ατυχές μέσω μιας τέτοιας επεμβατικότητας ο «Κ» να στερήσει από τον εαυτό του μια πληθώρα μηνυμάτων που θα μπορούσε να λάβει δι αυτής της οδού από το «υ». Έως και βλακώδες, θα έλεγα.

    Θεωρητικά, τα γραπτά θα μπορούσαν να γράφονται αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια του «Κ», αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα: το να γράφεις σε ένα δημόσιο βήμα έχει ξεχωριστή αίσθηση. ΚΤΤΜΓ το γράψιμο είναι τόσο επιθυμητό, που καλό είναι να διευκολύνεται με οποιονδήποτε τρόπο, και αν το «υ» τη βρίσκει καλύτερα να γράφει δημοσίως, ας γράφει έτσι, και ας γράφει όσο το δυνατόν ελεύθερα.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Σαφέστατα μία σκλάβα επιθυμεί καθοδήγηση όσον αφορά το κοινωνικό της πρόσωπο στην κοινότητα (η οποία υφίσταται κανονικότατα), όταν γίνει ανήκουσα ή όταν αλλάξει ιδιοκτήτη. Αλλάζουν άβαταρ και υπογραφές, φωτογραφίες, τρόπος έκφρασης, φίλοι, δυνατότητα επικοινωνίας...αλλάζουν πολλά...Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, είναι εύλογο για μία σκλάβα (ή υποτακτική) να επιζητεί την έγκριση του Κ της ή τις διορθώσεις του επί των κειμένων της, σε όσα δεν έχει καταλάβει επακριβώς. Μπορεί πάντα να διαφωνήσει μαζί του, εν τέλει...

    Πάντα ζητούσα την έγκριση του Κ μου, και πάντα την έπαιρνα. Συνήθως εν λευκώ, ασφαλώς, λόγω ιδιαίτερης σχέσης μου με το αντικείμενο. Μερικές φορές κείμενά μου έτυχαν περιορισμένης λογοκρισίας, αλλά ήταν εύλογη και οι αλλαγές εξηγήθηκαν επαρκώς, έτσι ώστε να τις δεχθώ. Ήταν καλές αλλαγές, γι αυτό και έβαλα το όνομά μου από κάτω...

    Εάν κάποιος Κ δεν συμφωνεί με τον τρόπο που παρουσιάζει τις απόψεις της η slv του, ή με τον τρόπο που προβάλλει τον εαυτό της, φροντίζει ώστε να τα αλλάξει. Διότι η slv του καθρεφτίζει τον ίδιο...

    @DocHeart και Mavrobasilis, χαιρετώ σας και φιλώ σας... 
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Μια μορφή ελέγχου είναι, που αφορά τον Κυρίαρχο και την υποτακτική μόνον. Δεν θα ασκούσα αξιολογική κρίση σε οποιαδήποτε μορφή ανταλλαγής ελέγχου σε ένα ζευγάρι D/s.

    Λογοκρισία για μένα θα ήταν αν τυχόν η υποτακτική δεν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα στον Κύριό της.

    Άλλες φορές είναι έτι σαδιστικότερο να αφεθεί το υποτακτικό άτομο στην μετέπειτα πικρή μετάνοιά του, καθώς κρίνεται ότι ούτως παιδευόμενο θα μάθει περισσότερα, ενώ τον έλεγχο απλά θα τον απολάμβανε και θα έκανε τα τσαλίμια του εντός αυτού, τεντώνοντάς τον απο δω και από κει και όσο αντέξει  

    Άξια συζήτησης αυτή η διάσταση, είναι βέβαια έτσι, ωστόσο καλό θα ήταν να έχει μάθει θετικά ο υποτακτικός πώς ακριβώς επιθυμεί ο Κυρίαρχος να εκφράζεται, η δραστηριότητα του διορθωτή κειμένου για ένα διάστημα μπορεί να εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο.
     
    Last edited by a moderator: 18 Αυγούστου 2010
  11. anima0

    anima0 Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Προς στιγμήν νόμισα προτείνατε το φερώνυμο λιπαντικό ως μέσω επίλυσης διαφορών.
    Δεν θα ήταν πάντως κακός τρόπος...
     
  12. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία, υποταγή και "λογοκρισία"

    Μου φαίνεται νορμάλ εφόσον ο ίδιος ο υποτακτικός έχει δώσει την ελευθερία άσκησης ελέγχου στην Κυρία του ή τον Κύριό του. Τώρα το γιατί. Οι υποτακτικοί, μας έχουν επιλέξει έχοντας δει κάποιες αρετές σε εμάς και νιώθουν περήφανοι (ελπίζω) για εμάς. Άλλο τόσο κι εμείς γι αυτούς. Και οι μεν και οι δε, δεν θέλουμε να κάνει ο άλλος πράγματα που δεν μας εκφράζουν. Να πω ένα παράδειγμα. Όσο δεν θα 'θελα από τον υπό μου να βγούμε έξω με παρέα και να ειρωνεύεται κόσμο, άλλο τόσο δεν θέλω να το κάνει και στο φόρουμ. Ντροπιάζει εμένα και τον εαυτό του.
    Φυσικά, θεωρώ ότι η κριτική είναι κάτι που πρέπει να γίνεται αμοιβαία σε μία σχέση. Απλά σε D/s σχέση, ο sub, την ασκεί πιο ήπια και με τρόπο που του έχει ορισθεί. Όμως *και* αυτός πρέπει να κρίνει. Οι σχέσεις είναι για την βελτίωση και των 2.