Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχια και υποταγη.Αληθινο και ψευτικο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Chris69, στις 18 Φεβρουαρίου 2017.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ας μάθει ο καθένας να λαμβάνει την ευθύνη των γραφόμενών του, χωρίς να συγχύζεται και χωρίς εύκολες αναφορές εκ των υστέρων στο δικαίωμα στην διαφορετικότητα άποψης: εξέφρασες πολύ προσβλητικές και υπεροπτικές απόψεις.
    Παράδειγμα, προφανώς και με αγγίζει - και προσβάλλει εμένα και κάθε συνειδητό υποτακτικό άτομο - όταν κρίνεις αστήριχτα και συνοπτικά ότι "υποτακτικό γίνεται το άτομο που έχει πιο ταπεινή ιδιοσυγκρασία και πιο πειθήνιο χαρακτήρα".

    Όντως κανείς δεν γεννήθηκε χωρίς κενά, ούτε με εγχειρίδιο. Γι' αυτό ενδείκνυνται ταπεινοφροσύνη και σεβασμός προς θέματα τα οποία δεν γνωρίζουμε, ή όχι επαρκώς. Τσουβάλιασμα και ισοπέδωση δεν βοηθάνε.

    ΥΓ Ενδεχομένως είναι συμπέρασμα, σίγουρα όχι παρέμβαση: δεν είπα ποτέ ότι είσαι εγκλωβισμένη, είπα ότι εμφανίζεσαι εγκλωβισμένη, θεμελιώδης η διαφορά.

    Aυτό το προσέθεσες εκ των υστέρων, και έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν κάποιος ισχυρίστηκε ποτέ ότι μεγάλωσε έξω από στερεότυπα και δομές. Σίγουρα όμως υπάρχουν άτομα τα οποία επεξεργάστηκαν τον εαυτό τους ώστε να μην χρειάζονται τουλάχιστον να κατηγορούν άλλους για ενοχικότητα, προκειμένου να βγουν από δύσκολη θέση.
     
  2. lotus

    lotus Silence

    Πολύ καλό
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    ξεκαθαρίζοντας οτι αναφέρεστε στην εξαίρεση, παρά στον κανόνα:
    τυχαίνει να γνώρισα τραυματισμένα "προϊόντα" θρησκόληπτων οικογενειών ή με άλλον τρόπο βαρυά καθηκοντολογικών ή ηθικολογικών περιβαλλόντων, όχι μόνον στη ελλάδα. γνώρισα περισσότερα "προϊόντα" περιβαλλόντων ασυγκρότητων, ανερμάτιστων ή με άλλα χαρακτηριστικά που προκαλούν δυσφορίες και άλυτα. εκτός απ τους βαρειά τραυματισμένους τα "προϊόντα" αυτά σε κάποια στιγμή ενηλικίωσης βρήκαν ισορροπίες, ξεπέρασαν καταγραφές, κάναν επιλογές, διατήρησαν τραύματα ή ουλές κι επαψαν να ειναι "προϊόντα", στον έναν ή τον άλλο βαθμό. το πήραν πάνω τους μ άλλα λόγια και αναζήτησαν λύσεις. τα πρόσωπα αυτά αλληλεπίδρασαν κι αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους με ξεχωριστούς τρόπους, όχι μηχανιστικά. τα πρόσωπα διαλέγουν, στο βαθμό που το κατορθώνουν, με δυναμικές, όχι με μηχανισμούς. τα πρόσωπα. η συλλήβδην μετάθεση ευθύνης εκάστου προσώπου σε ένα δαιμονοποιημένο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον μου μοιάζει με άλλοθι. η γενίκευση οτι οοοοοοοοολο το περιβάλλον είναι άρρωστο είναι και απαίτηση παροχής άλλοθι. ο γυαλός είναι στραβός, εγώ αρμενίζω άριστα.

    την ασύμμετρη σχέση τη λέμε και σχέση ανταλλαγής ισχύος. ισχύος. έχει πολλή αποφασιστικότητα μέσα. από κάθε κατεύθυνση. συγκροτείται, κατά κανόνα, συνειδητά και μετά από επιλογές. άτομα φοβισμένα για απώλεια ελέγχου ή ταπεινά και πειθήνια δεν πολυγνώρισα εδώ γύρω, που να έγιναν αποδεκτά. αλλά δεν θα επιμείνω. ο καθένας βρίσκει ό,τι του ταιριάζει.

    σοβαρά τώρα: σας μοιάζει για αποδοχή ο μηχανισμός "είσαι αυτό που είσαι επειδή διαστρεβλώθηκε η ιδιοσυγκρασία σου από τα εσφαλμένα προγράμματα που προσπαθεί να σου περάσει η συντηρητική οικογένεια και κοινωνία μετέπειτα καταπιέζοντας τις έμφυτες τάσεις σου μέσα σε πρέπει και μη"; και δεν το 'χεις καταλάβει κιόλας.
    αν κάτι τέτοιο αφορά στον εαυτόν μας, αντί να αυτοοικτιρόμεθα πιο χρήσιμο θα βρισκα να παίρναμε μέτρα και να παρεμβαίναμε. κατά το δυνατόν.
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2017
  4. lotus

    lotus Silence

    Ξεκαθαρίζοντας ότι ως "προϊόν" δεν αναφέρθηκα στο άτομο, και ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή είναι η μια οπτική αλλά υπάρχει και αυτή που δεν τα έχει καταφέρει κατά όπως αναφέρεται θα προσθέσω μόνο ότι κάποια άτομα προσπαθούν μέσα από αυτοσεβασμό πάνω από όλα να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την πορεία της ζωής τους (ασχέτου τραυματισμού ή όχι) με όποιο τρόπο αυτά επιλέξουν και είναι σεβαστό. Υπάρχουν και κάποια άλλα άτομα όμως τα οποία συνεχίζουν την πορεία της ζωής τους μέσα από μια στείρα λογική και για όλα τους φταίνε οι άλλοι.

    Συμφωνώ αναφορικά με το θέμα ανταλλαγής ισχύος, και φυσικά θα έπρεπε να είναι μια συνειδητή επιλογή αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Επειδή εγώ γνώρισα λοιπόν τέτοια άτομα κι επειδή στατιστικά γνωρίζω τέτοια άτομα θα επιμείνω στο ότι υπάρχουν (δεν σκοπεύω να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό περαιτέρω). Το αν έγιναν αποδεκτά ή όχι δεν εκμηδενίζει την ύπαρξη τους.
    Σοβαρά τώρα: κάνουμε μια συζήτηση που ο ένας εξέφρασε τη μια πλευρά του νομίσματος και ο άλλος εκφέρει άποψη από την άλλη.
    Και δη για την τελευταία πρόταση μου αυτό το συνονθύλευμα που βγήκε ως συμπερασματική πρόταση είναι τραγικό.
    Και ακόμη πιο σοβαρά: δεν θα απαντήσω σε κάτι άλλο.
    Το έδαφος δεν είναι γόνιμο παρά μόνο για αντιπαράθεση.
    Κρίμα μεν αλλά αποδεκτό και σεβαστό δε
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    α, σταθείτε.

    γράψατε επί λέξει:
    δεν βλέπω καμμιά αναφορά σε στατιστική. ούτε "υπάρχουν κι άλλοι που ..." λέτε καθαρά οτι οι "τύποι" συλλήβδην παράγονται με έναν μηχανισμό. αν επιθυμείτε επαναδιατύπωση είναι σεβαστό. εδώ είμαστε. μην μου αποδίδετε όμως αντιπαραθετική στάση αν πρόκειται να αναδιατυπώσετε. ούτε να αποδίδετε συνοθυλεύματα. δικές σας λέξεις χρησιμοποίησα εκεί που διαπίστωσα προφανή και θεμελιώδη αντίφαση. οι προθέσεις υποστηρίζονται, δεν αρκεί να διακηρύττονται.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aγαπητοτάτη και βανιλομαστιχομυρωμένη,

    1. Άλλαξε παρέες, επηρρεάζουν τον τρόπο που αναγιγνώσκεις τα όποια κείμενα εδώ μέσα.
    2. Θα μου πείς "χαζή είμαι, αυτά δεν γράφονται πάνω - κάτω (?), θα απαντ'ησω, άλλα το τι γράφονται, άλλο το τι γίνεται, άλλο το τι ισχυρίζεται κάποιος και γιατί, άλλο το τι μπορούμε να καταλάβουμε διαβάζοντας με το νι και με το σίγα, άλλο τι λένε οι όποιες εμπειρίες μας και άλλο τι λέν τα μάτια σου και άλλο τα φιλιά σου χουατέβα.
    3, Το μοντελάκι "για νάναι σούμπα το άτομο" πρέπει νάχει τα εξής "κλινικά συμπτώματα" ήταν και παραμένει εξαιρετικά βολεψιάρικο σε βαθμό να γίνει τοτέμ, αλλά είναι τόσο στοιχειώδες και γενικιάρικο, σαν νάναι παιδικό παιχνίδι που λέει για 7-9 ετών, που έτσι και το δώσεις σε τετράχρονο σε κοιτάει με το ύφος "για μαλάκα μ' έχεις"..?
    4, Σαφώς και προωθείται το μοντελάκι ακόμα, με τα ρετάλια στο καλάθι στην λαϊκή, είναι πολύ χρήσιμο που υπάρχει ξες, γιατί με κάτι τέτοια "ντυσιματα" καταλαβαίνουμε αν ο άλλος έχει τρακάρει αφελώς ή είναι βρόντακας που την έχει ακούσει απο πλαγιομετωπική με το Ιντερσίτι και του άφησε κουσούρι...
    5. Το μοντελάκι συνοδεύεται και από αξεσουάρ τύπου "ροκάκιας την ημέρα, το βράδυ καμαριέρα" από γουαναμπίδικα παιδγιά τύπου "τα ξέρω όλα, τι κι αν είναι φόλα" και διάφορα άλλα σουργελα, μόνιμα διαμένοντα στα ΜΚΔ ή σόσιαλ μίντια, παντού τα ίδια καλέ μας λωτε, αν όχι και χειρότερα... Τσίτια χρ'σό μου, και από καλό ύφασμα νάναι ούτε μαντίλι δεν βγάζεις... Αλλού έχει και χειροτερα...
    6. Κατά τα άλλα σκίζει η Μαδαγασκάρης η αυθεντική η βανίλια η καλή, ενώ η Χιώτικη μαστίχα είναι μακράν ασυναγώνιστη...
    Πα να πει, πως υπάρχουν και συνθετικές μπασκλασαρί, αλλά και τις καλές νάχεις, αν δεν ξές φαγητό/γλυκό δεν θα βγεί τση προκοπής...
    7. Μαγείρευε και φουρνιζε... Το μόνο σίγουρο πως κάποτε θα δώσει γαμάτο φαγητό και γλυκό...
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είμαι συνειδητό υποτακτικό άτομο και δεν με αγγίζει ούτε προσβάλλει οτιδήποτε που δεν νιώθω να βρίσκει μέσα μου επιβεβαίωση. Αγανάκτηση παίζει να νιώσω, αν η άποψη που εκφράζει κάποιος δεν είναι κατά την προσωπική και δη υποκειμενική μου άποψη ορθή, προσβολή όμως όχι. Ο καθένας δικαιούται να τα έχει στο κεφάλι του, κάθε δεδομένη στιγμή, όπως καλύτερα μπορεί. Το αν αυτό που εκφράζει είναι μακρυά απ την αλήθεια, με ποιον τρόπο ακριβώς με προσβάλει;
    Το λέω επειδή μοιάζει απ την μια να λέτε πως δεν βοηθά το τσουβάλιασμα και η ισοπέδωση κι απο την άλλη θεωρείτε πως επειδή εσάς σας προσβάλλει κάτι τέτοιο, αυτόματα όλοι οι υπόλοιποι υ του πλανήτη μπαίνουν πίσω σας σειρά τσουβαλιασμένοι.
    Γράφω για να διαχωρίσω την θέση μου και για να δείξω έμπρακτα στην αγαπητή @lotus πως δεν είμαστε όλα, ούτε με "ταπεινή ιδιοσυγκρασία" ούτε με "πειθήνιο χαρακτήρα".  
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2017
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν γνωρίζω για τους άλλους, αλλά πολλές φορές έχω κατηγορηθεί για την προσκόλληση μου σε καποια πράγματα.
    Το περιορισμένο του ανθρώπινου μας εγκεφάλου είναι γνωστό, το ότι κάποιοι είναι πιο περιορισμένοι από κάποιους άλλους, επίσης γνωστό.
    Το να έχω έναν προσδιορισμό αναφορικά με το ποια είμαι εν βδσμ, δεν σημαίνει πως έχω ταμπέλα. Σημαίνει πως ξέρω τι μου γίνεται. Όσον αφορά το Ds είμαι αδέσποτη, προσωρινά, σκλάβα και στο SM μπορώ να σουϊτσάρω. Αυτό είμαι σε γενικές γραμμές και τίποτα δεν νιώθω να μου περιορίζει και τίποτα δεν νιώθω να με ταμπελώνει γιατί κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο.
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Σύμφωνοι σε αυτό.
    Εδώ μέσα όμως δεν μιλάμε για αυτή την "υποτακτικότητα", δεν θα έπρεπε να μιλάμε για αυτή, παρά μόνον αν εντοπίσουμε ότι κάποιος την έχει, να προσπαθήσουμε, στο μέτρο που μας παίρνει, να του υποδείξουμε ότι χρήζει άλλης αντιμετώπισης και βοήθειας.
    Ο Κυρίαρχος ΔΕΝ είναι ψυχίατρος και ΔΕΝ επιτρέπεται να είναι βιαστής σε κανένα επίπεδο.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Το ότι εσείς γνωρίσατε τέτοια άτομα, δεν αποτελεί τεκμήριο ορισμού κανόνος. Θα μπορούσε ίσως, το γεγονός, ν΄αποτελέσει αφορμή επηρεασμού της προσωπικής σας άποψης.
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Βάσιμη η παρατήρηση ότι δεν υπάρχει λόγος να με προσβάλει μια ισοπεδωτική, αστήριχτη διατύπωση. Επέλεξα ένα εύκολα αναγνωρίσιμο συναίσθημα για να καταδείξω, όπως έκανες εσύ πολύ κομψότερα, την αστοχία της θέσης αυτής.

    Ζητάω δημόσια συγγνώμη από τα συνειδητά υποτακτικά άτομα του πλανήτη ολόκληρου που τόλμησα να οικειοποιηθώ τα συναισθήματά τους στην προσπάθεια να μας υπερασπιστώ.  
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2017
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ψυχραιμία...
    Γιατί θα γιένει καμιά παρεξήγα...