Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λάθη των υποτακτικών ατόμων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hermis, στις 14 Απριλίου 2007.

  1. hermis

    hermis Regular Member

    Διαβάζοντας μέσα στο community τόσο καιρό , ζώντας επίσης μέσα σε BDSM λογικές και βλέποντας μέσα από μια πραγματικότητα άρχισα να γεννάω ερωτήματα.
    Βέβαια είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους θα έλεγα, που τα ερωτήματα μου, πάντα απαντιόνται, από την Κυρία η οποία είναι δίπλα μου και ακολουθώ. Θα ήθελα όμως να σηκώσω αυτό το ποστ το οποίο αφορά όλους μας και να το συζητήσουμε μιας και ποστ με λάθη δεν έχω βρει.
    Το ποστ έχει να κάνει με τα λάθη, τις λάθος συμπεριφορές που κάνει ο μη κυριαρχικός άνθρωπος (υποτακτικός) στην σχέση του με τον κυρίαρχο του.
    Μιλάω για μη κυριαρχικό άτομο (υποτακτικό) διότι μέσα εκεί μπορώ να βάλω όλα τα άτομα όλων των status και έτσι η κουβέντα να αποκτήσει ενδιαφέρον πολυδιάστατο ικανό να βρει αντικειμενικότερες απαντήσεις από ότι να συγκεκριμενοποιήσω την λογική.
    Μια σχέση που αποτελείτε απο υποτακτικό άτομο μπορεί εκείνο να διατηρεί ένα από τα status όπως slave, sub , bottom , crossdresser trans, switch, perv, kinky, etc ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν.

    Αυτά τα άτομα λοιπόν με όποιον τρόπο και να ζούνε έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής είτε κοινωνικής είτε ερωτικής μαζί με το άλλο τους έτερο ήμισυ το οποίο είναι κυριαρχικής φύσης άρα και ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν με τα λάθη τους.
    Βέβαια όλες οι απαντήσεις θα έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα του χαρακτήρα που έχει ο καθένας αλλά και με το διαφορετικό επίπεδο γνώσεων που πάλι έχει ο καθένας μας.

    Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν…



    Τα λάθη τα οποία αρχίζουν να γίνονται στην αρχή , στην διάρκεια της σχέσης αλλά και στο τέλος ποια μπορούνε να είναι??


    Ποια λάθη μπορούν να είναι καταστροφικά?


    Όταν από την άλλη χωρίζει από τον κυρίαρχο πρέπει να έχει μια στάση με επίπεδο χωρίς να εκθέτει τον πρώην κυρίαρχο του ακόμα κι αν εκείνος ήταν λάθος?


    Πόσο λάθος κάνει ένας υποτακτικος άνθρωπος που γίνεται τελείως ανειλικρινής για να ικανοποιήσει τον κυρίαρχο του ενώ κατά βάθος ο μη κυριαρχικός πιέζεται??


    Πότε πρέπει να πιέζεται για πόσο και γιατί?


    Φταίει ο υποτακτικός ή ο κυριαρχος εδώ?


    Ποια άλλα λάθη μπορούν να ροκανίζουν σιγά σιγά την υγεία μιας όποιας σχέσης?


    Ένας υποτακτικός πρέπει να διεκδικεί τα θέλω του ή μέχρι ποιο σημείο?
    Αν όχι γιατί?


    Αν επίτηδες κάνει λάθη για να τιμωρηθεί πάλι αυτό είναι fake, διότι άντε μία φορά άντε δύο καλό είναι, αλλά όταν γίνεται κατ επανάληψη?


    Τι είναι τελικά σοβαρό και όχι σοβαρό όσο αναφορά την βασική πάντα αντίδραση ενός υποτακτικού ατόμου?


    Με εκτίμηση

    hermis
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλησπέρα hermis, σου γράφω παρακάτω κάποιες σκέψεις μου αναφορικά με τις ερωτήσεις που θέτεις.

    Λάθη του σκλάβου που στις δικές μου σχέσεις είναι καταστροφικά, λάθη που δεν συγχωρώ δηλαδή είναι παραδείγματος χάρη τα εξής: Απιστία, σωματική βία, ταπείνωση. Μιλώντας για λάθη, κάνω λόγο για λανθασμένες επιλογές, και όχι για αναγκαστικές επιλογές του σκλάβου που ενδεχομένως με πληγώνουν. Για παράδειγμα θεωρώ την απιστία παράπτωμα στο οποίο πίπτει ο σκλάβος και του καταλογίζω το λάθος, όμως την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του, την αντιμετωπίζω ως αναγκαία κατάσταση την οποία υφίσταται, και δεν αποδίδω καμία ευθύνη καθώς κανείς δεν ορίζει την καρδιά του. Και στις δύο περιπτώσεις θα απομακρυνθώ άμεσα από αυτόν, όμως μόνο στην πρώτη θα αισθάνομαι ότι φέρει την ευθύνη του χωρισμού.

    Σε κάθε περίπτωση χωρισμού και τα δύο μέλη της σχέσης οφείλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τρόπο που δεν προσβάλει των πρώην σύντροφό τους, ανεξάρτητα από το ποιος εξ αυτών φέρει την ευθύνη του χωρισμού. Η απόδοση σεβασμού σε έναν πρώην σύντροφο, είναι απόδοση σεβασμού σε μία επιλογή μας, έστω λανθασμένη.

    Σχετικά με το κατά πόσο λανθάνει ένας υποτακτικος άνθρωπος που υποκρίνεται προκειμένου να ικανοποιήσει τον κυρίαρχό του ενώ κατά βάθος πιέζεται, σου γράφω τα εξής: Ένα ενδεχόμενο λάθος του υποτακτικού είναι να επιτρέψει στον εαυτό του να πιεστεί τόσο ανεξέλεγκτα, διακινδυνεύοντας κάποια στιγμή να εξεγερθεί. Θεωρώ πως ένας εκπαιδευμένος σκλάβος, έχει την ψυχραιμία να ενημερώσει τον Κύριό του ότι η ανοχή του βρίσκεται κοντά στην εξάνλτησή της. Έχουν και τα δύο μέρη ευθύνη για μία συνεδρία που καταλήγει σε σφαγή, όχι μόνο ο κυρίαρχος.

    Ένας υποτακτικός πρέπει να διεκδικεί τα θέλω του στο βαθμό που αυτές οι επιθυμίες αποτελούν ανάγκες. Ο σκλάβος οφείλει να παραιτηθεί από μία δευτερεύουσα επιθυμία αμέσως μόλις λάβει αρνητική απάντηση από τον Κύριό του. Ομοίως οφείλει να καταδείξει στον Κύριό του τί αποτελεί γι αυτόν πρωταρχική ανάγκη, ώστε ο Κύριός του να έχει υπόψη ότι θα πρέπει να το δει με προτεραιότητα. Αυτό θα συμβεί για να αποφευχθεί το σενάριο της εξεγερσης που ανέφερα πριν, καθώς και σε γενικότερα πλαίσια, για να είναι η σχέση βιώσιμη.

    Επιλέγω εγώ τους τρόπους τιμωρίας έτσι ώστε να είναι ηθικοπλαστικοί. Μία τιμωρία που δίνεται απλώς επειδή την αποζητά ο σκλάβος, δεν λειτουργεί σοφρωνιστικά, αντιθέτως τον κακομαθαίνει. Αν ο σκλάβος μου θέλει απλώς να παίξουμε, θα πρέπει να το ζητήσει με λιγότερο κουτοπόνηρους τρόπους.
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    .να εμπιστευτεί περισσότερο ή λιγότερο Τον/ην Κύριο/α

    .το 2ο πιστεύω είναι ανεξαιρέτως για όλες τις σχέσεις ,βέβαια στο σαδομαζοχισμό υπάρχει μία ιδιατερότητα του να υπάρχουν άτομα (σαδιστές συνήθως) που είναι επικύνδηνοι/ες οπότε εκεί καλό είναι να προετοιμάζεις τους "επόμενους στη σειρά" ...

    .το 3ο είναι κάτι χυδαίο όσο αφορά την ηθική είναι σαν να χρησημοποιείς τον συνάνθρωπο σου ,και αυτό πιστεύω έχει να κάνει σε κάθε σχέση ... και φυσικά το αντίστροφο ισχύει και για το κυρίαρχο μέρος της σχέσης

    .το να πιέζετε είναι καλό γιατί δείχνει ένδειξη ενδιαφέροντος δηλαδή πως οι "θυσίες" πιάνουν τόπο... ειδικά όσο αφορά άντρες υποτακτικούς που ζουν σε ένα επιθετικό περιβάλλον γιαυτούς (άποψη μου είναι αυτή αντιμετώπιση, ανεφάρμοστη στη πράξη..! )

    .και οι δύο φταίνε ισότιμα ,προσωπικά δεν πιστεύω σε ανώτερο και κατώτερο μέρος στη σχέση ...

    .η αμφισβήτηση,ο εγωισμός,η επανάληψη είναι φθοροποιά στοιχεία ...θα έλεγα και την ζήλεια αλλά συχνά λειτουργεί και ευεργετικά ,όχι όμως η ανασφάλεια...

    .και μόνο ότι επιλέγει σε πίο κυρίαρχο θα δωθεί/αφεθεί ήδη έχει εκδηλώσει κάποια θέλω...

    .μπορεί να σημαίνει και ελλειψείς από τον κυρίαρχο αυτό ...

    .στο τελευταιό ειλικρηνά φτάνω και εγώ σε έλλειμα σκέψης και κατανόησης ...
     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα με την Syrah
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ με τις προλαλήσασες Κυρίες θα ήθελα να πω ότι ένα ελάττωμα, όταν το έχουν υποτακτικοί, που διορθώνεται δύσκολα, λίγο λίγο και σε συνθήκες ασφαλείας είναι ο εγωκεντρισμός. Ευθύνεται για πολλά από τα λάθη των υποτακτικών.
     
  6. Dolce

    Dolce Regular Member

    Θα μπορουσες να το εξηγησεις λιγο περισσοτερο αυτο; Μ'ενδιαφερει. Καταλαβαινω τη διαφορα εγωισμου και εγωκεντρισμου, απο την αποψη πως ο εγωισμος ως ενα βαθμο (με μετρο παντα) ειναι υγιης και συμβαλλει στην αυτοεκτιμηση καθε ανθρωπου, ασχετως υποτακτικης ή μη φυσης. Τον εγωκεντρισμο τον αντιλαμβανομαι κι εγω ως ελαττωμα. Σε μια D/s ή M/s σχεση συγκεκριμενα, ποιες συμπεριφορες πιστευεις (και πιστευετε) μπορουν να θεωρηθουν εγωκεντρικες, και αρα αποτελουν λαθος του υποτακτικου ατομου;
     
  7. blindfold

    blindfold Contributor

    συνήθως πιστεύουμε πως εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου και πως για εμάς Ο/Η Κυρίαρχος Σκέπτετε και Τους θέλουμε "σκλάβους" του ενδιαφέροντός μας ....
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Πολύ ευχαρίστως Dolce, δος μου λίγο χρόνο και το ετοιμάζω, είχα πρόσφατα μία εμπειρία που με βοήθησε να το καταλάβω και είναι πολύ ενδιαφέρον!
     
  9. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Re: Λάθη των υποτακτικών ατόμων

    ωραία απάντηση..

    Τι εστί έλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος και σε ποιά πλαίσια την βασίζεις Syrah όσο αναφορά μια BDSM σχέση σου??

    hermis
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Λάθη των υποτακτικών ατόμων

    Δεν έχω καταλάβει τις ερωτήσεις σου. Σε παρακαλώ διατύπωσέ τις διαφορετικά ή αν μπορείς γράψε μου κάποια παραδείγματα απαντήσεων που θα μπορούσες να λάβεις αναφορικά με αυτές, για να βοηθηθώ.
     
  11. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λάθη των υποτακτικών ατόμων

    Στο αρχικό σου ποστ syrah γράφεις:

    Για παράδειγμα θεωρώ την απιστία παράπτωμα στο οποίο πίπτει ο σκλάβος και του καταλογίζω το λάθος, όμως την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του, την αντιμετωπίζω ως αναγκαία κατάσταση την οποία υφίσταται, .

    αυτό δεν καταλαβένω.. 
    τι θέλεις να πεις?

    hermis
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λάθη των υποτακτικών ατόμων

    Διατυπώνω το παράδειγμα διαφορετικά:
    Έστω δεδομένη η έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του σκλάβου μου.
    α) Μία αναγκαστική επιλογή που είναι η αποχώρησή του από τη σχέση. Δεν τη θεωρώ λανθασμένη, δεν την τιμωρώ.
    β) Μία λανθασμένη επιλογή είναι η δημιουργία μίας παράλληλης σχέσης. Τη θεωρώ λανθασμένη, την τιμωρώ με οριστική απόρριψη του σκλάβου.

    Αλλά το παράδειγμά μου είναι άχρηστο. Ο θεματικός πυρήνας της παραγράφου είναι η φράση
    επί της οποίας γράφτηκε ως παράδειγμα το μέρος του μηνύματός μου πόυ μετέφερες εδώ. Συγκεκριμένα το κέντρο βάρους βρίσκεται στη λέξη "ενδεχομένως".

    Αναλύω τον πυρήνα περισσότερο:
    Διαχωρίζω το λανθασμένο από το μη ευνοικό, και τιμωρώ αποκλειστικά το λανθασμένο.
    Οι ενδεχόμενοι συνδυασμοί είναι δύο στο τετράγωνο και συγκεκριμένα οι κάτωθι:
    α) Μία επιλογή + με πληγώνει + είναι λανθασμένη
    β) Μία επιλογή + με πληγώνει - είναι λανθασμένη
    γ) Μία επιλογή - με πληγώνει + είναι λανθασμένη
    δ) Μία επιλογή - με πληγώνει - είναι λανθασμένη
    Δεν λαμβάνω τον πρώτο τελεστή υπόψη και αντιμετωπίζω τις περιπτώσεις (α) και (γ) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

    Ο λόγος για τον οποίο έθιξα αυτό το θέμα είναι το γεγονός ότι αισθάνομαι πως thread σου καλλιεργεί τη σκέψη μου, να λάβω το ρόλο του Δικαστή, χωρίς να μου θέτει κάποιο ηθικό δίλημμα δυσκολεύοντας την κρίση μου. Και η εμπειρία μου μού δείχνει πως τα λάθη του σκλάβου που αντιμετωπίζω με μεγαλύτερη δυσκολία είναι αυτά που με ευνοούν.